X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiss w takim razie trzymamy kciuki:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexiss wrote:
    Cześć dziewczyny! Wizyta odbyla sie dopiero dzisiaj. Pęcherzyk widoczny w prawidłowym miejscu :) ohhh ciesze sie ale z drugiej bardzo boje, za tydzień kolejna stresująca wizyta i oby było serduszko <3
    Będzie. Co ma nie być od razu. Super. Nowa mamusia na forum.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexiss wrote:
    Tak wiem stres dopiero sie zaczyna. Juz jedna ciąże straciłam dlatego wiem co oznacza ten ból i strach dlatego teraz jest jeszcze większy. Na wizycie tej za tydzień bedzie pierwszy dzień 6tygodnia.
    Tę ciążę straciłaś pod okiem lekarzy?
    Tak się nie stresuj podwójnie, bo to szkodzi.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Ale Wam zazdroszcze tej czekolady. Ja to nawet gorzkiej, mojej ulubionej nie moge jesc. Nie smakuja mi slodycze. :(

Leo, czy po wypiciu tej glukozy dobrze sie czulas? Ja musze zrobic na kolejna wizyte i czytalam ze moze sie zrobic slabo itp. A niestety nie bede miala z kim pojsc do laboratorium. :(

Asia bo zgłupiałam, będziecie mieli chłopca?
    A Owoce jesz?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba było tak ze w 6 tygodniu pierwszy raz zobaczyłam serduszko a w 8tyg juz przestało bić.. Czułam ze cos jest nie tak pomimo braku symptomów, nie krwawiłam ani nic. No i na usg okazało sie najgorsze, przeczekałam 2tyg zeby sie upewnić ze akcji serca nie ma i jak juz nie było szans odstawiłam leki. A potem zabieg... Nie dawałam do badań płodu (jeśli juz tak można nazwać) ale mysle ze była tutaj jakaś wada serduszka, lub cos było nie tak genetycznie z zarodkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:30

Xissi
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam słaby net w telefonie na koniec miesiąca. ..
    Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak zajde zastrzyki clexane..
    teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:53

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak znajdę zastrzyki clexane..
    teraz muszę wysłać wyniki ginowi i spytać czy jeszcze coś robić. ..na pewno będę musiała brać większy kwas foliowy i b12..
    Malgos przynajmniej wiesz co jest nie Tak. Teraz musi się udać

malgos741, Makumba lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos czyli coś więcej wiesz o sobie. Oby ta wiedza zaowocowała :-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Asia bo zgłupiałam, będziecie mieli chłopca?
    A Owoce jesz?

Dziewczynke. :) Owoce tak, najczesciej jablka.

Makumba lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jestem po wizycie u genetyk.. mam coś nie tak z mutacje mthgr i na pewno będę brała jak zajde zastrzyki clexane..

Małgos tez mam ta mutacje, musisz brac kwas foliowy w metylowej formie, znajdziesz taka w femibionie. Jakbyś chciała zupełnie metylowy kwas foliowy to na stronie nutrlilabo maja methyl folate (tez kupowalam) ja dodatkowo suplementuje wit B2, B12 i B6. Najlepsze sa tez w metylowej formie ale bardzo dużo kosztują. Ja biorę zwykle formy, i oczywiście tez clexane. Mi tak jakby to pomogło bo od kiedy zaczęłam suplementację w koncu zarodki zaczęły sie zagnieźdzac. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak bedzie.

malgos741 lubi tę wiadomość

Xissi
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Jak myslicie ruszy sie i urosnie pecherzyk nie musza2 moze1 tylko, ale zeby urosł.
    Trzymam kciuki zeby ladnie urosl choc ten jeden tak jak chcesz :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Malgos a ktora z mutacji masz i czy homo czy heterozygotyczna ?
    Kwas foliowy wit b12 i wit b6 tylko metylowane sobie zamow firmy swanson albo solgar na iherb b12 firmy alliness. Pewnie genetyczka powiedziala zebys brala kwas foliowy zwykly w dawce 15 mg ale nie bierz go bo zwykly kwas odkada sie przy tej mutacji w organizmie i jest toksyczny. Zamow sobie w dawce 800 i taka bierz przez 3 miesiace pozniej zbadaj poziom i mozna zostac przy 800 albo zejsc do 400

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik mthgr mam mutacje p.Ala222Val- Tradycyjna nazwa C677T

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexiss wrote:
    Małgos tez mam ta mutacje, musisz brac kwas foliowy w metylowej formie, znajdziesz taka w femibionie. Jakbyś chciała zupełnie metylowy kwas foliowy to na stronie nutrlilabo maja methyl folate (tez kupowalam) ja dodatkowo suplementuje wit B2, B12 i B6. Najlepsze sa tez w metylowej formie ale bardzo dużo kosztują. Ja biorę zwykle formy, i oczywiście tez clexane. Mi tak jakby to pomogło bo od kiedy zaczęłam suplementację w koncu zarodki zaczęły sie zagnieźdzac. Mam nadzieje ze i u Ciebie tak bedzie.
    Ale clexane to bierzesz teraz czy jak zajdziesz?
    Wiem że refundowana może być jak pójdziesz fi genetyk i co wystawi zaświadczenie ze musisz brać. .
    Ps.dajesz mi nadzieję. .do kwietnia mam czas żeby porządnie się zasuplementowac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:05

Makumba lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ale będziecie sobie robić kuchnie I łazienkę Czy wspólna Z mamą?
    sory że do[piero teraz ale nie mam czasu teraz za bardzo tak dużo jak wcześniej. Kuchnia swoja łazienka narazie tylko w dalszych planach bo nie mamy tyle pieniędzy. Ana powiedz mi czy daleko mieszkasz od Brico Marche czy jak to się tam pisze bo Ty jesteś z Działdowa jak dobrze pamiętam

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Karcia usunęłam twój wpis z lutego, mam nadzieję, że się nie gniewasz. Ja liczę na to, że zajmiesz się remontem i w tym całym zamieszaniu zaskoczycie naturalnie-tego Wam życzę z całego serca. ;)
    Oczywiście że się nie gniewam :)

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie usunewło mi znów wpis

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Karcia Karcia wołam Cie,zgłos sie jestes mi potrzebna:)
    heh ja ostatnio działam z opóźnieniem :) Ona Ty to jesteś cudak spokojnie jak na wojnie urośnie , urośnie. Ja jak podchodziłam do iui to też miałam po 1 z każdej a wkońcu się okazało że urosły 4 dojżałe i nie chcieli mi za cholerę zrobić ale ja się uparłam i nie mieli wyjścia więc spoko luzik i u Ciebie jaja będą ok :) . Pisze tak na raty bo nie potrafie w jednym poście odpisać wszystkim bo mi się kasuję więc wybaczcie że cała strona będzie nagryzmolona [przeze mnie :) . Ana ja mam fachowców znajomych i wiem że dobrze zrobią i na szczęście nie muszę krzyczeć choć już gafe strzelili cholera i drzwi mi wykuli nie tam gdzie trzeba :) a o te brico to dlatego pytam bo na zakupy budowlane tam się wybiramy tzn drzwi [piec itp i nie wiem czy warto mi tam jechać. Leo trzymam kciki za Jerzyka i bez bolesny i szybki poród :)

leo lubi tę wiadomość

Karcia
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia, ja bym sie zastanowila nad tym Brico. Wg mnie tam jest drogo. Zajrzyjcie do Mrowki np. Nie wiem jak w Dzialdowie, ale jak kupowalusmy w Nidzicy rzeczy do remontu, to dostawalismy rabat. Tzn.zawsze sie upominalismy i ciut taniej bylo. :)

Karcia lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam że mi to się wszystko rozregulowało teraz mam 17 dzień cyklu powinna być owu a ja mam od 2 dni plamienia i owu nie czuje nic a nic. Alexxis supe gratuluje i pamiętaj pozytywne myślenie to motto naszego forum więc głowa do góry bo będziesz mamą :)

Karcia
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ