X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bakterie w posiewie z szyjki
Odpowiedz

Bakterie w posiewie z szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annnie Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki z posiewu z szyjki macicy i wyszły mi dwie bakterie beztlenowe: https://zapodaj.net/def893ad0cc5d.jpg.html
    Gardnerella i Prevotella.

Nie umiem znaleźć większej ilości informacji o nich.
    Czy niepowodzenia mogą z nich wynikać? Co to za dziady w ogóle? Jak leczenie, miał ktoś? 🤷‍♀️🫣

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecność gardnerelli na pewno świadczy o vaginozie i wymaga leczenia. Jakiego, nie wiem, ale na pewno to nie jest bytujące flora. Drugiej bakterii nie znam niestety

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam grandenelle i miałam antybiotyk dopochwowo ale leczyłam 3 miesiące dopiero po podaniu doustnym o dopochwowym przeszło przez ta bakterie nabawiłam się tez ureoplasmy. Przy badaniu kontrolnym warto tez zrobić posiew z szyjki na myko i ureoplasme.

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ