Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bakterie w posiewie a IVF
Odpowiedz

Bakterie w posiewie a IVF

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mojemu mężowi wyszło z posiewu bakteria Enterococcus faecalis. Ja na razie czekam na swój posiew do końca miesiączki. Czy możecie mi powiedzieć czy miałyście styczność z tą bakterią oraz czy mocno odracza w czasie stymulację i punkcję? Trochę się jej przestraszyłam :(

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81| TSH 1,8
    • starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat,
    Koncentracja 167mln/ml,
    Ruch postępowy 1,35
    Morfologia 3%

•maj - kwalifikacja do in vitro | czerwiec- start stymulacji
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża tez ta bakteria wyszla. Wyleczyl dosc latwo jednym antybiotykiem, jednak odroczylismy procedure o 2 mce, zeby nie mialo to wplywu na wyniki.

• Szopka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internista powinien bez problemu przepisać antybiotyk. Ale niestety musi być wyleczone przed IVF.

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego
  • KlauKalu Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta bakteria wyszła u mnie, a u mężą areoccocus urinae, oboje byliśmy na antybiotyku, ja 7 dni mąż 14 dni, po pierwszej kuracji bakterie udało się zlikwidować i kontrolne posiewy po 1 tygodniu i po 4 tygodniach od zakończenia kuracji wyszły już ok. Bakterię trzeba zdecydowanie wyleczyć przed ivf, u nas jest jedną z podejrzanych przyczyn poronienia ale leczenie jest co do zasady szybkie i skuteczne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ