Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena moja znajoma rownież miała tylko dwie komorki nadające sie do zapłodnienia reszta zdegradowana... a miała pobranych 9 w sumie... i z tych dwóch tylko jedna sie zapłodniła i ta jedna jest u niej w brzuszku ❤️ I niedługo juz sie z nią zobaczy - tez pacjentka dr Ch
Lenaa86, kimo4ka, Anuśla, Misia28, Marzena lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Dziewczyny dziękuję za nadzieję ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:45
kimo4ka, Lenaa86, Marzena lubią tę wiadomość
-
Poziomka wrote:Lena ja z 15 kumylosow miałam pięć komórek zdolnych do zapłodnienia, zaplodnily się wszystkie, przetrwały do piątej doby tylko dwa, dwa transferowalismy beta 7 w 8 dpt. zobaczymy czy będzie przyrastać.takze kochana spokojnie wystarcza dwa by były dwa cudne bobaski.
Poziomka gratulacje, trzymam kciuki za następna betę! 😊
Marzę o tym, żeby dotrwaly do piątej doby, ale wiadomo, że może być bardzo różnie. Zostaje mi tylko czekać 😔35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Nie wiecie czy istnieje pozniej możliwość otrzymania zdjęć z embrioskopu? Tak na pamiątkę?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Poziomka wrote:Lena ja z 15 kumylosow miałam pięć komórek zdolnych do zapłodnienia, zaplodnily się wszystkie, przetrwały do piątej doby tylko dwa, dwa transferowalismy beta 7 w 8 dpt. zobaczymy czy będzie przyrastać.takze kochana spokojnie wystarcza dwa by były dwa cudne bobaski.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Kaarola wrote:Nie wiecie czy istnieje pozniej możliwość otrzymania zdjęć z embrioskopu? Tak na pamiątkę?
Czy teraz coś się zmieniło i można to dostać wcześniej?24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
nick nieaktualnyOkebu wrote:Rok temu powiedziano mi, że oczywiście że tak + film ale dopiero po urodzeniu zdrowego dziecka.
Czy teraz coś się zmieniło i można to dostać wcześniej? -
nick nieaktualnyJezu dziewcznyny, nie śpię od godziny 1.00 mam tak zatkany nos ze nie zasnę. Robiłam okład z ciepłej soli, spraye do nosa, nic nie działa! Zaraz zwariuje! Myslalam już zeby iść do lekarza rano ale pewnie da mi antybiotyk na zatoki bo cóż innego poradzi?
Okebu z tymi zdjęciami po urodzeniu dziecka to jestem w lekkim szoku... Ja od razu po uzyskaniu zarodkow dostałam płytkę. Kurczę płacimy za to kupę kasy , uważam że to poniekąd nasza własność i się nam należy. -
Hercia35 wrote:Jezu dziewcznyny, nie śpię od godziny 1.00 mam tak zatkany nos ze nie zasnę. Robiłam okład z ciepłej soli, spraye do nosa, nic nie działa! Zaraz zwariuje! Myslalam już zeby iść do lekarza rano ale pewnie da mi antybiotyk na zatoki bo cóż innego poradzi?
Okebu z tymi zdjęciami po urodzeniu dziecka to jestem w lekkim szoku... Ja od razu po uzyskaniu zarodkow dostałam płytkę. Kurczę płacimy za to kupę kasy , uważam że to poniekąd nasza własność i się nam należy.
Ja nie dostałam żadnej płytki i nawet nie wiedziałam że to możliwe 😢kimo4ka -
Lenaa86 wrote:Dziewczyny dziękuję za nadzieję ❤️
Lenaa86, kimo4ka, Lulka36, Zanes, Wombat, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
Hercia35 wrote:Okebu z tymi zdjęciami po urodzeniu dziecka to jestem w lekkim szoku... Ja od razu po uzyskaniu zarodkow dostałam płytkę. Kurczę płacimy za to kupę kasy , uważam że to poniekąd nasza własność i się nam należy.
Przy drugim transferze była Pani Agnieszka i nawet jej nie zapytałam o filmik.
Dzisiaj, już mi na tym nie zależy. Zdjęcie zarodka jest na protokole z transferu. A po co mi filmik? Nie będę go oglądała, nie będę nikomu pokazywała a maluch niedługo przyjdzie na świat i wtedy będę miała dużo więcej jego zdjęć i filmików 😆Marzena lubi tę wiadomość
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Maluch wczoraj się pokazał. Mamy synka! 😙
Mam też problem. Pisałam Wam o refluksie. Dr powiedział że jest świetny lek. Dał receptę, wykupiłam i dopiero w domu coś mnie tknęło. Przepisał mi Polprazol. W internetach piszą że jest w grupie C a w niektórych publikacjach że jest całkiem zabroniony. Gdzie indziej podają że za granicą jest dopuszczony. Na forach jest niewiele kobiet które go brały. Teraz mam spore obawy czy go brać. Leki typu Rennie mi nie pomogą bo nie mam zgagi tylko samo zarzucanie kwasów.
Zresztą o samym Acardzie piszą że jest absolutnie zabroniony w I trymestrze a widzę że strasznie dużo kobiet go dostaje już na początku.
Nie wiem już co robić 🙁Zanes, lipcowka86, Wombat, Marzena, Kropeczka1986, Lenaa86, nimsi, Anuśla, Wilga, Hercia35, Kaarola, Misia28, Rudzik1 lubią tę wiadomość
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Okebu wrote:Maluch wczoraj się pokazał. Mamy synka! 😙
Mam też problem. Pisałam Wam o refluksie. Dr powiedział że jest świetny lek. Dał receptę, wykupiłam i dopiero w domu coś mnie tknęło. Przepisał mi Polprazol. W internetach piszą że jest w grupie C a w niektórych publikacjach że jest całkiem zabroniony. Gdzie indziej podają że za granicą jest dopuszczony. Na forach jest niewiele kobiet które go brały. Teraz mam spore obawy czy go brać. Leki typu Rennie mi nie pomogą bo nie mam zgagi tylko samo zarzucanie kwasów.
Zresztą o samym Acardzie piszą że jest absolutnie zabroniony w I trymestrze a widzę że strasznie dużo kobiet go dostaje już na początku.
Nie wiem już co robić 🙁
Okebu gratuluję synka!❤️
Napisze Ci poradę której udzieliłabym każdemu w aptece jako farmaceuta (nie musisz mnie słuchać bo oczywiście głos lekarza jest tu najważniejszy) ale pisze co wynika z mojego doświadczenia. Ja bym odradzila polprazol. Z tego co mnie uczyli w szkole lek ten jest przeciwwskazany w ciąży. Acard jest tu trochę inną sprawą bo służy utrzymaniu ciąży a polprazol nie. Poza tym polprazol nie działa przeciwrefluksowo - powoduje mniejsze wydzielanie kwasów w żołądku przez co treść żołądkowa jest po prostu mniej „żrąca” natomiast żeby zapobiegać zarzucaniu musiałabyś brać leki prokinetyczne które tez są w ciąży przeciwwskazane. To czym można się ratować w tej sytuacji to syrop antyrefluksowy - gastrotuss - można go kupić na saszetki i przetestować - może byś stosowany nawet u noworodków wiec jest bardzo bezpieczny - zagęszcza treść żołądkową i zapobiega jej zarzucaniu. Jest bardziej skuteczny niż Gaviscon, chociaż Gaviscon tez można wypróbować ale to już Ci pewnie ktoś polecił. Natomiast pozostałe typu Rennie - nie mają właściwości przeciwrefluksowych tylko zobojętniające kwas żołądkowy wiec są typowo na zgagę. Może wypróbuj jeszcze ten gastrotuss po każdym posiłku przez 3 dni 3x dziennie po 1 saszetce i może akurat nie będzie potrzeby stosowania polprazolu bo chociaż trochę złagodzi Ci dolegliwości. Spróbuj może też jeść mniejsze porcje zrezygnować z kawy jeżeli pijesz cytryny keczupu pomidorów mięty Chleba razowego na zakwasie i innych zdrowych ale refleksogennych jedzeń 😉Lekarz co prawda bierze na siebie odpowiedzialnosc przepisując lek ale widziałam już lekarzy przepisujących w ciąży Xennę która może być nawet przyczyną poronień wiec wiem ze czasami mogą być po prostu nieświadomi. A czasem po prostu podejmują ryzyko bo z ich doswiadczenia wynika ze w większości przypadków nic się nie dzieje. Ale Ty niekoniecznie musisz chcieć podejmować jakiekolwiek ryzyko.
A jeszcze tak na marginesie - z tego co pamietam ze szkoły to Maalox jest jednak niewskazany w ciąży ponieważ zawiera zobojętniające sole aluminium a w ciąży bezpieczniejsze są produkty zawierające same sole magnezu.
Lenaa86, kimo4ka, Hercia35, frustratio, Okebu lubią tę wiadomość
Starania od 4.2016
Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
Jajowody drożne (laparo 2017)
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
12.10.2020 Helenka -
nick nieaktualnyPoziomka , trzymam kciuki
Ja jestem beznadziejny przypadek, nawet lekarz marszczył czoło co robić żeby jakieś te komórki dobre dostać.
Dziewczyny miała któraś punkcję tylko po stymulacji letrozolem? Jeśli tak to jakiej jakości wtedy były komórki...Poziomka lubi tę wiadomość
-
Wilga, będę Cię na rękach nosiła 😘
Dziękuję.
Potwierdziłaś to czego sama się bałam. Wypróbuję Twój środek.
💐24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Hej, dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jak wygląda przygotowanie do in vitro w atrvimed ? Jestem teraz na poziomie szukania kliniki, i chciałabym wybrać taką, gdzie nie wymagają nie wiadomo jakich badań(chodzi mi np. o usg piersi, czy coś, bo wiem, że czasem wymagają) a nam w sumie zależy na czasie.. Czy na pierwszą wizytę sama mogę wybrać do kogo chcę się udać (może polecicie jakiegoś lekarza?) i czy muszę zrobić jakieś badania konkretne na tą wizytę, czy dopiero dostanę wykaz co muszę mieć ? W miejscu gdzie mieszkam, ciężko zrobić jakieś badania, zazwyczaj tylko podstawowe.. więc, chciałabym mieć możliwość zrobienia tych badań w klinice
-
Sisska wrote:Hej, dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jak wygląda przygotowanie do in vitro w atrvimed ? Jestem teraz na poziomie szukania kliniki, i chciałabym wybrać taką, gdzie nie wymagają nie wiadomo jakich badań(chodzi mi np. o usg piersi, czy coś, bo wiem, że czasem wymagają) a nam w sumie zależy na czasie.. Czy na pierwszą wizytę sama mogę wybrać do kogo chcę się udać (może polecicie jakiegoś lekarza?) i czy muszę zrobić jakieś badania konkretne na tą wizytę, czy dopiero dostanę wykaz co muszę mieć ? W miejscu gdzie mieszkam, ciężko zrobić jakieś badania, zazwyczaj tylko podstawowe.. więc, chciałabym mieć możliwość zrobienia tych badań w klinice
Pamiętaj, że wszystkie wymagane badania są tak naprawdę dla Twojego dobra. Jeśli nie robiłaś w przeciągu ostatniego roku usg piersi to powinnaś je zrobić, w razie jakiejś zmiany stymulacja może być groźna dla zdrowia.
Jeśli chodzi o rozpiskę badań to wszystko dostajesz na wizycie i możesz je zrobić w klinice.
Nie wiem jak wyglądaja teraz zapisy, ale na pewno na pierwszą wizytę musiałabyś trochę poczekać, ja czekałam ok 3 mc z tego co pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:25
Anuśla lubi tę wiadomość
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Ja czekałam 5 mcy na wizyte u dr Ch., ale on jest najbardziej oblegany, do innych pewnie czeka się krócej. Zgadzam sie z Lenka w 100%. Jeśli od kilku lat nie robiłaś usg piersi, to chcesz podchodzić do silnej stymulacji hormonalnej bez wiedzy co tam masz? Mnie doktor zlecił to badanie i bardzo się cieszę. Oprócz tego do ivf mężczyzna potrzebuje badan na hiv, hbs ag i anty hbc, anty hcv ab, kile i gr krwi. Kobieta wszystko to samo co mezczyzna plus toxoplazmoza igg i igm, chlamydia metoda pcr, cytologia i biocenoza pochwy, usg piersi plus rozyczka no chyba ze juz kiedyś w życiu badalas różyczke. Wszystkie badania ważne pół roku, cytologia rok. U nas jest niepłodność idiopatyczna więc dr kazal jeszcze zbadać kir i kariotypy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:28
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."