Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bakterie w posiewie a IVF
Odpowiedz

Bakterie w posiewie a IVF

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mojemu mężowi wyszło z posiewu bakteria Enterococcus faecalis. Ja na razie czekam na swój posiew do końca miesiączki. Czy możecie mi powiedzieć czy miałyście styczność z tą bakterią oraz czy mocno odracza w czasie stymulację i punkcję? Trochę się jej przestraszyłam :(

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• czerwiec stymulacja do In Vitro (Invimed Kato)

• lipiec punkcja
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża tez ta bakteria wyszla. Wyleczyl dosc latwo jednym antybiotykiem, jednak odroczylismy procedure o 2 mce, zeby nie mialo to wplywu na wyniki.

• Szopka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internista powinien bez problemu przepisać antybiotyk. Ale niestety musi być wyleczone przed IVF.

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • KlauKalu Debiutantka

Wysłany: 27 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta bakteria wyszła u mnie, a u mężą areoccocus urinae, oboje byliśmy na antybiotyku, ja 7 dni mąż 14 dni, po pierwszej kuracji bakterie udało się zlikwidować i kontrolne posiewy po 1 tygodniu i po 4 tygodniach od zakończenia kuracji wyszły już ok. Bakterię trzeba zdecydowanie wyleczyć przed ivf, u nas jest jedną z podejrzanych przyczyn poronienia ale leczenie jest co do zasady szybkie i skuteczne.

Zula18 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ