Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
po południu - ok 16:00......
ComeToMeBaby, Suomi lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Jasne. Ale tak mniej więcej przedział chociaż od ile do ilu dni. Czytałam, że średnio w 12dc jest punkcja i tak się nastawiałam, a teraz patrzę, że żadna nie miała tak szybko chyba.
dzień dobry. troszkę Was podczytuje nieśmiało
Suomi ja punkcję miałam w 9 dc. nie wiem czy dobrze czy nie, ale tak wyszłoSuomi lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:30 marca za scratching nie musicie trzymać hyhy szanuj kciukacze na transfer w kwietniu no i ewentualnie na piątkowego endokrynologa żeby mi nic złego nie powiedział
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:Saramago, dzięki za informację! To u Ciebie bardzo szybko była punkcja. Patrzyłam na Twój wykres i trzymam kciuki !
ano jak to lekarz ujął, szybka dziewczyna jestem. w 7dc pęcherzyki miały 19mm i po 18 pozostałe. widział 4 z szansą na 5 ale w dniu punkcji okazało się, że 7 co przy moim niskim amh jest niezłym wynikiem Teraz czekam na telefon z potwierdzeniem transferu (jutro?) i oszaleje zaraz! Boję się, bo słabe nasienie u nas jest a dziewczyny pisały, że po 3 dobie wszystko w mackach "chłopaków"
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:ano jak to lekarz ujął, szybka dziewczyna jestem. w 7dc pęcherzyki miały 19mm i po 18 pozostałe. widział 4 z szansą na 5 ale w dniu punkcji okazało się, że 7 co przy moim niskim amh jest niezłym wynikiem Teraz czekam na telefon z potwierdzeniem transferu (jutro?) i oszaleje zaraz! Boję się, bo słabe nasienie u nas jest a dziewczyny pisały, że po 3 dobie wszystko w mackach "chłopaków"
Saramago lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:do zapłodnienia wybieraja tam piękne, wyselekcjonowane plemniory! nie martw się ,napewno znalezli silne,zdrowe! wszystko będzie ok!
Ha! no właśnie w tym problem. bo nie wiem czy takie były wiecie w 100% zdrowe. Dwa razy musiał w dniu punkcji oddać nasienie, bo za pierwszym razem znaleźli tylko JEDEN! a w badaniach nawet morfologii mu nie zrobiono bo nie było z czego także.. ten... stres jest. ale mój jest Fajterem, liczę że i jego mała bo mała, ale jednak armia także jest fajterami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:52
pabelka88 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Ha! no właśnie w tym problem. bo nie wiem czy takie były wiecie w 100% zdrowe. Dwa razy musiał w dniu punkcji oddać nasienie, bo za pierwszym razem znaleźli tylko JEDEN! a w badaniach nawet morfologii mu nie zrobiono bo nie było z czego także.. ten... stres jest. ale mój jest Fajterem, liczę że i jego mała bo mała, ale jednak armia także jest fajterami
Saramago lubi tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:zobaczysz że wszystko będzie dobrze! zaciskam paluchy i niecierpliwie czekam na wieści!
Dziękuję
jak nazłość milion telefonów, żaden z kliniki ...denerwująceLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Ewelina scratching robią przez 2 podejściem zawsze? Ciekawe czy mi też każe zrobić. . Nic nie wspominał w sumie.
I to robisz między 20-25 dc
edit: w sumie to już będzie moje trzecie podejścieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:06
-
Ewelina widze ze dzialasz jednak dalej i super
Mi wczoraj pani dokror powiedziala ze tsh mam sie nie przejmowac, sprawdzic ft3 i ft4 i jesli beda w normie to ok, bo to podwyzszone bhcg powoduje taki spadek tsh i najprawdopodobniej jest to przejsciowe.
Co do badania, to trwało bardzo bardzo długo, bo moje dzieci nie chcialy współpracowac, spałyt sobie smacznie jedno na drugim odwrocone do sobie buziami;p
było jedzenie, picie, szybki spacer po poczekalni, jedno troszke zareagowalo i zaczelo sie wiercic, ale drugie mialo to w nosie.
Wyniki jak pisalam nie najlepsze, jednen maluch- leniuch- wydaje sie byc calkowicie zdrowy, przyziernosc na granicy ale w normie, kosc nosowa widoczna, zastawka trojdzielna ok, serce prawidlowe, przelywy ok
ale u drugiego byl problem z ocena serca i co najgorsze wsteczna fala A w DV, czyli jeden z markerow zły, reszta ok.
Tyle ze dzieci maja te same geny...
propozycja test Nifty - 2300zl aby ocenic wady genetyczne i teraz zastanawiamy sie bardzo nad tym badaniem, jest to nieinwazyjne ale bardzo dokladne badanie ok 99% skutecznosci
Oczywiscie nasluchalam sie o wszelkim ryzyku, ze jesli wykluczymy wade to moze byc zespol przetoczenia bo jeden maluch jest mniejszy caly czas no a to grozi powiklaniami ;/
Moze byc tez tak ze za 2 tyg bedzie wszystko dobrze, a moze byc tak ze jedno dziecko nie wytrzyma i zabije drugie, nic nie wiadomo na tym etapie.
Generalnie ciaza wysokiego ryzyka.
Lekarka bardzo zangazowana generalnie, ma wszystkie certyfikaty, powiedziala ze musze miec min co 2 tyg takie dokladne badanie i obiecala wcisnac do siebie na wizyte za ok 1,5 tyg w poradni perinatologii o 3 stopniu referencyjnosci na nfz. Ma w piatek dzwonic kiedy i na ktora mam sie pojawic. Była zdziwiona troszke ze moj lekarz chce prowadzic ciaze i ze on mnie nie skierowal do tej poradnii, bo miesci sie ona przy szpitalu w ktorym wspolnie pracuja.
No i sa to prawdopodobnie dziewczynki
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Ewelina widze ze dzialasz jednak dalej i super
Ewa przed wami bardzo trudny okres mam nadzieję że, wszystko wyjdzie na prostą i Twoje maluchy będą silne i zdrowe. Dbaj o siebie i odpoczywaj. Buziaki :*ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa, mieliście faktycznie ciężki dzień wczoraj, i na pewno macie nad czym myśleć, wspieram całym sercem, żeby wszystko poukładało się dobrze
Plusem jest to że trafiliście do lekarki znającej się w temacie i zaangażowanej w swoją pracę. Myślę że dobrze się zajmie Tobą i maluchami.
Trzymam kciuki za Was troje...wiem, że ciężko poradzić sobie z własnym strachem ale musisz być silna i myśleć mimo wszystko pozytywnie, tak więc wielkiej siły ducha Ci życzęewa84 lubi tę wiadomość
-
Ewa... miałaś wczoraj niezłego stresa, nie zazdroszczę. Czytałam że pod wpływem stresu matki na takim badaniu płyn pod skóra dziecka (przezierność karkowa) się zmienia i daje gorsze wyniki. Czytam o tej wstecznej fali- mam nadzieję że jednak będzie wszystko dobrze. Cóż to macie teraz nad czym myśleć. Drogie to badanie, ale czytałam że czasem można uzyskać zwrot części kosztów (zobacz tu test to tym wspomniane, nie zgłębiałam szczegółów: http://badaniaprenatalne.pl/koszt_badania_prenatalne/). A co do ciąży mnogiej to ryzyko związane z przetoczeniami itp pojawia się kiedy są znaczne różnice w wielkości dzieci, ok. 20% chyba. Spokojnie więc, trzeba obserwować.
Fajnie że trafiłaś na taką lekarkę, niech robi co w jej mocy. Gdzie można sprawdzić stopień referencyjności szpitala/ oddziału/ poradni? sama bym z chęcią sprawdziła swój szpital i ich oddział. Oni też tam robią badania prenatalne, bezinwazyjne i inwazyjne, mają te certyfikaty itp, ale chciałabym to sprawdzić na jakiejś zewnętrznej stronie.
Dziewczynki
Powodzenia!
edit: znalazłam mój szpital na jakimś wykazie: III stopień referencyjności. no, tego się spodziewałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:23
ewa84, ivf-ivf lubią tę wiadomość