Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola31 wrote:Odezwij się na priv do mnie ☺️
Wysłałam zaproszenie 🙂Starania od 2014
09.2017 IUI
Czerwiec 2020 start In Vitro- czynnik męski
08.09 transfer 3.1.1
30.05.2021 mój mały cudchłopiec
Lipiec 2022 powrót po ostatni zarodek 3.2.2
26.08.2022 - mamy serduszko
-
Rudzik1 wrote:Freya, kiedyś, dawno temu o tym czytałam. Te hormony (DHEA SO4, 17-OHP i androstendion) mogą być podwyższone także przy PCOS. Zauważyłam jednak, że jeśli kobieta ma swoje owulacje, to lekarze nie drążą tematu. A niektórzy wysyłają na oddział endokrynologiczno-ginekologiczny w szpitalu uniwersyteckim i tam robią pełną diagnostykę.
Trafiłam kiedyś na forum mam dzieci z WPN na gazeta.pl i one pisały o swoich doświadczeniach z tą chorobą u swoich synów. Coś kojarzę, że w pewnym wieku podaje się chłopcom hormon wzrostu. Teraz jednak większość tych forów przeniosła się na FB, myślę że tam można poszukać jakiejś grupy.
Dziękito wyjaśnia dlaczego temat wpn nie był u mnie drążony. Mam owi. Jedynym objawem jest mocne owłosienie i problem z cera. Poczytałam wątki na gazeta. Znalazłam tez grupę na FB. Teraz pozostaje czekać na info. 🤦♀️Na razie wiem tyle, że wyniki są na granicy i wykonują jakieś rozszerzone badania 🤨.
Starania od 2014
09.2017 IUI
08.09 transfer 3.1.1
-
Kurcze jestem w szoku jak to czytam. Tez mam podwyzszone hormony DHEA SO4, 17-OHP i androstendion. Bylam z wynikami u endokrynologa ale zalecila badanie krzywej insulinowej plus usg TV i diagnoza prosta - PCOS. Tez mialam swoje miesiaczki, duze owlosienie (to wlasnie kosmetyczka na depilacji mi kazala iść do endo).
FreyJa powiedz mi jak to zdiagnozowano u synka? Na jakichś przesiewowych czy bylo cos niepokojącego?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2+ encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3+ atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3+ accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Kurcze jestem w szoku jak to czytam. Tez mam podwyzszone hormony DHEA SO4, 17-OHP i androstendion. Bylam z wynikami u endokrynologa ale zalecila badanie krzywej insulinowej plus usg TV i diagnoza prosta - PCOS. Tez mialam swoje miesiaczki, duze owlosienie (to wlasnie kosmetyczka na depilacji mi kazala iść do endo).
FreyJa powiedz mi jak to zdiagnozowano u synka? Na jakichś przesiewowych czy bylo cos niepokojącego?
Karola to jesteśmy w podobnej sytuacji tylko u mnie raczej wykluczali pcos i skupili się na oligospermi męża. Oficjalnie nie mam potwierdzenia za mam wpn ale wyniki na to mogą wskazywać.
Maly nie ma żadnych objawow. 10 punktów, morfo i inne badania prawidłowe. Ładnie przybiera na wadze. Dostaliśmy list z wynikami badań przesiewowych robionych rutynowo w 4dobie po porodzie. Wynik niejednoznaczny z podejrzeniem wpn. Wysłaliśmy kolejna próbkę, tym razem wynik na granicy i czekamy na dalsze badania. Może jutro będę wiedziala coś więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 13:24
Starania od 2014
09.2017 IUI
08.09 transfer 3.1.1
-
Kaarola wrote:Kurcze jestem w szoku jak to czytam. Tez mam podwyzszone hormony DHEA SO4, 17-OHP i androstendion. Bylam z wynikami u endokrynologa ale zalecila badanie krzywej insulinowej plus usg TV i diagnoza prosta - PCOS. Tez mialam swoje miesiaczki, duze owlosienie (to wlasnie kosmetyczka na depilacji mi kazala iść do endo).
Freya,jak macie dwa wyniki na granicy to pewnie mały jest nosicielem tylko? Gdzie rodziłas?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - naturals -
Domimi co u Ciebie?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - naturals -
Rudzik1 wrote:Misia jak tam córeczka radzi sobie w żłobku?
My jeszcze przed adaptacją- czeka nas to w lipcu. I teraz jeszcze biję się z myślami czy nie lepiej zapisać Małą ( z resztą jaka ona mała, kawał kobiety 😁) do jeszcze innego żłobka- bliżej mojej pracy a nie bliżej domu 🙄01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
No to z tym nieklasyczny wpn to chyba o mnie chodzi, więc jestem 😁
Na pobycie diagnostycznym na Kopernika robili mi z badań m.in. dhea-s testosteron, kortyzol- wyniki w normie. W danym dniu cyklu miałam się zgłosić na ten 17-ohp i wynik mi wyszedł po obciążeniu poza normą. A jaki? Pierwszy po obciążeniu jednocyfrowy, drugi koło 11. Dr Trofimiuk-Muldner wpisała mi podejrzenie nieklasycznego wpn i wpisała żeby zrobić badania genetyczne mi i mężowi. U mnie poza owłosieniem (najgorzej bikini i wewnętrzna część ud- dziewczyny ratujcie!😩 Ja nawet w szortach już nie chodzę, jestem szatynką i te włoski są widoczne nawet po goleniu, wosk i depilator to katorga 🙁 łydki są dla przeżycia, ale wewnętrzna część ud-.. bólu nawet jak piszę 😩 ) nie mam innych problemów np pcos, cera itp. tego andro.. coś tam nie miałam robionego, krzywa glukozowa i insulinowa w normie. USG też. No i m swoje owulacje. Moja dr gin-endo mówiła, że miała pacjentki ale z wynikami trzycyfrowymi i z dziećmi było ok.
A to chyba też jest tak, że żeby dziecko było chore to muszą oboje rodzice być chorzy, jeśli jedno jest zdrowe a drugie chore lub jest nosicielem, to dziecko będzie zdrowe lub nosicielem. Nie pamiętam jeszcze jak to się dziedziczy ( autosomalnie, recesywnie, dominująco?).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 14:30
Rudzik1 lubi tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Rudzik1 wrote:Freya, kiedyś, dawno temu o tym czytałam. Te hormony (DHEA SO4, 17-OHP i androstendion) mogą być podwyższone także przy PCOS. Zauważyłam jednak, że jeśli kobieta ma swoje owulacje, to lekarze nie drążą tematu. A niektórzy wysyłają na oddział endokrynologiczno-ginekologiczny w szpitalu uniwersyteckim i tam robią pełną diagnostykę.
Trafiłam kiedyś na forum mam dzieci z WPN na gazeta.pl i one pisały o swoich doświadczeniach z tą chorobą u swoich synów. Coś kojarzę, że w pewnym wieku podaje się chłopcom hormon wzrostu. Teraz jednak większość tych forów przeniosła się na FB, myślę że tam można poszukać jakiejś grupy.
A to nie jest też tak, że przy tej chorobie zażywa się jakieś leki w ciąży? I w zależności od płci dziecka? Tak mi się coś tam kojarzy, ale nie wiem czy dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 14:24
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Laura121 wrote:Dziewczyny, pytanie dość nietypowe ale ważne 😉 co Wasi lekarze mówili o współżyciu w ciąży po ivf?
Ja na wizycie serduszkowej pytałam dr Ch i powiedział, że można ale bez szaleństw. A swojej dr już chyba nie pytałam. Zresztą ja się nie pytałam czy można bo ciąża jest z ivf, tylko czy w ogóle można 😉 bo w ciąży to ja byłam nimfomanką 😂 tylko mąż miał opory, aczkolwiek stawał na wysokości zadania 😂. A jak brzuch był większy to mi się już nie chciało.Laura121 lubi tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Monia, uprzejmie donoszę, że razem z córką mą skończyłyśmy przygodę z karmieniem.. tak po prostu sam się ten proces wygasił definitywnie w tamtym tygodniu. I przesypia już całe noce. Aż się łezka w oku kręci, że to moje dziecię takie już duże... Aha, i jeszcze zakończenie karmienia zlikwidowało definitywnie dyskomfort we współżyciu...
No i umówiłam się na wizytę do dr. Ch na początku sierpnia. Tylko widzę, że czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty i nie wiem gdzie jeszcze. Czuję lekkie mrowienie w opuszkach dwóch palców lewej ręki 😐 a od piątku jestem chora, wczoraj rano zaczęłam kaszleć- szczekać, dziś kaszel męczy mnie niemiłosiernie.
I tak oto jak dziecię śpi, nadrobiłam odpisywanie 😉Monia/89 lubi tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Misia28 wrote:Ja na wizycie serduszkowej pytałam dr Ch i powiedział, że można ale bez szaleństw. A swojej dr już chyba nie pytałam. Zresztą ja się nie pytałam czy można bo ciąża jest z ivf, tylko czy w ogóle można 😉 bo w ciąży to ja byłam nimfomanką 😂 tylko mąż miał opory, aczkolwiek stawał na wysokości zadania 😂. A jak brzuch był większy to mi się już nie chciało.Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Dziewczyny szybkie pytanie. Jak biorę pregna start i tam już jest kwas foliowy ( metylowany i nie), to mam brać osobno jeszcze kwas foliowy? 😉 Jak to jest / było u Was?Starania od 2016r.
AMH 4.88
◼styczeń 2019r. ciąża pozamaciczna( prawy jajowód)
-HSG
◼październik 2019r. ciąża pozamaciczna ( prawy jajowód
◼październik 2020r. ciąża pozamaciczna ( lewy jajowód )
-Laparoskopia ( jajowody lekko zwężone❌ )
-Histeroskopia ✅
2021r decyzja o ivf...
17.03.21r. 1 wizyta w klinice Artvimed Kraków
13.04 rozpoczęcie stymulacji Gonal F 150j + Mensinorm 75j.
26.04 punkcja
29.04 transfer 3dniowego zarodka 8A
9dpt beta 91.4❤
11dpt beta 204.4❤
13dpt beta 474.8❤
18dpt beta 4813❤
27dpt jest Serduszko ♥
17.07.21r Badania prenatalne , wszystko w porządku
Pappa -OK ❤
6.09.21r. Badanie połówkowe - wszystko ok ❤
Czekamy na córeczkę😍
-
Misia28 wrote:Monia, uprzejmie donoszę, że razem z córką mą skończyłyśmy przygodę z karmieniem.. tak po prostu sam się ten proces wygasił definitywnie w tamtym tygodniu. I przesypia już całe noce. Aż się łezka w oku kręci, że to moje dziecię takie już duże... Aha, i jeszcze zakończenie karmienia zlikwidowało definitywnie dyskomfort we współżyciu...
No i umówiłam się na wizytę do dr. Ch na początku sierpnia. Tylko widzę, że czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty i nie wiem gdzie jeszcze. Czuję lekkie mrowienie w opuszkach dwóch palców lewej ręki 😐 a od piątku jestem chora, wczoraj rano zaczęłam kaszleć- szczekać, dziś kaszel męczy mnie niemiłosiernie.
I tak oto jak dziecię śpi, nadrobiłam odpisywanie 😉
Misia super, że się sama odstawiła ❤️ gratuluję 😊 u mnie przy karmieniu libido zero więc dobrze wiedzieć, że kiedyś mi wróca chęci 😂😂 niech maluch śpi i Ty odsypiaj, bo jak drugie się pojawi to powtórka z rozrywki 😁
U nas jutro roczek, dziś mała miała imprezę, nie wiem kiedy to minęło 😪😪 rok temu gdy kładłam się spać o tej porze to jeszcze nie byłam mamą, a następnego dnia już mała pojawiła się na świecie 👶, pomijając koszmar porodu to niewątpliwie najwspanialszy rok naszego zycia i każda wylana łza i wydana zlotowka była tego warta. Żeby nie było tak słodko mamy do tego skok rozwojowy, regres snu i powrót co karmienia niemowlęcego 🤦🙃 ogólnie piękne combo nam się trafiło, mam tylko nadzieję, że szybko minie i wróci moje anielskie dziecko 😏Lulka36 lubi tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46