Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
asiastokrota wrote:No to tak dziewczęta, podjeliśmy decyzję że podchodzimy do 4 próby ale raczej blizej lata. Doktor powiedział ze daje nam szanse na dziecko bo mamy chociaz jeden zarodek do podania. Zalecił zrobienie histeroskopi i kariotypu. Proponuje krótki protokół i może zarodek nie 5 dobowy tylko młodszy
Powiedzcie gdzie robi sie te badania i ile kosztuja, jak długo się czeka. Któraś coś podpowie???
Ana doktorek wspominał że miał dziś pacjentkę z ciążą bliźniaczą, powiedziałam że wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:46
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Dzięki Dziewczyny, powtarzam sobie w duchu Malenstwo zostan ze mną...to mi dodaje trochę wiary, ale na prawdę jest mi ciężko. Wy to chyba rozumiecie najlepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:54
-
malgos741 wrote:Asia ja jutro idę do genetyk do szpitala dziecięcego... musissz udać się do swojego rodzinnego po skierowanie do przychodni genetycznej dla siebie i męża..
a później zadzwonić do Przychodni tel.89 539 32 00 lub 01.. jesli chodzi o fundusz nfz, jak prywatnie to i tak najtaniej w dziecięcym..
Histeroskopię to nie robiłam ale Ana ci odpowiedziała.. -
nick nieaktualny
-
eni33 wrote:Czyli jak sie ma skierowanie od rodzinnego dzwonie i sie umawiam na jakis odlegly termin bo takie pewnie sa i ide i dopiero powiedza jakie badania zrobic i znowu czekam jakis czas dopiero pobiora krew i ok4 tyg na wynik. Dobrze rozumiem i to wszystko na nfz. A jak bym chciala zaplacic za badani ale najpierw bym chciala zeby powiedzieli mi jakie to jak to zrobic.
Pierwsze jakie musisz zrobić ty i mąż to kariotyp to podstawowe badanie chromosomów czy macie prawidłowe..
Jutro wam powiem jakie dostałam od genetyk następne badanie... doktorek Z nie wchodzi w kompetencje Pani genetyk ...więc mi dał wolną rękę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 23:05
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny, mam dziś dziwną sytuację, nigdy tak nie miałam. jestem w 21 dniu cyklu miesiączkę mam ogólnie co 30 dni zdarza się co 28 ale dziś dostałam dziwnych plamień chociaż są mocne więc raczej można to nazwać delikatnym krwawieniem, brzuch zaczyna pobolewać jak na miesiączkę. Obecnie przyjmuję tylko DHEA od końca listopada więc krótko a w styczniu start ze wszystkim, myślicie że te tabletki mogą wywoływać takie skutki np. zmiana miesiączki czy krwawienia w trakcie cyklu nigdy tak nie miałam a jak miałam to delikatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 23:18
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
asiastokrota wrote:Kazał zrobić kariotyp nic wiecej
to dobrze czy źle???
A dodatkowo m moze miec mutacje azf mutacje Ctr nie pamietam pelnej nazwy chodzi o mukowiscydoze. A ty mozesz miec dodatkowo mutacje v-leiden genu protrombiny Mthfr i ctr..
Takze warto jak juz zdecydujesz sie na poradnie zrobic wszystkoasiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
ona84 wrote:Che pozbierac kase do ivf i tak latem podchodzic,no chyba ze uda sie szybciej nazbierac.wiec jakie badania na nfz mozna zroic do ifv i ile wazne sa
-
nick nieaktualny
-
Hehe ja tam zawsze obchodzę. Nie ma dużo ale zawsze jakieś słodkości sa. Ja dostam raffaello i toffifee
Gosia321, malgos741, Makumba, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
ona84 wrote:Che pozbierac kase do ivf i tak latem podchodzic,no chyba ze uda sie szybciej nazbierac.wiec jakie badania na nfz mozna zroic do ifv i ile wazne sa
malgos741 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 wrote:Genetyczne robi sie raz. Wirusologia jest wazna 3 miesiace01.2015 iui
invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ja już wczoraj dostałam od klientki
pendrive przyda się ..i od Any to jeszcze lepszy prezent mikołajkowy
ana1122, Makumba, Gosia321 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska