Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśla gratuluję i trzymam kciuki.
Ja w piątek idę na usg i zobaczymy co dalej...oby do przodu.
Powiedzcie mi proszę co oznacza "hiperka"..rozumiem ze hiperstymulacja po punkcji? czym to się objawia...co prawda czytałam w internecie ...ale jestem ciekawa waszych doświadczeń,,czy jest to częste po punkcji? z góry dzięki za odpowiedzi -
Rudzik1 wrote:Misia jak się czujesz na końcówce? Wszystko w porządku? Rodzisz SN czy CC? Wybrałaś już szpital?
Na razie czuję się dobrze, ale widzę że mi nogi puchną - nie służy mi długie siedzenie na krześle. Wczoraj prowadziłam samochód na krótkim dystansie, odwiedziłam babcię i koleżankę, bo potem już nie będzie jak. Na chwilę obecną chciałabym sn, cc jedynie jeśli w trakcie coś wyjdzie. Moja lekarka pracuje na Kopernika, więc podążam za nią, a jeśli bym nie dojechała to Bochnia. Patrzę na mój suwaczek i nie wierzę, że to już!!😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 07:49
Marzena, Hercia35, Rudzik1, Megii_81 lubią tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Misia28 wrote:Na razie czuję się dobrze, ale widzę że mi nogi puchną - nie służy mi długie siedzenie na krześle. Wczoraj prowadziłam samochód na krótkim dystansie, odwiedziłam babcię i koleżankę, bo potem już nie będzie jak. Na chwilę obecną chciałabym sn, cc jedynie jeśli w trakcie coś wyjdzie. Moja lekarka pracuje na Kopernika, więc podążam za nią, a jeśli bym nie dojechała to Bochnia. Patrzę na mój suwaczek i nie wierzę, że to już!!😱Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Byłam właśnie w klinice na i Dr Ch. Ma w pierwszym tygodniu lutego urlop.
JuliaM, Anuśla lubią tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:Anuśla gratuluję i trzymam kciuki.
Ja w piątek idę na usg i zobaczymy co dalej...oby do przodu.
Powiedzcie mi proszę co oznacza "hiperka"..rozumiem ze hiperstymulacja po punkcji? czym to się objawia...co prawda czytałam w internecie ...ale jestem ciekawa waszych doświadczeń,,czy jest to częste po punkcji? z góry dzięki za odpowiedzi -
nick nieaktualnyJa też planuje rodzić w Bochni bo tam pracuje mój lekarz, czytałam rankingi i jest to szósty oddział ginekologiczny w Polsce i pierwszy w Małopolsce Moje koleżanki rodziły w Bochni i wszystkie zadowolone z opieki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 12:16
Misia28, kimo4ka lubią tę wiadomość
-
Zanes wrote:Misia to skas ty jestes że o Bochni myślisz? Ja pochodzę ze stron Brzeska teraz mieszkam za Tarnowem. Moje 3 szwagierki rodziły w Bochni i wszystkie mialy cc z tego tylko jedna ze wskazań, druga bo chciała a 3 zaczela rodzić i zdecydowali o cc choc mogła urodzic naturalnie. Mega nacisk na cc tam jest i warunki też bez szału wszystko jest na innych piętrach 😌
Ja jestem z okolic Bochni. Trochę mnie zszokowałaś, bo ja czytałam ostatnio o Bochni, że są na 1 miejscu w Małopolsce w rankingu fundacji rodzić po ludzku. Byłam ostatnio na oprowadzaniu po porodówce w ramach szkoły rodzenia i według mnie warunki bardzo dobre, sale max dwuosobowe. Nawet dziewczyny z okolic Tarnowa, Myślenic i Niepołomic uderzają na Bochnię. A Twoje szwagierki dawno rodziły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 11:28
kimo4ka lubi tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Poziomka wrote:Ja też planuje rodzić w Branży chni bo tam pracuje mój lekarz, czytałam rankingi i jest to szósty oddział ginekologiczny w Polsce i pierwszy w Małopolsce Moje koleżanki rodziły w Bochni i wszystkie zadowolone z opieki.
Czyżby dr W.G.?01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
nick nieaktualny
-
Poziomka wrote:Ja też planuje rodzić w Bochni bo tam pracuje mój lekarz, czytałam rankingi i jest to szósty oddział ginekologiczny w Polsce i pierwszy w Małopolsce Moje koleżanki rodziły w Bochni i wszystkie zadowolone z opieki.
Koleżanka miała cc,bo sama tak zdecydowała 😊
Mój lekarz też W.G😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 13:13
Misia28 lubi tę wiadomość
kimo4ka -
nick nieaktualny
-
Poziomka wrote:Oj tak W.G wszystkie kieruje do Artwimedu i na brak pacjentek też nie narzeka:-) trudno się dziwić takiego lekarza ze świecą szukać
No to kieruje pacjentki w dobre miejsce 🙂
Jak byłam na wizycie potwierdzającej ciążę to dr Ch. pytał się mnie z jakich okolic jestem i czy moim lekarzem od ciąży będzie dr W.G. Nie byłam u niego nigdy, ale wiem, że dziewczyny go sobie chwalą.01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Marzena wrote:Prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu hiperstymulacji jajników jest większe u kobiet szczupłych, młodszych, posiadających wysoką rezerwę jajnikową, u których zdiagnozowano zespół policystycznych jajników. W rozwoju zaburzenia istotną rolę odgrywa również liczba stymulowanych pęcherzyków jajnikowych oraz stężenie hormonów płciowych (stężenie AMH przed stymulacją i wzrost estradiolu w jej trakcie), dlatego te parametry poddawane są wnikliwej kontroli podczas leczenia. Podczas prawidłowego cyklu kobiety z reguły dochodzi do powiększenia jednego pęcherzyka w jednym jajniku, z którego uwalniana jest podczas owulacji jedna komórka jajowa. Podczas stymulacji jajników, organizm kobiety na skutek podawania preparatów hormonalnych zaczyna wytwarzać wiele, dużych pęcherzyków. Podczas prawidłowej stymulacji produkowanych jest 5-10 pęcherzyków. Podczas zespołu hiperstymulacji jajników pęcherzyków jest zdecydowanie więcej. Zespół hiperstymulacji jajników może mieć różne natężenie od łagodnego do ciężkiego. Na internecie jest tego mnóstwo 😊 Poczytaj sobie 😊
Dziewczyny wiecie może jak to jest że do świeżego transferu progesteron nie może być większy niż 1,5 lub 2 (różnie mówią), no i ja mialam 0.59 i moge miec świeży, ale od punkcji przyjmuje duże dawki proga. O co cho?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."