Białystok in vitro w badaniach klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z objawow to glownie wrazliwosc na zapachy.. musialam odstawic swoj ulubiony krem do rak bo zapach mi zaczal przeszkadzac. W brzuchu czasami cos zakluje, zaboli.. mieso jem raczej na sile, bardziej owoce, warzywa , nabial. Szczegolnie kwasne rzeczy
Moj maz byl ze mna na obu wizytach, filmiki nagrywal
Co do tsh to skacze w ciazy ponoc, dlatego trzeba kontrolowac. Ja jestem na Euthyrox 75 i mi tarczyca spadla z 1,5 do 0,3. Mam za ok 2 tyg powtorzyc badania, jak mocniej spadnie to bedzie trzeba zmniejszyc dawke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 23:17
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Czyli podsumowując każda z nas ma inaczej na początku ciąży z tarczycą jednym TSH leci w dół, innym w górę, albo jak u mnie narazie stała wartość.
Pszczoła wizyty w Warszawie u gina i prowadzenie ciąży to porządne pieniądze. Moim zdaniem sens jest wydawania takiej kasy jeżeli ten ginekolog pracuje w szpitalu w którym chciałabyś rodzić, czy to na patologii czy na porodówce dyżuruje. Zawsze to potem większy komfort dla rodzącej głównie psychiczny że nie jesteś tam tak całkiem anonimowa rodząca. A są sytuacje gdy taka "znajomość' się przydaje np gdy poród nie idzie tak jak powinien a oni sobie zwlekają z CC. Patrzyłam ceny to średnio wychodzi za wizytę z USG 380 zł.pszczola2000 lubi tę wiadomość
-
Hej, super, ze u Was taj pozytywnie, brzuszki rosna, to najwazniejsze. Kilogramy pozniej zleca😍
Zastanawiam sie, czy jie przeniesc sie juz od kolejnej procedury do Kriobanku, choc skreslanie kliniki z powodu 1 porazkiz ktora jest wpisana przeciez w ryzyko jest glupie🤔 ale moze tam wszczepiaja jakies fluidy ciazowe czy co😅pszczola2000 lubi tę wiadomość
Moje kalendarium🙂
25 lutego 2019: diagnoza- slabe nasienie, oligospermia ciezka
16 kwietnia: 1 wizyta w Bocianie.
19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.
I procedura:
4 maja: stymulacja start
10 maja: wizyta kontrolna
13 maja: punkcja😍 12 komorek, 2 blastocysty
18 maja:transfer naszego dzieciaczka ❤
27 maja: beta ujemna.
15 lipca: transer jedynego mrozaka 1BB
26 lipca: 12dpt beta 0
II procedura:
23 września: zaczynamy stymulacje do II procedury
3 października: punkcja 18 komorek, 6 blastocyst🥰
8 października: transfer blastki 4AA
15 października: 7dpt beta 56.8
21 października: 13dpt beta 1156🥰
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
Petunia rób transfer bez przenoszenia tylko dołóż sobie te wszelkie wzbogacenia jak Atosiban i embrioglue, potem zbadaj progesteron 3 dobę po. I weź urlop na po transferze przynajmniej ze 3-4 dni.
-
Petunia88 wrote:Hej, super, ze u Was taj pozytywnie, brzuszki rosna, to najwazniejsze. Kilogramy pozniej zleca😍
Zastanawiam sie, czy jie przeniesc sie juz od kolejnej procedury do Kriobanku, choc skreslanie kliniki z powodu 1 porazkiz ktora jest wpisana przeciez w ryzyko jest glupie🤔 ale moze tam wszczepiaja jakies fluidy ciazowe czy co😅
Ja bym zrobiła criotranafer tam gdzie jestes i wzięła to co piszą dziewczyny, a ewentualnie druga procedura możesz się przenieść. -
Teraz mialam urlop caly tydzien, teraz mysllam, moze ze 2 dni wziac i wrocic do normalnosci.Moje kalendarium🙂
19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.
I procedura:
II procedura:
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
Tak, tak mysle o przenosinach juz z druga procedura, a kto wie, moze inaczej tam do nas podejda. W sumie nie taki trudny z nas przypadek chyba, ale cos trzeba zrobic by bylo lepiej.Moje kalendarium🙂
I procedura:
II procedura:
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
nick nieaktualnyDziewczyny widziałam ❤ Ufff
Niestety mam lekką hiperstymulację stąd ból jajnika, który jest wielki... dostałam zastrzyki Clexane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:16
pszczola2000, mrt87, Natka44, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
sua wrote:Dziewczyny widziałam ❤ Ufff
Niestety mam lekką hiperstymulację stąd ból jajnika, który jest wielki... dostałam zastrzyki Clexane.
Kup sobie elektrolity w rossmannie marki Litorsal są smaczne (taki jak pluszzz). Dieta lekkostrawna, dużo wody pij 2-3l, może te nutridrinki by jeszcze pomogly?
Ja czuję się dobrze, więc ciekawe czy u mnie się rozwinęła hiperka bo na transferze miałam wodę w brzuchu.
Jutro lecimy na Cypr!!sua, Petunia88, Natka44, Olga_89, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niech mówią. zamierzam w połowie lipca iść na l4 juz
-
nick nieaktualny
-
Z tym lataniem to chyba mozna.. bo ja np po pierwszym transferza musialam przyleciec z UK do PL na bete. Ciazy z tego nie bylo,ale dr powiedziala mi, ze nawet jakby byla to nie ma przeciwwskazan do lotu. Z kolei jak bylam tu w UK u ginekolog, to powiedziala mi tez, ze przeciwwskazan nie widzi, ale na moim miejscu by odpuscila latanie w 1 trymestrze. Ze ta ciaza byla mocno wyczekiwana i jak nie mam nic powaznego do zalatwienia to zebym odpuscila lot. Ja poki co mam zaplanowany lot na 28.06 do PL, ale bedzie to juz poczatek 2 trym
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
nick nieaktualny
-
różne są przypadki. niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą ze są w ciąży a latają.
Z kolei moja koleżanka rodzi pod koniec sierpnia, a teraz szukaja jakiejś wycieczki.
Wycieczkę miałam wykupioną we wrześniu 2018, więc szkoda kasy, po drugie to mogą być nasze ostatnie wakacje przez najbliższe 2lata, bo nie wiem czy sie odważymy gdzieś polecieć z maluszkiem.
Nie dajmy się zwariować
Mama ginekolog:
"2. Dylematy kobiet w ciąży
„Czy podróż samolotem w ciąży jest bezpieczna?”
Pisałam już o tym wielokrotnie i mówiłam chyba jeszcze więcej razy 😉 Można podróżować samolotem w ZDROWEJ niezagrożonej ciąży. Problem jest w tym, że kobieta nigdy nie wie czy ciąża rzeczywiście przebiega prawidłowo czy nie. Zatem zawsze 1-2 tyg. przed wylotem warto udać się do ginekologa i uzyskać odpowiednie zaświadczenie – które jest też wymagane przez wiele linii lotniczych.
Latanie nie zwiększa ryzyka wad płodu, nie zwiększa ryzyka porodu przedwczesnego czy poronienia. Latanie samolotem – zarówno u kobiet w ciąży – jak i u osób nie w ciąży – jest czynnikiem ryzyka choroby zakrzepowo zatorowej. W ciąży to ryzyko samo w sobie jest nieco większe. Więc według wytycznych na lotach długo dystansowych (a według części lekarzy) na każdym locie u kobiety w ciąży powinniśmy zastosować profilaktykę w postaci podania podskórnie jednorazowo heparyny drobnocząsteczkowej. A na pewno powinniśmy stosować profilaktykę mechaniczną – czyli ruch. Zatem lecąc idźcie do toalety co godzinę – choć pewnie w ciąży i tak będziecie musiały to zrobić . Druga bardzo ważna rzecz to odpowiednie nawodnienie. W dniu podróży powinniście wypić przynajmniej 2,5 l wody.
Ale lot sam w sobie nie zagraża waszemu dziecku – w wielu krajach – nawet stewardessy mogą dalej pracować w ciąży! Jest na ten temat wiele badań."KarolaOla lubi tę wiadomość
-
Mam w sumie jeszcze 3 zastrzyki clexane więc odnośnie heparyny mogę użyć.
-
Pszczoła udanego urlopu uważaj na upały to myślę gorsze niż krótki lot. Nie lecisz przecież na Malediwy
pszczola2000 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, niestety allinclusive mi się nie przyda % ;p za to mąż będzie nadrabial.
Po stresie oczekiwań czy się udało czy nie, nie też się przyda wypoczynek
Lecimy dopiero 18.25