X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie scd GynCentrum Katowice
Odpowiedz

Badanie scd GynCentrum Katowice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Butterfly_84 Debiutantka

Wysłany: 7 września, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo czeka się na wynik badania scd w Katowicach?

Ile rzeczywiście dni wcześniej trzeba powstrzymać się od współżycia ?

Mam mętlik w głowie, mąż ma mieć jutro badanie nasienia rozszerzone i scd to się nazywa chyba seminogram, a wizytę u lekarza mamy w środę 17.09

Jestem w połowie cyklu, od wczoraj mam bardzo duży bol owulacyj(jak nigdy) , dzisiaj sporo śluzu jak jako kurze(raczej nie miewam takich ilosci), test owulacyjny pokazuje że jeszcze jestem przed owulacją…planowo miała być w środę 10.09
    Myślałam że spokojnie mąż zrobi badani i jeszcze przed owulacją zdarzymy…a nóż uda się naturalnie.

Teraz nie wiem czy przy tych objawach których zazwyczaj nie miewam powstrzymać się do jutra czy jednak przesunąć badania np na czwartek/piątek (?)….skoro wizyta jest 17.09?

Poproszę i jakiś głos rozsądku bo chwilowo nie umiem ocenić tego na chłodno co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:04

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '84 & '84
    👧 2015, 👧 2021,💔👧 2024 14tc

01.2025 rozpoczynamy starania o kolejne👶🏻

08.2025
    AMH - 2,75ng/ml
    FSH - 6,61 IU/l
    LH - 4,41 IU/l
    Prolaktyna - 648,9 mU/l (norma 127-637)
    TSH - 2,26
    D3 - 35

Wyniki niby ok? To czemu ciąży nie ma? 🥹
  • Pyniek90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się na waszym miejscu powstrzymała. Z tego co pamiętam przed tym badaniem trzeba było zachować wstrzemięźliwość jakoś 2-5 dni (nie pamiętam dokładnie bo dawno mieliśmy). Nie masz pewności czy uda się przesunąć badanie na środę/czwartek a co jeśli się nie uda? Wówczas raczej do wizyty wyników nie będzie.

35 💃34🕺
    AMH 4,5

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 4AA x❄️❄️❄️ 4BB x ❄️❄️ -> PGT-A ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ