Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny no h... Mnie strzeli dzis juz zadzwonilam zapytać do labu co z moim hbc bo maz dostal wczoraj rano wyniki a robilismy jednocześnie,babeczka zadzwonila do głównego labu i sie okazalo ze igm odsylaja do warszawy a moja probka sie rozmrozila podczas transportu i nie mogli zrobic badania, i nawet znac nie dali do tego labu co robilam ze zaistniala taka sytuacja aby mnie zawolac jeszcze raz na pobranie, dzis jade znow ale poprosilam o to aby zamienic na to total( bo takie powinno byc) i jutro na miejscu mi badanie zrobia i będzie wynik.
szurusiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAa i prosze trzymajcie kciuki bo o 17 mam usg sprawdzające czy pecherzyk pękł ale z tego co widze to niestety nie bo nie mialam bolu owulacyjnego a środa juz blisko, cykl mi sie przedłużył, ciekawe jak dr do tego podejdzie.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowtórzyłam betę HCG i dziś wynosi 1421; a ogólnie to byłam u swojego doktora po receptę i zrobił mi USG i widać zarodek :)mam nawet fotę; kolejne USG (dokładniejsze) będę miała między 1 a 4 lutym.
Lola79, szurusiowa, ewa84, Torunianka, Bydgoszczanka, ewlinaaa85, Fiona12, Mimbla, Suomi, Vanili, Lonia, ComeToMeBaby, bubus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKayaa wrote:Powtórzyłam betę HCG i dziś wynosi 1421; a ogólnie to byłam u swojego doktora po receptę i zrobił mi USG i widać zarodek :)mam nawet fotę; kolejne USG (dokładniejsze) będę miała między 1 a 4 lutym.
-
nick nieaktualny
-
Melduję się grzecznie po wizycie z II USG. Endometrium b. ładne, na lewym jajniku 5, na prawym 7 jajeczek wyhodowałam, wielkość 19-21 mm. Tak więc rano przyjęłam ostatnią dawkę Puregonu i czeka mnie dzisiaj jeszcze ostatni zastrzyk z cetrotide o 20.00, ovitrelle o 23.00 i jakieś globulki dowcipnie:) Punkcja w sobotę o 10, nie wiem tylko jak wytrzymam do tego czasu bo czuję się już jak słoń, no ale nie marudzę już. Oczywiście miałam listę pytań, między innymi chciałam się upewnić jaką metodą będzie zapłodnienie, ale dr. odpowiedział ze jeszcze nie słyszał żeby ktoś robił klasyczne in vitro przy czynniku męskim, więc będzie chyba ISCI.
A jeżeli chodzi o kawę to jestem od niej uzależniona, ale starałam się ją ograniczać przy stymulacji. Dzisiaj kupiłam jakiś zamiennik z cykorii, jeszcze nie próbowałam. Ogólnie to całe to przestrzeganie diety białkowej też mi nie wychodzi i mam ogromne wyrzuty sumienia np dzisiaj wracając z Krakowa na obiad jadłam kurczaka w postaci KFC. Ehh w sumie to też białkoewlinaaa85, Kayaa, Torunianka, szurusiowa, Bydgoszczanka, Lola79, ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
nick nieaktualnyGraśka wrote:Melduję się grzecznie po wizycie z II USG. Endometrium b. ładne, na lewym jajniku 5, na prawym 7 jajeczek wyhodowałam, wielkość 19-21 mm. Tak więc rano przyjęłam ostatnią dawkę Puregonu i czeka mnie dzisiaj jeszcze ostatni zastrzyk z cetrotide o 20.00, ovitrelle o 23.00 i jakieś globulki dowcipnie:) Punkcja w sobotę o 10, nie wiem tylko jak wytrzymam do tego czasu bo czuję się już jak słoń, no ale nie marudzę już. Oczywiście miałam listę pytań, między innymi chciałam się upewnić jaką metodą będzie zapłodnienie, ale dr. odpowiedział ze jeszcze nie słyszał żeby ktoś robił klasyczne in vitro przy czynniku męskim, więc będzie chyba ISCI.
A jeżeli chodzi o kawę to jestem od niej uzależniona, ale starałam się ją ograniczać przy stymulacji. Dzisiaj kupiłam jakiś zamiennik z cykorii, jeszcze nie próbowałam. Ogólnie to całe to przestrzeganie diety białkowej też mi nie wychodzi i mam ogromne wyrzuty sumienia np dzisiaj wracając z Krakowa na obiad jadłam kurczaka w postaci KFC. Ehh w sumie to też białko
Zabiłaś mnie tym kurczakiem z KFC hahha białko to nic masz pojęcie ile jeszcze ciekawych rzeczy maja w sobie hyhuhy
-
Wiem Ewelina ze KFC to czyste zło... ale nie mogłam się powstrzymać, mam nadzieję że to był mój ostatni taki posiłek przez najbliższe 1,5 roku
A powiedzcie jak się powinnam ubrać na zabieg? wiem że ciepłe skarpety mają być, ale czy oni dają jakąś taką szpitalną sukieneczkę?ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
-
nick nieaktualnyGraśka wrote:Wiem Ewelina ze KFC to czyste zło... ale nie mogłam się powstrzymać, mam nadzieję że to był mój ostatni taki posiłek przez najbliższe 1,5 roku
A powiedzcie jak się powinnam ubrać na zabieg? wiem że ciepłe skarpety mają być, ale czy oni dają jakąś taką szpitalną sukieneczkę?
Na zabieg ubierz się w to w czym Ci wygodnie dostaniesz mega granatową kiecunię hyhy jak w amerykańskich filmach weź sobie skarpetki, no i dobrze jakbyś miała jakiś podkoszulek biustonosz Ci będą kazali zdjąć ale podkoszulek można mieć jak najbardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:16
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:nie przejmuj się ja w sobotę w McDonald’s wylądowałam hyhy
Na zabieg ubierz się w to w czym Ci wygodnie dostaniesz mega granatową kiecunię hyhy jak w amerykańskich filmach weź sobie skarpetki, no i dobrze jakbyś miała jakiś podkoszulek biustonosz Ci będą kazali zdjąć ale podkoszulek można mieć jak najbardziej
Dziękuję bardzo za cenne informacje, tak zrobięI IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie najlepiej coś wygodnego i dłuższego dla komfortu weź coś ciepłego rozpinanego najlepiej bo niektórym zimno było bardzo po zzabiegu:)
Edit: popieram wygodne spodnie to podstawa
Ja wzięłam świeżą bieliznę i majtki zostawiłam na widoku bo mnie dziewczyny uprzedziły że zaraz jak budzą to pielęgniarka zakłada ci gatki :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:24
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Dokładnie najlepiej coś wygodnego i dłuższego dla komfortu weź coś ciepłego rozpinanego najlepiej bo niektórym zimno było bardzo po zzabiegu:)
Edit: popieram wygodne spodnie to podstawa
Ja wzięłam świeżą bieliznę i majtki zostawiłam na widoku bo mnie dziewczyny uprzedziły że zaraz jak budzą to pielęgniarka zakłada ci gatki :p
W sumie to nawet nie wiem kiedy to zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:38
-
ewlinaaa85 wrote:O tak zapomniałam o bieliźnie też miałam wyciągniętą nową ale mi pielęgniarka tylko majtole ubrała
W sumie to nawet nie wiem kiedy to zrobiła
Hehe dobre:p
Zaraz po wybudzeniu naciagnela hihi kazała stanąć na nogi, poprawiła i kazała przejść do łóżeczka z nią :p Ja już później nie zasnełam, co chwilę ktoś przychodził- anestezjolog i pielęgniarka byli zdziwieni że już nie przysypiam, a ja od każdego chciałam coś przeciwbólowego haha :p skubani tylko kroplowke mi podkrecali :pewlinaaa85, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Hehe dobre:p
Zaraz po wybudzeniu naciagnela hihi kazała stanąć na nogi, poprawiła i kazała przejść do łóżeczka z nią :p Ja już później nie zasnełam, co chwilę ktoś przychodził- anestezjolog i pielęgniarka byli zdziwieni że już nie przysypiam, a ja od każdego chciałam coś przeciwbólowego haha :p skubani tylko kroplowke mi podkrecali :p
Ewa ale zachłanna byłaś z tym środkami przeciwbólowymi hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny