Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
słomka wrote:Jutro po 13. Tak jak analizuje tą moją pierwszą wizytę to Dr W. od razu założył że wyniki nasienia te z Artemidy mogą wyjść gorsze..., nie chcę nic podważać, bo może z doświadczenia wcześniejszych badań u innych pacjentów taki wniosek. A z drugiej strony od prawie dwóch lat staramy się o dzidzię i bez rezultatu..., Sama nie wiem co mam o tym myśleć
-
Dziewczyny my co prawda nie robiliśmy badań nigdzie indziej tylko w Artemidzie. Niestety też wyszły tragicznie bo tylko 200 tys plemników z tego 0 plemników w ruchu A. Diagnoza oczywiście in vitro. Staramy się z mężem już o dzidzie od ponad dwóch lat więc założyłam, że chyba raczej nie naciągają na in vitro. Ale dałyście mi do myślenia tymi Waszymi wcześniejszymi wynikami.
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny my co prawda nie robiliśmy badań nigdzie indziej tylko w Artemidzie. Niestety też wyszły tragicznie bo tylko 200 tys plemników z tego 0 plemników w ruchu A. Diagnoza oczywiście in vitro. Staramy się z mężem już o dzidzie od ponad dwóch lat więc założyłam, że chyba raczej nie naciągają na in vitro. Ale dałyście mi do myślenia tymi Waszymi wcześniejszymi wynikami.
-
Wiem że badanie wnasienia w szp.Wojewódzkim zajmuje się tylko jedna babka..chyba Renata Michalak01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
ana1122 wrote:My mamy 3 plemniki w ruchu A I 10 W ruchu b, 3 w ruchu C I 6 W ruchu d.Trochę to dziwne skoro tych plemników jest 100 tysięcy co Z innymi? To co mamy W sumie 22 plemniki?01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Bąbel dziękuję, trochę sie zestresowałam, ze nie mam @ i mi odwołają stymulacje. Będę grzecznie czekać
Co do Twojej sytuacji pewnie dr D cos zaradzi i będzie ok ale wiadomo, my kobiety musimy sie martwic na zapasbąbel lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
malgos741 wrote:to chyba w procentach..
-
nick nieaktualnybąbel wrote:Hej dziewczyny
lawenowapani ja za każdym razem dostawałam 7 dnia po odstawieniu (2*marvelon, 1* mercilon)
Ja jestem podłamana po dzisiejszej wizycie. Od 17 dni jestem na gonapeptylu, przez pierwsze 12 dni pół ampułki, przez ostatnie 5 dni po całej ampułce. W 3 dc badałam estradiol (12 dzień na gonapeptylu 1/2 ampułki), wynik 60 pg/ml.
Dzisiaj 8 dc cylku a wynik 70 pg/ml. Wzrósł zamiast spadać po zwiększonej dawce leku. Dr Z kazał mi przyjść do dr D w czwartek, rano mam też zrobić estradiol.
Chyba oszaleję do czwartku
Oj żeby do czwartku ten estradiol przestał szaleć w twoim organizmie.
bąbel lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:ja bym i tak zrobiła dla pewności w wojewódzkim..
-
ana1122 wrote:My mamy 3 plemniki w ruchu A I 10 W ruchu b, 3 w ruchu C I 6 W ruchu d.Trochę to dziwne skoro tych plemników jest 100 tysięcy co Z innymi? To co mamy W sumie 22 plemniki?
Wiesz,że my też się nad tym zastanawialiśmy ale jakoś w to nie wnikałam zbytnio. A co do tego, co mówią dziewczyny, że wyniki w procentach to chyba też tak nie do końca, bo suma powinna dać 100 %. Normalnie zgłupiałam teraz. -
nick nieaktualnyana1122 wrote:W %? Nie mam tam napisanych aby jest taka informacja cytuję 3 plemniki o ruchu typu a... A W tym wojewódzkim można zrobić prywatnie ile to kosztuje?
Zerknęłam na cennik w laboratorium Szpitala Wojewódzkiego i jest tam napisane - fizykalno - morfologiczne badanie nasienia - 70 zł (chyba, że to stare kwoty). Dwa lata temu było tak, że trzeba było zadzwonić tam i umówić się na konkretny dzień i godzinę oddania materiału. na pewno nie można było tego zrobić codziennie.
Słomka - powodzenia na jutrzejszym wizytowaniu. Czekamy na wieści.Judytka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Wiesz,że my też się nad tym zastanawialiśmy ale jakoś w to nie wnikałam zbytnio. A co do tego, co mówią dziewczyny, że wyniki w procentach to chyba też tak nie do końca, bo suma powinna dać 100 %. Normalnie zgłupiałam teraz.
ruchliwość plemników % liczba plemników w milionach z podziałem na ml i w ejakulacie
ruch postępowy szybki (typ a)30 (%), 13,5 w ml, 60,9 w ejakulacie
ruch postępowy wolny (typ b)
ruch niepostępowy (typ c)
nieruchome (typ d)
Chyba, że masz może inny wydruk -
Ena wrote:Zerknęłam na cennik w laboratorium Szpitala Wojewódzkiego i jest tam napisane - fizykalno - morfologiczne badanie nasienia - 70 zł (chyba, że to stare kwoty). Dwa lata temu było tak, że trzeba było zadzwonić tam i umówić się na konkretny dzień i godzinę oddania materiału. na pewno nie można było tego zrobić codziennie.
Słomka - powodzenia na jutrzejszym wizytowaniu. Czekamy na wieści. -
bąbel wrote:my mamy na wyniku tabelkę
ruchliwość plemników % liczba plemników w milionach z podziałem na ml i w ejakulacie
ruch postępowy szybki (typ a)30 (%), 13,5 w ml, 60,9 w ejakulacie
ruch postępowy wolny (typ b)
ruch niepostępowy (typ c)
nieruchome (typ d)
Chyba, że masz może inny wydruk -
Ena wrote:Zerknęłam na cennik w laboratorium Szpitala Wojewódzkiego i jest tam napisane - fizykalno - morfologiczne badanie nasienia - 70 zł (chyba, że to stare kwoty). Dwa lata temu było tak, że trzeba było zadzwonić tam i umówić się na konkretny dzień i godzinę oddania materiału. na pewno nie można było tego zrobić codziennie.
Słomka - powodzenia na jutrzejszym wizytowaniu. Czekamy na wieści.01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017