Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia08 a Ty tak wczesniej w 19tc masz robić to obciążenie glukoza?
Ja tez sie naczytałam o omdleniach po glukozie i tego sie bałam,ale nie było tak złe. Sama glukozę wypiłam jednym łykiem,zeby sie nie "wczuwać" w smak a pózniej tylko odliczałam do kolejnych pobrań. I chyba to siedzenie tam było dla mnie najbardziej uciążliwe w całym badaniu -
Asia08 wrote:To chyba zrobie je za tydzien juz i pojde do mamy. Chyba nie bedzie przeszkadzac jak wynik
bedzie sprzed 1,5 tygodnia, co?
Fionka, tez wlasnie naczytalam sie i mam pietra. Pierwszy raz przed badaniami krwi. -
W karcie ciąży z tyłu są informacje jakie badania kiedy trzeba robić. Krzywa cukrowa jest chyba między 24 a 26 tc...chyba że lekarz każe inaczej.
A jeśli chodzi o ruchy to ja czuję już od tygodnia. Wiem na pewno, że to nie gazy i nie omamy. Dr Z się nie zdziwił jak mu powiedziałam. Stwierdził, że to normalne i nie ma reguły, że w pierwszej ciąży dopiero po 20Makumba lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
No wlasnie dr P kazal mi na kolejna wizyte zrobic. Sama juz nie wiem...
Unie w karcie jest miedzy 21-26 tc. No nic, zrobie za dwa tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 19:02
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Ona, urosnie. Gdzie jest nasza Karci Ona umie zna takie magiczne sztuczki.
Makumba, asia-m-b, Karcia lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
ona84 wrote:Jak myslicie ruszy sie i urosnie pecherzyk nie musza2 moze1 tylko, ale zeby urosł.
Odnalazłam swoje notatki, gdzie bez problemu reagowałam na CLO, @ zawsze w terminie i też różnie mi rosły, przez co inseminację miałam w: 14, 17 i 22dniu.
Głowa do góry -
Fionka wrote:Urośnie! Byłaś przeziębiona, do tego stres i może dlatego wolniej przyrastać będzie. Fajnie, że są 2- zawsze to większa szansa.
Odnalazłam swoje notatki, gdzie bez problemu reagowałam na CLO, @ zawsze w terminie i też różnie mi rosły, przez co inseminację miałam w: 14, 17 i 22dniu.
Głowa do góryFionka lubi tę wiadomość
-
Asia08 wrote:No wlasnie dr P kazal mi na kolejna wizyte zrobic. Sama juz nie wiem...
Unie w karcie jest miedzy 21-26 tc. No nic, zrobie za dwa tygodnie.
-
eve87 wrote:A wyniki glukozy na czczo do tej pory miałaś w normie czy powyżej? Mi dr W kazał robić dopiero jak skończę 26 albo 28tc, jakoś tak. Moze co lekarz to inna praktyka, jak z odstawianiem luteiny
Tak, byly w normie. Pewnie jest tak jak piszesz, co lekarz to inaczej.
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualnyAsia 08 nie martw się tą glukozą - może gładko pójdzie.
A u mnie taki news - zamiast recepty na clo dostałam jakiś lek antykoncepcyjny, bo po ostatnim cyklu torbiel została. Nie ma to jak iść po poradę jak dziecko stworzyć, a wyjść z przekazaniem - bierz piguły anty
ana1122, e_mil_ka, Makumba, Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Karcia to pewnie cały dzień pilnuje I krzyczy na majstrow żeby ładnie jej mieszkanie zrobili
Makumba, Karcia, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Wizyta odbyla sie dopiero dzisiaj. Pęcherzyk widoczny w prawidłowym miejscu
ohhh ciesze sie ale z drugiej bardzo boje, za tydzień kolejna stresująca wizyta i oby było serduszko
Asia08, asiastokrota, nadziejka88, Makumba, malgos741, Karcia lubią tę wiadomość
Xissi -
alexiss wrote:Cześć dziewczyny! Wizyta odbyla sie dopiero dzisiaj. Pęcherzyk widoczny w prawidłowym miejscu
ohhh ciesze sie ale z drugiej bardzo boje, za tydzień kolejna stresująca wizyta i oby było serduszko
a za tydzien który bedziesz miała tydzien ciąży? Serduszko na pewno się w końcu pojawi
alexiss, Asia08, Makumba, malgos741, leo lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:O to niedługo będziesz ważyła mniej niż przed ciążą. A nie masz problemów z kp? A jakie są teraz zalecenia co do dawkowania Wit d i K u dziecka.
jeśli chodzi o wit D to my dajemy 400j raz dziennie, poza tym ja biorę 6000j codziennie, więc jeszcze z mlekiem dostaje..
Noworodkowej sesji nie zdążymy, bo mąż wyjeżdża na kontrakt w sobotę, ale zrobimy niemowlęcąEna lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
eve87 wrote:Wbrew pozorom w trakcie ciąży stres nie znika, każda wizyta jest potem dalej stresująca czy jest wszystko ok
a za tydzien który bedziesz miała tydzien ciąży? Serduszko na pewno się w końcu pojawi
Tak wiem stres dopiero sie zaczyna. Juz jedna ciąże straciłam dlatego wiem co oznacza ten ból i strach dlatego teraz jest jeszcze większy. Na wizycie tej za tydzień bedzie pierwszy dzień 6tygodnia.Xissi -
nick nieaktualnyalexiss wrote:Cześć dziewczyny! Wizyta odbyla sie dopiero dzisiaj. Pęcherzyk widoczny w prawidłowym miejscu
e_mil_ka, alexiss lubią tę wiadomość