Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzuje sie dzis okropnie. Całą noc bolalo mnie gardło, mam czerwone, do tego dostałam okres i zajebiscie boli mnie brzuch. Jedyny pozytyw to ze moge wreszcie zacząć brać antyki i ruszam z miejsca. Mam tylko nadzieję ze to gardło to nie angina ktora bardzo mnie lubi
-
Dzwonili do mnie z kliniki. Z dwóch zarodków jeden ma dość dużą fragmentacje, A drugi walczy. Ma postać moruli. Jeśli do jutra wszystko będzie szło dobrze i postanie blastocysta to o 11 transfer. Jutro o 8.30 zadzwonią żeby potwierdzić.
Proszę o pozytywne myślenie i kciuki za mojego jednego wojownika.
Troszkę się podlamalam, mam nadzieję że będzie walczył i transfer się odbędzie.Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek
KD Eurofertil Ostrava
ET 29.04.2021r. I transfer
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
nick nieaktualny
-
Hercia35 wrote:Trzymamy kciuki caly czas i przesylamy pozytywne fluidy. Nie martw sie
A co to znaczy ze ma dużą fragmentacje?
Nie spytałam bo jak zaczęła od tej wiadomości to o mało co nie padłam bo się bałam co powie o drugim zarodku więc skupilam się na tym dobrym . Jeśli będzie mi dane to zapytam na wizycie co z tamtym się stało.
Btw dużo zdrówka. Obyś się szybko poznała choroby. Dobrze, że w końcu ruszasz i możesz zacząć brać antyki. Oby wszystko szło w dobra stronę.Hercia35 lubi tę wiadomość
Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
KD Eurofertil Ostrava
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
Hercia35 wrote:Czuje sie dzis okropnie. Całą noc bolalo mnie gardło, mam czerwone, do tego dostałam okres i zajebiscie boli mnie brzuch. Jedyny pozytyw to ze moge wreszcie zacząć brać antyki i ruszam z miejsca. Mam tylko nadzieję ze to gardło to nie angina ktora bardzo mnie lubi
Ciesze sie, że odliczasz dni do rozpoczęcia procedury!
Trzymaj się!Hercia35 lubi tę wiadomość
-
Frustratio!
Boże jak ja życzę Ci, żebyś miała jutro udany transfer!
Aż mi się oczy zmoczyły ...Przypomniało mi się jak ja czekałam na transfer. Miałam tylko dwie chyba 3-dniowe komórki.
Pamiętam, że mówiłam do nich w myślach jak były w embrioskopie. Ze je kocham , dobranoc kochani itp
TAkie coś znalazłam o fragmentacij.
Czym jest fragmentacja i jaki jest jej wpływ na rozwój zarodka?
Fragmentacja jest to rozpad komórki tworzącej zarodek. W przypadku gdy fragmentacja dotyczy jednej, dwóch komórek to nie ma ona istotnego wpływu na szanse rozwojowe zarodka. Natomiast gdy dotyczy większości komórek, to szanse rozwojowe zarodka są w istotny sposób ograniczone. Jakkolwiek należy pamiętać, że nawet w przypadku zarodków gdzie stwierdza się bardzo wysoki stopień fragmentacji nadal istnieją szanse na uzyskanie ciąży. -
Różyczka wrote:Frustratio!
Boże jak ja życzę Ci, żebyś miała jutro udany transfer!
Aż mi się oczy zmoczyły ...Przypomniało mi się jak ja czekałam na transfer. Miałam tylko dwie chyba 3-dniowe komórki.
Pamiętam, że mówiłam do nich w myślach jak były w embrioskopie. Ze je kocham , dobranoc kochani itp
TAkie coś znalazłam o fragmentacij.
Czym jest fragmentacja i jaki jest jej wpływ na rozwój zarodka?
Fragmentacja jest to rozpad komórki tworzącej zarodek. W przypadku gdy fragmentacja dotyczy jednej, dwóch komórek to nie ma ona istotnego wpływu na szanse rozwojowe zarodka. Natomiast gdy dotyczy większości komórek, to szanse rozwojowe zarodka są w istotny sposób ograniczone. Jakkolwiek należy pamiętać, że nawet w przypadku zarodków gdzie stwierdza się bardzo wysoki stopień fragmentacji nadal istnieją szanse na uzyskanie ciąży.
Dziękuję. Ja się codziennie modlę żeby wytrwały. Teraz też ciągle myślę o moim jedynym wojowniku i liczę, że jutro się spotkamy i zostanie u mnie na dłużej
Byłby to cudowny prezent na 30 urodziny. A później w lipcu prezent dla męża.Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
KD Eurofertil Ostrava
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
nick nieaktualnyfrustratio wrote:Nie spytałam bo jak zaczęła od tej wiadomości to o mało co nie padłam bo się bałam co powie o drugim zarodku więc skupilam się na tym dobrym . Jeśli będzie mi dane to zapytam na wizycie co z tamtym się stało.
Btw dużo zdrówka. Obyś się szybko poznała choroby. Dobrze, że w końcu ruszasz i możesz zacząć brać antyki. Oby wszystko szło w dobra stronę.zawsze tak mam.
-
Hercia35 wrote:A kto to dzwoni w sprawie zarodkow? Embriolog czy recepcja, czy lekarz? Pytalas o coś podczas rozmowy? Mnie to pewnie tak zatka przy tej rozmowie ze słowa nie wydusze z siebie. A potem bede sobie wyrzucac o ile to rzeczy mogłam zapytać
zawsze tak mam.
Embriolog dzwonił. Pytałam tylko czy są duże szanse, że ten zarodek który się prawidłowo rozwija dorosnie do blastocysty. Pani powiedziała, że oczywiście i zakładamy na razie optymistyczna wersję. Może być, że teraz zacznie wolnej się rozwijać więc transfer może być odroczony na inny dzień.
Ja jestem serio głupia w tym temacie więc robię co mi powiedzą.Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
KD Eurofertil Ostrava
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
nick nieaktualnyfrustratio wrote:Embriolog dzwonił. Pytałam tylko czy są duże szanse, że ten zarodek który się prawidłowo rozwija dorosnie do blastocysty. Pani powiedziała, że oczywiście i zakładamy na razie optymistyczna wersję. Może być, że teraz zacznie wolnej się rozwijać więc transfer może być odroczony na inny dzień.
Ja jestem serio głupia w tym temacie więc robię co mi powiedzą. -
Ròżyczka kciuki zaciśnięte oby wszystko dobrze poszło. Ja tak teraz patrzę w swoje papiery i chyba popełnili błąd bo mam napisane protokół krótki agonistyczny. A przecież brałam tez antyki itd.
Frustratio u mnie była podobna sytuacja wiem co przezywasz. Trzymam mocno kciuki by u Ciebie wojownik przetrwał !!!!!!Różyczka, frustratio lubią tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Frustratio, albo inne dziewczyny, czy mogłybyście mi powiedzieć, czy mąż będzie musiał być ze mną na samym początku?
Bo ma coś pilnego w pracy i pasowałoby mu do mnie dojechać.
Jak już niestety nie pamiętam jak to było z tą punkcją, dr Chrostowski mówił coś, że 1,5h później będzie się musiał pojawić, ale nie jestem pewna, czy go dobrze zrozumiałam.
Pewnie na początku trzeba się zarejestrować, może coś podpisać, wenflon, rozmowa z anestezjologiem...
Czy mąż jest potrzebny, czy może być godzinkę później?
Jak to było u Was?
-
Różyczka wrote:Frustratio, albo inne dziewczyny, czy mogłybyście mi powiedzieć, czy mąż będzie musiał być ze mną na samym początku?
Bo ma coś pilnego w pracy i pasowałoby mu do mnie dojechać.
Jak już niestety nie pamiętam jak to było z tą punkcją, dr Chrostowski mówił coś, że 1,5h później będzie się musiał pojawić, ale nie jestem pewna, czy go dobrze zrozumiałam.
Pewnie na początku trzeba się zarejestrować, może coś podpisać, wenflon, rozmowa z anestezjologiem...
Czy mąż jest potrzebny, czy może być godzinkę później?
Jak to było u Was?
U mnie też mąż miał załatwienia w dzień punkcji i dr powiedział, że jego potrzebują 2h po punkcji więc nie jest od razu potrzebny.
Jadę po bąbelka na 11Różyczka, Niezapominajka5, lipa lubią tę wiadomość
Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
KD Eurofertil Ostrava
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
frustratio wrote:U mnie też mąż miał załatwienia w dzień punkcji i dr powiedział, że jego potrzebują 2h po punkcji więc nie jest od razu potrzebny.
Jadę po bąbelka na 11Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝