Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie KIR na problem z implantacją zarodka
Odpowiedz

Badanie KIR na problem z implantacją zarodka

Oceń ten wątek:
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1403 1167

    Wysłany: 1 lutego 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    A co się dzieje z lekami?
    Mam w szufladzie recepty od docenta i zaczynam się bać... wykupywać już?

    Ja to wiem od Dok Anioła wiec jeśli oni mają problem to znaczy że jest coś na rzeczy. Bo w Katowicach to da się intralipid kupić jedynie w aptekach przy klinikach. Gdzie indziej słyszę że brak w hurtowniach. Wiec kupuj na zapas.

    34 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 1 lutego 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agolutin ma być dostępny 15 lutego :)

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1403 1167

    Wysłany: 1 lutego 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Agolutin ma być dostępny 15 lutego :)

    Mam pytanie bo nigdy tym nie interesowałam się, czy polski lekarz może ten Agolutin wypisać? Bo rozumiem ze jest to zamiennik Prolutexu.

    34 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 1 lutego 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , wypisuje polski lekarz i jedziesz na wycieczkę do Czech;) Agolutin jest chyba trzy razy mocniejszy, i jest domięśniowo podawany wiec bardziej skuteczny ;)

    P.s. Trzeba tylko masować po nich dupke, bo robią się zrosty;)

    Gruzja85 lubi tę wiadomość

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1036 398

    Wysłany: 1 lutego 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Aha i nie ma zamiennika ani żadnego odpowiednika dla Intralipidu jak zabraknie to będziemy odcięte od leczenia. Ciekawe czy jest w Czechach dostępny i czy można kupić.
    Jest zamiennik. Coś ala taki wzbogacony intralpid nazywa się SMOFlipid.

    AgnieszkaH
    33 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!

    Problemy: immunologia, cienkie endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1403 1167

    Wysłany: 1 lutego 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Jest zamiennik. Coś ala taki wzbogacony intralpid nazywa się SMOFlipid.
    No to super wiedzieć bo jak lekarza o pytałam to mi mówił że nic nie ma innego

    34 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • bonnie1234 Autorytet
    Postów: 526 153

    Wysłany: 1 lutego 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wlewie domacicznym, we wtorek transfer, trzymajcie kciuki proszę :)

  • ewela789 Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 1 lutego 2019, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ewela mieliście 4 transfery czy 4 IVF?
    Jeśli była ciąża biochemiczne to może cytokiny są niewłaściwe.
    Napisz więcej o swoim leczeniu.

    Mieliśmy 4 próby IVF.
    I IVF 11.2014 transfer świeżego zarodka- niepowodzenie, brak mrożaków
    II IVF 05.2015 transfer świeżego zarodka-niepowodzenie, brak mrożaków,
    III IVF 09.2015 brak transferu, brak mrożaków
    W tych 3 próbach zawsze mialiśmy 6 zapłodnionych komórek, ale do dnia transferu przeżywał max. 1 zarodek

    Badania kariotypów- prawidłowe, brak przyczyny niepowodzeń. Konsultacja u immunologa

    CBA: IL-2 78, IFN 139, IL-10 3079, IL-4 31, IFN/IL-10 0.1
    ANA 1:160, IMK- CD4/CD8 2.7, w 22 d.c. 30.3%
    trombofilie: Leiden- homozygota, gen dla protrombiny-ujemne


    IV IVF 10.2018 transfer świeżego zarodka- niepowodzenie,6 blastocyst
    12.2018 krio blastocysty na immunosupresji ( Equarol, Azatiopryna, encorton 10, Neoparine, Intralipid, Accofil wlewka) Beta Hcg 4 :( kolejne niepowodzenie

    Przed kolejnym crio docent zalecił zrobienie KIR i HLA C. po konsultacji i ocenie wyników muszę przyjmować Accofil zastrzyki co 3 dni.

  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2369

    Wysłany: 2 lutego 2019, 01:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela co zmienilas w 4 procedurze ze masz 5 blastek?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • ewela789 Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 2 lutego 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Ewela co zmienilas w 4 procedurze ze masz 5 blastek?
    w 4 procedurze nie mieliśmy limitu zapłodnień. Ja bardzo dobrze się stymuluje, więc na punkcji miałam pobieranych zawsze kilkanaście komórek jajowych,ostatnio 19. Ale myślę, że głowne znaczenie miała zmiana ośrodka. teraz jesteśmy w Novum.

  • Bu Autorytet
    Postów: 869 543

    Wysłany: 2 lutego 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 28dc u mnie. Wczoraj test sikany negatywny, na wieczór czwarty zastrzyk Accofilu, czekam na wyniki morfologii. Trochę zła jestem, bo byłam już pogodzona, że się nie udało, a wczoraj cały dzień szarpało mnie w prawej pachwinie i trochę w lewej, ale dużo lżej. Niestety obudziły się wszystkie stłamszone nadzieje... dzisiaj to już w ogóle czuje się jak w środku cyklu, a jajniki i brzuch ani razu nie zabolały póki co. Trochę cisza przed burzą...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:32

    31 lat, leczenie od 06.2014
    06.2016 HSG - jajowody drożne
    Nasienie ok, tyłozgięcie, paciorkowiec
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
  • Bu Autorytet
    Postów: 869 543

    Wysłany: 2 lutego 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonnie1234 wrote:
    Dziewczyny jestem już po wlewie domacicznym, we wtorek transfer, trzymajcie kciuki proszę :)
    Bonnie trzymam &&& oby się udało, powodzenia! Dawaj znać na bieżąco :)

    31 lat, leczenie od 06.2014
    06.2016 HSG - jajowody drożne
    Nasienie ok, tyłozgięcie, paciorkowiec
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
  • Bu Autorytet
    Postów: 869 543

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili właśnie z wynikami krwi, bo są takie złe... od razu ściągnęłam i wysłałam do docenta.

    31 lat, leczenie od 06.2014
    06.2016 HSG - jajowody drożne
    Nasienie ok, tyłozgięcie, paciorkowiec
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
  • njut Autorytet
    Postów: 4862 2358

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela789 wrote:
    w 4 procedurze nie mieliśmy limitu zapłodnień. Ja bardzo dobrze się stymuluje, więc na punkcji miałam pobieranych zawsze kilkanaście komórek jajowych,ostatnio 19. Ale myślę, że głowne znaczenie miała zmiana ośrodka. teraz jesteśmy w Novum.
    Dobra decyzja :)
    A masz wyniki męża? HBA, FDNA, MAR? Może to było powodem wcześniejszych wyników stymulacji. Gdzie się wtedy leczyliście?
    Patrząc na Twoje wyniki CD3/CD4 jest trochę za wysoki i może odpowiadać za poronienia. HCG 4 to chyba nawet nie ciąża biochemiczna. Zależy w którym dniu badałaś ale tu też potrzebna byłaby druga kontrola żeby potwierdzić czy do implantacji w ogóle doszło.
    No i własnie wydaje mi się, że u Ciebie jest głównie problem z implantacją. Niby BX ale nie masz wszystkich implantacyjnych i do tego mąż C2 :( Czy w tej sytuacji docent zalecił Ci tylko zastrzyki czy wlew też?

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet
    Postów: 4862 2358

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Dzwonili właśnie z wynikami krwi, bo są takie złe... od razu ściągnęłam i wysłałam do docenta.
    Masz już?
    Bu ja cały czas trzymam kciuki.

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Bu Autorytet
    Postów: 869 543

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Masz już?
    Bu ja cały czas trzymam kciuki.
    Tak, docent odpisał, że ewentualny zastrzyk za 5 dni i czeka na betę. Im bliżej tym bardziej nie chcę, żeby ten cykl się skończył... teoretycznie jutro termin @, ale jestem nafaszerowana progesteronem 3x1 luteina dopochwowa.

    31 lat, leczenie od 06.2014
    06.2016 HSG - jajowody drożne
    Nasienie ok, tyłozgięcie, paciorkowiec
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
  • njut Autorytet
    Postów: 4862 2358

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu jaki teraz miałaś poziom?
    To był już 4 zastrzyk?

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Ewa1984 Autorytet
    Postów: 307 204

    Wysłany: 2 lutego 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mysle ze juz moge sie pochwalić. U mnie juz 13 tc, po badaniach prenatalnych, ktore wyszly bardzo dobrze.

    Mialam zlecony Encorton 15mg i Luteine do 12 tygodnia oraz mam Clexane 0,4.

    W pazdzierniku mialam usuwana przegrode podczas histeroskopii, a w listopadzie byly juz II kreski :)


    A tu niektore moje wyniki immuno:


    Immunofenotyp

    Limfocyty T : CD3+ 80 <56 - 86>
    Limfocyty T pomocnicze: CD3+CD4+ 47 <33 - 58>
    Limfocyty T cytotoksyczne CD3+CD8+ 23 <13 - 39>
    stosunek pomocnicze/cytotoksyczne CD4:CD8 ratio 2,1 <0,9 - 1,9> powyzej normy!
    Limfocyty B CD19+ 8 <5 - 22>
    Komórki NK CD3CD16+CD56+ 11 <5 - 26>

    Odsetek [% limfocytów B ]
    Limfocyty B CD5+CD19+CD5+ 24,9 < 3,6 - 23,9>


    przeciwciala blokujace Allo MLR - 61,7%


    Ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK - NK TEST

    % specyficznej aktywnosci 25 <9,9 - 26,1>
    % specyficznej aktywnosci po dodaniu II-2 52,3 <14,8 - 33,4> duzo powyzej normy!!

    Typowanie KIR

    KIR genotyp bx.
    brakujące KIR to 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    MTHFR a1298c homozygota

    ANA1 dodatnie, ANA2 dodatnie miano 1:320 typ świecenia ziarnisty, ANA3 silnie pozytywne +++, gdzie scl70 ma +++

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:22

    Esperanza Mia lubi tę wiadomość

    c55frjjgkyizwxfz.png
  • didik34 Autorytet
    Postów: 2297 2657

    Wysłany: 2 lutego 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu trzymaj się dzielnie kochana! Ja tez cały czas o Tobie ciepło myśle :) popijając winko;) Dziś byłam na podglądzie i endo słabo rośnie , dostałam coś do psikania na przedramię i zalecenie picia wina, większej ilości hahaha... luzik;)

    38 lat, 4 lata starań, endometrioza II st., KIR AA, nk 20% , HBA 65%
    2 IUI :(
    Kwiecień 2018 start IVF
    27.05.2018 8 tc [*]
    02.10.2018 10 tc [*]
    16.02.2019 beta 0
    Kwiecień 2019 start IVF 2 z accofilem.
    4AA na pokładzie ❤️
    ❄️❄️

    05.01.2020 Kubuś🥰❤️
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5089 3548

    Wysłany: 2 lutego 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1984 wrote:
    Hej dziewczyny, mysle ze juz moge sie pochwalić. U mnie juz 13 tc, po badaniach prenatalnych, ktore wyszly bardzo dobrze.

    Mialam zlecony Encorton 15mg i Luteine do 12 tygodnia oraz mam Clexane 0,4.

    W pazdzierniku mialam usuwana przegrode podczas histeroskopii, a w listopadzie byly juz II kreski :)


    A tu niektore moje wyniki immuno:


    Immunofenotyp

    Limfocyty T : CD3+ 80 <56 - 86>
    Limfocyty T pomocnicze: CD3+CD4+ 47 <33 - 58>
    Limfocyty T cytotoksyczne CD3+CD8+ 23 <13 - 39>
    stosunek pomocnicze/cytotoksyczne CD4:CD8 ratio 2,1 <0,9 - 1,9> powyzej normy!
    Limfocyty B CD19+ 8 <5 - 22>
    Komórki NK CD3CD16+CD56+ 11 <5 - 26>

    Odsetek [% limfocytów B ]
    Limfocyty B CD5+CD19+CD5+ 24,9 < 3,6 - 23,9>


    przeciwciala blokujace Allo MLR - 61,7%


    Ocena aktywnosci cytotoksycznej komorek NK - NK TEST

    % specyficznej aktywnosci 25 <9,9 - 26,1>
    % specyficznej aktywnosci po dodaniu II-2 52,3 <14,8 - 33,4> duzo powyzej normy!!

    Typowanie KIR

    KIR genotyp bx.
    brakujące KIR to 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

    MTHFR a1298c homozygota

    ANA1 dodatnie, ANA2 dodatnie miano 1:320 typ świecenia ziarnisty, ANA3 silnie pozytywne +++, gdzie scl70 ma +++
    Gratulacje kochana. Masz bardzo podobne kiry do mnie mi brakuje 3dp1 a mam z tego co masz 2dl5 gr 2. Więc nadzieję dajesz, że można bez accofilu. Choć przypadki są nieliczne. NK miałam niewysoko. U mnie to problemem jest.

    1usaqtkf1ub9vxv3.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego