Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
-
WIADOMOŚĆ
-
Blobek wrote:Czesc!
Jestem w identycznej sytuacji! Czy leczysz sie u Sydora? Ja aktualnie czekam do 10.06 żeby zrobić betę i ewentualnie zacząć brać właśnie Accofil i Encorton.
Tak, zalecenia od doktora Sydora. Tylko właśnie nie wiem co w tym wszystkim jeszcze ma pomóc ten crossmach. Chyba, że tutaj jest problem w ogóle z implantacją.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Cześć,
czy pomożecie mi zinterpretować wynik KIRów?
Wykryto haplotyp Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS2, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2,
3DL3, 2DP1, 3DP1 norm, 3DP1 variant.
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
Jestem po dwóch nieudanych transferach z pierwszej procedury, teraz po punkcji w kolejnej procedurze, czekamy na wyniki badań zarodków. -
Agaa049 wrote:Tak, zalecenia od doktora Sydora. Tylko właśnie nie wiem co w tym wszystkim jeszcze ma pomóc ten crossmach. Chyba, że tutaj jest problem w ogóle z implantacją.
Nam nie kazał robić cross mach, kazał się starać i przy pozytywnym teście brać Accofil i Encorton (1/2 strzykawki) co 72h
Do tego moja gin każe brać luteinę od jutra, owulacja była w poniedziałek
Zamierzam robić test 7dpo żeby w razie czego wykryć już na bardzo wczesnym etapie żeby nie pluć sobie w buzię że zaczęłam za późno przyjmować.
Czy robiłabyś tak samo na moim miejscu? Miałaś już może jakieś plany gdyby się udało zajść? -
Blobek wrote:Nam nie kazał robić cross mach, kazał się starać i przy pozytywnym teście brać Accofil i Encorton (1/2 strzykawki) co 72h
Do tego moja gin każe brać luteinę od jutra, owulacja była w poniedziałek
Zamierzam robić test 7dpo żeby w razie czego wykryć już na bardzo wczesnym etapie żeby nie pluć sobie w buzię że zaczęłam za późno przyjmować.
Czy robiłabyś tak samo na moim miejscu? Miałaś już może jakieś plany gdyby się udało zajść?
Właśnie doktor nam też nie kazał, tylko moja gin teraz zaleciła. I też po pozytywnym teście mam accofil i encorton.
Możesz zrobić betę wcześniej, żeby być pewna. Ja tak przeważnie w dzień spodziewanej miesiączki robiłam betę, żeby sprawdzić i wtedy już było w przygotowaniu accofil i encorton. Od gina jeszcze nie mam recepty, ale miałam też powiedziane, że od pozytywnego testu progesteron trzeba będzie brać. Także zrobiłabym wszystko jak TyDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Dziewczyny, czy orientujecie się może czy wynik crossmatch 52% jest ok? Wizyta u ginekologa dopiero za 3 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:11
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne