Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 29 października 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    W 14 dniu po IUI. A masz duphaston? Bo jak tak to i tak musisz wiedzieć czy go odstawić czy nie.

    mam na 10 dni to wychodzi na to że wcześniej mi się skończy o jeden dzień niż badanie będę robiła 🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 20:50

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • sucharek85 Autorytet
    Postów: 1198 748

    Wysłany: 29 października 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka_85 wrote:
    mam na 10 dni to wcześniej mi się skończy niż badanie będę robiła

    Jak dla mnie 10 dni po IUI to troche wcześnie. Ja zawsze min do 12 dnia po czekałam.
    Po ivf dziewczyny czekają zazwyczaj min 7 dni, a maja podawany zarodek 5dniowy.
    Lekarz powinnien Ci od razu 2 opakowania przepisać progesteronu.

    polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 29 października 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Jak dla mnie 10 dni po IUI to troche wcześnie. Ja zawsze min do 12 dnia po czekałam.
    Po ivf dziewczyny czekają zazwyczaj min 7 dni, a maja podawany zarodek 5dniowy.
    Lekarz powinnien Ci od razu 2 opakowania przepisać progesteronu.

    kurcze dr Ch mi zapisał duphaston na 10 dni 2×1 dziennie a kończy mi się w sobotę i co teraz??? badanie myślałam zrobić właśnie dopiero w pon to będzie 15 dni po zabiegu i dopiero do swojego gina się wybrać, co radzicie????

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • Zanes Autorytet
    Postów: 3430 1948

    Wysłany: 29 października 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża będzie to nic się nie stanie jak nie weźmiesz przez w dni jak ma przyjść okres to i tak przyjdzie a jeśli się martwisz to idź po receptę na duphaston i będziesz spokojniejsza. Ja betę po iui robiłem 14 do jeśli zdążyłam czasami okres był wcześniej tak że różnie to jest

    Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤

    39h6gxv.png
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 29 października 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sama nie wiem, małe mam doświadczenie, jeszcze wypada na weekendzie wszystko..., pobolewa mnie w lewym podbrzuszu nie wiem czy to dobry znak czy przygotowania do @

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • lipcowka86 Autorytet
    Postów: 2551 1751

    Wysłany: 30 października 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka_85 wrote:
    właśnie sama nie wiem, małe mam doświadczenie, jeszcze wypada na weekendzie wszystko..., pobolewa mnie w lewym podbrzuszu nie wiem czy to dobry znak czy przygotowania do @

    Skąd jesteś ?? Może ktoś Cię poratuje duphastonem 😉

  • Wilga Autorytet
    Postów: 316 358

    Wysłany: 30 października 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka_85 wrote:
    kurcze dr Ch mi zapisał duphaston na 10 dni 2×1 dziennie a kończy mi się w sobotę i co teraz??? badanie myślałam zrobić właśnie dopiero w pon to będzie 15 dni po zabiegu i dopiero do swojego gina się wybrać, co radzicie????

    Mnie doktor tez przepisał duphaston na 10 dni po IUI i jak pytałam czy jeżeli wyjdzie test pozytywny w 10 dniu dupka brać dalej to powiedział ze niekoniecznie- ze chodzi o podniesienie poziomu proga w drugiej fazie cyklu bo po stymulacji ciałko żółte może być niewydolne ale później po implantacji już organizm sobie poradzi. Ja nie badałam bety po IUI potem już nawet testu nie robiłam - zawsze czekałam na okres po prostu.

    Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 30 października 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Skąd jesteś ?? Może ktoś Cię poratuje duphastonem 😉

    z podkarpackiego, już się umówiłam do rodzinnej, mysle ze przepisze w razie W sobie wykupie tak czy tak to się jeszcze przyda 😊

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 30 października 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga wrote:
    Mnie doktor tez przepisał duphaston na 10 dni po IUI i jak pytałam czy jeżeli wyjdzie test pozytywny w 10 dniu dupka brać dalej to powiedział ze niekoniecznie- ze chodzi o podniesienie poziomu proga w drugiej fazie cyklu bo po stymulacji ciałko żółte może być niewydolne ale później po implantacji już organizm sobie poradzi. Ja nie badałam bety po IUI potem już nawet testu nie robiłam - zawsze czekałam na okres po prostu.

    a ja czekam cały czas, nie chce robić testów co trochę żeby się nie denerwować zbędnie.... obiecałam sobie że do niedzieli wytrzymam to będzie 14 dzień od zabiegu, chwila prawdy będzie 😔

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • kimo4ka Koleżanka
    Postów: 53 94

    Wysłany: 30 października 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzula2016 wrote:
    Cześć dziewczyny. Trochę Was podczytuje, też jestem w trakcie leczenia w Artvimed. Obecnie 5dpt blastocysty. W sobotę testuje. Chyba do tego czasu zwariuje....

    Mam do Was pytanie, czy Wam zleciał doktor kontrolę estradiolu albo progesteronu po transferze? Kurczę, czytam Internety i bardzo często robią te badania, może w jakichś konkretnych przypadkach tylko?
    Hej😉 ja tak samo podczytuje😊 Jestem 27dpt dwóch kropek. Progesteron robiłam sama od siebie w 20 dpt wyszedł 79.5 (chyba za wysoki). Najważniejsza beta. Ja zaczęłam sprawdzać z 8dpt😉 Powodzenia życzę

    Zuzula2016, Julowa, Misia28 lubią tę wiadomość

    kimo4ka
  • Wilga Autorytet
    Postów: 316 358

    Wysłany: 30 października 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka_85 wrote:
    a ja czekam cały czas, nie chce robić testów co trochę żeby się nie denerwować zbędnie.... obiecałam sobie że do niedzieli wytrzymam to będzie 14 dzień od zabiegu, chwila prawdy będzie 😔

    Trzymam kciuki żeby u ciebie zaskoczyło 🤞 Znam dziewczyny które zaszły po IUI fajnie by było mieć taką niespodziankę 🥳🥳 u mnie obydwie IUI były niestety nieudane, w przyszłym tygodniu mamy pierwszą wizytę przed ivf. Cieszę się ze podeszłam do tych IUI z dystansem, dr mnie przygotował ze szanse są niewielkie wiec nie rozpaczałam, potraktowałam je jako etap leczenia a teraz idziemy dalej

    Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • Tyśka_85 Autorytet
    Postów: 254 180

    Wysłany: 30 października 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga wrote:
    Trzymam kciuki żeby u ciebie zaskoczyło 🤞 Znam dziewczyny które zaszły po IUI fajnie by było mieć taką niespodziankę 🥳🥳 u mnie obydwie IUI były niestety nieudane, w przyszłym tygodniu mamy pierwszą wizytę przed ivf. Cieszę się ze podeszłam do tych IUI z dystansem, dr mnie przygotował ze szanse są niewielkie wiec nie rozpaczałam, potraktowałam je jako etap leczenia a teraz idziemy dalej

    oj tak zwłasza że to pierwsze podejście , byłaby to super niespodzianka 😃 podchodze jednak z dystansem, bedzie co ma być zwłaszcza że u mnie problem z niskim AMH

    gannskjoxve4otds.png


    09.10.2020 /28 dpt/ mamy ❤ CRL 0,75cm
    29.09.2020 /18 dpt/ beta 2396,23
    24.09.2020 /13dpt/ beta 264,65
    22.09.2020 /11dpt/ beta 110,66
    11.09.2020 AZ 4BB
    06.2020 punkcja 5 pęcherzyków/ 3 komórki/ przetrwało 0
    05.2020 stymulacja do ivf
    03.2020 przygotowanie do ivf 🙄
    2019 - 3xIUI (AID) 👎
    ONA: 35 lat
    AMH 0.12-0.4
    inslulinoodporność
    kariotyp prawidlowy
    FRAX ok

    ON 41 lat
    azospermia

    walczymy dalej
  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 784 191

    Wysłany: 30 października 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka_85 wrote:
    z podkarpackiego, już się umówiłam do rodzinnej, mysle ze przepisze w razie W sobie wykupie tak czy tak to się jeszcze przyda 😊

    No właśnie dr zawsze mówi żeby odstawić dupjaston po 10 dniach. Ja tak nie robiłam. Brałam do bety. Idź do lekarza rodzinnego. Niech Ci coś przepisze bo jeżeli masz problem z progesteronem to szkoda ryzykować.

    Starania od 2016r
    Przebyte histeroskopie i laparoskopia IUI :-((((
    Endometrioza st. 1
  • Zuzula2016 Autorytet
    Postów: 309 229

    Wysłany: 30 października 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimo4ka wrote:
    Hej😉 ja tak samo podczytuje😊 Jestem 27dpt dwóch kropek. Progesteron robiłam sama od siebie w 20 dpt wyszedł 79.5 (chyba za wysoki). Najważniejsza beta. Ja zaczęłam sprawdzać z 8dpt😉 Powodzenia życzę
    Witaj. Rozumiem, że Twoja beta pięknie rośnie? Gratuluję 😊 mnie wypada 8dpt w piątek. Zaczekam więc do soboty. Właśnie szukam laboratorium, które będzie w ten dzień czynne u mnie w mieście.... stres jest....

  • kimo4ka Koleżanka
    Postów: 53 94

    Wysłany: 30 października 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzula2016 wrote:
    Witaj. Rozumiem, że Twoja beta pięknie rośnie? Gratuluję 😊 mnie wypada 8dpt w piątek. Zaczekam więc do soboty. Właśnie szukam laboratorium, które będzie w ten dzień czynne u mnie w mieście.... stres jest....
    Stres cały czas. Najpierw czy rośnie beta. 28 miałam pierwsze usg. Mam 2 pęcherzyki ciążowe 14 i 8 mm. Widoczne pęcherzyki żółtkowe. To był 25dpt. Teraz stres do poniedziałku...czy zobaczymy zarodki, usłyszymy serduszka ❤

    kimo4ka
  • Zuzula2016 Autorytet
    Postów: 309 229

    Wysłany: 30 października 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimo4ka wrote:
    Stres cały czas. Najpierw czy rośnie beta. 28 miałam pierwsze usg. Mam 2 pęcherzyki ciążowe 14 i 8 mm. Widoczne pęcherzyki żółtkowe. To był 25dpt. Teraz stres do poniedziałku...czy zobaczymy zarodki, usłyszymy serduszka ❤
    Cudownie, z całego serducha życzę usłyszenia dwóch ❤❤ ja mam czarne myślę, męczy mnie infekcja od dnia transferu. Tetaz zaczęłam mocno kaszlec. Tym razem chyba więc nie liczę ma cuda 🙁 do tego czuje się fatalnie.

  • kimo4ka Koleżanka
    Postów: 53 94

    Wysłany: 30 października 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje serdecznie 😉Myśl pozytywnie 😀 ja po transferze też czułam się nie bardzo.. Cały czas ból brzucha . Daj znać jak poszło. Trzymam kciuki 🤗

    Zuzula2016 lubi tę wiadomość

    kimo4ka
  • Poziomka Autorytet
    Postów: 579 444

    Wysłany: 30 października 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimo4ka wrote:
    Dziekuje serdecznie 😉Myśl pozytywnie 😀 ja po transferze też czułam się nie bardzo.. Cały czas ból brzucha . Daj znać jak poszło. Trzymam kciuki 🤗
    Chciałaś transferować dwa zarodki czy Dr sugerował. Mnie Dr sugeruje dwa i się zastanawiam czy ryzykować ciążę mnoga?

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4210 2177

    Wysłany: 30 października 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego zależy to czy dr sugeruje 2 zarodki? Od wieku?

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Julowa Autorytet
    Postów: 548 474

    Wysłany: 30 października 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    A od czego zależy to czy dr sugeruje 2 zarodki? Od wieku?
    Wskazaniem są wcześniejsze niepowodzenia, wiek, słabe zarodki. My spelnilismy wszystkie 3 warunki.
    U nas ja sama zapytałam czy możemy transferowa dwa skoro sa dość słabe i dr się zgodził.

    Anuśla lubi tę wiadomość

    09.2018 - Artvimed start
    10.2018 - I IVF krótki protokół - pobranych 8 - zaplodnionych 5 - 0 zarodkow

    12.2018 - II IVF długi protokół - pobranych 26 - 12 3zaplodnionych + 5 zamrozonych - 1 zarodek 6 dni 333 ❄️
    01.2019 - ciśnienie 190/90,
    03.2019 - tsh 16, prolaktyna 23 niedoczynność, hashimoto
    06.2019 tsh 1.47
    04.07.2019 transfer ❄️
    12.07 8dpt beta <1.2 😞

    08.2019 start III ivf długi protokół- pobranych 17- 13 zaplodnionych - 2 zarodki 322
    5 rozmrozonych z poprzedniej stymulacji - 3 zaplodnione-0 zarodkow
    28.10 - transfer 2❄️
    8dpt - 3.3
    10dpt - 1.5 😭😭😭
    04.2020 jajowody drożne
    15.10.2020 1 AID 😢
    10.11.2020 2 AID 😢
    12.2020 3 AID 🤔
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego