Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
słomka :) wrote:Jestem po wizycie..., jest źle. Jezeli chodzi o ilość plemników w ml, to mamy 26,9. Czyli od naszych poprzednich badań jest ich więcej. Ale niestety ani jeden nie miał prawidłowej budowy. Ani jeden z prawie 27 milionów. Na wizycie byłam sama..., a teraz mam to powiedzieć mojemu Mężowi, chyba nie dam rady... Zacznie szukac winy wyłącznie po swojej stronie
Słomka na forum jest kobietka o nicku Ania _84 - ona bardzo dobrze rozumie wszystkie wyniki nasienia. Może porozmawiaj z nią. Znajdziesz ją na wątku starając się ogólne, my tuż przed i po 30
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/my-tuz-przed-i-tuz-po-30-tce,913.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:53
-
słomka :) wrote:Nasze wyniki były szczegółowe. Jest wskazana ilość, ruchliwość plemników i ta nieszczęsna morfologia. Zalecono nam kolejne badania, tym razem hormonalne męża, suplementacje i za miesiąc powtórka "w pokoju uciech".
-
Dzieki dziewczyny za wasze wsparcie i słowa otuchy.
Za wizytę płaciłam 160 zl. Teraz musimy skupić się na tym żeby ustalić przyczynę nieprawidłowej budowy plemników. Dr powiedział, że dobrze że są, ze musimy nad nimi popracować. Jeżeli budowa się poprawi to iui, jezeli nie in vitro. -
Nie byłam jeszcze w ogóle w Zygocie, mąż tam tylko nasienie badał. Wczoraj dopiero mnie taka myśl naszła, że skoro my na razie tylko inseminacja, to lepiej zrobić taniej niż drożej...tylko pewnie jeszcze za wizytę u niej będę musiała zapłacić.
Na razie nie mogłam się do nich dodzwonić. Jak będę wiedziała coś więcej, to napiszę.
19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Słomka, a czemu mąż miałby szukać winy po Twojej stronie? Siedzisz mu na jajkach i grzejesz czy specjalnie sabotujesz poczęcie zaczarowując plemnikową morfologię? Jego wina też niekoniecznie. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu i tyle. Łykajcie witaminki, chodźcie na spacery i nie przegrzewajcie chłopaków w wannie19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Dziewczyny a czy wasi faceci mowili jak tam jest w tym "pokoju uciechy").
-
bąbel wrote:Ja w artemidzie byłam razem z mężem, nie robią problemów, żeby razem wejść
-
ona84 wrote:a do artemidy mozna przywiesc nasienie czy u nich wszysko trzeba
-
polopiryna wrote:Nie byłam jeszcze w ogóle w Zygocie, mąż tam tylko nasienie badał. Wczoraj dopiero mnie taka myśl naszła, że skoro my na razie tylko inseminacja, to lepiej zrobić taniej niż drożej...tylko pewnie jeszcze za wizytę u niej będę musiała zapłacić.
Na razie nie mogłam się do nich dodzwonić. Jak będę wiedziała coś więcej, to napiszę. -
eni33 wrote:Dziewczyny a czy wasi faceci mowili jak tam jest w tym "pokoju uciechy").
Mój mąż był niepocieszony bo mimo że jest tv to tylko dwa filmy do wyboru i to jeszcze ze starymi babkami biedny myślał że odpali sobie coś na telefonie ale niestety nie było tam zasięgu Ale dzielny był. Poradził sobie sam. W pokoju tv krzesło i jakieś gazetki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:04
-
Hah, ale mam newsa. W grudniu na wizycie w Artemidzie doktor P. pobrał mi wymaz. Nie kontaktowałam się z nimi od tamtej pory, a oni mi nie przysłali tego wyniku. Weszłam dziś na swoje kont o stałego klienta Diagnostyki, a tam wyniki z Artemidy19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Hah, ale mam newsa. W grudniu na wizycie w Artemidzie doktor P. pobrał mi wymaz. Nie kontaktowałam się z nimi od tamtej pory, a oni mi nie przysłali tego wyniku. Weszłam dziś na swoje kont o stałego klienta Diagnostyki, a tam wyniki z Artemidy
Namierzyli cię? -
Ana, najwyraźniej
A w ogóle to już zgłupiałam. Moja ginekolog mówi "zbijać prolaktynę", Przybyłowicz mówi "nie zbijać, bo niewiele ponad normę". Zła jestem i zagubiona, nie wiem co myśleć. Co lekarz to inna opinia. Szlag by to trafił!!19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Ana, najwyraźniej
A w ogóle to już zgłupiałam. Moja ginekolog mówi "zbijać prolaktynę", Przybyłowicz mówi "nie zbijać, bo niewiele ponad normę". Zła jestem i zagubiona, nie wiem co myśleć. Co lekarz to inna opinia. Szlag by to trafił!! -
polopiryna wrote:Ana, najwyraźniej
A w ogóle to już zgłupiałam. Moja ginekolog mówi "zbijać prolaktynę", Przybyłowicz mówi "nie zbijać, bo niewiele ponad normę". Zła jestem i zagubiona, nie wiem co myśleć. Co lekarz to inna opinia. Szlag by to trafił!!
Ja też mam prolaktynę powyżej normy 50. Mój gin przepisał mi bromergon a jak byłam na wizycie w Artemidzie to dr Zbroch powiedział że taki wynik nie jest wskazaniem do leczenia tym bardziej, że ja miałam nawet z tą prolaktyną regularne i owulacyjne cykle. Ale na razie biorę pół tabletki. I też nie wiem co robić, bo dr nie powiedział konkretnie że mam odstawić bromergon. -
Ja miałam 34, po castagnusie spadło mi do 25, po tygodniu brania bromergonu do 6 z kawałkiem. Zmniejszyłam do pół tabletki, Przybyłowicz powiedział, że dobrze i że mam już nie brać jak skończę opakowanie.19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF