X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bakterie w posiewie z szyjki
Odpowiedz

Bakterie w posiewie z szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annnie Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki z posiewu z szyjki macicy i wyszły mi dwie bakterie beztlenowe: https://zapodaj.net/def893ad0cc5d.jpg.html
    Gardnerella i Prevotella.

Nie umiem znaleźć większej ilości informacji o nich.
    Czy niepowodzenia mogą z nich wynikać? Co to za dziady w ogóle? Jak leczenie, miał ktoś? 🤷‍♀️🫣

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecność gardnerelli na pewno świadczy o vaginozie i wymaga leczenia. Jakiego, nie wiem, ale na pewno to nie jest bytujące flora. Drugiej bakterii nie znam niestety

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam grandenelle i miałam antybiotyk dopochwowo ale leczyłam 3 miesiące dopiero po podaniu doustnym o dopochwowym przeszło przez ta bakterie nabawiłam się tez ureoplasmy. Przy badaniu kontrolnym warto tez zrobić posiew z szyjki na myko i ureoplasme.

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ