SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie scd GynCentrum Katowice
Odpowiedz

Badanie scd GynCentrum Katowice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Butterfly_84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2025, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo czeka się na wynik badania scd w Katowicach?

Ile rzeczywiście dni wcześniej trzeba powstrzymać się od współżycia ?

Mam mętlik w głowie, mąż ma mieć jutro badanie nasienia rozszerzone i scd to się nazywa chyba seminogram, a wizytę u lekarza mamy w środę 17.09

Jestem w połowie cyklu, od wczoraj mam bardzo duży bol owulacyj(jak nigdy) , dzisiaj sporo śluzu jak jako kurze(raczej nie miewam takich ilosci), test owulacyjny pokazuje że jeszcze jestem przed owulacją…planowo miała być w środę 10.09
    Myślałam że spokojnie mąż zrobi badani i jeszcze przed owulacją zdarzymy…a nóż uda się naturalnie.

Teraz nie wiem czy przy tych objawach których zazwyczaj nie miewam powstrzymać się do jutra czy jednak przesunąć badania np na czwartek/piątek (?)….skoro wizyta jest 17.09?

Poproszę i jakiś głos rozsądku bo chwilowo nie umiem ocenić tego na chłodno co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2025, 21:04

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '84 & '84
    👧 2015 & 2021,
    2016 - 2024 😭6 x💔

08.2024 rozpoczynamy starania o kolejne👶🏻

08.2025 👧🏻 AMH - 2,75ng/ml, FSH - 6,61 IU/l, LH - 4,41 IU/l, Prolaktyna - 648,9 mU/l (norma 127-637), TSH - 2,26, D3 - 35
    09.2025 👦🏻 Morfologia 6%, MSOME I 0%, II 14%, III 31%, IV 55%

I procedura ❌
    Gonal F, Menopur, Otrivelle
    01.11.2025 12🥚, 8 MII, 5 💉, 0 😓

II piCSI 🙏
    Estrofem, Recovell, Menopur, Otrivelle
    22.12.2025 11🥚,8MII, 8 💉, ❄️4AB, ❄️3AB, ❄️3AB, ❄️3BB,
  • Pyniek90 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2025, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się na waszym miejscu powstrzymała. Z tego co pamiętam przed tym badaniem trzeba było zachować wstrzemięźliwość jakoś 2-5 dni (nie pamiętam dokładnie bo dawno mieliśmy). Nie masz pewności czy uda się przesunąć badanie na środę/czwartek a co jeśli się nie uda? Wówczas raczej do wizyty wyników nie będzie.

Starania od 2022 roku
    Klinika niepłodności od 2024

35 💃
    AMH 4,5
    Drożność jajowodów ✅
    TSH 1,3
    Wit. D 42 ng/ml
    Ferrytyna 70,36 ng/ml
    Kariotyp ✅
    Biopsja endometrium ✅
    Corss match negatywny ✅
    Allo-MLR 74.9%
    Kir AA ❌

34 🕺
    Wszystkie parametry nasienia w normie
    Kariotyp ✅
    Hcl-a c1c2 ❌

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe
    FET1 - 4AA - (Accofil, Acard, Clexane, Encorton, Estrofen, Progesteron Besins, Cyclogest)
    Beta
    6 dpt <2,3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ