Białystok in vitro w badaniach klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
pszczola2000 wrote:Petunia 🤞✊✊
Daj znać jutro.
Ile pobrali Ci dziś komórek?
Punkcje mialam wczoraj i pobrali mi 18 komorek, jeśli będą ładne, to nadliczbowe zamrazamy. A można robić transfer w 4 dobie?bo wstepnie mam zaplanowany transfer na niedzielę, tak jakby 4 doba.mrt87 lubi tę wiadomość
Moje kalendarium🙂
25 lutego 2019: diagnoza- slabe nasienie, oligospermia ciezka
16 kwietnia: 1 wizyta w Bocianie.
19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.
I procedura:
4 maja: stymulacja start
10 maja: wizyta kontrolna
13 maja: punkcja😍 12 komorek, 2 blastocysty
18 maja:transfer naszego dzieciaczka ❤
27 maja: beta ujemna.
15 lipca: transer jedynego mrozaka 1BB
26 lipca: 12dpt beta 0
II procedura:
23 września: zaczynamy stymulacje do II procedury
3 października: punkcja 18 komorek, 6 blastocyst🥰
8 października: transfer blastki 4AA
15 października: 7dpt beta 56.8
21 października: 13dpt beta 1156🥰
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
Skoro wczoraj to niedziela to 3doba.
Transfery są w 3 lub 5 dobie. -
Petunia88 trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞 🤞 🤞
Ja miałam wizytę. Mały rośnie. 2130 g
Według usg w 2,5 tyg przybrał 0.5 kg 😂
Lokator się rozpycha 😀.
mrt87, Malinowa91, Petunia88, pszczola2000, KarolaOla, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
Słabe nasienie,
Amh 1,76
Pierwsza stymulacja Angelius-2 zarodki do 5 doby, 2 nieudane transfery😣
02.2019 Badania kliniczne Bocian Białystok-2 zarodki
7.03.19 transfer jednego, drugi ❄️czeka na nas
18.03.19 beta 258.1😍
Czekamy na naszego Synka
14.11.2019 jest on, nasz największy Skarb -
nick nieaktualnyPetunia trzymamy kciuki ✊
Dziewczyny mam pytanie, jestem katoliczką. Może nie zawsze praktykującą chodzącą do koscioła ale jestem osobą wierzącą. Powiedzcie mi jak to jest w Waszym przypadku jeżeli chodzi o spowiedź, komunię i sam chrzest dziecka? Przecież nie pójdę do konfesjonału i nie powiem, że żałuję za grzechy, bo nie żałuję za podejście do in vitro, za zamrożenie dwóch zarodków. Albo czy mówić księdzu o in vitro przed chrztem? Przecież i tak nie spotkam się ze zrozumieniem, a nie daj Boże z odmówieniem udzielenia chrztu... macie takie dylematy? -
pszczola2000 wrote:Skoro wczoraj to niedziela to 3doba.
Transfery są w 3 lub 5 dobie.
Racja, jakoś dniami liczylam. Kurczę, mam nadzieję, że będą chcieli mi podać blastke.Moje kalendarium🙂
19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.
I procedura:
II procedura:
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
Sua, ja jeszcze nie byłam u spowiedzi od czasu ivf 🙈
Moze do spowiedzi idź wcześniej do innego księdza? Innej parafii? Zobaczysz czy faktycznie każdy z nich jest taki zasadniczy ;p
nigdy nie chrzcilam dziecka, ale czy o takie rzeczy przed chrztem/przy zapisie pytają??
Ja nie mówię o ivf. Szczerze mówiąc już zapomniałam. Dziecko jest, i nie ważne skąd jest.
No ale każdy robi wg własnego uznania/wiary/przekonania.Petunia88, sua, Foto_Anna, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
Ja nie spowiadam się z tego.. Nie uważam, że IVF jest grzechem.. A już napewno nie takim którego żałuję.. Mam ochotę kiedyś pogadać sobie na ten temat z księdzem. Ale na spokojnie, na neutralnym gruncie np podczas pielgrzymki.. Co do chrztu, nie zamierzam również informować o sposobie poczęcia, gdyż to tylko i wyłącznie moja sprawa.. Są w naszej okolicy 2 Kościoły, gdzie podejrzewam że napewno by nie robili z tym problemów... Ale takie informacje zostawiam dla siebie i bliskich 😉
Tym bardziej że podobnie jak Pszczoła, ja już zapomniałam że to było IVF🤣sua, Petunia88, pszczola2000, Foto_Anna, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Co do spowiedzi ... dawno temu przed pierwszym podejściem podczas spowiedzi porozmawiałam z księdzem ze chce podejść do in vitro. Ze tyle sprzecznością we mnie ... ze nie wiem jak ti zeobic bo kościół taki przeciwny w swej postawie
A to co uszlyszalam wprawiło mnie w osłupienie ...
Ksiądz rzekł ze on to uważa za metodę leczenia taka sama jak choroby serca i inne. Ze nie powinnam się głowic nad tym przez pryzmat grzechu. Bo chęć zostania rodzicem nie jest żadnym grzechem.
I takie tam ...
nigdy więcej o żadnej procedurze czy o czymkolwiek noe zwiedzałam się żadnemu księdzu podczas spowiedzi.sua, Petunia88, pszczola2000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny 😚 dokładnie Olga nie uważam, że in vitro to grzech. Właśnie nie byłam ostatnio u spowiedzi, a zbliża się okazja więc tak zastanawiałam się jak do tego podejść. Teraz już nie mam wątpliwości najwyżej będę za to rozliczona na sądzie ostatecznym 🙈 😜
Petunia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPozwolę się wtrącić. Ja mam zaprzyjaznionego księdza który mi powiedział, ze dziś kościół zabrania im vitro..A może za 10-15 lat zacznie zezwalać. I wtedy dla mnie będzie za późno. Więc mam sie wcale nie przejmować.
Od pewnych spraw jest regułka "więcej grzechów nie pamiętam...."
Ja jestem osobą wierząca Ale z praktyką jest u mnie słabo. Średnio uznaje sakrament pokuty. Nie rozumiem jak mogę opowiadać o swoich występkach osobie, która ma więcej grzechów ode mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 23:35
sua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetween ostatnie zdanie 👌i do tego na jakiej podstawie ma prawo nie udzielić odpuszczenia grzechów, choć tak jak napisałaś sam grzeszy... wiadomo jest ksiądz i ksiądz nie ma co wrzucać każdego do tego samego worka.
Natka jak sytuacja?
Petunia to Twój dzień? 🙈✊
-
sua wrote:Between ostatnie zdanie 👌i do tego na jakiej podstawie ma prawo nie udzielić odpuszczenia grzechów, choć tak jak napisałaś sam grzeszy... wiadomo jest ksiądz i ksiądz nie ma co wrzucać każdego do tego samego worka.
Natka jak sytuacja?
Petunia to Twój dzień? 🙈✊
Dziękuję za pamiec😘 wczoraj dzwonił embriolog i na szczescie umowil nas na wtorek, więc jeszcze duzo pije wyplukuje z siebie co trzeba i we wtorek prosze o kciuczki✊ podpytalam go o zarpdki, to na dzien wczorajszy byly wszystkie 6!! Mowil, ze sa ladne, dobrze rokuje. Wiem, ze sytuacja może sie zmienic, ale to juz bardzo dobra wiadomość🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 12:37
sua, pszczola2000, Żaba88, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
Moje kalendarium🙂
I procedura:
II procedura:
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
Petunia super! Wg mnie lepiej mieć transfer w 5dobie niż 3, bo podobno 4 doba jest najgorsza dla zarodka do przeżycia.
Petunia88, KarolaOla lubią tę wiadomość
-
pszczola2000 wrote:Petunia super! Wg mnie lepiej mieć transfer w 5dobie niż 3, bo podobno 4 doba jest najgorsza dla zarodka do przeżycia.
Dlatego właśnie liczylam na 5 dobe🙂
Mialyscie badany prpgesteron przed transferem? Na październikowy wątku teraz np tym mowa, ze to bardzo ważna sprawa i jesli jest za niski to transfer powinien zostać przesunięty.Moje kalendarium🙂
I procedura:
II procedura:
❄❄❄❄❄ na zimowisku -
nick nieaktualnyOstatni raz miałam badany tydzień przed transferem i wynosił 1,15 ng/ml sprawdziłam właśnie Obiło mi sie o uszy, że jak jest za wysoki to mogą odroczyć (ale ręki nie dam uciąć 😜). A właśnie przeczytałam to " Dość ważnym parametrem przed transferem zarodków jest poziom progesteronu, gdyż może on wskazywać na przedwczesną luteinizację śluzówki, co oznacza, że może utrudniać, a przy wysokim poziomie, uniemożliwiać implantację zarodka."
Petunia88, KarolaOla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak, nam w badaniach sprawdzali proga, ma być niski
sua lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny
jestem po szczęśliwej procedurze in vitro (klinika Bocian) i zostały mi dwa nowe opakowania
CLEXANE 4000 j.m. (40 mg)/ 0,4 ml
10 ampułko-strzykawek
(data ważności 10/2021 i 11/2021)
zakupione za 112,62 zł za opakowanie.
Sprzedam oba opakowania za 130 zł. Mieszkam w Białymstoku.
Czy którejś z Was przepisano ten lek w takiej dawce?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane stymulacje, punkcje i transferyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 10:37
-
Jestem po wizycie Mała waży 2027 gram i jest blisko połowy normy. Oznak cukrzycy nie ma jest proporcjonalna i wielkością pokrywa się z terminem z OM. Ja mam wody płodowe też w normie bo bałam się wielowodzia. Lezy sobie poprzecznie a była głową w dół. Rodzić mogę w Białymstoku od 10 listopada.
sua, Malinowa91, Żaba88, pszczola2000, KarolaOla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny