Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
alexiss wrote:Cześć dziewczyny! Wizyta odbyla sie dopiero dzisiaj. Pęcherzyk widoczny w prawidłowym miejscu
ohhh ciesze sie ale z drugiej bardzo boje, za tydzień kolejna stresująca wizyta i oby było serduszko
-
alexiss wrote:Tak wiem stres dopiero sie zaczyna. Juz jedna ciąże straciłam dlatego wiem co oznacza ten ból i strach dlatego teraz jest jeszcze większy. Na wizycie tej za tydzień bedzie pierwszy dzień 6tygodnia.
Tak się nie stresuj podwójnie, bo to szkodzi. -
Asia08 wrote:Ale Wam zazdroszcze tej czekolady. Ja to nawet gorzkiej, mojej ulubionej nie moge jesc. Nie smakuja mi slodycze.
Leo, czy po wypiciu tej glukozy dobrze sie czulas? Ja musze zrobic na kolejna wizyte i czytalam ze moze sie zrobic slabo itp. A niestety nie bede miala z kim pojsc do laboratorium.
Asia bo zgłupiałam, będziecie mieli chłopca?
A Owoce jesz? -
Makumba było tak ze w 6 tygodniu pierwszy raz zobaczyłam serduszko a w 8tyg juz przestało bić.. Czułam ze cos jest nie tak pomimo braku symptomów, nie krwawiłam ani nic. No i na usg okazało sie najgorsze, przeczekałam 2tyg zeby sie upewnić ze akcji serca nie ma i jak juz nie było szans odstawiłam leki. A potem zabieg... Nie dawałam do badań płodu (jeśli juz tak można nazwać) ale mysle ze była tutaj jakaś wada serduszka, lub cos było nie tak genetycznie z zarodkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:30
Xissi -
Hej dziewczyny, mam słaby net w telefonie na koniec miesiąca. ..
Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak zajde zastrzyki clexane..
teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:53
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:Hej dziewczyny, mam słaby net w telefonie na koniec miesiąca. ..
Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak znajdę zastrzyki clexane..
teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..malgos741, Makumba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makumba wrote:Asia bo zgłupiałam, będziecie mieli chłopca?
A Owoce jesz?
Dziewczynke.Owoce tak, najczesciej jablka.
Makumba lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
malgos741 wrote:Hej dziewczyny, mam słaby net w telefonie na koniec miesiąca. ..
Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak zajde zastrzyki clexane..
teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..
Małgos tez mam ta mutacje, musisz brac kwas foliowy w metylowej formie, znajdziesz taka w femibionie. Jakbyś chciała zupełnie metylowy kwas foliowy to na stronie nutrlilabo maja methyl folate (tez kupowalam) ja dodatkowo suplementuje wit B2, B12 i B6. Najlepsze sa tez w metylowej formie ale bardzo dużo kosztują. Ja biorę zwykle formy, i oczywiście tez clexane. Mi tak jakby to pomogło bo od kiedy zaczęłam suplementację w koncu zarodki zaczęły sie zagnieźdzac. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak bedzie.malgos741 lubi tę wiadomość
Xissi -
teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..
Kwas foliowy wit b12 i wit b6 tylko metylowane sobie zamow firmy swanson albo solgar na iherb b12 firmy alliness. Pewnie genetyczka powiedziala zebys brala kwas foliowy zwykly w dawce 15 mg ale nie bierz go bo zwykly kwas odkada sie przy tej mutacji w organizmie i jest toksyczny. Zamow sobie w dawce 800 i taka bierz przez 3 miesiace pozniej zbadaj poziom i mozna zostac przy 800 albo zejsc do 400Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
alexiss wrote:Małgos tez mam ta mutacje, musisz brac kwas foliowy w metylowej formie, znajdziesz taka w femibionie. Jakbyś chciała zupełnie metylowy kwas foliowy to na stronie nutrlilabo maja methyl folate (tez kupowalam) ja dodatkowo suplementuje wit B2, B12 i B6. Najlepsze sa tez w metylowej formie ale bardzo dużo kosztują. Ja biorę zwykle formy, i oczywiście tez clexane. Mi tak jakby to pomogło bo od kiedy zaczęłam suplementację w koncu zarodki zaczęły sie zagnieźdzac. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak bedzie.
Wiem że refundowana może być jak pójdziesz fi genetyk i co wystawi zaświadczenie ze musisz brać. .
Ps.dajesz mi nadzieję. .do kwietnia mam czas żeby porządnie się zasuplementowac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:05
Makumba lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
ana1122 wrote:Ale będziecie sobie robić kuchnie I łazienkę Czy wspólna Z mamą?Karcia
-
ona84 wrote:Karcia Karcia wołam Cie,zgłos sie jestes mi potrzebna:)
Ona Ty to jesteś cudak spokojnie jak na wojnie urośnie , urośnie. Ja jak podchodziłam do iui to też miałam po 1 z każdej a wkońcu się okazało że urosły 4 dojżałe i nie chcieli mi za cholerę zrobić ale ja się uparłam i nie mieli wyjścia więc spoko luzik i u Ciebie jaja będą ok
. Pisze tak na raty bo nie potrafie w jednym poście odpisać wszystkim bo mi się kasuję więc wybaczcie że cała strona będzie nagryzmolona [przeze mnie
. Ana ja mam fachowców znajomych i wiem że dobrze zrobią i na szczęście nie muszę krzyczeć choć już gafe strzelili cholera i drzwi mi wykuli nie tam gdzie trzeba
a o te brico to dlatego pytam bo na zakupy budowlane tam się wybiramy tzn drzwi [piec itp i nie wiem czy warto mi tam jechać. Leo trzymam kciki za Jerzyka i bez bolesny i szybki poród
leo lubi tę wiadomość
Karcia -
Karcia, ja bym sie zastanowila nad tym Brico. Wg mnie tam jest drogo. Zajrzyjcie do Mrowki np. Nie wiem jak w Dzialdowie, ale jak kupowalusmy w Nidzicy rzeczy do remontu, to dostawalismy rabat. Tzn.zawsze sie upominalismy i ciut taniej bylo.
Karcia lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
A powiem wam że mi to się wszystko rozregulowało teraz mam 17 dzień cyklu powinna być owu a ja mam od 2 dni plamienia i owu nie czuje nic a nic. Alexxis supe gratuluje i pamiętaj pozytywne myślenie to motto naszego forum więc głowa do góry bo będziesz mamąKarcia