X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopiryna mogę zaklepać sobie kawałek tego tortu? Chałwa, uwielbiam :)

Ja chyba dzisiaj przeleżakuję cały dzień po wczorajszych nerwach.O północy do domu wróciliśmy. Jeszcze w poniedziałek miałam ósemkę wyrywaną to mam policzek lekko spuchnięty wciąż.Całe szczęście mąż na dzisiaj zażyczył sobie carbonarę to się szybko robi i nie trzeba stać przy garach :)

Karcia lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, pod jaki adres mam dostarczyć ;) Mój mąż ma fioła na punkcie chałwy, więc mam nadzieję, że wyjdzie :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jezu! Ale na szczęście happy end. Czyli się idzie na IP do Wojewódzkiego?
    Moja koleżanka mi kiedyś powiedziała, że krwawiła i zawołała pogotowie żeby nie czekać na IP. Dobry patent w razie czego ;-)

Tort chałwowy - no nie mogę. Powiem Wam (o ile już nie pisałam :P), że co piątek piekłam ciasta i je namiętnie wcinałam a teraz nie mam ochoty na cukier! I zrobiłam sernik wiedeński (prościzna), i mi nie wyszedł. Przestałam nawet lubić to robić.
    Byłam pierwsza do słodyczy odkąd się urodziłam i taki paradoks.

Karcia lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to miałaś zdarzenie. Super że wszystko dobrze się skończyło. Ja jak miałam polipa to od razu doktor D mówił że trzeba usunąć bo ciąży mogą krwawic i dyskomfort psychiczny będzie. Tylko że te cholerstwa dorastają. Jeżeli chodzi O jazdę samochódem to ja jakoś nie lubię jeździć każdy dolek odczuwam w brzuchu dziwne uczucie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Tuuuuuucha Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    Ja dzisiaj bigosik zapodam :) I zamierzam zrobić tort z masą chałwową, bo gości się spodziewam i chcę sprawdzić czy mi wyjdzie potem mężulowi na urodziny ;) A tak w ogóle, to mój mąż się urodził w Wigilię, a ja w Dzień Dziecka. Przebije któraś? ;)

No to ja tez w Wigilie a mąż w Dzien Kobiet :)

asia-m-b, polopiryna, Karcia lubią tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba czyli, że synuś będzie? :)
    chociaż mi się te ludowe wróżby nie spełniły ;), do słodyczy mnie ciągnęło okrutnie, niby na dziewczynkę, a tu pitol i cukrzyca ciążowa :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Makumba czyli, że synuś będzie? :)
    chociaż mi się te ludowe wróżby nie spełniły ;), do słodyczy mnie ciągnęło okrutnie, niby na dziewczynkę, a tu pitol i cukrzyca ciążowa :D
    O A ja Strasznie za słodkim jestem. Bym jadła Cały czas Ale wiem że to Nie zdrowo więc zastępuje owocami

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze wy sie orientujecie. Nie moge dodzwonic sie do osrodka zdrowia a bym chciala sie dowiedziec czy na wlasny koszt pobiora mi krew na takie badania jakie chce. Jak myslicie?

• eni33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja was pobije bo sie urodzilam. 25 grudnia. W Boże Narodzenie. I dodam ze zawsze bylam poszkodowana bo 1 prezent dostawalam

Karcia lubi tę wiadomość

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    To ja was pobije bo sie urodzilam. 25 grudnia. W Boże Narodzenie. I dodam ze zawsze bylam poszkodowana bo 1 prezent dostawalam

Rozumiem ten ból, mialam tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:48

• eve87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Eve to miałaś zdarzenie. Super że wszystko dobrze się skończyło. Ja jak miałam polipa to od razu doktor D mówił że trzeba usunąć bo ciąży mogą krwawic i dyskomfort psychiczny będzie. Tylko że te cholerstwa dorastają. Jeżeli chodzi O jazdę samochódem to ja jakoś nie lubię jeździć każdy dolek odczuwam w brzuchu dziwne uczucie
    Mi musiał się teraz zrobić ten polip,a w ciąży już niewiele można z nim zrobić. Mam nadzieję,że się jakoś sam wchłonie. Dobrze,że o nim wiem to i wiem skąd się bierze to plamienie na wkładce,bo tak to człowiek od zmysłów odchodzi skąd ta krew.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Mój męż też tak zawsze miał, dlatego nie lubi świąt. I dlatego ja staram się to zmieniać i na urodziny kupuję jakiś konkretny prezent i na gwiazdkę jakiś drobiazg zawsze.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    O A ja Strasznie za słodkim jestem. Bym jadła Cały czas Ale wiem że to Nie zdrowo więc zastępuje owocami
    Ja też jestem słodyczożercą <wstydniś> Moja Mama się śmiała,że ona wiedziała,że to będzie dziewczynka po ilości słodyczy właśnie jakie zaczęłam jeść :)

Wogóle to właśnie wróciłam z piekarni z kawałkiem ciasta malinowego na podwieczorek :) Tak mi tu narobiono ochoty na tort chałowowy :)

Karcia, Makumba, Gosia321 lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bym kawałek takiego torciku zjadła...mniam :)

asia-m-b, Makumba lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo ja Ci dam torciku :D

leo, Makumba lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• eve87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Eve, jezu! Ale na szczęście happy end. Czyli się idzie na IP do Wojewódzkiego?
    Moja koleżanka mi kiedyś powiedziała, że krwawiła i zawołała pogotowie żeby nie czekać na IP. Dobry patent w razie czego ;-)
    Miałam męża na miejscu,który opanował moją lekką panikę i pojechał ze mną.

Powiem Wam jeszcze,że jak robili mi wczoraj ktg to zamknęli mnie w takim małym gabinecie usg (między oddziałem a blokiem porodowym). Tam było tak duszo,że w którymś momencie myślałam,że odlece bo nie miałam czym oddychać. Całe szczęście męża coś tknęło zajrzeć do mnie i stał potem trzymał drzwi otwarte,żeby choć trochę powietrza wpuścić. Także gdyby (odpukać),któraś z Was tam trafiła na takie 30min leżenie to przestrzegam.Pomijając fakt,że o mnie zapomnieli i leżałam tam chyba z 45min ;)

Makumba lubi tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu chałwy nie cierpie ale wszelkie torty uwielbiam sernik też ale lubie wszystko co ma dużo kakao i czekolady a z bananami lub malinami to normalnie odlot :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Eve ale miałaś akcję. Dobrze, że wszystko się pozytywnie zakończyło.

Dzięki za kciuki, ale dziś zrobiłam sikańca i nawet bladziocha nie ma.

Nadziejka musimy podgonić i statystyk nie psuć.

Tort chalwowy - mniam :-)

Karcia lubi tę wiadomość

• leo Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Leo ja Ci dam torciku :D
    Asia m-b :) akurat dziś mam ulubiony dzień z glukometrem i przydałoby się sprawdzić ile wyciąga... :) po takim torciku :p (żarcik)

asia-m-b, Makumba lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena a może jeszcze za wcześnie na test i dlatego nic nie wykazał. Eve jak czytam Twoje wypowiedzi to serce mnie sciska tak marzę o córce a Ty to szczęście masz :)

Karcia
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ