X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Chodzace w ciazy lezace jest chyba tylko w szpitalu lub jesli lekarz kaze ci lezec bo jest krwiakalbo lozysko przodujace
    Heja

Niekoniecznie. W ciąży z Zuzą miałam l4 leżące, wystawiane przez dr W. On wszystkim takowe wydawał, choć leżeć nie trzeba było. Na moje pytanie, czy tym razem nie może być zwolnienie chodzące, odpowiedź zabrzmiała "nie".

Gosia321 lubi tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena a jak wspominasz dr W jako prowadzącego? W sumie mam wizytę dopiero we wtorek ale zaczęłam się zastanawiać. Moja Szwagierka 2 ciążę prowadziła u dr W i była mega zadowolona a z kolei jej koleżanka prowadziła u dr Wanczyka i już tak średnio.

Zastanawiam się też w sumie nad dr P. Macie o nim jakieś zdanie? Ja nawet w Art nie byłam u niego bo nie było okazji ale słyszałam że jest spoko

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Ena a jak wspominasz dr W jako prowadzącego? W sumie mam wizytę dopiero we wtorek ale zaczęłam się zastanawiać. Moja Szwagierka 2 ciążę prowadziła u dr W i była mega zadowolona a z kolei jej koleżanka prowadziła u dr Wanczyka i już tak średnio.

Zastanawiam się też w sumie nad dr P. Macie o nim jakieś zdanie? Ja nawet w Art nie byłam u niego bo nie było okazji ale słyszałam że jest spoko

Ogólnie jako prowadzący w swoim prywatnym gabinecie ok. Nie mam żadnego "ale", poza kosztem wizyt.Na sms też odpowiadał. Jak mnie skierował do szpitala, bo coś tam z przepływami było, to żadnej pomocy z jego strony nie było.
    Teraz drepczę do dr Zd. Ufam mu i jest wszystko ok. Kontakt telefoniczny, ceny wizyt ok (160 zł, a jakieś połówkowe, prenatalne to 200 zł).

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy możecie mi napisać jakie witaminy są zalecane przed transferem. Pamiętam tylko żeby jeść ananasa do 3 dni po plasterku. Fajnie tak czytać takie miłe wiadomości od was. Aby tak dalej

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:

Mag ja polecam Eliszewskiego naprawde fajny lekarz
    A uwarzam ze ceny wizyt u dr W i dr P sa przesadzone
    Ja wole wydac kase na wyprawke dla dziecka niz na wizyte u lekarza

malgos741 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja żadnych witamin nie brałam z wyjątkiem kwasu foliowego.

Dziewczyny mamy Nowy przypadek na forum - hipoglikemia - przypałętała się do mnie. DZIŚ powtórzyłam badania glukozy i niby na czczo, pierwsza i druga godzina ok, ale po trzech i czterech godzinach cukier u mnie spada na łeb i szyję. Po trzeciej godzinie od wypicia glukozy taki mnie stan odrętwienia złapał, że aż skora byłam wołać help. Jakieś dzwony mi biły w uszach, mroczki przed oczami, ruch bardzo nieskordynowany, ale jakoś postawiłam się do pionu i wytrwałam do ostatniego pomiaru. Dr Zd poinformowany o wynikach ewidentnie stwierdził, że to hipoglikemia i muszę zapukać do bram poradni diabetologicznej. Mam już uskuteczniać dietę, tylko jakoś ciężko mi się to wyobraża jak to praktycznie ogarnąć w pracy...

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena niestety dopiero teraz przeczytałam, ze masz powtórzyć test. Ogóle w ciąży nie zaleca sie powtorek , ponieważ to bardzo obciaza organizm. Dlatego robi sie raz i tak czy siak teafiasz pod kontrole diabetologa. On dopiero mowi po pomiarach cukru juz glukometrem co i jak robic. Możliwe ze dlatego tak zle sie czulas, powtórka byla dosc szybko po pierwszym

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko da sie ogarnąć, podpowiedza w poradni co i jak. Pamiętaj o cukierku np krowce żeby zawsze miec w kieszeni. Chyba właśnie krowki najszybciej dzialaja

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i najważniejsze. Nie daj sie zbyc w poradni dlugim terminem. Jako ciezarna masz byc przyjeta w max tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 23:23

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Mag ja polecam Eliszewskiego naprawde fajny lekarz
    A uwarzam ze ceny wizyt u dr W i dr P sa przesadzone
    Ja wole wydac kase na wyprawke dla dziecka niz na wizyte u lekarza

Gosiu dziękuję, jeśli jutro okaże się wszystko ok, to pewnie zwróce się do Ciebie już na priv i zbombarduję pytaniami na temat doktora:)

Ja zaczynam znowu schizować. Nie wiem jak dotrwam do jutra. Mdłości mi minęły w zeszłą środę i już tutaj dopatruję się złego. Krzyż dalej pobolewa i wczoraj jeszcze jajniki zaczęły mnie boleć. Jeju ale ze mnie panikara :(

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ana ja żadnych witamin nie brałam z wyjątkiem kwasu foliowego.

Dziewczyny mamy Nowy przypadek na forum - hipoglikemia - przypałętała się do mnie. DZIŚ powtórzyłam badania glukozy i niby na czczo, pierwsza i druga godzina ok, ale po trzech i czterech godzinach cukier u mnie spada na łeb i szyję. Po trzeciej godzinie od wypicia glukozy taki mnie stan odrętwienia złapał, że aż skora byłam wołać help. Jakieś dzwony mi biły w uszach, mroczki przed oczami, ruch bardzo nieskordynowany, ale jakoś postawiłam się do pionu i wytrwałam do ostatniego pomiaru. Dr Zd poinformowany o wynikach ewidentnie stwierdził, że to hipoglikemia i muszę zapukać do bram poradni diabetologicznej. Mam już uskuteczniać dietę, tylko jakoś ciężko mi się to wyobraża jak to praktycznie ogarnąć w pracy...

Ena właśnie czytam o tej hipoglikemii, chyba częściej spotykana w ciąży hiperglikemia. Co dr Zd powiedział na Twoje wyniki? Zapewne czeka Cie specjalna dieta i unormujesz stężenie cukru. Mam nadzieje, że nie wpłynie to źle na Twojego synka.
    Kochana a co do pracy, to może to jest ten czas by wziąć wolne :) W domu na pewno będziesz bardziej pilnowała swoich posiłków.

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia powodzenia na wizycie! Daj znać po wizycie :)

Miłego dnia kochane

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag odganiamy czarne myśli!!! Nic złego się nie stanie i jutro po wizycie wyjdziesz mega szczęśliwa !! :-) mdłości nie muszą się utrzymywać cały czas... wile kobiet w ogóle nic nie czuje... Z całych sił trzymam kciuki &&&

Agonia kciuki za wizytę &&&

Ena ja miałam hipoglikemię. W związku z tym diabetolog u mnie badała insulinę, c-peptyd, hemoglobinę glikowaną... Przede wszystkim badała czy nie jest spowodowana wyrzutami insuliny. Na szczęście insulina była w normie, to tylko zaleciła zdrową dietę, bez słodyczy, bez fast-foodów, regularne posiłki, itd. Mówiła, że sama hipoglikemia nie jest groźna dla organizmu, jeżeli nie jest następstwem jakiejś choroby.

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki. Wizytę mam na 17.50 więc późno będę pisać.

Mag odganiamy czarne myśli daleko. Wszystko jest mega dobrze. Jesteś jedną z tych co nie mają mdłości :) :) :)

Miłego dnia :) :) :) :)

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Mag - czarne myśli a kysz!!! Trzymamy mocno kciuki. Dr Zd zalecił już modyfikację jadłospisu i już w tym siedzę. Konieczna wizyta u diabetologa. Dziś idę do takiego gina na NFZ i poproszę o skierowanie. Zwolnienie nieeee - jakoś wejdę w ten rytm diety i będzie ok.

Laura dziękuje za podpowiedzi. Dziś załatwię skierowanie do poradni i będę szukać jakiegoś lekarza. W ciąży z Zuzką chodziłam do poradni w Szpitalu Wojewódzkim - dziś tam zadzwoniłam, ale wolny termin na koniec września i argument "ciąża" niczego nie zdziałał.

Wiki - dziękuję za info. A gdzie chodziłaś do diabetologa?

Agonia - dzis kciuki za ciebie - czekamy na wieści - powodzenia!!!

słomka :), ona84 lubią tę wiadomość

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Eni, kurczę...może faktycznie pomysł o zwolnieniu zawsze to łatwiej będzie z dietą

Mag a kysz źle myśli :)

Agonia trzymam kciuki za wizytę !!!

A ja umówiłam się na wizytę do Paśnika dopiero na 29 października, a dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z invicty bo skorzystam z darmowych konsultacji ale jestem w pracy i się jeszcze nie umówiłam konkretnie.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Gosiu dziękuję, jeśli jutro okaże się wszystko ok, to pewnie zwróce się do Ciebie już na priv i zbombarduję pytaniami na temat doktora:)

Ja zaczynam znowu schizować. Nie wiem jak dotrwam do jutra. Mdłości mi minęły w zeszłą środę i już tutaj dopatruję się złego. Krzyż dalej pobolewa i wczoraj jeszcze jajniki zaczęły mnie boleć. Jeju ale ze mnie panikara :(
    Kochana wszystko bedzie ok u mnie mdlosci tez nie utrzymywaly sie caly czas graly se normalnie ze mna w kulki bo juz sie cieszylam ze przeszlo a tu znowu po tygodniu niespodzianka takze tym sie nie sugeruj

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Hejka

Mag - czarne myśli a kysz!!! Trzymamy mocno kciuki. Dr Zd zalecił już modyfikację jadłospisu i już w tym siedzę. Konieczna wizyta u diabetologa. Dziś idę do takiego gina na NFZ i poproszę o skierowanie. Zwolnienie nieeee - jakoś wejdę w ten rytm diety i będzie ok.

Laura dziękuje za podpowiedzi. Dziś załatwię skierowanie do poradni i będę szukać jakiegoś lekarza. W ciąży z Zuzką chodziłam do poradni w Szpitalu Wojewódzkim - dziś tam zadzwoniłam, ale wolny termin na koniec września i argument "ciąża" niczego nie zdziałał.

Wiki - dziękuję za info. A gdzie chodziłaś do diabetologa?

Agonia - dzis kciuki za ciebie - czekamy na wieści - powodzenia!!!
    Ena diabetologiczna poradnia jest chyba tylko w wojewodzkim. Jesli tak powiedziano ci ze ciaza nic nie zmienia to musisz poprosic o takie samo stwierdzenie na pismie wowczas masz podkladke w nfz ze szpital nie wywiazuje sie z ustawy. A ty musisz napisac pismo do dyrekcji w 2 egzemplazach ze prosisz zgodnie z ustawa o wyznaczenie terminu wizyty w terminie 7 dni poniewaz jestes w ciazy. Takie pismo skladasz w kancelarii szpitala i w ciagu 7 dni masz wyznaczona wizyte

asiastokrota, ana1122 lubią tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mag ja w ciąży w ogóle nie miałam młodości więc też się ciesz że minęły. Wszystko musi być dobrze a ty musisz w to wierzyć.
    Ena ja byłam w Olsztynie prywatnie u diabetologa i wydawał się spoko. Podziwiam dziewczyny które w ciąży pracują.
    Agonia powodzenia na wizycie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jesteście nieocenione, gdyby nie Wy to jeszcze bardziej bym ześwirowała, a tak to trzymam się w ryzach :*

Halszka112, Wiki03, ana1122 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ