Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana jesli obciążenie glukoza wyjdzie źle to idziesz do diabetologa.Tak albo redukuje cukier dieta;jesli się da.Jeżeli dalej jest za wysoki trzeba brać insuline (ja miałam od 28 tc).Przy cukrzycy rodzą się większe dzieci-ale kontrolowana jest niegroźna.Słodycze to jedno-bardzo dużo mają owoce których też powinno się nie spożywać w nadmiarze.Tłuste mięso i białe pieczywo tez odpada.Przy ciążowych zachciankach jest naprawdę ciężko.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
a czy jak ma sie usowane polipy to puzniej nie mozna sie przemeczac dzwigac i czy dostaje sie zwolnienie bo to miala byc moja wymowka do pracy.
-
Eni dobrze ze robisz?powiedz mi ile płaciła w Artemidzie za to badanie?
Musze zrobić to i morfologie-strasznie źle się czuje,jestem osłabiona,mam odloty.Coś się dzieje.ana1122 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
eni33 wrote:a czy jak ma sie usowane polipy to puzniej nie mozna sie przemeczac dzwigac i czy dostaje sie zwolnienie bo to miala byc moja wymowka do pracy.
-
[email protected] wrote:Eni dobrze ze robisz?powiedz mi ile płaciła w Artemidzie za to badanie?
Musze zrobić to i morfologie-strasznie źle się czuje,jestem osłabiona,mam odloty.Coś się dzieje.eni33 lubi tę wiadomość
-
20 lub 25 bo na paragonie sa dwie ceny i pisze usluga medyczna. to idz kochana i porob bo trzeba dbac o siebie. ja zwolnienie chcialam i tak brac do stymulacji wiec bym miala ale w pracynnie wiedza co i jak wiec musze cos wymyslic czemu mie nie bylo a zwolienie jest od ginekologa i tak sobie wymyslilam ale jeszcze zobacze moze wezme urlop
-
[email protected] wrote:Przeglądam na fb wpisy mamaginekolog,bardzo dużo mówi o ciąży badaniach no i problemach.Tez ja polecam.
Emilka ja myślę że urośnie.Trzymam kciuki do soboty.
Niska ta norma cukru-zdarza sie ze ja mam naczczo i po 130.
Cukrzycę miałam w ciąży i szczerze radze uważac na cukry.To wszystko wraca.Ana masz rację ze się boisz. -
Eni33 ja dostalam na 3 dni robocze ale w sumie wolnego mialam 5 (weekend doszedł) W szpitalu miejskim. W wojewódzkim wcześniej nic nie dostalam , ale chyba dlatego, ze nie poprosilam o zwolnienie.
Przy kolejnej procedurze, chyba zdecyduje sie na zwolnienie . Ostatnio cala stymulacje i nastepnego dnia po punkcji bylam w pracy -to byl zly pomysl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 17:15
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Nie Ana niema żadnej niespodzianki.Dziś przyszła @.
Makumba twój wynik jest dobry,ale mąż powinien kontrolować to co je.Robić pomiary kilkakrotnie,na czczo i po posiłku.
Objawem cukrzycy jest wzmożone pragnienie-w ciąży wypijałam 4,5 litra wody.Plus kawa herbata.A o siusiu nocnym nie wspomnę, co godzina toaleta.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
[email protected] wrote:Nie Ana niema żadnej niespodzianki.Dziś przyszła @.
Makumba twój wynik jest dobry,ale mąż powinien kontrolować to co je.Robić pomiary kilkakrotnie,na czczo i po posiłku.
Objawem cukrzycy jest wzmożone pragnienie-w ciąży wypijałam 4,5 litra wody.Plus kawa herbata.A o siusiu nocnym nie wspomnę, co godzina toaleta. -
Tak,gdy wstawał w nocy za jednym razem wypijałam pół litra,kolejne pół brałam do łóżka i w drodze je wypijałam.W lodówce musiły być ciągle 3 butelki wody-piłam tylko zimna.Lekarz się śmiał ze dziecko utopie- pod koniec ciąży byłam jak balon spuchnięta.Oczywiście wód plodowych było za dużo. Waga bardzo szybko mi spadła po porodzie i cala ta woda.Ale było ciezko.Przytyłam 25 kg.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Cześć dziewczyny!
Zaczytuję się w wasze wpisy od dluższego czasu, nie ukrywam że czesto jestem pod wrażeniem waszej wiedzy nt badań/ciązy...Pisałam jakiś czas temu o sobie, teraz moge napisać więcej.
W piatek mam wizytę u dr W. Usupełniłam reszte badań o które prosił mnie dr. Na pierwszy rzut oka (mojegocała biochemia ok, prócz prolaktyny (przekroczenie ponad 2x od górnej granicy).
Do dr W chodzę dopiero od grudnia. Wcześniejsza dr twierdziła, że owulacje są pęcherzyk pęka... Co przy wysokiej prolaktynie wydaje się dziwne...hmmm
Na monitoringu będę w pt, zobaczymy.
Wszystkim byłym staraczkom którym się udało serdecznie gratuluję i życzę nudnej ciąży i szybkiego rozwiązaniaDla Nas staraczek życzę dużo cierpliwości, siły i happy endu!
Do usłyszeniaAsia08, Makumba, asiastokrota lubią tę wiadomość
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
Laura to plan byl bardzo dobry bo przy okazji mialabys scratching. Przykro mi ze się nie udalo.
Storczyki ja miałam dylemat bo mogłam luty/ marzec jechac do Białegostoku do dr d ale tam musiałabym zrobić wszystkie badania plus anestezjolog prywatnie, a dr W zapisał mnie na kwiecień do siebie wiec juz poczekam bo w Olsztynie tylko czystość.pomyślałam ze poczekam.miesiąc mnie nie zbawi.a chciałam iść do kogoś z Artemidy. -
ana1122 wrote:Ja przy wysokiej prolaktynie ok 70 miała owu normalnie. Wyszło że mam też niedoczynnosc
Może mój przypadek taki sam. A brałaś coś na zbicie prolaktyny? Czy jak była owulacja to dr Ci nie przepisał.
01.2019 - 2x inseminacja
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
nadziejka88 wrote:Kacha5000 a badalas juz prolaktyne z obciążeniem?
Nie, z obciążeniem póki co nie zlecał. Może to będzie kolejny krok.
01.2019 - 2x inseminacja
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow