Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosia321 wrote:Chodzace w ciazy lezace jest chyba tylko w szpitalu lub jesli lekarz kaze ci lezec bo jest krwiakalbo lozysko przodujace
Niekoniecznie. W ciąży z Zuzą miałam l4 leżące, wystawiane przez dr W. On wszystkim takowe wydawał, choć leżeć nie trzeba było. Na moje pytanie, czy tym razem nie może być zwolnienie chodzące, odpowiedź zabrzmiała "nie".Gosia321 lubi tę wiadomość
-
Ena a jak wspominasz dr W jako prowadzącego? W sumie mam wizytę dopiero we wtorek ale zaczęłam się zastanawiać. Moja Szwagierka 2 ciążę prowadziła u dr W i była mega zadowolona a z kolei jej koleżanka prowadziła u dr Wanczyka i już tak średnio.
Zastanawiam się też w sumie nad dr P. Macie o nim jakieś zdanie? Ja nawet w Art nie byłam u niego bo nie było okazji ale słyszałam że jest spoko -
nick nieaktualnymag87 wrote:Ena a jak wspominasz dr W jako prowadzącego? W sumie mam wizytę dopiero we wtorek ale zaczęłam się zastanawiać. Moja Szwagierka 2 ciążę prowadziła u dr W i była mega zadowolona a z kolei jej koleżanka prowadziła u dr Wanczyka i już tak średnio.
Zastanawiam się też w sumie nad dr P. Macie o nim jakieś zdanie? Ja nawet w Art nie byłam u niego bo nie było okazji ale słyszałam że jest spoko
Ogólnie jako prowadzący w swoim prywatnym gabinecie ok. Nie mam żadnego "ale", poza kosztem wizyt.Na sms też odpowiadał. Jak mnie skierował do szpitala, bo coś tam z przepływami było, to żadnej pomocy z jego strony nie było.
Teraz drepczę do dr Zd. Ufam mu i jest wszystko ok. Kontakt telefoniczny, ceny wizyt ok (160 zł, a jakieś połówkowe, prenatalne to 200 zł). -
Hej dziewczyny. Czy możecie mi napisać jakie witaminy są zalecane przed transferem. Pamiętam tylko żeby jeść ananasa do 3 dni po plasterku. Fajnie tak czytać takie miłe wiadomości od was. Aby tak dalej
-
mag87 wrote:Ena a jak wspominasz dr W jako prowadzącego? W sumie mam wizytę dopiero we wtorek ale zaczęłam się zastanawiać. Moja Szwagierka 2 ciążę prowadziła u dr W i była mega zadowolona a z kolei jej koleżanka prowadziła u dr Wanczyka i już tak średnio.
Zastanawiam się też w sumie nad dr P. Macie o nim jakieś zdanie? Ja nawet w Art nie byłam u niego bo nie było okazji ale słyszałam że jest spoko
A uwarzam ze ceny wizyt u dr W i dr P sa przesadzone
Ja wole wydac kase na wyprawke dla dziecka niz na wizyte u lekarzamalgos741 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyAna ja żadnych witamin nie brałam z wyjątkiem kwasu foliowego.
Dziewczyny mamy Nowy przypadek na forum - hipoglikemia - przypałętała się do mnie. DZIŚ powtórzyłam badania glukozy i niby na czczo, pierwsza i druga godzina ok, ale po trzech i czterech godzinach cukier u mnie spada na łeb i szyję. Po trzeciej godzinie od wypicia glukozy taki mnie stan odrętwienia złapał, że aż skora byłam wołać help. Jakieś dzwony mi biły w uszach, mroczki przed oczami, ruch bardzo nieskordynowany, ale jakoś postawiłam się do pionu i wytrwałam do ostatniego pomiaru. Dr Zd poinformowany o wynikach ewidentnie stwierdził, że to hipoglikemia i muszę zapukać do bram poradni diabetologicznej. Mam już uskuteczniać dietę, tylko jakoś ciężko mi się to wyobraża jak to praktycznie ogarnąć w pracy... -
Ena niestety dopiero teraz przeczytałam, ze masz powtórzyć test. Ogóle w ciąży nie zaleca sie powtorek , ponieważ to bardzo obciaza organizm. Dlatego robi sie raz i tak czy siak teafiasz pod kontrole diabetologa. On dopiero mowi po pomiarach cukru juz glukometrem co i jak robic. Możliwe ze dlatego tak zle sie czulas, powtórka byla dosc szybko po pierwszym22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Gosia321 wrote:Mag ja polecam Eliszewskiego naprawde fajny lekarz
A uwarzam ze ceny wizyt u dr W i dr P sa przesadzone
Ja wole wydac kase na wyprawke dla dziecka niz na wizyte u lekarza
Gosiu dziękuję, jeśli jutro okaże się wszystko ok, to pewnie zwróce się do Ciebie już na priv i zbombarduję pytaniami na temat doktora:)
Ja zaczynam znowu schizować. Nie wiem jak dotrwam do jutra. Mdłości mi minęły w zeszłą środę i już tutaj dopatruję się złego. Krzyż dalej pobolewa i wczoraj jeszcze jajniki zaczęły mnie boleć. Jeju ale ze mnie panikaraGosia321 lubi tę wiadomość
-
Ena wrote:Ana ja żadnych witamin nie brałam z wyjątkiem kwasu foliowego.
Dziewczyny mamy Nowy przypadek na forum - hipoglikemia - przypałętała się do mnie. DZIŚ powtórzyłam badania glukozy i niby na czczo, pierwsza i druga godzina ok, ale po trzech i czterech godzinach cukier u mnie spada na łeb i szyję. Po trzeciej godzinie od wypicia glukozy taki mnie stan odrętwienia złapał, że aż skora byłam wołać help. Jakieś dzwony mi biły w uszach, mroczki przed oczami, ruch bardzo nieskordynowany, ale jakoś postawiłam się do pionu i wytrwałam do ostatniego pomiaru. Dr Zd poinformowany o wynikach ewidentnie stwierdził, że to hipoglikemia i muszę zapukać do bram poradni diabetologicznej. Mam już uskuteczniać dietę, tylko jakoś ciężko mi się to wyobraża jak to praktycznie ogarnąć w pracy...
Ena właśnie czytam o tej hipoglikemii, chyba częściej spotykana w ciąży hiperglikemia. Co dr Zd powiedział na Twoje wyniki? Zapewne czeka Cie specjalna dieta i unormujesz stężenie cukru. Mam nadzieje, że nie wpłynie to źle na Twojego synka.
Kochana a co do pracy, to może to jest ten czas by wziąć wolne W domu na pewno będziesz bardziej pilnowała swoich posiłków. -
nick nieaktualnyMag odganiamy czarne myśli!!! Nic złego się nie stanie i jutro po wizycie wyjdziesz mega szczęśliwa !! mdłości nie muszą się utrzymywać cały czas... wile kobiet w ogóle nic nie czuje... Z całych sił trzymam kciuki &&&
Agonia kciuki za wizytę &&&
Ena ja miałam hipoglikemię. W związku z tym diabetolog u mnie badała insulinę, c-peptyd, hemoglobinę glikowaną... Przede wszystkim badała czy nie jest spowodowana wyrzutami insuliny. Na szczęście insulina była w normie, to tylko zaleciła zdrową dietę, bez słodyczy, bez fast-foodów, regularne posiłki, itd. Mówiła, że sama hipoglikemia nie jest groźna dla organizmu, jeżeli nie jest następstwem jakiejś choroby. -
Dzięki dziewczyny za kciuki. Wizytę mam na 17.50 więc późno będę pisać.
Mag odganiamy czarne myśli daleko. Wszystko jest mega dobrze. Jesteś jedną z tych co nie mają mdłości
Miłego dniaWiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyHejka
Mag - czarne myśli a kysz!!! Trzymamy mocno kciuki. Dr Zd zalecił już modyfikację jadłospisu i już w tym siedzę. Konieczna wizyta u diabetologa. Dziś idę do takiego gina na NFZ i poproszę o skierowanie. Zwolnienie nieeee - jakoś wejdę w ten rytm diety i będzie ok.
Laura dziękuje za podpowiedzi. Dziś załatwię skierowanie do poradni i będę szukać jakiegoś lekarza. W ciąży z Zuzką chodziłam do poradni w Szpitalu Wojewódzkim - dziś tam zadzwoniłam, ale wolny termin na koniec września i argument "ciąża" niczego nie zdziałał.
Wiki - dziękuję za info. A gdzie chodziłaś do diabetologa?
Agonia - dzis kciuki za ciebie - czekamy na wieści - powodzenia!!!słomka :), ona84 lubią tę wiadomość
-
Hej
Eni, kurczę...może faktycznie pomysł o zwolnieniu zawsze to łatwiej będzie z dietą
Mag a kysz źle myśli
Agonia trzymam kciuki za wizytę !!!
A ja umówiłam się na wizytę do Paśnika dopiero na 29 października, a dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z invicty bo skorzystam z darmowych konsultacji ale jestem w pracy i się jeszcze nie umówiłam konkretnie. -
mag87 wrote:Gosiu dziękuję, jeśli jutro okaże się wszystko ok, to pewnie zwróce się do Ciebie już na priv i zbombarduję pytaniami na temat doktora:)
Ja zaczynam znowu schizować. Nie wiem jak dotrwam do jutra. Mdłości mi minęły w zeszłą środę i już tutaj dopatruję się złego. Krzyż dalej pobolewa i wczoraj jeszcze jajniki zaczęły mnie boleć. Jeju ale ze mnie panikaraBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Hejka
Mag - czarne myśli a kysz!!! Trzymamy mocno kciuki. Dr Zd zalecił już modyfikację jadłospisu i już w tym siedzę. Konieczna wizyta u diabetologa. Dziś idę do takiego gina na NFZ i poproszę o skierowanie. Zwolnienie nieeee - jakoś wejdę w ten rytm diety i będzie ok.
Laura dziękuje za podpowiedzi. Dziś załatwię skierowanie do poradni i będę szukać jakiegoś lekarza. W ciąży z Zuzką chodziłam do poradni w Szpitalu Wojewódzkim - dziś tam zadzwoniłam, ale wolny termin na koniec września i argument "ciąża" niczego nie zdziałał.
Wiki - dziękuję za info. A gdzie chodziłaś do diabetologa?
Agonia - dzis kciuki za ciebie - czekamy na wieści - powodzenia!!!asiastokrota, ana1122 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hej
Mag ja w ciąży w ogóle nie miałam młodości więc też się ciesz że minęły. Wszystko musi być dobrze a ty musisz w to wierzyć.
Ena ja byłam w Olsztynie prywatnie u diabetologa i wydawał się spoko. Podziwiam dziewczyny które w ciąży pracują.
Agonia powodzenia na wizycie