SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Bakterie w posiewie a IVF
Odpowiedz

Bakterie w posiewie a IVF

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zula18 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mojemu mężowi wyszło z posiewu bakteria Enterococcus faecalis. Ja na razie czekam na swój posiew do końca miesiączki. Czy możecie mi powiedzieć czy miałyście styczność z tą bakterią oraz czy mocno odracza w czasie stymulację i punkcję? Trochę się jej przestraszyłam :(

• PCOS| brak owulacji| hashimoto

• astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• IVF| punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt CRL 0,45cm i ❤️

• 6+5| 0,79cm | 126 bpm 🦋
    • 8+1| 1,75cm
    •9+5| 2,89 cm
    • I prenatalne| ⌛️⏳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 12:18

• Szopka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internista powinien bez problemu przepisać antybiotyk. Ale niestety musi być wyleczone przed IVF.

Starania od 2024
    AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik

I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
    10/25 FET 4BC 💔
    II IVF 01/26 - 6🥚→👎
    III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja od 30 lipca
  • KlauKalu Debiutantka

Wysłany: 27 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta bakteria wyszła u mnie, a u mężą areoccocus urinae, oboje byliśmy na antybiotyku, ja 7 dni mąż 14 dni, po pierwszej kuracji bakterie udało się zlikwidować i kontrolne posiewy po 1 tygodniu i po 4 tygodniach od zakończenia kuracji wyszły już ok. Bakterię trzeba zdecydowanie wyleczyć przed ivf, u nas jest jedną z podejrzanych przyczyn poronienia ale leczenie jest co do zasady szybkie i skuteczne.

Zula18 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ