Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymonika84 wrote:Hej dziewczyny! jestem tu nowa na forum a także w klinice!podchodze w tej klinice na 3 próbe ivf i nurtuje mnie pytanie jakie dr przepisuje leki i zastrzyki przed i po punkcji i czy któraś z was miała scratching bo mnie to czeka i jakoś stres jest! pozdrawiam
Co do leków to tak jak Cometa pisze nie wiemy jakim protokołem idziesz itp. leki i dawki są dobierane indywidualnie do pacjentki to już w rękach naszego Doktora . Ogólnie chyba wszystkie miałyśmy estrofem, encorton, crinone i duphaston co do zastrzyków to już różnie powodzenia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Anatolka mam pytanko ile białka brałaś? U mnie na opakowaniu pisze że trzy razy dziennie po półtora miarki hmm...
ewlinaaa85 wrote:Szurusiowa powodzenia jutro na scratchingu żeby Cię tam dobrze posmyrali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:22
ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O kurde, Kometa, Ty już masz 10 tydzień ! Ale jajca! Kiedy to zleciało... Przecież dopiero co piłaś wino na poprawę endo
Powodzenia dziś dziewczyny i czekamy na raporty
szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Hej scratchingu nie masz się co obawiać. Nawet nie poczujesz jak już będzie po to trwa dosłownie ani minuty
Co do leków to tak jak Cometa pisze nie wiemy jakim protokołem idziesz itp. leki i dawki są dobierane indywidualnie do pacjentki to już w rękach naszego Doktora . Ogólnie chyba wszystkie miałyśmy estrofem, encorton, crinone i duphaston co do zastrzyków to już różnie powodzenia!
Dzieki dziewczyny!to jestem troch w szoku bo ja wczesniej byłam u pewnego dr i każda jego pacjetka miałą te same dawki i leki miłe rozczarowanie!!a jak wiecie kazdy organizm jest inny!! chwałą bogu że trafiłam do tej kliniki!ja ide długim protokołem także w tym tyg zaczynam antyki mam nadzieje że zleci szybko i zdąze!! jeszcez raz dziekuje i każdej gratuluje pozytywnej bety i trzymam kciuki za reszte dziewczyn!ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:vanili a jak tam u Ciebie?
Generalnie ok. Nie wiem czy Wam mówiłam ze sie ze schodów zje...łam Zyję i z młodym też dobrze. Nie wiem czy to ta pogoda, ciśnienie czy co bo znowu wystarczy ze tylko głowę do poduszki położę to zasypiam od razu
Dziś ide do fryzjera i musiałam uważać zebym mnie nie ścieło od rana bo tak to mogę spać i spać dopóki mnie ktoś nie obudzi... masakra.
No i wieczorem do doktorka kontrolnie
A i chyba młody już tak konkretnie się rusza od dwóch dni, jakby boks na matce trenował ale to zaledwie dwa razy takie walnięcie poczułam. No jelita to to chyba nie byly...ewa84, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszurusiowa wrote:Ja juz po scratchingu. Faktycznie nie trwało nawet minuty i nic nie bolało. Na ju tube jak oglądałam to chyba zupełnie inaczej to wyglądało :o
To teraz obie czekamy na @
Edit: będziesz szła na naturalnym cyklu czy sztucznym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:29
-
ewlinaaa85 wrote:e tam będziesz you tuba oglądać przecież Ewelina prawdę Ci powie miałaś wizytę u naszgo Dr?
To teraz obie czekamy na @
Edit: będziesz szła na naturalnym cyklu czy sztucznym?
Tak u doktorka. Myslalam ze bede miec transfer gdzies na początku maja ale jednak sie przesunie troche bo ide na cyklu sztucznym ale najpierw w 2dc biore zastrzyk z wyciszaczem (torbiel endo juz odrosla z powrotem i dlatego to) i dopiero po siedmiu dniach od zastrzyku zaczynam estrofem i po 10ciu dniach brania estrofemu USG. Więc chyba jakoś drugi/trzeci tydzien maja mi wypadnie transfer. Tak więc czekam na Ciebie hihiComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Suomi wrote:O kurde, Kometa, Ty już masz 10 tydzień ! Ale jajca! Kiedy to zleciało... Przecież dopiero co piłaś wino na poprawę endo
Powodzenia dziś dziewczyny i czekamy na raportyewlinaaa85, Suomi lubią tę wiadomość
-
No Vanili... ładnie się załatwiłaś. Ważne że jest ok. Powodzenia na wizycie!
Kaczorek- ja przyszłam tu świętować betę i co? Gdzie raport jest? O tej porze powinnaś mieć już wyniki. Nie wiesz że tu się bety wyczekuje obgryzając paznokcie z nerwów?
Szurusiowa... to opłacało ci się na tą minutkę jechać? hyhyhy
oprócz tego wyciszacza to jedziesz jak ja- mi kazał w 10 lub 11 dc (brałam estrofem od 2dc) iść na usg sprawdzić endo. Nie uprzedził mnie że ostatecznie to tych usg mogę mieć kilka, dopóki endo nie będzie wystarczającego dla niego rozmiaru... Dał zielone światło dopiero gdy endo przekroczyło nieco 1 cm. No to powodzenia
szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Kaczorek- ja przyszłam tu świętować betę i co? Gdzie raport jest? O tej porze powinnaś mieć już wyniki. Nie wiesz że tu się bety wyczekuje obgryzając paznokcie z nerwów?
Hej jeszcze nie mam wyników bo zrobiłam betę po pracy.
Przed 7 rano wszystko było zamknięte.
Ale siknęłam na test i jest druga kreseczka
Zachowuje umiarkowany optymizm po moich poprzednich przejściach.
Trzymajcie proszę kciuki za mojego groszka!ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Vanili, Suomi lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzurusiowa to pójdziemy bardzo podobnie ja mam @ dostać pod koniec miesiąca ( chyba ) hyhyhy ja od 2dc zaczynam brać estrofem i w sumie reszta tak jak u Comety pewnie
Będziesz brała estrofem dowcipnie czy dosutnie? hyhy
aaaaa do mojego zestawu tych cudownych tabletek to dodam oczywiście winko, orzeszki, ananas i białko hyhy będę pożerać wszystko co mi w ręce wpadnie hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 15:50
szurusiowa lubi tę wiadomość