Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bo badanie prenatalne to nic innego jak usg
mierzą wszystko dokładnie, powyżej 35rż jeszcze pappa z krwi. Ale każdy dobry lekarz może zrobić prenatalne
Ena dziękuję! u Janka wszystko dobrze ♥ kochane dziecko obróciło się główkowo, już nie będę stawać na głowie i robić mostków
Doktorek mówił, że teraz to jeszcze mam nie rodzić ale a 3 czy 4 tygodnie to już spokojnieAsia08, Ali.G, Izaura, polopiryna, asiastokrota, Karcia lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Fionka wrote:Witam, przy badaniach prenatalnych jest robione szczegółowe usg, gdzie oceniana jest budowa płodu, przezierność karkowa, kość nosowa, przepływ na zastawce trójdzielnej, przepływy w przewodzie żylnym. Dodatkowo pobierana jest krew tzw. test PAPPA. Oba te czynniki wpływają na wyliczenie ryzyka wad chromosomywch (zespół Downa, Edwardsa i Patau).
Ja z racji wieku zrobiłam te badania dodatkowo u DR. H w szpitalu Wojewódzkim. Zarówno u dr. W i u dr. H problem był ze zbadaniem przepływu żylnego DV, dodatkowo wyszło ryzyko na podstawie usg urodzenia dziecka z zespołem Downa 1:306. Robiłam dodatkowe badania i maleństwo urodziło się zdrowe.
Fionka jakie to dodatkowe badania? Amniopunkcja?? -
jeszcze Zapominajka rodziła tu od nas z wątku, ale się nie odzywała już tak od połowy ciąży..
Jachu na wadze ma 2300Ali.G lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnynadziejka88 wrote:Ena tak bardzo bym chciała aby Twoje słowa sie spelnily.
A jak u Ciebie? Cos przeczuwasz czy czekasz na betę?
Raczej nastawiam się, że nic z tego nie będzie. Za dobrze się czujęPrzy małej ciągnęło mnie w brzuchu,a tutaj może z kilka razy i tak słabo. Myślę, że dostałam za wcześnie Ovitrelle - pęcherzyk pękł, a komórka jeszcze nie dojrzała. A potem jeszcze jak na usg wyszło, że dwa pęcherzyki pękły to zaczęłam to wszystko rozkminiać i takie sobie puzzle ułożyłam. Zobaczymy... Nadal się łudzę...
Malgos jak się teraz nie uda, to ja pewnie zacznę stymulację.
Fionka to super, że dzidziol się urodził zdrowiuteńki. A ile teraz ma miesięcy? -
Ana, nie ma sie co meczyc. Ja tak kiedys mialam jak musialam przyjmowac przez dlugi czas dowcipnie luteine. Tez raz bylo lepiej, raz gorzej. Poszlam do gin i przepisala mi luteine podjezykowa. Teraz tez mam podjezykowo, bo dr P powiedzial ze on nie jest za stosowaniem w ciazy dowcipnych wlasnie ze wzglefu na infekcje.
Zadzwon do lekarza tak jak dziewczyny pisza."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny