X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blobek wrote:
    Czesc!
    Jestem w identycznej sytuacji! Czy leczysz sie u Sydora? Ja aktualnie czekam do 10.06 żeby zrobić betę i ewentualnie zacząć brać właśnie Accofil i Encorton.

Tak, zalecenia od doktora Sydora. Tylko właśnie nie wiem co w tym wszystkim jeszcze ma pomóc ten crossmach. Chyba, że tutaj jest problem w ogóle z implantacją.

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Nadzia123 Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

czy pomożecie mi zinterpretować wynik KIRów?

Wykryto haplotyp Bx
    Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS2, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2,
    3DL3, 2DP1, 3DP1 norm, 3DP1 variant.
    Nie wykryto genów KIR: 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.

Jestem po dwóch nieudanych transferach z pierwszej procedury, teraz po punkcji w kolejnej procedurze, czekamy na wyniki badań zarodków.

• Blobek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Tak, zalecenia od doktora Sydora. Tylko właśnie nie wiem co w tym wszystkim jeszcze ma pomóc ten crossmach. Chyba, że tutaj jest problem w ogóle z implantacją.

Nam nie kazał robić cross mach, kazał się starać i przy pozytywnym teście brać Accofil i Encorton (1/2 strzykawki) co 72h
    Do tego moja gin każe brać luteinę od jutra, owulacja była w poniedziałek

Zamierzam robić test 7dpo żeby w razie czego wykryć już na bardzo wczesnym etapie żeby nie pluć sobie w buzię że zaczęłam za późno przyjmować.

Czy robiłabyś tak samo na moim miejscu? Miałaś już może jakieś plany gdyby się udało zajść?

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blobek wrote:
    Nam nie kazał robić cross mach, kazał się starać i przy pozytywnym teście brać Accofil i Encorton (1/2 strzykawki) co 72h
    Do tego moja gin każe brać luteinę od jutra, owulacja była w poniedziałek

Zamierzam robić test 7dpo żeby w razie czego wykryć już na bardzo wczesnym etapie żeby nie pluć sobie w buzię że zaczęłam za późno przyjmować.

Czy robiłabyś tak samo na moim miejscu? Miałaś już może jakieś plany gdyby się udało zajść?

Właśnie doktor nam też nie kazał, tylko moja gin teraz zaleciła. I też po pozytywnym teście mam accofil i encorton.

Możesz zrobić betę wcześniej, żeby być pewna. Ja tak przeważnie w dzień spodziewanej miesiączki robiłam betę, żeby sprawdzić i wtedy już było w przygotowaniu accofil i encorton. Od gina jeszcze nie mam recepty, ale miałam też powiedziane, że od pozytywnego testu progesteron trzeba będzie brać. Także zrobiłabym wszystko jak Ty :)

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy orientujecie się może czy wynik crossmatch 52% jest ok? Wizyta u ginekologa dopiero za 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:11

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
‹‹ 247 248 249 250 251
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ