X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia- na zwiększenie apetytu spowodowanego Juniorem jeszcze daleko. Teraz prawdopodobnie zwiększony apetyt to sprawka zwiększonej dawki progesteronu.

No i nie wiem czy wiesz, ale ja mam ciebie w kalendarzu kciukowym wpisaną na wtorek z tą betą. Także wiesz :P Od razu podałaś wtorek, więc gdzie tu pomyłka?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lonia- na zwiększenie apetytu spowodowanego Juniorem jeszcze daleko. Teraz prawdopodobnie zwiększony apetyt to sprawka zwiększonej dawki progesteronu.

No i nie wiem czy wiesz, ale ja mam ciebie w kalendarzu kciukowym wpisaną na wtorek z tą betą. Także wiesz :P Od razu podałaś wtorek, więc gdzie tu pomyłka?
    Faktycznie podałam dobrze do kalendarza a w rzeczywistości nastawiłam siebie i męża, ze w poniedziałek jedziemy na bete :P chodzę zakręcona

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dzwoniłam do jedynej kliniki w Bielsku która robi badania prenatalne i mam termin na 19/02, jakbym zadzwoniła w przyszłym tygodniu to miałabym problem z terminem, co za kraj, żeby na badania trzeba było się umawiać zawsze z dużym wyprzedzeniem

ComeToMeBaby, Lola79, Kayaa lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    A ja dziś dzwoniłam do jedynej kliniki w Bielsku która robi badania prenatalne i mam termin na 19/02, jakbym zadzwoniła w przyszłym tygodniu to miałabym problem z terminem, co za kraj, żeby na badania trzeba było się umawiać zawsze z dużym wyprzedzeniem
    ja piernicze, niedługo to już podczas punkcji trzeba będzie dzwonić...

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Cometa - prawie się przez Was posikalam czytając fragment o betadine :) :)

Ja do punkcji staniola nie sciagalam bo mi w łokciu ulokowali wenflon i nie było opcji abym bluzke zdjęła wiec tylko go rozpielam aby był luz. Nie wiem czy ktoś to zauważył czy nie.

Nie wiem co ma na to wpływ teraz ale mi się jedzenie włączyło tuż zaraz po transferze i nadal się utrzymuje. Głód włącza mi się równo co 2h, a jak nie zjem to od razu mdłości :/

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili- pisz jak sytuacja szpitalno- brzuszna?

c5e015d88e.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Vanili- pisz jak sytuacja szpitalno- brzuszna?
    Kochana, ano rano pisałam. Czyżbyś przeoczyla hyhyhy :)

Miałam niby wyjść ale nadal cinko bo mam objawy otrzewnowe. Jajniole giganty, dzisiaj tak jak wczoraj przespalam absolutnie cały dzień, budząc się na jedzenie i leki.

Za to maleństwo rośnie jak na drożdżach. Ma juz 8 mm, serduszko bije 130 uderzeń na minutę i dzisiaj miałam przyjemność je pierwszy raz usłyszeć; ) dodam ze junior ciągle jest głodny hyhyhy.

Zobaczymy co jutro powiedzą. Dostaję bardzo bolesne zastrzyki przeciwbólowe i rozkurczowe. Nadal podtrzymują ze albo mi coś pękło i doszło do krwawienia wew albo jajnik z powodu swojego rozmiaruzzaczął się skręcać i też doszło do stanu zapalnego.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wspomnieć, że moja sympatyczna koleżanka opuściła rano lokum i aktualnie jestem sama na pokoju ;)

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, nie denerwuj się. Ja cały czas trzymam kciuki za zniknięcie twojej torbieli. W każdym razie wiesz co robić :)
    No dokładnie. Nawet jeśli kolejny cykl polecę na antykach to pewnie w jakimś celu . Tak sobie to tłumaczę ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Zapomniałam wspomnieć, że moja sympatyczna koleżanka opuściła rano lokum i aktualnie jestem sama na pokoju ;)
    nie przeoczyłam asie, chciałam wiedzieć czy się cos zmieniło od rana.
    no i proszę- koleżankę ci wywieźli. ale nie na OIOM?.... :P

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    no co Ty. Chodzi o usg 3d prenatalne? U mojego ginka chyba bez szczególnych kolejek to można zrobić na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    no co Ty. Chodzi o usg 3d prenatalne?
    Badania prenatalne pod kątem wad bo ja mam 39 lat, najpierw badania z krwi a potem usg - przynajmniej tak mi mówiła przyjaciółka która też miała je robione, bo była po 35 r.ż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:15

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Badania prenatalne pod kątem wad bo ja mam 39 lat, najpierw badania z krwi a potem usg - przynajmniej tak mi mówiła przyjaciółka która też miała je robione, bo była po 35 r.ż.
    Hmm ja też mam prawie 37. Jak miałam 31 tez robiłam badania ale z tego co pamiętam tylko usg z pomiarami dokładnymi i przepływami. Ale z krwi nie kojarzę jakoś. Wtedy oczywiście prywatnie bo "za młoda" byłam na NFZ ;) musze poczytać jak to jest.

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Hmm ja też mam prawie 37. Jak miałam 31 tez robiłam badania ale z tego co pamiętam tylko usg z pomiarami dokładnymi i przepływami. Ale z krwi nie kojarzę jakoś. Wtedy oczywiście prywatnie bo "za młoda" byłam na NFZ ;) musze poczytać jak to jest.
    Chyba to jednak też v robiłam z surowicy krwi. To jest z tego co wiem w pakiecie. Sprawdziłam na stronie swojej poradni. Na szczęście to robią na miejscu. Tylko najpierw to w ciążę by wypadało zajść :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kayaa- super beta! pięknie :) widziałaś zarodek, a był już tzw pierścionek?
    Dawaj nam tu zdjęcie! Nie wiem jak dziewczyny ale ja bym sobie obejrzała :)

Wiesz jak wstawić fotkę? :)
    Jeśli nie to podam ci jeden ze sposobów: ładujesz zdjęcie na kompa. Odpalasz stronę http://naforum.zapodaj.net/ klikasz przeglądaj i wybierasz zdjęcie z dysku, poniżej zaznaczasz rozmiar miniaturki- np 200 x 200 lub 500 x 500, klikasz zapodaj i za chwilę masz do skopiowania różne linki. Wybierasz ten o nazwie BBC code (on wyświetla miniaturkę na forum), kopiujesz i wklejasz w treść posta na ovu. Wtedy wyświetla nam się miniaturka, a chętne po kliknięciu ujrzą zdjęcie w pełnej krasie ;)
    Kometa to jest taka mała kropeczka :) zdjęcie dostałam "do ręki" więc musiałabym skanować a robione zdjęcie ze zdjęcia to nic nie widać. Zobaczysz niedługo u siebie "na żywo" :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:

Jedyna klinika w Bb to GynC masz na myśli? Jeśli tak, to do kogo się zapisalas? Ja miałam w GynC u dr R-w (kobieta) i byłam bardzo zadowolona. Na drugie też się do niej zapisałam.

A kiedy oficjalnie mogą być refundowane badania prenatalne?
    - Wiek matki 35+
    - nieprawidłowy kariotyp u któregoś z Rodziców
    - Urodzenie wcześniej dziecka z wadą
    - Wady genetyczne/choroby w najbliższej rodzinie
    - Podejrzenie wady u dziecka w brzuchu przez zwykłego gina.

Chyba tyle opcji jest :-) in vitro samo w sobie wskazaniem dla nfz nie jest.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raport:

Sytuacja bez zmian. Zostaje w szpitalu z uwagi na bóle brzucha, ocenią sytuacje w poniedziałek i wtedy podejmą decyzję.

Dzisiejsza noc była tragiczna. O 17:30 zjadłam kolację, o 18 mąż przyniósł mi hot doga xxl, z którego od razu zjadłam połowę... druga wsunelam o 22, ale zanim poszłam spać o 23 wjechała jeszcze kolejna kanapka. Jakże to było mylne, że dotrwam do śniadania :(

O 2giej w nocy obudził mnie okropny głód, a ze o 6 biorę lek i muszę być na czczo 1,5h walczylam w myślach z głodem; ( po czym poddalam się i zapilam to wodą.

Moja matka się ze mnie śmieje i mówi, że będąc ze mną w ciąży wiecznie chodziła głodna.

Któraś z was tez tak ma? Julita, Ewka?

Plusem jest to, że waga stoi a wręcz mam 1kg mniej. Ciekawe jak długo tak będzie. ..

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, trzymaj się tam bidoku. Jeszcze trochę tam poleżysz. Za to nic nie musisz robić ;-) a mężowi powiedz, żeby Ci duży zapas hot dogów zrobił hyhy

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili: niezły apetyt masz :)
    Ja jem sporo, ale nie mam ochoty na słodycze bez których wcześniej żyć nie potrafiłam. Teraz dla odmiany pochlaniam owoce i warzywa :)
    No i obowiązkowo śniadanie zaraz po przebudzeniu :p
    Najgorsze że jak zjem coś niedozwolonego to później pół nocy cierpię:p

Wczoraj byłam sprawdzić progesteron i betę sprawdziłam:p oczywiście wydawało mi się ze mogłaby być wyższa :p zadzwoniłam dziś do gin i mam zakaz już hehe, podobno teraz może już wolniej przyrastac a ta jest w normie i tak :p chyba będę trudna pacjentka :p

Kayaa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vanili, ale z Ciebie głodomor - no ale czymś trzeba nadrobić szpitalny smutek. W sumie możesz nie brać pod uwagę tego szpitalnego jedzenia, bo na kolację to pewnie Ci dali jakieś pół kromki z masłem.

Ewa, beta dobrze przyrasta więc już się nie kłuj, no chyba, że lubisz to :)

Ja teraz dotarłam do posta Comety w sprawie szczepionki na żółtaczkę. Miałam kiedyś zabieg na przegrodę nosową robiony i też zalecali się zaszczepić, a ja tego nie zrobiłam i teraz już chyba lepiej nie ryzykować, no ale nie wiem czy zdążę przed ewentualną procedurą w marcu. AntyHBc mi wyszedł ujemny.

Mam jeszcze kilka badań do zrobienia i nie wiem, czy ta chlamydia PCR ma być jakościowo, czy ilościowo? Takie pytanie mi w labie zadali, a myślałam, że już wszystko wiem :) . Chyba poczekam co mi dr CH powie na wizycie, bo tego niby nie trzeba do kwalifikacji.

Do tego jeszcze napisałam mężowi, że ma zrobić AntyHBs, zamiast AntyHBc i będzie musiał to powtórzyć;/

Odnośnie badań prenatalnych, to też akurat jestem w temacie, bo mojej przyjaciółce kilka dni temu wyszła wysoka wolna beta i słabe tętno płodu i ma podwyższone ryzyko ZD :/ Lekarz wysyła na aminopunkcję, a ona nie wie co ma robić :/ No ale taki pesymistyczny temat, to może lepiej nie poruszać na tym forum :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ