X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Biopsja endometrium z cd138/ histeroskopia
Odpowiedz

Biopsja endometrium z cd138/ histeroskopia

Oceń ten wątek:
  • Woman2020 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu19 wrote:
    Ja też miałam histero na nfz, lekarz pobrał mi dodatkowe wycinki (porosilam go o to) zatopił w formalinie i dostałam do ręki przy wypisie. Na następny dzień zawiozłam do swojej kliniki i zbadałam prywatnie na cd138 I cd56.
    A jak przechowywalas ten wycinek? Mam mieć histeroskopia na NFZ a wycinek do badań przyjmują do 15.00 i nie zdążę w tym samym dniu zawieść.??

• Asika Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2024, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze po histeroskopii , gdzie mialam wycinany polip wiadomo mialam plamienie przez pare dni. Dokladnie przez 5 dni. Potem dwa dni nie bylo nic, a po dwoch dniach znowu cos sie pokazalo. Dzisiaj jest kolejny dzien plamienia, ale jest wieksze i brzuch mnie boli jak na okres... czy to normalne? Nie wiem czy dzwonic do mojej lekarki, bo nie chce robic zamieszania. Dlategp najpierw chcialam sie Was zapytac czy to jest normalne i czy to mozliwe zeby okres teraz przyszedl? Powinien byc 12 lipca

• Asika Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2024, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam sie martwic, czy to normalne po histeroskopii...

• Magdus46 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie kiilka dni po histeroskopii a w szczegolnosci gdy cos bylo wycinane lub robiony byl scratching, jest zupelnie normalne. Ja tez tak mialam miesiąc temu.

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam wynik biopsji
    Cd138 9/1 dpw - duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm.

Norma jest napisane tak: poniżej 2/1 dpw odczyn ujemny, a powyżej lub równy - odczyn dodatni (chronic endometritis)

Czy ten wynik jest bardzo zły? Jestem zielona, tu widziałam wyniki podawane w mm2

Czy antybiotyk wystarczy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 19:28

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Cześć dziewczyny mam wynik biopsji
    Cd138 9/1 dpw - duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm.

Norma jest napisane tak: poniżej 2/1 dpw odczyn ujemny, a powyżej lub równy - odczyn dodatni (chronic endometritis)

Czy ten wynik jest bardzo zły? Jestem zielona, tu widziałam wyniki podawane w mm2

Czy antybiotyk wystarczy ?

Jak długo czekałaś na wyniki? Jesteś w trakcie leczenia?

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Jak długo czekałaś na wyniki? Jesteś w trakcie leczenia?

Po 3 tyg napisałam czy są i były, być może byłyby już wcześniej. Skończyłam antybiotyk Unidox w sobotę.

Aggie11 lubi tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈
  • Toja123 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to ja jestem jakimś wyjątkiem, ale mi przy histeroskopii na NFZ wzięli biopsję i miałam badanie między innymi cd 138, cd 56 i jeszcze chyba 5 innych na fundusz normalnie .... było to teraz w październiku. Miałam jeszcze z tej biopsji robiony jakiś test na receptory endometrium (ER?). Też na NFZ.

Czy mozna prosic o wiadomosc priv ktory to szpital w Malopolsce prosze, dodalam Pania do przyjaciolek

• Toja123 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to ja jestem jakimś wyjątkiem, ale mi przy histeroskopii na NFZ wzięli biopsję i miałam badanie między innymi cd 138, cd 56 i jeszcze chyba 5 innych na fundusz normalnie .... było to teraz w październiku. Miałam jeszcze z tej biopsji robiony jakiś test na receptory endometrium (ER?). Też na NFZ.

@Muszka1 czy mozna prosic na priv lub tutaj ktory to szpital?

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ