Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, które mają już za sobą pierwszą wizytę u "swojego" lekarza. Wpisywał wam w kartę, że jest to ciąża z in vitro? I czy od razu dostałyście zaświadczenie, że jesteście w ciąży? Jak to formalnie wygląda? Informowałyście już pracodawcę? Większość ma pewnie wakacje 😉
Moja umowa kończy się w sierpniu tego roku.01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
O to ja tez mam pytanie do Was 😉
Ja u siebie na miejscu bede pewnie chodzić do takiego zwykłego gina co z ivf raczej nie miał doczynienia. W pt mam wizyte "pecherzyk w macicy" i zastanawiam sie czy na tym etapie dostane juz l4 ?
Kiedy odstawialyscie estrofem ?polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:O to ja tez mam pytanie do Was 😉
Ja u siebie na miejscu bede pewnie chodzić do takiego zwykłego gina co z ivf raczej nie miał doczynienia. W pt mam wizyte "pecherzyk w macicy" i zastanawiam sie czy na tym etapie dostane juz l4 ?
Kiedy odstawialyscie estrofem ?
Ja estrofem zażywałam tylko 10 dni od transferu. Taką miałam wytyczną w karcie. A Ty dalej zażywasz?
Mnie się dr Ch. pytał o L4, ale to było 19 czerwca, to powiedziałam, że na razie nie, po czym on sobie od razu przypomniał, że mam wakacje ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 17:47
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Misia,
Ja odstawiłam tylko encorton chyba tydzien po transferze.
I w karcie mam napisane zeby kontynuowac leki do wizyty z lekarzem prowadzącym.
L4 nie brałam bo zamierzałam pracowac do wizyty serduszkowej.
Ale moj maz mnie ochrzania zebym poszla juz na l4 bo ma prace chodząco-stojacą przez cały dzień.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
Ja dostałam l4 ciążowe od momentu potwierdzenia ciazy ale ja brałam od początku - od pozytywnej bety do usg miałam zwykle a po usg u dr Ch. juz ciążowe:) kartę ciazy założyła mi moja gin w 9 tygodniu jak przyszłam ze wszystkimi wynikami - na pierwszej wizycie zleciła morfologię, tsh, mocz, cmv IgG i igM resztę wyników powiedziała ze nie musze powtarzac bo te z ivf są Ok. Na karcie ciazy mam wpisane IVFNasz mały cudzie trwaj...
-
Misia28 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, które mają już za sobą pierwszą wizytę u "swojego" lekarza. Wpisywał wam w kartę, że jest to ciąża z in vitro? I czy od razu dostałyście zaświadczenie, że jesteście w ciąży? Jak to formalnie wygląda? Informowałyście już pracodawcę? Większość ma pewnie wakacje 😉
Moja umowa kończy się w sierpniu tego roku. -
Ja mam w kartę ciąży wpisane że ivf i kiedy był transfer ale dr pytał czy może umieścić taka wiadomość mi osobiście to nie przeszkadza nie wstydzę się tego. Założona miałam chyba w 7 tyg albo nawet w 6 nie mam przy sobie więc nie pamiętam już 😂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Kropeczka1986 wrote:Ja dostałam l4 ciążowe od momentu potwierdzenia ciazy ale ja brałam od początku - od pozytywnej bety do usg miałam zwykle a po usg u dr Ch. juz ciążowe:) kartę ciazy założyła mi moja gin w 9 tygodniu jak przyszłam ze wszystkimi wynikami - na pierwszej wizycie zleciła morfologię, tsh, mocz, cmv IgG i igM resztę wyników powiedziała ze nie musze powtarzac bo te z ivf są Ok. Na karcie ciazy mam wpisane IVF
To jak na tej wizycie w 9 tygodniu poszłaś i Ci zleciła te badania, to po jakim czasie miałaś wrócić z wynikami?01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Nie nie Misia ja na pierwszej wizycie byłam chyba w 7 tyg lub w 8 tyg i wtedy zleciła badania i powiedziała ze na następnej wizycie założymy sobie kartę ciazy jak bedą wyniki i to było dokładnie w 9 t i 1 dniu ciąży:) wtedy byłam z wynikami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 19:51
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Milka90 wrote:Kobietki, dobrze rozumiem-mamy tu na grupie w ostatnim czasie 2ciaze z zarodków 3.3.3 i na transfer czekam z 3.3.3 ja i julowa ?
Z 3.3.3. jestem chyba tylko ja i Julowa w oczekiwaniu na transfer.
Ktoras z dziewczyn miała chyba 3.2.2. jak dobrze doczytałam 😉Milka90, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
22.03 - crio ;(
Kropeczka1986 wrote:A kiedy masz wizytę Misia? Pewnie juz teraz Ci założy kartę ciazy jak pójdziesz
Wizyta 1 lipca, wg aplikacji będzie to równy 8 tydzień. Zrobię sobie TSH, żeby już mieć na bieżąco wynik, tak mi dr Ch. doradził. Może jeszcze coś do tego, np morfologię.
I chyba nie pisałam, ale dr Ch. powiedział, żebym dała znać jak urodzę. No żebym się odezwała jeszcze czy coś w tym stylu☺️01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
nick nieaktualny
-
sucharek85 wrote:Misia,
Ja odstawiłam tylko encorton chyba tydzien po transferze.
I w karcie mam napisane zeby kontynuowac leki do wizyty z lekarzem prowadzącym.
L4 nie brałam bo zamierzałam pracowac do wizyty serduszkowej.
Ale moj maz mnie ochrzania zebym poszla juz na l4 bo ma prace chodząco-stojacą przez cały dzień.
A ja nie miałam takiej wytycznej. Estrofem i Neoparin 10 dni, Encorton do skończenia opakowania, Prolutex kończę dopiero w ten piątek, a Duphaston dalej mam brać. Widocznie to sprawa bardzo indywidualna z tymi lekami.01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Misia28 wrote:Wizyta 1 lipca, wg aplikacji będzie to równy 8 tydzień. Zrobię sobie TSH, żeby już mieć na bieżąco wynik, tak mi dr Ch. doradził. Może jeszcze coś do tego, np morfologię.
I chyba nie pisałam, ale dr Ch. powiedział, żebym dała znać jak urodzę. No żebym się odezwała jeszcze czy coś w tym stylu☺️
Misia, jutro powtarzam Betę i daje info lekarzowi. A powiedz mi, czy dr Ch. umawia jeszcze wizytę po transferze? Jeśli tak to jedną, a potem kolejne u swojego gina?Starania od 2017
M: bardzo słabe nasienie
Ż: TSH podwyższone - euthyrox 75
Artvimed - Kraków
Krótki protokół - Puregon 125, później 150.
2 czerwiec - pierwszy dzień stymulacji
12 czerwiec punkcja
9 pobranych komórek
6 kumulusów
5 zapłodnionych
4 zygoty
17 czerwiec transfer 5 dniowego kropka 5.1.1.
1 ❄️
24 czerwca 7dpt- beta 68
26 czerwiec 9dpt- beta 218
28 czerwiec 11dpt- beta 629 -
Ani@ wrote:Misia, jutro powtarzam Betę i daje info lekarzowi. A powiedz mi, czy dr Ch. umawia jeszcze wizytę po transferze? Jeśli tak to jedną, a potem kolejne u swojego gina?
Dokładnie tak, jest jedną wizyta po pozytywnej becie w klinice. Ja jeden dzień po otrzymaniu wyniku bety w 12 dpt umawiałam wizytę, dzwonilam na recepcję, a nie do dr., akurat trafiłam na dr Ch. na wizycie. A kolejną już umówiłam u innego ginekologa. Szkoda, że dr Ch. nie prowadzi ciąż, bo bym została u niego ☺️01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Ja już nie jeździłam na wizytę do kliniki, od razu do swojego ginekologa szłam.
Też mialam.i mam wpisane ivf w kartę ciąży, wogole mi to nie przeszkadzało, a wręcz pomagało, bo nasze ciążę są jednak pod specjalnym nadzorem dzięki temu miałam prenatalne na NFZ i nikt nie dyskutował nad koniecznością CC.
Czas brania estrofemu zależy od tego, na jakim cyklu był transfer. Na naturalnym odstawia się praktycznie zaraz po pozytywnej becie, a sztucznym bierze się do ok. 10 tygodnia. Ja dopiero co odstawiłam.Kropeczka1986, Zanes lubią tę wiadomość