Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Sano93 wrote:Ja podochdze pierwszy raz i tez dostałam gonal 900j . A jak zobaczyłam ze mi Pani w aptece podaje w penach to myślałam ze się popłacze z radości 🤪
Rozumiem, moje kochane, ze niestety to nie jedyne strzykaweczki które się dostaje... po tych magicznych 6 dniach pewnie tylko więcej?
Ale jest mi głupio, ze jestem taka niedoinformowana 😔
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2+ encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3+ atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3+ accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola tez mam taka nadzieje, że będzie dobrze. Trzymam za nas wszystkie kciuki ❤️
Kaarola lubi tę wiadomość
🔹Sano93🔸
Starania od październik 2019
🔹Czerwiec 2020 kompletowanie badań do invitro 🔹 🔸Sierpień 2020 - startujemy 🤞 Udało się uzyskać ❄️
🔸Transfer 9.09 🙏
🔸Akt 30tc 👧🏼 Dzidzia waży już ok 1500g ❤️ -
ElfiaKsiężniczka wrote:ja też chciałam działać od razu po pierwszym nieudanym. Wiedziałam, że będzie histeroskopia, ale nie udało się jej zrobić w cyklu grudniowym, tylko dopiero w styczniu, a transfer był w lutym, więc dwa miesiące przerwy. Zrobiłam sobie też badania z test DNA na trombifilie, wyregulowalam insulinę, schudłam 10kg, modlilam się, wyciszylam i podeszłam do.kolejnego transferu pełną optymizmu. 😊
Kurcze...nie wiem co robić. Doktor odpisał ze proponuje teraz scratching tylko że to dopiero kolo 25 dnia cyklu.....a ja bym chyba wolala najpierw żeby zobaczyl co sie u mnie dzieje w sensie zrobił wcześniej usg..na poczatku cyklu..i nie wiem czy sie mam umawiać na scratching czy wcześniej na usg...mialyscie może tak że po nieudanym transferze byl od razu scratching bez wcześniejszej wizyty ??
czyli jeden cykl mam z glowy...kolejny transfer jak coś to pewnie w pazdzierniku....
Ps. Wczoraj zauważyłam że sie zmienił cennik 😉 -
anjaa25 wrote:Kurcze...nie wiem co robić. Doktor odpisał ze proponuje teraz scratching tylko że to dopiero kolo 25 dnia cyklu.....a ja bym chyba wolala najpierw żeby zobaczyl co sie u mnie dzieje w sensie zrobił wcześniej usg..na poczatku cyklu..i nie wiem czy sie mam umawiać na scratching czy wcześniej na usg...mialyscie może tak że po nieudanym transferze byl od razu scratching bez wcześniejszej wizyty ??
czyli jeden cykl mam z glowy...kolejny transfer jak coś to pewnie w pazdzierniku....
Ps. Wczoraj zauważyłam że sie zmienił cennik 😉
Zapewne zmienił się na gorzej dla pacjenta?
-
Gusia1985 wrote:Dziewczyny a Wy od 2 dc macie tylko Gonal czy coś jeszcze? Ja miałam Gonal i Mensinorm🔹Sano93🔸
Starania od październik 2019
🔹Czerwiec 2020 kompletowanie badań do invitro 🔹 🔸Sierpień 2020 - startujemy 🤞 Udało się uzyskać ❄️
🔸Transfer 9.09 🙏
🔸Akt 30tc 👧🏼 Dzidzia waży już ok 1500g ❤️ -
Sano93 wrote:Planowo zaczynam we wtorek 😊 na razie wiem ze ten gonal raz dziennie (albo rano, albo wieczór) później mam wizytę i zobaczymy co dalej.
Nimsi a kiedy Ty zaczynasz?
Aaaa to chociaż tyle że raz dziennie😉
Ja zaczynam dopiero za 2 tygodnie, czekam na @
-
SzyprowaSowka kazdy ma inne problemy dlatego jednym sie udaje drugim nie, czasami trzeba czasu żeby znaleźć konkretna przyczynę niepowodzeń.
Ivf to loteria tak na prawdę.
Ja wierzę że każdemu sie uda miec dzieciątko ✊Marzena lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
anjaa25 wrote:Kurcze...nie wiem co robić. Doktor odpisał ze proponuje teraz scratching tylko że to dopiero kolo 25 dnia cyklu.....a ja bym chyba wolala najpierw żeby zobaczyl co sie u mnie dzieje w sensie zrobił wcześniej usg..na poczatku cyklu..i nie wiem czy sie mam umawiać na scratching czy wcześniej na usg...mialyscie może tak że po nieudanym transferze byl od razu scratching bez wcześniejszej wizyty ??
Ja miałam wizytę po nieudanym transferze i nie miałam usg. Ustaliliśmy plan
Następna wizyta to była już histero ze scratchingiem wlasnie pod koniec cyklu.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - naturals -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Ja miałam wizytę po nieudanym transferze i nie miałam usg. Ustaliliśmy plan
Następna wizyta to była już histero ze scratchingiem wlasnie pod koniec cyklu.
-
Myślę to że bardzo dobry pomysł z tym scratchingiem😉 u mnie po histero ze scratchingiem zaskoczyło i wczoraj bobo skończyło 2 miesiące 😍 nawet widzę podobieństwo bo też miałam we wrześniu a transfer w październiku 😝😝anjaa25 lubi tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
Aga1510 wrote:Przy Twoim podejrzeniu adenomiozy nie balas się mieć histeroskopii? Podobno to się wtedy moze rozsiac.
Aga1510 lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
12.2024 - naturals -
nimsi wrote:Czy którąś z Was prowadzi dr. Kaczmarczyk? Jestem do niej umówiona bo nie ma dr. P. Ale teraz coraz bardziej zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie lepiej poczekać na wizytę u dr?
Przy drugiej procedurze, dr. K. mi rozpisała stymulację, dwa podglądy i punkcje mi robił Ch., transfer P. -
Sano93 wrote:Dziewczyny widzę, że Wy obcykane w tych wszystkich badaniach, lekach. Powiedzcie mi czy przed pierwszym transferem robiłyście jakieś dodatkowe badania, zabiegi? Bo ja nawet nie wiedziałam ze coś się robi prócz tych, które trzeba aby zacząć procedurę.
Niby pytałam lekarza czy jakoś można pomóc coś zrobić dodatkowo, ale nie powiedział nic konkretnego... tylko, że jestem młoda i ocenia nasze szanse na duże. Ale jestem po przeczytaniu połowy forum widzę, że niestety u wielu z Was nie jest kolorowo i prosto 😞
Przepraszam ze tak prosto z mostu, ale chyba zaczynam panikować jeszcze bardziej...Sano93, SzyprowaSowka lubią tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Gusia1985 wrote:Nimsi ja jestem pacjentką dr. K. Ja ją lubię, wiem że się stara i chce żeby się nam udało. Ale zdaje sobie sprawę że cudów nie zrobi, widząc moje wyniki.
Przy drugiej procedurze, dr. K. mi rozpisała stymulację, dwa podglądy i punkcje mi robił Ch., transfer P. -
Dziewczyny to co teraz napiszę nie piszę po to żeby kogoś straszyć, że będzie mieć/ma to samo, tylko po to, że jak ktoś ma takie objawy jak ja to niech idzie na wizytę do angiologa.
Jak wiecie, nie raz piszę o moich krwawieniach międzyokresowych i problemach z przygotowaniem do transferu bo na Estrofemie dostaję czarnych upławów, a na Oesclim (plastrach) mimo, że estrogeny rosną to nie rośnie endometrium i wygląda jak jedna wielka fala. Poszłam do Sydora (który oprócz bycia immunologiem jest też angiologiem), który stwierdził, że to chyba nie jest jedynie problem endokrynologiczny jak każdy lekarz u którego byłam twierdził. Wysłał mnie na TV USG do lekarza radiologa no i mam diagnozę.... przekrwienie macicy z uwagi na nieprawidłowość anatomiczną żył. Obecnie w niektórych dniach cyklu brzuch mnie boli tak, że mam aż promieniowanie na plecy i biegunki czyli jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąc. Pani Dr kazała mi wrócić do Sydora w te pędy bo muszę iśc na zabieg embolizacji żył miednicy mniejszej które jak Pani Doktor stwierdziła przypominają żylaki i zapewne będę mieć stenty. Powiedziala też że to dość rzadka przypadłość ale kilka kobiet w trakcie in vitro z takim problemem do niej trafiło a po zabiegu urodziły zdrowe dzieci. Martwi mnie to bardzo ale wiem, że w tym zabiegu to już nawet nie chodzi o to aby mi się powiodło ivf, tylko o to aby móc potem normalnie żyć i funkcjonować, bo co by było jakbym zaszła w ciążę i by mi taka żyła trzasnęła...
Trzymajcie za mnie kciuki bo już mi sił brak.
P.S Karolcia dziękuję za odstąpienie wizyty bo bym tak sobie z tym czekała do września i brała leki do kolejnego transferu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 13:54
-
Paulina to szczescie w nieszczęściu bo w koncu wiadomo skąd te plamienia i czemu endo male.
Życzę Ci zebys po zabiegu mogła wziac kropka✊Paulina12345 lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Paulina, no to jaja. Pociesze Cie, że ja też zmagam się z zylami. Mam od dziecka naczyniaka który biegnie przez całe udo, pachwine i wagę sromowa. Ja już od lat wiedziałam, że nie powinnam rodzić naturalnie, bo parcie mogloby spowodowac pekniecie naczyniaka, tak mi powiedzial kiedyś angiolog. U mnie to jest nieoperowalne, bo moglabym stracić czucie w nodze. Jak zaszlam w ciążę to naczyniak zaczął mnie tak bolec, że nie mogłam dojść do toalety nawet bez przystanków, dr Ch mi szybko heparyne włączyl, a potem mój prowadzący ciążę wyslal mnie do naczyniowca, który stwierdził dodatkowo zakrzep w żyle. Zwiększył dawke heparyny do 60mg, a ostatnio robiąc d dimery aż dzwonili do mnie z diagnostyki, że bardzo wysokie i teraz mam heparyne 2x60mg. Tak że trzeba się pilnować. Ze swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że warto konsultować to z więcej niż jednym lekarzem, tym bardziej jak zaproponowali Ci operacje, bo mnie jeden konowal leczyl na żylaki (a mam naczyniaka) i zrobil skleroterapie, która prawdopodobnie spowodowala zakrzep w zyle. Inny naczyniowiec się zlapal za glowe jak to uslyszal.
Super, że Sydor wylapal, że coś nie tak jest. Powodzenia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 14:28
Paulina12345 lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
12.2024 - naturals