X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika84 wrote:
    Hej dziewczyny! jestem tu nowa na forum a także w klinice!podchodze w tej klinice na 3 próbe ivf i nurtuje mnie pytanie jakie dr przepisuje leki i zastrzyki przed i po punkcji i czy któraś z was miała scratching bo mnie to czeka i jakoś stres jest! pozdrawiam
    Hej scratchingu nie masz się co obawiać. Nawet nie poczujesz jak już będzie po to trwa dosłownie ani minuty :)
    Co do leków to tak jak Cometa pisze nie wiemy jakim protokołem idziesz itp. leki i dawki są dobierane indywidualnie do pacjentki to już w rękach naszego Doktora :) . Ogólnie chyba wszystkie miałyśmy estrofem, encorton, crinone i duphaston co do zastrzyków to już różnie :D powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka :D mam pytanko ile białka brałaś? U mnie na opakowaniu pisze że trzy razy dziennie po półtora miarki hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa powodzenia jutro na scratchingu :D żeby Cię tam dobrze posmyrali :P

Kaczorek jutro beta - trzymam kciuki za pozytywną &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:31

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Anatolka :D mam pytanko ile białka brałaś? U mnie na opakowaniu pisze że trzy razy dziennie po półtora miarki hmm...
    Tylko ten Ewelina uważaj z tym białkiem bo wiesz... huehue
    befsqb.jpg

ewlinaaa85 wrote:
    Szurusiowa powodzenia jutro na scratchingu :D żeby Cię tam dobrze posmyrali :P
    Dzienkówa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:22

ewlinaaa85, ComeToMeBaby, Suomi, Vanili lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invision-Board-France-14.gif kurde aż się poplułam hehe

szurusiowa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

Zgodnie z opisem na opakowaniu.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, się Szurusiowa rozhulała ;-)
    Powodzenia jutro dziewczyny, kciuki zaciskam! :-)

ewlinaaa85, szurusiowa, Fiona12 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, Kometa, Ty już masz 10 tydzień ! Ale jajca! Kiedy to zleciało... Przecież dopiero co piłaś wino na poprawę endo :)
    Powodzenia dziś dziewczyny i czekamy na raporty :)

szurusiowa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • monika84 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hej scratchingu nie masz się co obawiać. Nawet nie poczujesz jak już będzie po to trwa dosłownie ani minuty :)
    Co do leków to tak jak Cometa pisze nie wiemy jakim protokołem idziesz itp. leki i dawki są dobierane indywidualnie do pacjentki to już w rękach naszego Doktora :) . Ogólnie chyba wszystkie miałyśmy estrofem, encorton, crinone i duphaston co do zastrzyków to już różnie :D powodzenia!

Dzieki dziewczyny!to jestem troch w szoku bo ja wczesniej byłam u pewnego dr i każda jego pacjetka miałą te same dawki i leki miłe rozczarowanie!!a jak wiecie kazdy organizm jest inny!! chwałą bogu że trafiłam do tej kliniki!ja ide długim protokołem także w tym tyg zaczynam antyki mam nadzieje że zleci szybko i zdąze!! jeszcez raz dziekuje i każdej gratuluje pozytywnej bety i trzymam kciuki za reszte dziewczyn!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    vanili a jak tam u Ciebie? :)

Generalnie ok. Nie wiem czy Wam mówiłam ze sie ze schodów zje...łam :( Zyję i z młodym też dobrze. Nie wiem czy to ta pogoda, ciśnienie czy co bo znowu wystarczy ze tylko głowę do poduszki położę to zasypiam od razu :( :(

Dziś ide do fryzjera i musiałam uważać zebym mnie nie ścieło od rana bo tak to mogę spać i spać dopóki mnie ktoś nie obudzi... masakra.

No i wieczorem do doktorka kontrolnie ;)

A i chyba młody już tak konkretnie się rusza od dwóch dni, jakby boks na matce trenował ale to zaledwie dwa razy takie walnięcie poczułam. No jelita to to chyba nie byly...

ewa84, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po scratchingu. Faktycznie nie trwało nawet minuty i nic nie bolało. Na ju tube jak oglądałam to chyba zupełnie inaczej to wyglądało :o

Vanili, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ja juz po scratchingu. Faktycznie nie trwało nawet minuty i nic nie bolało. Na ju tube jak oglądałam to chyba zupełnie inaczej to wyglądało :o
    e tam będziesz you tuba oglądać przecież Ewelina prawdę Ci powie MDR18.gif miałaś wizytę u naszgo Dr?
    To teraz obie czekamy na @

Edit: będziesz szła na naturalnym cyklu czy sztucznym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:29

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    e tam będziesz you tuba oglądać przecież Ewelina prawdę Ci powie MDR18.gif miałaś wizytę u naszgo Dr?
    To teraz obie czekamy na @

Edit: będziesz szła na naturalnym cyklu czy sztucznym?
    Hihi :)
    Tak u doktorka. Myslalam ze bede miec transfer gdzies na początku maja ale jednak sie przesunie troche bo ide na cyklu sztucznym ale najpierw w 2dc biore zastrzyk z wyciszaczem (torbiel endo juz odrosla z powrotem i dlatego to) i dopiero po siedmiu dniach od zastrzyku zaczynam estrofem i po 10ciu dniach brania estrofemu USG. Więc chyba jakoś drugi/trzeci tydzien maja mi wypadnie transfer. Tak więc czekam na Ciebie hihi :)

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    O kurde, Kometa, Ty już masz 10 tydzień ! Ale jajca! Kiedy to zleciało... Przecież dopiero co piłaś wino na poprawę endo :)
    Powodzenia dziś dziewczyny i czekamy na raporty :)
    nooo, 10 tygodni skończonych. Teraz już zaczęłam 11sty tydzień. Leci to leci. No ale jak weźmiesz pod uwagę że pierwsze dwa tygodnie są liczone jeszcze zanim dojdzie do transferu, a trzy i pół- cztery przed betą to masz z głowy właściwie cały miesiąc liczenia ciąży :)

ewlinaaa85, Suomi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Vanili... ładnie się załatwiłaś. Ważne że jest ok. Powodzenia na wizycie!

Kaczorek- ja przyszłam tu świętować betę i co? Gdzie raport jest? O tej porze powinnaś mieć już wyniki. Nie wiesz że tu się bety wyczekuje obgryzając paznokcie z nerwów? :P

Szurusiowa... to opłacało ci się na tą minutkę jechać? ;) hyhyhy
    oprócz tego wyciszacza to jedziesz jak ja- mi kazał w 10 lub 11 dc (brałam estrofem od 2dc) iść na usg sprawdzić endo. Nie uprzedził mnie że ostatecznie to tych usg mogę mieć kilka, dopóki endo nie będzie wystarczającego dla niego rozmiaru... Dał zielone światło dopiero gdy endo przekroczyło nieco 1 cm. No to powodzenia :)

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szurusiowa... to opłacało ci się na tą minutkę jechać? ;)
    Na poczekalni spędziłam godzinę bo doktorek stał w korku hihi więc powiedzmy że sie wyrównało :D

ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kaczorek- ja przyszłam tu świętować betę i co? Gdzie raport jest? O tej porze powinnaś mieć już wyniki. Nie wiesz że tu się bety wyczekuje obgryzając paznokcie z nerwów? :P

Hej jeszcze nie mam wyników bo zrobiłam betę po pracy.
    Przed 7 rano wszystko było zamknięte.
    Ale siknęłam na test i jest druga kreseczka :)
    Zachowuje umiarkowany optymizm po moich poprzednich przejściach.
    Trzymajcie proszę kciuki za mojego groszka!

ComeToMeBaby, ewlinaaa85, Vanili, Suomi lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek no oczywiście że, będziemy trzymały kciuki choć skoro sikacz wyszedł to beta na pewno będzie piękna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa to pójdziemy bardzo podobnie ja mam @ dostać pod koniec miesiąca ( chyba ) hyhyhy ja od 2dc zaczynam brać estrofem i w sumie reszta tak jak u Comety pewnie :)

Będziesz brała estrofem dowcipnie czy dosutnie? hyhy

aaaaa do mojego zestawu tych cudownych tabletek to dodam oczywiście winko, orzeszki, ananas i białko hyhy będę pożerać wszystko co mi w ręce wpadnie hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 15:50

szurusiowa lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Będziesz brała estrofem dowcipnie czy dosutnie? hyhy
    lol018.gif

szurusiowa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ