X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pociagne temat kreacji na punkcje, ja mam taka tuniko/sukienke fioletowa nieprzeswitujaca to chyba mi podkoszulek nie bedzie potrzebny? Czy oni usilnie beda chcieli abym im sie w granacie pokazała(czyt tym fartuszku od nich) czy oni cos do cyckow podpinaja ?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa gratuluję, masz fantastyczne wyniki bety :-)
    Ania ważne żeby się torbiel nie zrobiła...
    Graśka trzymam kciuki za bezproblemową punkcję, ja byłam w leginsach, najlepiej bym pojechała w dresie, ale to chyba by była przesada ;-) No i gratuluję wyniku :-)

Kayaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    dziewczyny pociagne temat kreacji na punkcje, ja mam taka tuniko/sukienke fioletowa nieprzeswitujaca to chyba mi podkoszulek nie bedzie potrzebny? czy oni cos do cyckow podpinaja ?:P
    Sukienkę na pewno będziesz musiała zdjąć bo dostaniesz kieckę na zabieg nie spódniczkę tylko kieckę na wiązanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:13

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiecke i to prześwitującą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:12

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Kayaa gratuluję, masz fantastyczne wyniki bety :-)
    Ania ważne żeby się torbiel nie zrobiła...
    Graśka trzymam kciuki za bezproblemową punkcję, ja byłam w leginsach, najlepiej bym pojechała w dresie, ale to chyba by była przesada ;-) No i gratuluję wyniku :-)
    no od dzis dla pewnosci luteina idzie w ruch

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to musze zakupic podkoszulek;) bo chyba jego nie beda mi kazali zdjac nawet jak bedzie dłuzszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no to musze zakupic podkoszulek;) bo chyba jego nie beda mi kazali zdjac nawet jak bedzie dłuzszy?
    Nie na pewno nie :)

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. A ja wczoraj napisałam do dr. Zapytałam co jeśli 18.01 okaże się że torbiel nadal jest. Odpisał że wtedy nie przyjeżdżać 21.01 tylko kolejny cykl brać antyki i pojawić się wv18 dc. U dodał że ma nadzieję, że torbieli jednak nie będzie. Trochę mi to zalatuje długim protokołem ;) No Ale Fajnie że odpisał i to b. szybko. Czekam wiec na c.d...

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    czy oni cos do cyckow podpinaja ?:P
    lol011.gif

ewlinaaa85, ewa84, Lola79, Ania1986, Bydgoszczanka, Vanili, Suomi, Kayaa lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spokojnie, ja miałam koszulkę taką bawełnianą z rękawem 3/4 do tyłka i kazali zostawić :)
    Też miałam spodnie takie do kozaków jakby leginsy. Nie dałabym rady w dżinsach...
    Granatu ci nie odpuszcza:p

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    lol011.gif

Dobre dobre :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    lol011.gif
    taki z deka podobny do doktorka hah

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubawiłam się czytając o tym ubranku do punkcji a najbardziej podejrzeniem o przyczepianiu czegoś do cycków :P

dziewczyny- tak naprawdę to nie ma znaczenia co założycie bo i tak to ściągacie z siebie w pokoiku, który można by nazwać miniprzebieralnią, połączonym ze salą zabiegową. po zabiegu jak się wybudzacie to położna jeszcze na samolocie praktycznie pomaga wam ubrać wszystko od pasa w dół po kolei. Oprócz butów- macie łazić w tych jednorazowych bucikach. No i ja wzięłam skarpetki, bo było w wytycznych a ja jestem zmarźlak, więc jak się rozbierałam do zabiegu to założyłam skarpetki i te ich laczki na nogi. Anestezjolog sam mi mówił, żebym się rozebrała, koszulkę miałam sobie zostawić żeby nie marznąć, ale stanik zdjąć. No i d pasa w dół wszystko. Więc wg mnie do dupy z podkoszulkiem - miej na sobie cokolwiek tam chcesz na górze- może być i sweterek czy bluzka, to nie ma być bielizna. Masz pozwolenie mieć na sobie całą górę prócz biustonosza. A to wdzianko granatowe to nie tyle sukienka co długi fartuch do kolan, zakładany rozcięciem do tyłu (na plecy) i wiązany w pasie. Z tego samego materiału co spódniczki w gabinetach do usg. Więc jeśli ma nieco prześwitywać to po co ma być widać podkoszulkę jak może być widać ewentualnie normalną bluzkę? No i ja nie miałam problemów z podbrzuszem opuchniętym więc mi nie robiło jakie mam spodnie, ale wierzę że niektórym ulgę może przynieść coś luźniejszego.

Ania1986, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa- super beta! pięknie :) widziałaś zarodek, a był już tzw pierścionek?
    Dawaj nam tu zdjęcie! Nie wiem jak dziewczyny ale ja bym sobie obejrzała :)

Wiesz jak wstawić fotkę? :)
    Jeśli nie to podam ci jeden ze sposobów: ładujesz zdjęcie na kompa. Odpalasz stronę http://naforum.zapodaj.net/ klikasz przeglądaj i wybierasz zdjęcie z dysku, poniżej zaznaczasz rozmiar miniaturki- np 200 x 200 lub 500 x 500, klikasz zapodaj i za chwilę masz do skopiowania różne linki. Wybierasz ten o nazwie BBC code (on wyświetla miniaturkę na forum), kopiujesz i wklejasz w treść posta na ovu. Wtedy wyświetla nam się miniaturka, a chętne po kliknięciu ujrzą zdjęcie w pełnej krasie ;)

Kayaa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka- no, to teraz już w sumie z górki :) Te dwie dowcipne to pewnie Betadine- antybakteryjne przed zabiegiem. Nie chcemy bakterii podczas zabiegu, nie nie. Lepiej je bierz. Pamiętaj, że Betadine trzymamy w lodówce- rozpuszcza się dopiero w tobie pod wpływem ciepła.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hej laski. A ja wczoraj napisałam do dr. Zapytałam co jeśli 18.01 okaże się że torbiel nadal jest. Odpisał że wtedy nie przyjeżdżać 21.01 tylko kolejny cykl brać antyki i pojawić się wv18 dc. U dodał że ma nadzieję, że torbieli jednak nie będzie. Trochę mi to zalatuje długim protokołem ;) No Ale Fajnie że odpisał i to b. szybko. Czekam wiec na c.d...
    Lola, nie denerwuj się. Ja cały czas trzymam kciuki za zniknięcie twojej torbieli. W każdym razie wiesz co robić :)

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Graśka- no, to teraz już w sumie z górki :) Te dwie dowcipne to pewnie Betadine- antybakteryjne przed zabiegiem. Nie chcemy bakterii podczas zabiegu, nie nie. Lepiej je bierz. Pamiętaj, że Betadine trzymamy w lodówce- rozpuszcza się dopiero w tobie pod wpływem ciepła.
    Och jak sobie te czopki przypomne to aż mnie ciary przechodzą hyhy rozpuszcza sie to mało powiedziane hyhu dobrze że miałam wkładkę na noc bo inaczej rano wyglądałabym jakby się posr..... Hahahahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 18:57

Lonia, ewa84, Bydgoszczanka, Vanili lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Och jak sobie te czopki przypomne to aż mnie ciary przechodzą hyhy rozpuszcza sie to mało powiedziane hyhu dobrze że miałam wkładkę na noc bo inaczej rano wyglądałabym jakby się posr..... Hahahahahaha
    aaa, no no- bo to jodyna, ma taki brązowy kolor i wygląda mało atrakcyjnie. sluszna uwaga, bo zapewne Graśka dostała dwie sztuki tylko, czyli bez ulotki. Ja betadine stosowałam przed @, czyli przed stymulacją, bo moja biocenoza wyszła lipnie i mi dr przepisał. No i ja miałam ulotkę i poczytałam. W każdym razie ze mnie nic specjalnie nie wylatywało i aż się martwiłam czy na pewno to dziadostwo się rozpuszcza :P musiałam sprawdzać organoleptycznie ;) po paru dniach intensywnej kuracji (rano- wieczór- rano - wieczór- ...) moje wnętrze było tak rozpulchnione i złuszczające się (takie ma działanie ten lek) że jak raz wyciągnęłam ze środka strzępek siebie to potem już nie miałam ochoty nic sprawdzać mimo że wkładki prawie czyste były. Chu- nie wiem, może się wchłaniało :P Oczyściło się na pewno potem przez @. ALe dziwne to było, dziwne... W ulotce jednak jest takie ostrzeżenie (zalecenie) aby używać wkładek by uniknąć pobrudzenia bielizny. Podejrzewam, ze może to być ciężkie do wyprania.

c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jakie tu tematy modowe panuja przed punkcja :P ja nic z górej partii zdjać nie musiałam, stanik też został na miejscu :)ale moja punkcja była w październiku to coś się pozmieniało albo ja już nie pamiętam :) za to ja walcze z wilczym apetytem, czuje się jak studnia bez dna :P po jedzeniu 15 minut i ponownie jestem głodna nie wiem czy to junior czy mój organizm świruje ale w takim tempie do lata dobije setki hyhy. Myślałam, że będę robić wcześniej testy z moczu ale,od wczoraj widzę małe zmiany w samopoczuciu i nie odbiorę sobie zbyt szybko tej nadziei i poczekam do poniedziałku na bete. W ogóle dziś sobie uświadomiłam pomyłkę i według zaleceń betę powinnam zrobić we wtorek hihi ale już pojadę w poniedziałek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:11

szurusiowa, ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia brawo za wytrwałość :)
    No ja akurat nie aż tak, ale moja koleżanka tak samo jak Ty miała wilczy apetyt, trochę się jej zmniejszył po 1 trymestrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:21

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ