Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Julowa wrote:Jak dobrze dr zrozumiałam to będziemy czekac na wyniki nk i Kir. Jeżeli będą nieprawidłowości mam się zgłosić do dr Sydora, zastanawiam się jakie do niego kolejki i czy nie zarezerwować wizyty już i najwyżej odwołać, jak wyniki będą ok.
Generalnie plan jest na kolejne - 4 już IVF ale z dawca.
Chodź zaczęłam mieć dzisiaj myśli czy dr się zgodzi aby podczas procedury zapłodnić część komórek nasieniem męża a część dawcy. Jeżeli okaże się, że jednak istnieje po mojej stronie problem z zagnieżdżeniem. W końcu nie raz pocieszalyscie mnie ze są ciąże z zarodkow 333 😉
Nadzieja wróciła, ale wiem że to podejście będzie dla mnie psychicznie niesamowicie ciezkie i gdyby to była tylko moja decyzja, chyba podeszła bym odrazu do AZ. Dlatego wolała bym takie 2 w 1 niż podejście tylko na naszych komórkach i ewentualny późniejszy 5 raz. Jesteśmy w tym razem i szanuje meża zdanie, że chce chodź w połowie naszego genetycznego dziecka.
Oprócz myśli o takim ivf 2w1 pomyślałam czy nie spróbować w następnym cyklu lub zaraz po wynikach Kir i nk.. iui AID -chodź może to znowu strata kasy. Może nie zapomnę, ze stresu poruszyć tych tematów z dr we wtorek.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Kaarola wrote:Dzięki, ze pytasz dzidzius rosnie rowno, zgodnie z OM, na ostatnim usg mial juz 195g jutro mam polowe 20+0 😀 ale to zleciało 😃 a w srode polowkowe. Dluzy mi sie czas pomiędzy wizytami bo nie odczuwam ruchow jakos specjalnie i sie stresuje czy wszytsko w porzadku. Ale chyba kazda tak ma.
Trisha ja też mam chwile zwatpienia... Czy bedzie wszytsko ok, czy sobie poradzimy, czy bedziemy mieli gdzie mieszkać, czy bedzie kasa, czy bedzie mial sie kto dzieckiem zajac, czy dobrze wychowamy. Caly czas o tym myślę. Jakos nie mam rady jak sobie z tym poradzic. Chyba rozmowa z mezem jest najwazniejsza i duzo mi daje.
Trisha, ja całą ciążę miałam stany lękowe. Lepiej było jak już dziecko się ruszało. A teraz, jak córka jest na świecie mam jeszcze gorsze te stany. Co jakiś czas wracają jak bumerang, myślę że lata staran zostawiaja ślad na psychice.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Julowa wrote:Cos na temat straty kasy wiem... Badania + 3 x iui AID 6,5 tys to około połowa procedury ivf 😔
Ale z tyłu głowy mam, że jak jest szansa, że się uda za 2 tys to po co wydawać 15? I nie ma całej masy hormonów których boję się najbardziej.
Męża narazie pytałam o podejście tylko z jego nasieniem. Odpowiedź była ze to chyba nie ma sensu. Zaraz znowu będzie akcja "tata najważniejsze słowo" z bociana więc może się uda namówić na bezpłatne podstawowe badanie. Chodź styl życia raczej nie uległ zmianie, stresu przez lockdawn-y dużo więcej.
Koleżanka mnie namawia na spotkanie z kimś kto się zajmuje psychosomatyką i psychobiologią bo być może problem leży głęboko w mojej głowie lub w pokoleniach wstecz. Jak zaczęłam to z grubsza rozkminiac to w sumie jest w tym jakiś sens. Mąż też powtarza, że jak ma nam się udać, skoro ja w to nie wierzę... Odpowiedziałam mu ze jak mam nie wierzyć, w coś czego bardzo chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 07:48
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Mam pytanie do Dziewczyn co już są wyżej w ciąży. Miala któraś z Was krwawienia i plamienia na początku ciąży?
Bo ja wczoraj poszłam do WC i najpierw był bladoróżowa wydzielina a po 15 minutach żywa czerwona krew, troche jej wyleciało ale bez skrzepow...trwało może z 10 min. A dziś brązowy śluz...
Cholernie się boję że to coś złego 😭😭Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Laura121 wrote:Mam pytanie do Dziewczyn co już są wyżej w ciąży. Miala któraś z Was krwawienia i plamienia na początku ciąży?
Bo ja wczoraj poszłam do WC i najpierw był bladoróżowa wydzielina a po 15 minutach żywa czerwona krew, troche jej wyleciało ale bez skrzepow...trwało może z 10 min. A dziś brązowy śluz...
Cholernie się boję że to coś złego 😭😭 -
Lulka36 wrote:Chyba większość tutaj dziewczyn plamila i krwawiła w ciąży, ja z synkiem też tak miałam że najpierw krew kilka dni potem spokój a potem krwiak się zaczął opróżniać i też takie brązowe wylatywało ze mnie. Odpoczywaj 😘😘, a kiedy masz wizytę u lekarza?Starania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Anuśla wrote:To ciekawe z tą psychobiokogia, możesz napisać coś więcej? Ja tak miałam,że robiłam wszystko,ale nie wierzyłam że się uda. Miałam taki podświadomy lek, nie czułam tego, że będę matką. Pomogła mi dopiero książka Normalna Peal'a "Moc pozytywnego myślenia", już ja tu kilka razy poleciałam. Mam wrażenie, że ona mnie odblokowala.
Pozwala zrozumieć oco chodzi z dziedziczonymi emocjami. Czasem aby rozwiązać problem albo zrozumieć schemat naszego działania trzeba się cofnąć wstecz nawet o 3 pokolenia po lini matki.
Np gdy nasza babka była w ciąży z naszą mamą, około 16-17 tyg u płodu powstają gonady z określoną już liczba komórek - czyli "w połowie już istniejemy my". Jeżeli u naszej babki do tego czasu było jakieś przykre doświadczenie - śmierć bliskiej osoby, rozłąka z bliskim, kłótnie, brak środków do utrzymania itp.... To wszystko może rzutować na nasze życie, może objawić się depresja, fobiami, chronicznym uczuciem strachu np przed utratą czegoś...
Z psychobiologią też dopiero zaczynam temat ale tak ogólnie to chodzi oto że organizm z nami rozmawia i pod postacią różnych chorób czy problemów sugeruje z czym lub kim może być problem.
To co mnie dotyczy to tarczyca... Problemy z nią mają oznaczac "czas" - życie w niedoczasie, popularne hasła- nie ogarniam, nie teraz, nie mam czasu, nie zdążę, czasu nie cofnę.
Niedoczynność - że czas biegnie za szybko, przytłoczenie upływem czasu.
Hashimoto i inne choroby autoimmunologiczne to szeroko pojęta akceptacja - czy akceptuje sama siebie, czy czciala bym coś zmienić, czy mam w sobie poczucie winy, żalu, potrzeby przebaczenia.
Wszystko to mnie dotyczy, strach przed tym że pesel nie kłamie, żal do rodziców że schrzanili sobie życie nalogiem( oboje zmarli jak miałam 22lata - wyniszczył ich alkoholizm w wieku 57-55).
Narazie będę próbowała przepracować to sama ale pewnie będzie wymagało to konsultacji ze spacjalista. Bo może być tego więcej 😔
Zagadnienia psychobiologii fajnie tłumaczy Ewa Cholewińska Alma Vitae - ma profil na fb i na instagramie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 11:09
Hercia35 lubi tę wiadomość
09.2018 - Artvimed start
10.2018 - I IVF krótki protokół - 0 zarodkow
12.2018 - II IVF długi protokół - 1 zarodek 6 dni 333 ❄️
04.07.2019 transfer ❄️ 8dpt beta <1.2 😞
08.2019 start III ivf długi protokół- 2 zarodki 322
28.10 - transfer 2❄️
8dpt - 3.3
10dpt - 1.5 😭😭😭
10-12.2020 3x AID 😢
11.2021 IV IVF długi protokół - 1 zarodek 333
14.11.2022 transfer ❄️ accofil, encorton
8dpt - beta 0
12.12.2022 transfer AZ❄️
7dpt beta 45.1 / 9dpt beta 150.7 / 11dpt beta 369 / 15dpt beta 2058 / 22dpt beta 12969 - zatrzymana 13t+2d 💔
10.2024 V IVF - 1 blastka 2kl. 8dpt beta -0
02-03.2025 VI IVF - nadchodzę -
Laura121 wrote:Dopiero 9 czerwca 😢 jak by się sytuacja powtórzyła to pojadę na IP albo poproszę o wcześniejszą wizytę.. Wczoraj to myślałam że mi serce wyskoczy jak to zobaczyłam.
-
Lulka36 wrote:Nie dziwię się ale tyle dobrze że to było jednorazowe, myślę że jak byś się bardzo stresowała i napiszesz do doktora to on Cię przyjmie ☺️, odpoczywaj i poleguj sobie 😘.Starania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Laura121 wrote:Mam pytanie do Dziewczyn co już są wyżej w ciąży. Miala któraś z Was krwawienia i plamienia na początku ciąży?
Cholernie się boję że to coś złego 😭😭
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Julowa wrote:Dopiero zaczęłam zgłębiać tą wiedzę więc niewiele jeszcze wiem. Śmialo mogę polecić, mimo że jeszcze całej nie przeczytałam, książkę - "Nie zaczęło się od ciebie" Mark Wolynn.
Pozwala zrozumieć oco chodzi z dziedziczonymi emocjami. Czasem aby rozwiązać problem albo zrozumieć schemat naszego działania trzeba się cofnąć wstecz nawet o 3 pokolenia po lini matki.
Np gdy nasza babka była w ciąży z naszą mamą, około 16-17 tyg u płodu powstają gonady z określoną już liczba komórek - czyli "w połowie już istniejemy my". Jeżeli u naszej babki do tego czasu było jakieś przykre doświadczenie - śmierć bliskiej osoby, rozłąka z bliskim, kłótnie, brak środków do utrzymania itp.... To wszystko może rzutować na nasze życie, może objawić się depresja, fobiami, chronicznym uczuciem strachu np przed utratą czegoś...
Z psychobiologią też dopiero zaczynam temat ale tak ogólnie to chodzi oto że organizm z nami rozmawia i pod postacią różnych chorób czy problemów sugeruje z czym lub kim może być problem.
To co mnie dotyczy to tarczyca... Problemy z nią mają oznaczac "czas" - życie w niedoczasie, popularne hasła- nie ogarniam, nie teraz, nie mam czasu, nie zdążę, czasu nie cofnę.
Hashimoto i inne choroby autoimmunologiczne to szeroko pojęta akceptacja - czy akceptuje sama siebie, czy czciala bym coś zmienić, czy mam w sobie poczucie winy, żalu, potrzeby przebaczenia.
Wszystko to mnie dotyczy, strach przed tym że pesel nie kłamie, żal do rodziców że schrzanili sobie życie nalogiem( oboje zmarli jak miałam 22lata - wyniszczył ich alkoholizm w wieku 57-55).
Narazie będę próbowała przepracować to sama ale pewnie będzie wymagało to konsultacji ze spacjalista. Bo może być tego więcej 😔
Zagadnienia psychobiologii fajnie tłumaczy Ewa Cholewińska Alma Vitae - ma profil na fb i na instagramie.Julowa lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Rudzik1 wrote:Monia ja podupadłam troszkę na zdrowiu, więc na razie nie myślę o rodzeństwie.
Mała lubi chodzić do żłobka, ale innymi dziećmi się nie interesuje. No chyba, że ktoś jej zabierze zabawkę 🙈😄
Rudzik mam nadzieję, że wrócisz do pełni zdrowia 🤗
A co do małej, to super, że lubi chodzić 😊na integrację przyjdzie jeszcze czas🙃 za niedługo się przekonam jak moja to wszystko zniesie 😱Rudzik1 lubi tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
Julowa wrote:Dopiero zaczęłam zgłębiać tą wiedzę więc niewiele jeszcze wiem. Śmialo mogę polecić, mimo że jeszcze całej nie przeczytałam, książkę - "Nie zaczęło się od ciebie" Mark Wolynn.
Zagadnienia psychobiologii fajnie tłumaczy Ewa Cholewińska Alma Vitae - ma profil na fb i na instagramie.
Julowa to naprawdę bardzo ciekawe! Mam nadzieję, że działanie na kilku obszarach równocześnie wzbudzi w Tobie większą wiarę, chociaż ja jestem z tej grupy, że też wolę mieć negatywne nastawienie i ewentualnie pozytywnie się zaskoczyć niż wierzyć i dostać kolejny cios, taki to chyba mechanizm obronny. Niezmiennie Ci kibicuję i naprawdę mam ogromną nadzieję, że nieważne którym sposobem w końcu się uda 😉Julowa lubi tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
Cholernie się boję że to coś złego 😭😭 -
Pola31 wrote:Laura ja póki co jeszcze nie miałam takie sytuacji, ale skoro bardziej doświadczone dziewczyny mówią , że to w miarę "normalne" to się nie stresuj 🙏 jak jednorazowe to napewno nic złego. Dawaj na bieżąco znać jak się czujesz 😊❤️Starania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Cześć dziewczyny 😃 dzisiaj jest już mój 8 dzień stymulacji menopurem, jutro jadę na kolejny podgląd.
Jakie brałyście dodatkowe opcje podczas punkcji?
Bo już sama nie wiem, jak mam jeszcze dodatkowo zwiększyć szanse na zapłodnienie.
Dodatkowo dzisiaj dzw do mnie z Prokocimia i okazało się że już nie wykonują cytotoksyczności komórek Nk. Orientujecie się gdzie jeszcze wykonują te badanie? Nieważne jakie miejsce w Polsce, jedynie istotne jest żeby nie było tak bardzo długiego okresu oczekiwania 🤦♀️.....................
2017 początek starań
OligoAsthenoTeratozoospermia
Kariotyp : Nosicielstwo translokacji zrównoważonej
02.2018 wizyta w Artvimed
O6. 2018 krótki protokół
18.06.2018-punkcja jajników, przetrwał 1 zarodek
09.2018 długi protokół
18.09.2018
- punkcja jajników, przetrwały 3 zarodki
Badania PGS - 3 prawidłowe zarodki
15.11.2018 transfer zarodka 4.1.1 +Embryoglue
9dt beta hcg 99,23
10.2020 powrót po rodzeństwo
15. 11.2020 transfer zarodka 4.2.2 - > 8dpt beta<1,2
25.02.2021 transfer zarodka 4.1. 1 - > 8dpt beta <1,2
Szukanie przyczyny
KIR AA, hlac C1
10.11.2021 transfer zarodka 5.1.1
7 dpt beta - 64,18
9 dpt beta - 176,21
Poród 15.07.2022
❄️❄️ -
witam serdecznie.
Czy któraś z was miała robione cytokiny? jestem umówiona na wizytę do Dr Sydora, ale bardzo długo się czeka. Oto moje wyniki:
TEST CBA:
interferon gamma: 185 pg/ml (293,3-1044,6 )
TNF alfa: 8358,0 pg/ml (322,3 - 1376,6 )
Interleukina 10: 3763,0 pg/ml (695,6 - 3048,4 )
Interleukina 4: 43,0 pg/ml (20,0-120,2 )
Interleukina 5: 26,0 pg/ml (20,00-59,8 )
Interleukina 2: 75,0 pg/ml (20,0 - 62,5 )
Wskaźnik INF/IL4: 4,3 ratio (36,7-175,0 )
Wskaźnik TNF/IL4: 194,4 ratio (19,7 - 149,5 )
Wskaźnik INF/IL10 0,1 ratio (1,2-3,0 )
Wskaźnik TNF/IL10: 2,2 ratio (07-2,8 ) -
Pola, Frustratio jak tam u Was? 😉
Pola31 lubi tę wiadomość
Starania od 2016r.
AMH 4.88
-HSG
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
26.04 punkcja
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
Pappa -OK ❤
Czekamy na córeczkę😍