Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Kwiecień 2018
21: Gosia321 - wizyta podglądowa
23: Wiki03 - konsultacja Invicta Gdańsk
23: Agonia777 - wizyta podglądowa
25: Agonia777 - punkcja
26: wiki03 - konsultacja NOVUM - dr Zamora
26: Gosia321 - transfer
30: Agonia777 - transfer
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
Wrzesień 2018
ona84 - planowany criotransfer -
Wiki zdawaj relacje jak było??
U mnie nastrój troszeczkę się poprawił. Czekam do jutra by mieć to już za sobą i wiedzieć na czym stoję. Dziękuję Wam za wsparcie.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyHej. Melduję się po wizycie. Generalnie podobała nam się konsultacja. Lekarz konkretny, zwracał uwagę na wyniki – nie tak jak w Artemidzie. Tylko mamy trochę mętlik w głowie… Dr proponuje inny schemat leczenia niż Paśnik. Nie chciałby robić kriotransferu i immunosupresji. Za to włączyłby steryd od początku procedury i monitorował w trakcie poziom komórek nk. Jakby nie spadały dałby Intralipid. Dopiero w przypadku kiepskich wyników zamroziłby zarodki. Ma też nadzieję, że steryd trochę wyciszy stan zapalny i pozwoli uzyskać trochę lepsze komórki. Mówił, że nie chciałby włączać immunosupresji żeby za bardzo nie osłabiać organizmu… ale jeżeli z mężem uznamy, że chcemy iść schematem Paśnika, to się na to zgodzi… i nie wiemy co robić… Co nam się jeszcze spodobało, to chce zapłodnić wszystkie komórki ze względu na jeden działający jajnik i podejrzenia endometriozy. Zostaje nam jeszcze konsultacja w Novum…
Agonia musisz dokończyć procedurę, może te dwie komórki to właśnie te co dadzą piękne zarodki i upragnioną ciążę. Życzę Wam tego z całego sercaxyz159, e_mil_ka, Gosia321, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Wiki to super:) konkretny plan, teraz decyzja do was należy.ta trudniejsza ale zrobisz jak Ci podpowiada serce. Fajnie tez że doktor szanuje zalecenia docenta.
Emilka kochaniutka możesz mnie w wolnej chwili dopisać do kalendarza: 12.05 wizyta u docenta Palnika, 18.05 wizyta Gdańsk
Lotta a jak u Ciebie sytuacja? Rozpoczęliscie już procedurę? Gdzie ostatecznie? Wawa czy Gd? -
Wiki super teraz konsultacja w Novum i musicie zdecydować gdzie i jaka procedura. Ja dokończę tą procedurę bo wiem, że tym razem zrobiłam chyba już wszystko co mogłam. Wszystko pozostaje w rękach BogaWiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
=====A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła Antosia !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===================
Kwiecień 2018
21: Gosia321 - wizyta podglądowa
23: Wiki03 - konsultacja Invicta Gdańsk
23: Agonia777 - wizyta podglądowa
25: Agonia777 - punkcja
26: wiki03 - konsultacja NOVUM - dr Zamora
26: Gosia321 - transfer
30: Agonia777 - transfer
Maj 2018
12: mag87 - wizyta Paśnik
18: mag87 - wizyta Gdańsk
Czerwiec 2018
02: malaWiki1 -termin porodu
Wrzesień 2018
ona84 - planowany criotransfer -
mag87 wrote:Wiki to super:) konkretny plan, teraz decyzja do was należy.ta trudniejsza ale zrobisz jak Ci podpowiada serce. Fajnie tez że doktor szanuje zalecenia docenta.
Emilka kochaniutka możesz mnie w wolnej chwili dopisać do kalendarza: 12.05 wizyta u docenta Palnika, 18.05 wizyta Gdańsk
Lotta a jak u Ciebie sytuacja? Rozpoczęliscie już procedurę? Gdzie ostatecznie? Wawa czy Gd?
Chodziło o Paśnika? -
ona84 wrote:Hey Emilka ja muszę iść po antybiotyk na helictobakter. Kiedyś zrobiłam wyszło około3 i zamiast dostać leki to dostałam skierowanie na gastroskopie i już jestem po wrzody żołądka i dwunastnicy i helicobacter dodatni
O popatrz a odczuwałaś coś na żołądku bo mnie ostatnio nic nie bolało. Oj współczuje tych antybiotyków. Kiepsko to wspominam ale wszystko jest do przeżycia. -
Wiki03 wrote:Hej. Melduję się po wizycie. Generalnie podobała nam się konsultacja. Lekarz konkretny, zwracał uwagę na wyniki – nie tak jak w Artemidzie. Tylko mamy trochę mętlik w głowie… Dr proponuje inny schemat leczenia niż Paśnik. Nie chciałby robić kriotransferu i immunosupresji. Za to włączyłby steryd od początku procedury i monitorował w trakcie poziom komórek nk. Jakby nie spadały dałby Intralipid. Dopiero w przypadku kiepskich wyników zamroziłby zarodki. Ma też nadzieję, że steryd trochę wyciszy stan zapalny i pozwoli uzyskać trochę lepsze komórki. Mówił, że nie chciałby włączać immunosupresji żeby za bardzo nie osłabiać organizmu… ale jeżeli z mężem uznamy, że chcemy iść schematem Paśnika, to się na to zgodzi… i nie wiemy co robić… Co nam się jeszcze spodobało, to chce zapłodnić wszystkie komórki ze względu na jeden działający jajnik i podejrzenia endometriozy. Zostaje nam jeszcze konsultacja w Novum…
Agonia musisz dokończyć procedurę, może te dwie komórki to właśnie te co dadzą piękne zarodki i upragnioną ciążę. Życzę Wam tego z całego sercaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
mag87 wrote:Wiki to super:) konkretny plan, teraz decyzja do was należy.ta trudniejsza ale zrobisz jak Ci podpowiada serce. Fajnie tez że doktor szanuje zalecenia docenta.
Lotta a jak u Ciebie sytuacja? Rozpoczęliscie już procedurę? Gdzie ostatecznie? Wawa czy Gd?e_mil_ka, mag87 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
e_mil_ka wrote:O popatrz a odczuwałaś coś na żołądku bo mnie ostatnio nic nie bolało. Oj współczuje tych antybiotyków. Kiepsko to wspominam ale wszystko jest do przeżycia.
-
ona84 wrote:Tak od jedzenia minęła godzina a mnie ściskalo jak bym nie jadła i ból nad Pepkiem. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle po lekach
Koniecznie kup sobie jakiś dopochwowy probiotyk żeby nie przypałętałą Ci się infekcja po tych antybiotykach.ona84 lubi tę wiadomość
-
Lotta, jeśli nas czytasz, to mam pytanko:) mówiłaś że badania na cytokiny robiłaś w Elblągu w synevo. Czy wyniki przyszły Ci na pocztę domową czy musiałaś jechać po nie do punktu pobrań?
Ja dzisiaj dostałam info, że oryginał wyniku został wysłany 20.04 do zleceniodawcy i w sumie teraz nie wiem jak to odbierać? Jutro pewnie przedzwonię do nich, ale może szybciej Ty mi odpowiesz:)
Dziewczyny z tym Palnikiem to mi słownik w telefonie tak przekręca słowa ale fakt śmiesznie to brzmi hehe
Agonia powodzenia jutro na punkcji! Daj znać jak już będzie po wszystkim. -
mag87 wrote:Lotta, jeśli nas czytasz, to mam pytanko:) mówiłaś że badania na cytokiny robiłaś w Elblągu w synevo. Czy wyniki przyszły Ci na pocztę domową czy musiałaś jechać po nie do punktu pobrań?
Ja dzisiaj dostałam info, że oryginał wyniku został wysłany 20.04 do zleceniodawcy i w sumie teraz nie wiem jak to odbierać? Jutro pewnie przedzwonię do nich, ale może szybciej Ty mi odpowiesz:)
Dziewczyny z tym Palnikiem to mi słownik w telefonie tak przekręca słowa ale fakt śmiesznie to brzmi hehe
Agonia powodzenia jutro na punkcji! Daj znać jak już będzie po wszystkim.
Hej,
Mag ja poprosiłam kobietę z tego punktu i wysłała mi wynik do domku. Ale zanim go otrzymałam, zobaczyłam go przypadkowo po zalogowaniu się do laboratorium APC Analizy. Okazało się, że Synevo wysyła te badanie do Łodzi.
W maju jedziemy na wizytę do Invicty i mam nadzieję, że ruszymy z kolejną procedurąGosia321, e_mil_ka, mag87, asiastokrota, Wiki03 lubią tę wiadomość