X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 5 października, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam zagwozdkę dotyczącą accofilu. Miałam zmienione zalecenia i teraz mam wziąć całą ampułkę accofilu około owulacji. Dzisiaj mam 14dc, ale mam wrażenie, że owulacja już mogła być, bo już od 11dc miałam śluz. Nie wiem kiedy dokładnie wziąć ten zastrzyk. Nie robiłam monitoringu i ciężko mi teraz określić :( nie wiem czy lepiej już, czy jednak poczekać kilka dni..
    jak brałyście accofil nie monitorując cyklu? Lub monitorując też :)

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% APC -> 09.2025 ponowne badanie Prokocim
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    Włączone leczenie: Encorton, accofil
  • Blobek Koleżanka

Wysłany: 5 października, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam zagwozdkę dotyczącą accofilu. Miałam zmienione zalecenia i teraz mam wziąć całą ampułkę accofilu około owulacji. Dzisiaj mam 14dc, ale mam wrażenie, że owulacja już mogła być, bo już od 11dc miałam śluz. Nie wiem kiedy dokładnie wziąć ten zastrzyk. Nie robiłam monitoringu i ciężko mi teraz określić :( nie wiem czy lepiej już, czy jednak poczekać kilka dni..
    jak brałyście accofil nie monitorując cyklu? Lub monitorując też :)

Ja zalecenia do Accofilu miałam żeby brać dopiero po pozytywnym teście ciążowym, nie brałabym go na własną rękę jeśli bym nie monitorowała cyklu (chyba)
    Ja zniosłam jego przyjmowanie dobrze ale wiem że są kobiety które znoszą bardzo źle mają duszności itp, może uda Ci się jutro umówić do gin żeby chociaż mógł
    Ci potwierdzić czy jesteś już po owulacji czy przed? Napewno będziesz spokojniejsza :) pytanie też
    Co lekarz prowadzący miał na myśli okoloowulacji czy koniecznie przed czy po. Chociaż np na moim przypadku miałam brać dopiero po pozytywnym wyniku bety więc może i po owulacji jak weźmiesz
    To wszystko będzie oki :)
    W każdym razie umówiłabym się do gin na usg i potwierdzenie

• GosiaczekX1 Nowa

Wysłany: 10 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Tak, ja wiem ze można donosić ciąże nie wiedząc o tym.
    W sumie głupie pytanie 🙈😂

Wyslalam zaproszenie do znajmych bo chcialam dopytac cos odnosnie invitro z accofilem ;)

KIR nieobecne: 2DL4 del, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4 (del-22bp), 2DS5, 3DS1, 3DP1 var.

Mutacja MTHFR w dwoch allejach

2 poronienia zatrzymane na wczesnym etapie ok 6tyg

06/25 Invitro z czego sa dwa zarodki zamrozone
    4ab i 3bb

Pierwsze invitro
    Fet 08/2025 niestety nie udane
    1 zarodem zamrozony zostal 3bb

W miedzyczasie naturlane starania
    Kolejny fet Styczen2026
‹‹ 248 249 250 251 252
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ