X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam dostinex pół tabletki na tydzień. Wcześniej bralam bromka i zaczynalam od 1/4 tabletki. Jak miałaś konska dawke to się nie dziwie że umieralas. Mnie dr Rajtar Ciosek(ginekolog-endokrynolog) powiedziała, że prolaktyna odpowiada też za jakość owulacji. Dr Ch powiedział, że to nieprawda. No cóż, ja zaufalam dr Rajtar i bralam jednak ten dostinex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 07:35

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Anuśla tam, gdzie przyjmuje dr Zmaczyński też jest jakaś pani dr z certyfikatem FMF, nie pamiętam nazwiska.
    Spróbuj też zadzwonić do gabinetu dr Knafel na Kamienną.
    O, nie wiedziałam, dzięki!

ojxe8ribfhgxs7lm.png

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Wyszła mi podwyższona prolaktyna na czczo i potem po tej tabletce wyszła mi czynnościowa. Najpierw dostałam końską dawkę dostinexu od zwykłego gina po której umierałam. Potem poszłam na wizytę do endo i pani dr się złapała za głowę jak można taką dawkę na początek zlecać :) zażyłam kilka tabletek w sumie i na piwerwszej wizycie u dr Ch powiedział, że nie ma czegoś takiego jak hiperprolaktynemia czynnosciowa. Napisał w karcie, że brak wskazań do stosowania dostinexu i kazał odstawić.
    Potem już nie mierzyłam prolaktyny ale podejrzewam, że dalej jest podwyższona. Raz mam większe plamienia a raz mniejsze. Generalnie to co cykl.

Warto zbadać makroprolaktyne. Wtedy ma się pewność, czy prolaktyne należy obniżać lekami, czy nie ma takiej potrzeby. Kiedyś każde wyniki zbijali lekami, ale wcale nie jest to dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    jestem nowa na forum :)
    Parę słów o mnie. Mam 38 lat, staramy się o drugie dziecko około roku. Mamy już córkę.
    U mnie wszystko ok, AMH 3, mam tylko niedrożny lewy jajowód po cc, ale "lepszy" mam prawy jajnik więc ok :)
    Drożność miałam rok temu.
    Mój mąż ma 41 lat i niestety przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (47%, norma do 39%). Androlog niespecjalnie się tym przejął bo liczba jest super (ponad 300 mln w całości)
    Waham się co do wyboru kliniki między Gyncentrum a Artvimedem. W tym drugim mamy wizytę w czerwcu (czekamy ponad 3 miesiące). Prosiłabym Was o poradę, trochę boimy się strzału między oczy na dzień dobry z in vitro. Pierwsza córka to cudowny "wynik" pierwszej inseminacji w Macierzyństwie u dr Wyroby.
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 08:58

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a nie chcesz spróbować w Macierzyństwie znów? Gyncentrum na najgorsze opinie.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Parę słów o mnie. Mam 38 lat, staramy się o drugie dziecko około roku. Mamy już córkę.
    U mnie wszystko ok, AMH 3, mam tylko niedrożny lewy jajowód po cc, ale "lepszy" mam prawy jajnik więc ok :)
    Mój mąż ma 41 lat i niestety przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (47%, norma do 39%). Androlog niespecjalnie się tym przejął bo liczba jest super (ponad 300 mln w całości)
    Waham się co do wyboru kliniki między Gyncentrum a Artvimedem. W tym drugim mamy wizytę w czerwcu (czekamy ponad 3 miesiące). Prosiłabym Was o poradę, trochę boimy się strzału między oczy na dzień dobry z in vitro. Pierwsza córka to cudowny "wynik" pierwszej inseminacji w Macierzyństwie u dr Wyroby.

Gyncentrum w Katowicach? Nie polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byliśmy w Macierzyństwie u Mirockiego. Masakra jest ta klinika. Dużo się zmieniło.
    Dr chciał robić inseminację na 18, 19 mm pęcherzyku. Córkę mam z 26mm. Ogólnie podejście bardzo pro in vitro.
    Wielu rzeczy nie wiem lub mam co do nich wątpliwości dlatego też zdecydowałam się założyć tu konto. Pamiętam jak przed pierwszą ciążą pisałam na forum i jak bardzo mi pomogło wsparcie innych kobiet.
    Nie wiem jaka jest minimalna wielkość pęcherzyka do podania Ovitrelle. Mam też fajne AMH, ale nie wiem czy koreluje z jakością,czy to nie wiek jest ważniejszy. No i też nie wiem jak dr Ch prowadzi leczenie, czy można mu zaufać, czy zleca badania, czy szuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 09:43

• Lusi35 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    W Artv raczej nie nalegaja na in vitro, ja musiałam sama prosić, a jeśli u Was pierwsza inseminacja się powiodła, to myślę, że będą chcieli iść tym tropem.
    Ja odetchnęłam , bo M dostał wczoraj wyniki i nie ma WZW B 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 09:48

nimsi, Monia/89, Wilga, Rudzik1 lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKita wrote:
    Gyncentrum w Katowicach? Nie polecam.
    W Krakowie też jest Gyncentrum.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    W Artv raczej nie nalegaja na in vitro, ja musiałam sama prosić, a jeśli u Was pierwsza inseminacja się powiodła, to myślę, że będą chcieli iść tym tropem.
    Ja odetchnęłam , bo M dostał wczoraj wyniki i nie WZW B 😊
    Lusi super! To kiedy start?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    W Krakowie też jest Gyncentrum.
    właśnie o tym krakowskim piszę

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, byliśmy w Macierzyństwie u Mirockiego. Masakra jest ta klinika. Dużo się zmieniło.
    Dr chciał robić inseminację na 18, 19 mm pęcherzyku. Córkę mam z 26mm. Ogólnie podejście bardzo pro in vitro.
    Wielu rzeczy nie wiem lub mam co do nich wątpliwości dlatego też zdecydowałam się założyć tu konto. Pamiętam jak przed pierwszą ciążą pisałam na forum i jak bardzo mi pomogło wsparcie innych kobiet.
    Nie wiem jaka jest minimalna wielkość pęcherzyka do podania Ovitrelle. Mam też fajne AMH, ale nie wiem czy koreluje z jakością,czy to nie wiek jest ważniejszy. No i też nie wiem jak dr Ch prowadzi leczenie, czy można mu zaufać, czy zleca badania, czy szuka.
    Aga z tego co wiem to dr Wyroba przyjmuje nadal w Macierzynstwie choć słyszałam też, że zakłada coś swojego. Ja robiłam IUI w Parens, u dr Maduzi. Mimo, że sie nie udaly, uważam że były przeprowadzone profesjonalnie, idealnie w punkt, doktor jest dokładny i interesuje się pacjentka. Z IUI w Artvi nie mam doświadczenia, ale dr Ch na pewno wam je zaproponuje, skoro macie dziecko z pierwszej. Trzeba jednak przyznac, że dr Ch średnio drąży, badań zleca mało. Jaka niepłodność u was była?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Lusi super! To kiedy start?
    W przyszłym tygodniu idę do Ch, to może czegoś się dowiem. Chociaż jak znam swoje szczęście, to teraz u mnie pewnie wyjdzie chlamydia albo okaże się, że mam po sto torbieli na każdym jajniku 🤪

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    W przyszłym tygodniu idę do Ch, to może czegoś się dowiem. Chociaż jak znam swoje szczęście, to teraz u mnie pewnie wyjdzie chlamydia albo okaże się, że mam po sto torbieli na każdym jajniku 🤪
    Ej ej, pamiętaj że o czym myślisz to sciagasz to do siebie. Trzeba być dobrej myśli.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Aga z tego co wiem to dr Wyroba przyjmuje nadal w Macierzynstwie choć słyszałam też, że zakłada coś swojego. Ja robiłam IUI w Parens, u dr Maduzi. Mimo, że sie nie udaly, uważam że były przeprowadzone profesjonalnie, idealnie w punkt, doktor jest dokładny i interesuje się pacjentka. Z IUI w Artvi nie mam doświadczenia, ale dr Ch na pewno wam je zaproponuje, skoro macie dziecko z pierwszej. Trzeba jednak przyznac, że dr Ch średnio drąży, badań zleca mało. Jaka niepłodność u was była?
    Przyczyną była obniżona jakość nasienia, natomiast wówczas mąż nie miał testu MAR więc nie wiemy czy były przeciwciała czy nie.
    Anuśla,
    pamiętasz przy jakiej wielkości pęcherzyka miałaś robione IUI i wcześniej przy ilu mm miałaś podany Ovitrelle lub Pregnyl? na ilu pęcherzykach miałaś zabiegi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 09:58

• Lusi35 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ej ej, pamiętaj że o czym myślisz to sciagasz to do siebie. Trzeba być dobrej myśli.
    Masz rację. Będę się starać nie uprawiac czarnowidztwa 😊

Anuśla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi35 wrote:
    Masz rację. Będę się starać nie uprawiac czarnowidztwa 😊
    tak jest, optymizm wskazany :)

Lusi35 lubi tę wiadomość

• Julowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie jak teraz wyglądają zalecienia na temat encortonu? Można już podawać czy dalej odstępują od tego?

09.2018 - Artvimed start
    10.2018 - I IVF krótki protokół - 0 zarodkow
    12.2018 - II IVF długi protokół - 1 zarodek 6 dni 333 ❄️
    04.07.2019 transfer ❄️ 8dpt beta <1.2 😞
    08.2019 start III ivf długi protokół- 2 zarodki 322
    28.10 - transfer 2❄️
    8dpt - 3.3
    10dpt - 1.5 😭😭😭
    10-12.2020 3x AID 😢
    11.2021 IV IVF długi protokół - 1 zarodek 333
    14.11.2022 transfer ❄️ accofil, encorton
    8dpt - beta 0
    12.12.2022 transfer AZ❄️
    7dpt beta 45.1 / 9dpt beta 150.7 / 11dpt beta 369 / 15dpt beta 2058 / 22dpt beta 12969 - zatrzymana 13t+2d 💔
    10.2024 V IVF - 1 blastka 2kl. 8dpt beta -0
    01.2025 VI IVF - nadchodzę
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, miałam obie IUI na 3 pęcherzykach. Przy pierwszej były pecherzyki 24 mm i 20 mm i robiłam wtedy zastrzyk, 48 h przed IUI. Na usg przed IUI okazalo sie, że jeszcze jeden pecherzyk urósł. Z drugiej IUI nie zapisałam sobie danych.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Aga, miałam obie IUI na 3 pęcherzykach. Przy pierwszej były pecherzyki 24 mm i 20 mm i robiłam wtedy zastrzyk, 48 h przed IUI. Na usg przed IUI okazalo sie, że jeszcze jeden pecherzyk urósł. Z drugiej IUI nie zapisałam sobie danych.
    Rozumiem, że ovitrelle miałaś podawany przy tych rozmiarach 20 i 24 mm?mogę zapytać co sądzisz o robieniu IUI na jednym pęcherzyku np 18 mm? czy to ma sens? Podobno takie praktyki teraz w Macierzynstwie. Zawsze mi się wydawało, że ważne, żeby było więcej pęcherzyków i większe rozmiarowo. Bardzo proszę też inne dziewczyny o opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 10:27

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ