Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja tak to moje pierwsze podejście.
U nas cały czas nie znamy przyczyny czemu naturalnie nigdy nie pyklo teoretycznie można by się było przyczepić do nasienia męża ale też nie do końca bonie jest najgorsze co prawda czasem parametry wychodziły mu lekko poniżej normy ale bez tragedii.
Ja właśnie miałam laparoskopię w wieku 16 lat gdzie wycięto mi razem z torbielą pół prawego jajnika ale na szczęście mimo to AMh mam dobreIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Alicja27 wrote:Doktor Ch stwierdzil że najwidoczniej się taka już. Urodziłam. Z niska pula pecherzykow. Moja mama nie miała. Problemu z zajściem ani żadna u nas z rodziny ja taka jestem czarna owca.
Ja zrobiłam małe dochodzenie w rodzinie i siostra mojego ojca miała menopauzę chwilę po 30stce. Jednak ona zaszła w ciążę naturalnie zanim to się stało i jak sama stwierdziła było jej łatwiej to zaakceptować i nie szukała przyczyny tylko skupiła się na wlace z potencjalnymi zagrożeniami wczesnej menopauzy (osteoporoza itd). Więc ja nie wiem jak wyglądałby jej wyniki badań itd bo ona sama się nie diagnozowała.
Więc jak twierdzi dr Kaczmarczyk ja mogę mieć przedwczesne wygasanie funkcji jajników. Tym bardziej że AMH drastycznie spada.
Także czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Poza tym powtórzono mi chyba 100 razy że może nie być żadnych komórek po stymulacji 😔 -
Kity wrote:Ja zrobiłam małe dochodzenie w rodzinie i siostra mojego ojca miała menopauzę chwilę po 30stce. Jednak ona zaszła w ciążę naturalnie zanim to się stało i jak sama stwierdziła było jej łatwiej to zaakceptować i nie szukała przyczyny tylko skupiła się na wlace z potencjalnymi zagrożeniami wczesnej menopauzy (osteoporoza itd). Więc ja nie wiem jak wyglądałby jej wyniki badań itd bo ona sama się nie diagnozowała.
Więc jak twierdzi dr Kaczmarczyk ja mogę mieć przedwczesne wygasanie funkcji jajników. Tym bardziej że AMH drastycznie spada.
Także czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Poza tym powtórzono mi chyba 100 razy że może nie być żadnych komórek po stymulacji 😔
Probowac trzeba!!!! Lekarz też pewno nie wie że akurat nie będzie żadnych komórek. Różne przypadki się zdarzają. Pierwsza Wasza procedura kochana a leki macie refundowane czy nie? Bo one są okropmnie drogie ja mam refundację ale jak patrzę na paragon ile bym zapłaciła bez refundacji to mi się plakac chce...
Agaciorka maz je jakieś witaminki? Najgorsze jest to jak nie ma się diagnozy czego się nie udaje. Mam nadzieję że pierwsza procedura bedzie ta owocna 😘 -
Alicja27 wrote:Probowac trzeba!!!! Lekarz też pewno nie wie że akurat nie będzie żadnych komórek. Różne przypadki się zdarzają. Pierwsza Wasza procedura kochana a leki macie refundowane czy nie? Bo one są okropmnie drogie ja mam refundację ale jak patrzę na paragon ile bym zapłaciła bez refundacji to mi się plakac chce...
Agaciorka maz je jakieś witaminki? Najgorsze jest to jak nie ma się diagnozy czego się nie udaje. Mam nadzieję że pierwsza procedura bedzie ta owocna 😘
Leki akurat z refundacja. I też mnie osłabiło jak farmaceuta mi powiedział ile bym zapłaciła bez 😱 Także całe szczęście, że przynajmniej w tym względzie jest dla nas jakaś ulga.
Mam nadzieję że @ przyjdzie za dzień max dwa i w przyszłym tygodniu dowiem się na usg czy cokolwiek drgnęło. -
Kity wrote:Leki akurat z refundacja. I też mnie osłabiło jak farmaceuta mi powiedział ile bym zapłaciła bez 😱 Także całe szczęście, że przynajmniej w tym względzie jest dla nas jakaś ulga.
Mam nadzieję że @ przyjdzie za dzień max dwa i w przyszłym tygodniu dowiem się na usg czy cokolwiek drgnęło. -
Alicja27 wrote:Agaciorka maz je jakieś witaminki? Najgorsze jest to jak nie ma się diagnozy czego się nie udaje. Mam nadzieję że pierwsza procedura bedzie ta owocna 😘
Właśnie nienie jestem w stanie go namówić ani zmusić do brania supli, jedynie co weźmie to witaminę c 1000.
Też mam nadzieję o jestem bardzo pozytywnie nastawiona ale liczę się z tym że może też się nie udać
Trzymam za nasze procedury mocno kciuki
A mam pytanie z testem na covid trzeba robić czy nie ?IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Alicja27 wrote:Kochana napewno przyjdzie ale tak to jest jak chcemy żeby go nie było to jak w zegarku a jak chcemy żeby przyszedł to jak na złość się spóźnia trzymam mocno kciuki za te pęcherzyki ale pamiętaj nie liczy się ilość w naszym przypadku a jakość! A suplementujess się czy nic? Zaprosiłam Cię na priv
Suplementuje.
DHEA od ok 2 mcy
Inofem - ale ja bez przesady bo 1 saszetkę dziennie
Koenzym q10
Mleczko pszczele
Wit D3
I oczywiście kwas foliowy itd żeby dobrze przygotować miejsce dla maluszka.
Odstawiłam alko, zdrowo się odżywiam i uprawiam regularnie sport.
Coś to chyba wszystko dało bo mam chwilowy pik AMH - ostatnie badanie 0,5
Pani dr twierdzi że to głównie zasługa DHEA -
Kity wrote:Suplementuje.
DHEA od ok 2 mcy
Inofem - ale ja bez przesady bo 1 saszetkę dziennie
Koenzym q10
Mleczko pszczele
Wit D3
I oczywiście kwas foliowy itd żeby dobrze przygotować miejsce dla maluszka.
Odstawiłam alko, zdrowo się odżywiam i uprawiam regularnie sport.
Coś to chyba wszystko dało bo mam chwilowy pik AMH - ostatnie badanie 0,5
Pani dr twierdzi że to głównie zasługa DHEA -
Agaciorka wrote:Właśnie nie
nie jestem w stanie go namówić ani zmusić do brania supli, jedynie co weźmie to witaminę c 1000.
Też mam nadzieję o jestem bardzo pozytywnie nastawiona ale liczę się z tym że może też się nie udać
A mam pytanie z testem na covid trzeba robić czy nie ?
Poważnie? Mąż podjął razem z Tobą decyzję o in vitro i nie chce współpracować na takiej płaszczyźnie?
Powiedz mu ze Ty będziesz musiała kuć się igłami, być znieczulana, później nosić Skarba przez 9 mcy, więc dla takiego dużego mężczyzny trochę supli to nie katastrofa 😉
Ich trzeba czasem sposobem 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 20:50
Kaarola lubi tę wiadomość
-
Alicja27 wrote:Ja to dhea odstawiłam bo zaczelam jesc źle się czułam nawet plam dostalam na skórze nw czy to było przyczyną zrobilam badania i mialam grubo podwyższony więc odstawiłam i wszytsko ustąpiło też się suplementowalam tym co ty ja do tego jeszvze trawę pszenna na obniżenie fsh i zioła ojca sroki. Ale teraz jak zaczelam stymulację wszytsko odtswilam jem tylko. Kwas foliowy
Mi na tą chwilę nic nie jest, ale też mam wszystko odstawić jak zacznie mi się okres. Ale póki go nie ma to jem ładnie to co wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 20:51
-
Agaciorka wrote:Właśnie nie
nie jestem w stanie go namówić ani zmusić do brania supli, jedynie co weźmie to witaminę c 1000.
A mam pytanie z testem na covid trzeba robić czy nie ?
We chłopa na sposób powiedz ze to zwiększona dawka Wit C 😂
-
Kity już nie mam siły się tak z nim targać o te suple a lekarze też mu ciągle mówią że nie jest tak źle że nie ma się czego czepiac to jak on coś jeszcze weźmie 🤦
Alicja i u nich robimy test na covid czy gdzieś indziej trzeba iść ?IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Kity już nie mam siły się tak z nim targać o te suple a lekarze też mu ciągle mówią że nie jest tak źle że nie ma się czego czepiac to jak on coś jeszcze weźmie 🤦
Alicja i u nich robimy test na covid czy gdzieś indziej trzeba iść ?
A kochana mialas robiona drożność jajowodów? -
Alicja27 wrote:U nich się robi test od razu jest wynik. Ostatnia wizyta przed punkcja to jest właśnie ten test.
A kochana mialas robiona drożność jajowodów?
Edit : Ogólnie wszystkie badania oprócz immunologii i kirow mam zrobione,
U mnie wyszła hiperprolaktynemia która w sumie nie blokuje u mnie owulacji ale od 4 miesięcy jestem na dostinexieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 21:42
Alicja27 lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Tak miałam robiona rok temu i już wtedy lekarz mówił mi o ivf ale wtedy nie zdecydowaliśmy się i w między czasie trafiliśmy jeszcze do programu NFZ
Edit : Ogólnie wszystkie badania oprócz immunologii i kirow mam zrobione,
U mnie wyszła hiperprolaktynemia która w sumie nie blokuje u mnie owulacji ale od 4 miesięcy jestem na dostinexie -
Alicja i nie wiadomo czemu nie pękają ?
Alicja27 lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Alicja i nie wiadomo czemu nie pękają ?
-
Alicja27 wrote:Lekarz na 2 wizycie w opisie dał że luf problemy z jajeczkowaniem itp ale jak już podjęłam się on vitro to nie szukamy przeczymy tylko działamy. Ja Przez 3 lata jeździłam w msc msc usg wizyty badania i nic nawet nie spróbowałam inseminacji bo mam już dość a gdzie dalej teraz dopiero sily i cierpliwości trzeba na to wszystko
Trzymam za Ciebie mocno kciuki przecierasz mi szlaki przed moją proceduraIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Całkowicie Cię rozumiem u mnie z kolei doktor mówił że może warto spróbować iui ale nie chcieliśmy bo jednak nie wiele większe szanse są niż naturalnie.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki przecierasz mi szlaki przed moją proceduraAgaciorka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
pozwólcie, że przycupnę u was na chwilę...
Kilka słów o mnie... niecałe 5 lat temu miałam ivf w Artvimedzie...udało się za 2 razem i dziś mam wspaniałą 4 letnią córeczkę... nie było mnie tutaj 4 lata... nie chciałam, kilkuletnie starania i samo ivf dało mi niezły wycisk... mieliśmy również nadzieję, że uda nam się naturalnie zajść....niestety... a ponieważ lata lecę zaczęliśmy myśleć o 2 dziecku... nie mamy żadnych mrożonek, więc wszystko musimy zaczynać od nowa... mieszkamy od Krakowa ok 350 km, więc dojazdy z dzieckiem będą nie lada wyczynem, ale myślę, że jakoś damy radę...
Przez te 4 lata nie interesowałam się w ogóle tematem IVF, więc podpowiedzcie co w tej kwestii się zmieniło? czy dalej jest limit 6 zarodków? Jaki jest teraz szacunkowy koszt IVF w Artvimedzie? Czy leki są refundowane?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź... Wstępnie planujemy w wakacje działać, a póki co zbieramy fundusze...
Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 13:04
Kaarola, Anuśla, Gusia1985 lubią tę wiadomość