Bardzo niski progesteron
-
Cześć dziewczyny.
Wiem, że na niski progesteron bierze się dupka czy luteinę, ale... ja przyjmuję już te leki. Dziś mam 24 dc (11 dpo i ostatni brania luteiny). Wczoraj zbadałam progesteron. Wynik to AŻ 0,27 , czyli norma dla fazy folikularnej
I już sama nie wiem co o tym myśleć. Dlaczego pomimo brania leku progesteron jest tak żałośnie niski?
Dodam, że wcześniej brałam dupka - dwie tabletki dziennie i progesteron był niewiele większy (0,3), wiec lekarz zamienił mi dupka na luteinę i... jest jeszcze gorzej
Oczywiście do ginekologa się wybieram, ale dopiero w przyszłym tygodniu może mnie przyjąć. A ja po prostu nie wiem już co mam robić i myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:17
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualny
-
Wiem, widziałam tę odpowiedź ale niewiele ona wnosi do tematu, zwłaszcza ze ja jestem na wspomagaczachHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Moze juz progesteron Ci sie obnizyl przed @? A badalas progesteron 7dpo? Wyglada to na niedomoge cialka zoltego... Ale czemu nie przyswajasz lytki np hm.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyBeata.D wrote:Ja bym tez typowala zblizajaca sie @ Wychodzi ze prawdopodobnie masz krotka FL. I jesli mierzysz tempke to w nastepnym cyklu sugerowalabym zbadac progesteron jednak 7dpo. Mi ciagle lekarz powtarza ze dupek nie wychodzi w krwi ale spelnia swoja role
tez wlasnie ostatnio przeczytalam, ze mimo brania dupka czy luteiny - nie bedzie on potem w wyniku badan uwzgledniony... -
Hej dziewczyny:) bardzo Was proszę o pomoc: Czy Waszym zdaniem wszystko ok z moimi wynikami:
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 86 mg/dl 70 99,00 ~
Uwaga! Zmiana zakresu referencyjnego.
Glukoza po 1 godz. 134 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 85 mg/dl
Progesteron 14,06 ng/ml w 21 dc?
będę wdzięczna za Waszą opinięneomi34 -
Beata.D wrote:Ja bym tez typowala zblizajaca sie @ Wychodzi ze prawdopodobnie masz krotka FL. I jesli mierzysz tempke to w nastepnym cyklu sugerowalabym zbadac progesteron jednak 7dpo. Mi ciagle lekarz powtarza ze dupek nie wychodzi w krwi ale spelnia swoja role
To mój 23 cs. I tam moja faza lutealna trwa zwykle 11-12 dni. Zresztą owulacje też mam dość szybko 12-14 dc. Czyli ogólnie krótkie cykle.
I tak też obstawiam zbliżającą się @ tylko... dziś 15 dpo i... cisza. A przy takim wyniku już dawno powinna być @.
Nie chce sobie robić nadziei, ale... już sama nie wiem
A jeśli faktycznie leki nie wychodzą w krwi a swoją rolę spełniły? Albo w laboratorium się pomylili?
Chyba się przełamię i zrobię jutro test/betę...Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...