X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie estradiolu zamiast monitoringu?
Odpowiedz

Badanie estradiolu zamiast monitoringu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lupo Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zastanawiam się - czy w czasie cyklu, gdy nie mam stymulacji owulacji lekami - mogłabym zrezygnować z monitoringu owulacji na rzecz badania estradiolu tuż przed owulacją?
    Testy owulacyjne idealnie pokrywają mi się z monitoringiem. Nigdy nie zdażyło się, żeby pęcherzyk nie pękł. Moim jedynym problemem jest to, że bez stymulacji pęcherzyki pękają, gdy są niedojrzałe. Dlatego wydaje mi sie, że badanie estradiolu będzie wystarczające? Pokaże mi, czy pęcherzyk był dojrzały czy nie.
    Na razie nie mam zamiaru stymulować owulacji lekami, ale przymierzam sie do ziół Ojca Sroki nr 3. Fajnie byłoby wiedzieć, że działają bez latania na monitoring, na które po prostu nie mam czasu.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować. Przy tym warto badać poziom lh paskami żeby wiedzieć dokładnie kiedy będzie owulacja.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ