Badanie scd GynCentrum Katowice
-
Jak długo czeka się na wynik badania scd w Katowicach?
Ile rzeczywiście dni wcześniej trzeba powstrzymać się od współżycia ?
Mam mętlik w głowie, mąż ma mieć jutro badanie nasienia rozszerzone i scd to się nazywa chyba seminogram, a wizytę u lekarza mamy w środę 17.09
Jestem w połowie cyklu, od wczoraj mam bardzo duży bol owulacyj(jak nigdy) , dzisiaj sporo śluzu jak jako kurze(raczej nie miewam takich ilosci), test owulacyjny pokazuje że jeszcze jestem przed owulacją…planowo miała być w środę 10.09
Myślałam że spokojnie mąż zrobi badani i jeszcze przed owulacją zdarzymy…a nóż uda się naturalnie.
Teraz nie wiem czy przy tych objawach których zazwyczaj nie miewam powstrzymać się do jutra czy jednak przesunąć badania np na czwartek/piątek (?)….skoro wizyta jest 17.09?
Poproszę i jakiś głos rozsądku bo chwilowo nie umiem ocenić tego na chłodno co robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:04
👩🏻❤️👨🏼 '84 & '84
👧 2015, 👧 2021,💔👧 2024 14tc
01.2025 rozpoczynamy starania o kolejne👶🏻
08.2025
AMH - 2,75ng/ml
FSH - 6,61 IU/l
LH - 4,41 IU/l
Prolaktyna - 648,9 mU/l (norma 127-637)
TSH - 2,26
D3 - 35
Wyniki niby ok? To czemu ciąży nie ma? 🥹 -
Ja bym się na waszym miejscu powstrzymała. Z tego co pamiętam przed tym badaniem trzeba było zachować wstrzemięźliwość jakoś 2-5 dni (nie pamiętam dokładnie bo dawno mieliśmy). Nie masz pewności czy uda się przesunąć badanie na środę/czwartek a co jeśli się nie uda? Wówczas raczej do wizyty wyników nie będzie.35 💃34🕺
AMH 4,5
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 4AA x❄️❄️❄️ 4BB x ❄️❄️ -> PGT-A ⏳ -