X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po południu - ok 16:00......

ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Jasne. Ale tak mniej więcej przedział chociaż od ile do ilu dni. Czytałam, że średnio w 12dc jest punkcja i tak się nastawiałam, a teraz patrzę, że żadna nie miała tak szybko chyba.

dzień dobry. troszkę Was podczytuje nieśmiało :-)
    Suomi ja punkcję miałam w 9 dc. nie wiem czy dobrze czy nie, ale tak wyszło

Suomi lubi tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie zawitała @ jak w zegarku dwa dni od odstawienia leków :)
    umówiłam się już na scratching do Chruścika :)

Anatolka, pabelka88, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Saramago, dzięki za informację! To u Ciebie bardzo szybko była punkcja. Patrzyłam na Twój wykres i trzymam kciuki !

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    to kiedy trzymamy kciuki?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to kiedy trzymamy kciuki?
    30 marca :) za scratching nie musicie trzymać hyhy szanuj kciukacze na transfer w kwietniu :P no i ewentualnie na piątkowego endokrynologa żeby mi nic złego nie powiedział :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    30 marca :) za scratching nie musicie trzymać hyhy szanuj kciukacze na transfer w kwietniu :P no i ewentualnie na piątkowego endokrynologa żeby mi nic złego nie powiedział :)
    będziemy się zmieniać z tymi kciukami dla Ciebie! na scratching kometa bedzie trzymała,na endokrynologa ja itd...co byśmy po transferze wszystkie razem kciuki mogły trzymać za Twoje powodzenie!!! (-;

ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    Saramago, dzięki za informację! To u Ciebie bardzo szybko była punkcja. Patrzyłam na Twój wykres i trzymam kciuki !

ano jak to lekarz ujął, szybka dziewczyna jestem. w 7dc pęcherzyki miały 19mm i po 18 pozostałe. widział 4 z szansą na 5 ale w dniu punkcji okazało się, że 7 co przy moim niskim amh jest niezłym wynikiem :) Teraz czekam na telefon z potwierdzeniem transferu (jutro?) i oszaleje zaraz! Boję się, bo słabe nasienie u nas jest a dziewczyny pisały, że po 3 dobie wszystko w mackach "chłopaków" :/

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    ano jak to lekarz ujął, szybka dziewczyna jestem. w 7dc pęcherzyki miały 19mm i po 18 pozostałe. widział 4 z szansą na 5 ale w dniu punkcji okazało się, że 7 co przy moim niskim amh jest niezłym wynikiem :) Teraz czekam na telefon z potwierdzeniem transferu (jutro?) i oszaleje zaraz! Boję się, bo słabe nasienie u nas jest a dziewczyny pisały, że po 3 dobie wszystko w mackach "chłopaków" :/
    do zapłodnienia wybieraja tam piękne, wyselekcjonowane plemniory! nie martw się ,napewno znalezli silne,zdrowe! wszystko będzie ok! <3

Saramago lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    do zapłodnienia wybieraja tam piękne, wyselekcjonowane plemniory! nie martw się ,napewno znalezli silne,zdrowe! wszystko będzie ok! <3

Ha! no właśnie w tym problem. bo nie wiem czy takie były wiecie w 100% zdrowe. Dwa razy musiał w dniu punkcji oddać nasienie, bo za pierwszym razem znaleźli tylko JEDEN! a w badaniach nawet morfologii mu nie zrobiono bo nie było z czego :/ także.. ten... stres jest. ale mój jest Fajterem, liczę że i jego mała bo mała, ale jednak armia także jest fajterami :)
    1626.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:52

pabelka88 lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Ha! no właśnie w tym problem. bo nie wiem czy takie były wiecie w 100% zdrowe. Dwa razy musiał w dniu punkcji oddać nasienie, bo za pierwszym razem znaleźli tylko JEDEN! a w badaniach nawet morfologii mu nie zrobiono bo nie było z czego :/ także.. ten... stres jest. ale mój jest Fajterem, liczę że i jego mała bo mała, ale jednak armia także jest fajterami :)
    zobaczysz że wszystko będzie dobrze! zaciskam paluchy i niecierpliwie czekam na wieści!

Saramago lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    zobaczysz że wszystko będzie dobrze! zaciskam paluchy i niecierpliwie czekam na wieści!

Dziękuję <3
    jak nazłość milion telefonów, żaden z kliniki ...denerwujące :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ewelina scratching robią przez 2 podejściem zawsze? Ciekawe czy mi też każe zrobić. . Nic nie wspominał w sumie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ewelina scratching robią przez 2 podejściem zawsze? Ciekawe czy mi też każe zrobić. . Nic nie wspominał w sumie.
    Ja już po pierwszym nieudanym transferze miałam scratching to było w styczniu.
    I to robisz między 20-25 dc

edit: w sumie to już będzie moje trzecie podejście :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:06

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina widze ze dzialasz jednak dalej :) i super
    Mi wczoraj pani dokror powiedziala ze tsh mam sie nie przejmowac, sprawdzic ft3 i ft4 i jesli beda w normie to ok, bo to podwyzszone bhcg powoduje taki spadek tsh i najprawdopodobniej jest to przejsciowe.

Co do badania, to trwało bardzo bardzo długo, bo moje dzieci nie chcialy współpracowac, spałyt sobie smacznie jedno na drugim odwrocone do sobie buziami;p
    było jedzenie, picie, szybki spacer po poczekalni, jedno troszke zareagowalo i zaczelo sie wiercic, ale drugie mialo to w nosie.
    Wyniki jak pisalam nie najlepsze, jednen maluch- leniuch- wydaje sie byc calkowicie zdrowy, przyziernosc na granicy ale w normie, kosc nosowa widoczna, zastawka trojdzielna ok, serce prawidlowe, przelywy ok
    ale u drugiego byl problem z ocena serca i co najgorsze wsteczna fala A w DV, czyli jeden z markerow zły, reszta ok.
    Tyle ze dzieci maja te same geny...
    propozycja test Nifty - 2300zl aby ocenic wady genetyczne i teraz zastanawiamy sie bardzo nad tym badaniem, jest to nieinwazyjne ale bardzo dokladne badanie ok 99% skutecznosci
    Oczywiscie nasluchalam sie o wszelkim ryzyku, ze jesli wykluczymy wade to moze byc zespol przetoczenia bo jeden maluch jest mniejszy caly czas no a to grozi powiklaniami ;/
    Moze byc tez tak ze za 2 tyg bedzie wszystko dobrze, a moze byc tak ze jedno dziecko nie wytrzyma i zabije drugie, nic nie wiadomo na tym etapie.
    Generalnie ciaza wysokiego ryzyka.
    Lekarka bardzo zangazowana generalnie, ma wszystkie certyfikaty, powiedziala ze musze miec min co 2 tyg takie dokladne badanie i obiecala wcisnac do siebie na wizyte za ok 1,5 tyg w poradni perinatologii o 3 stopniu referencyjnosci na nfz. Ma w piatek dzwonic kiedy i na ktora mam sie pojawic. Była zdziwiona troszke ze moj lekarz chce prowadzic ciaze i ze on mnie nie skierowal do tej poradnii, bo miesci sie ona przy szpitalu w ktorym wspolnie pracuja.

No i sa to prawdopodobnie dziewczynki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ewelina widze ze dzialasz jednak dalej :) i super
    Tak działam bo co zrobić? Nadal mam dwa maluchy i wielkie nadzieje z nimi związane, nastawiona jestem do tego wszystkiego już bardzo sceptycznie, boję się kolejnej porażki jak cholera ale, zrobię wszystko co w mojej mocy aby zwiększyć szansę. Jest mi ciężko nie ukrywam jak czytam o tych wszystkich pozytywnych betach i w ogóle ale cieszę się waszym szczęściem bo wiem że, wszystkie tak na prawdę idziemy tą samą drogą.

Ewa przed wami bardzo trudny okres mam nadzieję że, wszystko wyjdzie na prostą i Twoje maluchy będą silne i zdrowe. Dbaj o siebie i odpoczywaj. Buziaki :*

ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, mieliście faktycznie ciężki dzień wczoraj, i na pewno macie nad czym myśleć, wspieram całym sercem, żeby wszystko poukładało się dobrze <3
    Plusem jest to że trafiliście do lekarki znającej się w temacie i zaangażowanej w swoją pracę. Myślę że dobrze się zajmie Tobą i maluchami.
    Trzymam kciuki za Was troje...wiem, że ciężko poradzić sobie z własnym strachem ale musisz być silna i myśleć mimo wszystko pozytywnie, tak więc wielkiej siły ducha Ci życzę :)

ewa84 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa... miałaś wczoraj niezłego stresa, nie zazdroszczę. Czytałam że pod wpływem stresu matki na takim badaniu płyn pod skóra dziecka (przezierność karkowa) się zmienia i daje gorsze wyniki. Czytam o tej wstecznej fali- mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze. Cóż to macie teraz nad czym myśleć. Drogie to badanie, ale czytałam że czasem można uzyskać zwrot części kosztów (zobacz tu test to tym wspomniane, nie zgłębiałam szczegółów: http://badaniaprenatalne.pl/koszt_badania_prenatalne/). A co do ciąży mnogiej to ryzyko związane z przetoczeniami itp pojawia się kiedy są znaczne różnice w wielkości dzieci, ok. 20% chyba. Spokojnie więc, trzeba obserwować.

Fajnie że trafiłaś na taką lekarkę, niech robi co w jej mocy. Gdzie można sprawdzić stopień referencyjności szpitala/ oddziału/ poradni? sama bym z chęcią sprawdziła swój szpital i ich oddział. Oni też tam robią badania prenatalne, bezinwazyjne i inwazyjne, mają te certyfikaty itp, ale chciałabym to sprawdzić na jakiejś zewnętrznej stronie.

Dziewczynki <3

Powodzenia!

edit: znalazłam mój szpital na jakimś wykazie: III stopień referencyjności. no, tego się spodziewałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:23

ewa84, ivf-ivf lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.polozna.net.pl/szpitale/72-szpitale-stopnie-referencyjnosci.html

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ