X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Monia/89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wrote:
    Monia u nas problem ze ssaniem mały nie ma mocnego odruchu jak to wcześniak, ale przystawiamy bardzo często. Kupiłam laktator medela, który naśladuje ruchy ssania dziecka odciagam z dwóch piersi ledwie 50-60 także małemu nie wystarcza. Pani Ania mówiła, żeby przystawiać i odciągać mieszać z modyfikowanym i może laktacja ruszy ale kiepsko to widzę a tak lubię jak mały ssie moja pierś. Walczę dalej

Lubie za walkę 😍😍 też lubię karmienie. Mała jest taka słodka wtedy ❤️😁 a jest takim ssakiem że brak słów. Trzymam kciuki żeby się udało! Nie stresuj się przede wszystkim bo to zabija laktacje i dawaj znać co tam😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 21:59

Poziomka lubi tę wiadomość

03.2019 punkcja
    05.2019 1 transfer 4AA cb
    09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
    10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
    8 dpt 90,58
    10 dpt 234,50
    12 dpt 582,70
    25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
    Czekamy na córeczkę 🙆
    06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
    10.2022 transfer 4.1.1
    8 dpt 71,46
    10 dpt 228,20
    14 dpt 1051
    24 dpt mamy ❤️
    06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ha. Ja to jestem przypadkiem ciężkim o czym tu nieraz pisałam. Mi na estrofemie i oesclim nie za bardzo rośnie endometrium. Do tego wygląda jak 'fala' i jest po prostu do doopy, w związku z czym po raz kolejny miałam odwołany transfer. Bez sterydu krwawie zaraz po miesiączce co dodatkowo deformuje moje endometrium .Podobno to nie wina endometriozy bo jest bardzo mała chociaż zapewne mam adenomiozę.

Mam trochę podobną sytuację do Ciebie. Moje anty tpo jest niezmierzalne ponad tysiąc więc biorę Euthyrox 75/50. Obecnie anty tpo jest w jakichś 'sensownych ramach'. Dodatkowo Metypred bo Encorton na mnie nie działa a Metypred hamuje krwawienia nie wiedzieć czemu.

Niestety nie wiadomo dlaczego jedne kobiety nie mają problemu z endometrium do transferu a inne się z tym zmagają. Taka uroda. metoda prób i błędów. Ja czuję, że jeszcze z pól roku się pomordujemy zanim transfer przeprowadzimy. Sydor jeszcze zalecił accofil z uwagi na brak jednego KIRa ale to dopiero przed transferem.

Najdziwniejsze jest to, że na gonadotropinach mam endometrium książkowe, ale im bliżej miesiączki estrogeny lecą w dół i możliwe, że dlatego nie utrzymuję zarodka w przypadku inseminacji. Mam nadzieję, że ivf mi pomoże bo jak to lekarze twierdzą 'jest zarodek więc można embrioglue i inne zastosować'. Szkoda tylko bo miałam robiony scratching przy pierwszym podejsciu do transferu ale do niego nie doszlo i mi on przepadl.

Aaa Sydor mi zlecił TV USG aby poszukać czy przypadkiem nie ma problemów z przepływem krwi co by blokowało mój wzrost endometrium. Idę w piątek i powiem czy warto.
    Dr Ch u .nie stwierdził, że nawet jeśli to adenomioza to jest mala i temat się skończył. Mialam cc więc może dlatego. No ale kminie czy moja macica i endometrium jeszcze w ogóle dadzą radę...czy przesadzam?

• anjaa25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam rano bete. Teraz czekam....choć wiem ze nic z tego bo wczoraj sikacz znowu byl negatywny a brzuch bolał jakbym miala okres dostać to mimo to ma sie nadzieje na jakis maly cholerny cud...to jest jakas masakra co sie dzieje w glowie....
    ..w ogóle to dziękuję Wam za wsparcie...to duzo mi daje zwlaszcza ze u nas nikt nie wiem o iv i to jest jedyne miejsce gdzie moge sie wygadać....

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do endokrynologa..tez polecam Trofimiuk. Choc teraz chodze do dr Łopąg ktora tez jest wg rewelacyjna....

Gusia1985 lubi tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę..co dalej jesli okaze sie beta zerowa?? Odstawiam od razu wszystkie leki? Nawet encorton? Wiem wiem ze mam do kliniki dzwonić bo nie wiem czy dr Ch odpisze na smsa skoro ma urlop...ale jak bylo w waszym przypadku?? Boje sie ze bede musiala czekac ze 2 albo 3 miesiace zanim znowu zaczne bo podobno do dr Ch ciezko o termin . A niestety w moim przypadku chodzi mi o moj wiek liczy sie kazdy cykl...

lprki09kusm93td5.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja, ja odstawilam sama. Ale powtórzyła bete jeszcze 14 dpt, dla świętego spokoju. Do doktora w ogóle nie pisałam z wynikiem bo nawet wtedy nie miałam numeru. Dzwoniłam jedynie na recepcję żeby umówić wizyte.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dr Ch u .nie stwierdził, że nawet jeśli to adenomioza to jest mala i temat się skończył. Mialam cc więc może dlatego. No ale kminie czy moja macica i endometrium jeszcze w ogóle dadzą radę...czy przesadzam?
    Ja mam anty tpo okolo 800, anty tg 44, dodatkowo ana 1, ale dopiero Dr G-K jako pierwsza nie powiedziała, że to nie ma znaczenia tylko od razu wspomniała o encortonie. Nie rozumiem dlaczego lekarze bagatelizuja takie rzeczy. Przecież może wystarczyć mała tabletka. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie immunofenotyp, w razie czego mam dostać kroplowke do iui chyba intralipid.
    To co mnie martwi to jednak to podejrzenie adenomiozy choc wiem, że są tu dziewczyny, które też takie podejrzenie miały a są w ciazy. Anusla, Ty tez w drugiej fazie cyklu na usg miałaś niejednorodna macice i zatarte endometrium? Wiem, że już jakiś czas temu pisałaś, ale jakoś nie mogę znaleźć.
    Anja, trzymam kciuki, żeby jednak było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:03

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę..co dalej jesli okaze sie beta zerowa?? Odstawiam od razu wszystkie leki? Nawet encorton? Wiem wiem ze mam do kliniki dzwonić bo nie wiem czy dr Ch odpisze na smsa skoro ma urlop...ale jak bylo w waszym przypadku?? Boje sie ze bede musiala czekac ze 2 albo 3 miesiace zanim znowu zaczne bo podobno do dr Ch ciezko o termin . A niestety w moim przypadku chodzi mi o moj wiek liczy sie kazdy cykl...
    Ja po drugiej weryfikacji odstawilam sama, napisałam sms'a do doktorki. Z terminami problem ale dla nowych pacjentek. Ty jesteś pacjentka i jak coś to dzwoń i umów się, albo napisz do doktora. Trzymam ✊😘

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Ja po becie 0 w 10dc odstawiłam sama wszystko. Podchodzisz na naturalnych czy sztucznych cyklach? Ja podchodziłam na naturalnych i jak dostawałam okres to dzwoniłam, żeby się umówić na 13-14 dc.
    A jak w sztucznych to nie wiem. Może przedzwoń i poproś o receptę? Z tego co widzę to schemat wszyscy mają podobny więc już dla mnie nie ma znaczenia czy to jest Ch czy ktoś inny. Ch chyba ma za dużo na głowie. Tyle mi usg zrobił i nigdy się o mięśniakach nie zająknął. A ostatnio byłam na usg u dr G i ona mi wszystkie mięśniaki pokazała. Okazało się, że mam ich dużo. Chyba 10 min mi robiła to usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:07

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Ja po becie 0 w 10dc odstawiłam sama wszystko. Podchodzisz na naturalnych czy sztucznych cyklach? Ja podchodziłam na naturalnych i jak dostawałam okres to dzwoniłam, żeby się umówić na 13-14 dc.
    A jak w sztucznych to nie wiem. Może przedzwoń i poproś o receptę? Z tego co widzę to schemat wszyscy mają podobny więc już dla mnie nie ma znaczenia czy to jest Ch czy ktoś inny. Ch chyba ma za dużo na głowie. Tyle mi usg zrobił i nigdy się o mięśniakach nie zająknął. A ostatnio byłam na usg u dr G i ona mi wszystkie mięśniaki pokazała. Okazało się, że mam ich dużo. Chyba 10 min mi robiła to usg.
    No i co teraz? Starania wstrzymane?

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    No i co teraz? Starania wstrzymane?
    Przez te mięśniaki? nie, powiedziała że nie mają na nic wpływu. Jeden jest w takim miejscu że zasłania jajowód ale przy ivf to nie ma znaczenia.
    Byłam wczoraj u immunologa i mam powtórzyć allo mlr 10 tyg po ostatnim transferze. Jak wzrosło to super a jak zmalało to źle i albo szczepienia albo immunoglobuliny. Oby wzrosło :)

17u9k6nlx64z75n1.png

MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    04.2020 histeroskopia OK

FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja mam anty tpo okolo 800, anty tg 44, dodatkowo ana 1, ale dopiero Dr G-K jako pierwsza nie powiedziała, że to nie ma znaczenia tylko od razu wspomniała o encortonie. Nie rozumiem dlaczego lekarze bagatelizuja takie rzeczy. Przecież może wystarczyć mała tabletka. Zobaczymy jeszcze jak wyjdzie immunofenotyp, w razie czego mam dostać kroplowke do iui chyba intralipid.
    To co mnie martwi to jednak to podejrzenie adenomiozy choc wiem, że są tu dziewczyny, które też takie podejrzenie miały a są w ciazy. Anusla, Ty tez w drugiej fazie cyklu na usg miałaś niejednorodna macice i zatarte endometrium? Wiem, że już jakiś czas temu pisałaś, ale jakoś nie mogę znaleźć.
    Anja, trzymam kciuki, żeby jednak było ok.

To Cie zaskocze. Ja mam Ana silnie dodatnie. Robiłam 1 2 i 3. Byłam u Sydora który zalecił odstawić sterydy bo moje ana w rozmazie jest podobno immunologicznie nieistotne. Na pytanie dlaczego.sterydy blokuja mi krwawienia między okresowe nie umiał odpowiedzieć i pierwszy raz się z tym spotyka. Na drugiej wizycie stwierdził żeby jednak utrzymać te sterydy skoro działaja.

Anusla chyba miała wskazania do encortonu a okazuje się ze ciaze ma bez encortonu :-D
    Niestety połowa z nas jest dziwnym przypadkiem i trzeba operowac metoda prób i błędów. Zazdroszczę dziewczynom którym się udał transfer od razu po punkcji. Boże jakie to szczęście. Ja czekam na ten jeden wyjątkowy czaś w moim życiu kiedy mam nadzieje ze się w końcu uda mieć chociaż jedno małe dziecię.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Przez te mięśniaki? nie, powiedziała że nie mają na nic wpływu. Jeden jest w takim miejscu że zasłania jajowód ale przy ivf to nie ma znaczenia.
    Byłam wczoraj u immunologa i mam powtórzyć allo mlr 10 tyg po ostatnim transferze. Jak wzrosło to super a jak zmalało to źle i albo szczepienia albo immunoglobuliny. Oby wzrosło :)
    Kurde, to jak miesniaki nie przeszkadzają to może i to podejrzenie małej adenomiozy też nie ma znaczenia.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze juz jestem wykończona tym ze nie może dojść do transferu. Szkoda mi zrobionego stratchingu no ale kto by to przewidział ze trzy cykle po punkcji będę pauzować i kto wie ile jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:57

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak, dr Ch zauważył niejednorodna macice i że moge mieć skłonności do miesniakow w przyszlosci, tym bardziej że moja mama miała takie duże, że w wieku 45 lat miała usuwana cała macice. Na pytanie czy to mogło utrudnić zajście w ciążę odpowiedział, że mogło, ale nie musiało, jak z wszystkim w niepłodności😄 Co to jest zatarte endometrium? Pierwszy raz to słyszę. Natomiast moje endo rosło max do 8 mm. Już dr Maduzi z Parens sie to nie podobalo, dr Ch też mówił że dość cienkie, a na histero która miałam w drugiej polowie cyklu w ogóle się dziwil, że takie cienkie jak na ten dzień cyklu. Może tu tkwil szkopuł. Do transferu crio doktor zwiększył mi dawke estrofemu i endo urosło do 10 mm.

Paulina, zgadza sie, miałam wskazania do encortonu, intralipidu i accofilu. Transfer miałam bez żadnego z tych leków, bo były wtedy zakazane. Mało tego, jedna dziewczyna z forum, która ma dokładnie te braki w kirach co ja dostala od Pasnika accofil i wlew i zastrzyki. I jej się udało i mnie bez nich, i badz tu mądry.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - naturals
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś dzwonił dziś do artvimedu? nieczynny telefon jest :(

17u9k6nlx64z75n1.png

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    04.2020 histeroskopia OK

• Monia/89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Zrobilam rano bete. Teraz czekam....choć wiem ze nic z tego bo wczoraj sikacz znowu byl negatywny a brzuch bolał jakbym miala okres dostać to mimo to ma sie nadzieje na jakis maly cholerny cud...to jest jakas masakra co sie dzieje w glowie....
    ..w ogóle to dziękuję Wam za wsparcie...to duzo mi daje zwlaszcza ze u nas nikt nie wiem o iv i to jest jedyne miejsce gdzie moge sie wygadać....

Anjaa sikacz powinien być już pozytywny na ten dzień więc ja uważam że nie ma co się mamic złudna nadzieja bo potem tylko bardziej boli. Masz śliczne zarodki i trzeba patrzyc przyszłościowo😉 po pierwszym nieudanym transferze raczej nie zlecają badań chyba że sama coś będziesz kombinowała. Ja się konsultowalam z endokrynologiem i robiłam histero bo miałam biochemiczna a zarodek był 4.1.1 więc zaufałam intuicji i się badałam bo czułam problem w implantacji. Do drugiego transferu miałam już scratching, intralipid i encorton który brałam do 34 tygodnia ciąży i zaskoczyło, także sama musisz podjąć decyzję czy od razu podchodzicie do drugiego transferu czy chcecie coś badać. To są Twoje zarodki i Ty ponosisz koszty transferu, a potem w razie czego Ty możesz czuć po kolejnej porażce że jednak coś mogłaś zrobić i miec jeszcze większego doła, dlatego nawet jak lekarz mówi że pierwszy transfer nie musi się udać to należy upierac się przy badaniach i drazyc co zrobić albo zbadać się na własną rękę tak jak robiły dziewczyny i przedstawić wyniki na wizycie. Pośpiech jest czasem złym doradcą a IVF uczy cierpliwości..

03.2019 punkcja
    05.2019 1 transfer 4AA cb
    09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
    10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
    8 dpt 90,58
    10 dpt 234,50
    12 dpt 582,70
    25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
    Czekamy na córeczkę 🙆
    06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
    10.2022 transfer 4.1.1
    8 dpt 71,46
    10 dpt 228,20
    14 dpt 1051
    24 dpt mamy ❤️
    06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    To Cie zaskocze. Ja mam Ana silnie dodatnie. Robiłam 1 2 i 3. Byłam u Sydora który zalecił odstawić sterydy bo moje ana w rozmazie jest podobno immunologicznie nieistotne. Na pytanie dlaczego.sterydy blokuja mi krwawienia między okresowe nie umiał odpowiedzieć i pierwszy raz się z tym spotyka. Na drugiej wizycie stwierdził żeby jednak utrzymać te sterydy skoro działaja.

Anusla chyba miała wskazania do encortonu a okazuje się ze ciaze ma bez encortonu :-D
    Niestety połowa z nas jest dziwnym przypadkiem i trzeba operowac metoda prób i błędów. Zazdroszczę dziewczynom którym się udał transfer od razu po punkcji. Boże jakie to szczęście. Ja czekam na ten jeden wyjątkowy czaś w moim życiu kiedy mam nadzieje ze się w końcu uda mieć chociaż jedno małe dziecię.
    a dr nie mówił Ci, że endometrioza przeszkadza w zajściu i zagnieżdżeniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Aga, tak, dr Ch zauważył niejednorodna macice i że moge mieć skłonności do miesniakow w przyszlosci, tym bardziej że moja mama miała takie duże, że w wieku 45 lat miała usuwana cała macice. Na pytanie czy to mogło utrudnić zajście w ciążę odpowiedział, że mogło, ale nie musiało, jak z wszystkim w niepłodności😄 Co to jest zatarte endometrium? Pierwszy raz to słyszę. Natomiast moje endo rosło max do 8 mm. Już dr Maduzi z Parens sie to nie podobalo, dr Ch też mówił że dość cienkie, a na histero która miałam w drugiej polowie cyklu w ogóle się dziwil, że takie cienkie jak na ten dzień cyklu. Może tu tkwil szkopuł. Do transferu crio doktor zwiększył mi dawke estrofemu i endo urosło do 10 mm.

Paulina, zgadza sie, miałam wskazania do encortonu, intralipidu i accofilu. Transfer miałam bez żadnego z tych leków, bo były wtedy zakazane. Mało tego, jedna dziewczyna z forum, która ma dokładnie te braki w kirach co ja dostala od Pasnika accofil i wlew i zastrzyki. I jej się udało i mnie bez nich, i badz tu mądry.
    acha, ale powiedział CI też, że podejrzewa u Ciebie adenomiozę?

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ