Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, mam zagwozdkę dotyczącą accofilu. Miałam zmienione zalecenia i teraz mam wziąć całą ampułkę accofilu około owulacji. Dzisiaj mam 14dc, ale mam wrażenie, że owulacja już mogła być, bo już od 11dc miałam śluz. Nie wiem kiedy dokładnie wziąć ten zastrzyk. Nie robiłam monitoringu i ciężko mi teraz określić
nie wiem czy lepiej już, czy jednak poczekać kilka dni..
jak brałyście accofil nie monitorując cyklu? Lub monitorując teżDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
Ponowne starania 01.2025 r.
05.2025 r. Cross match 52% APC -> 09.2025 ponowne badanie Prokocim
06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
Włączone leczenie: Encorton, accofil -
Agaa049 wrote:Cześć dziewczyny, mam zagwozdkę dotyczącą accofilu. Miałam zmienione zalecenia i teraz mam wziąć całą ampułkę accofilu około owulacji. Dzisiaj mam 14dc, ale mam wrażenie, że owulacja już mogła być, bo już od 11dc miałam śluz. Nie wiem kiedy dokładnie wziąć ten zastrzyk. Nie robiłam monitoringu i ciężko mi teraz określić
nie wiem czy lepiej już, czy jednak poczekać kilka dni..
jak brałyście accofil nie monitorując cyklu? Lub monitorując też
Ja zalecenia do Accofilu miałam żeby brać dopiero po pozytywnym teście ciążowym, nie brałabym go na własną rękę jeśli bym nie monitorowała cyklu (chyba)
Ja zniosłam jego przyjmowanie dobrze ale wiem że są kobiety które znoszą bardzo źle mają duszności itp, może uda Ci się jutro umówić do gin żeby chociaż mógł
Ci potwierdzić czy jesteś już po owulacji czy przed? Napewno będziesz spokojniejszapytanie też
Co lekarz prowadzący miał na myśli okoloowulacji czy koniecznie przed czy po. Chociaż np na moim przypadku miałam brać dopiero po pozytywnym wyniku bety więc może i po owulacji jak weźmiesz
To wszystko będzie oki
W każdym razie umówiłabym się do gin na usg i potwierdzenie -
KateM wrote:Tak, ja wiem ze można donosić ciąże nie wiedząc o tym.
W sumie głupie pytanie 🙈😂
Wyslalam zaproszenie do znajmych bo chcialam dopytac cos odnosnie invitro z accofilemKIR nieobecne: 2DL4 del, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4 (del-22bp), 2DS5, 3DS1, 3DP1 var.
Mutacja MTHFR w dwoch allejach
2 poronienia zatrzymane na wczesnym etapie ok 6tyg
06/25 Invitro z czego sa dwa zarodki zamrozone
4ab i 3bb
Pierwsze invitro
Fet 08/2025 niestety nie udane
1 zarodem zamrozony zostal 3bb
W miedzyczasie naturlane starania
Kolejny fet Styczen2026 -