Biopsja endometrium z cd138/ histeroskopia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilu19 wrote:Ja też miałam histero na nfz, lekarz pobrał mi dodatkowe wycinki (porosilam go o to) zatopił w formalinie i dostałam do ręki przy wypisie. Na następny dzień zawiozłam do swojej kliniki i zbadałam prywatnie na cd138 I cd56.
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze po histeroskopii , gdzie mialam wycinany polip wiadomo mialam plamienie przez pare dni. Dokladnie przez 5 dni. Potem dwa dni nie bylo nic, a po dwoch dniach znowu cos sie pokazalo. Dzisiaj jest kolejny dzien plamienia, ale jest wieksze i brzuch mnie boli jak na okres... czy to normalne? Nie wiem czy dzwonic do mojej lekarki, bo nie chce robic zamieszania. Dlategp najpierw chcialam sie Was zapytac czy to jest normalne i czy to mozliwe zeby okres teraz przyszedl? Powinien byc 12 lipca
-
Cześć dziewczyny mam wynik biopsji
Cd138 9/1 dpw - duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm.
Norma jest napisane tak: poniżej 2/1 dpw odczyn ujemny, a powyżej lub równy - odczyn dodatni (chronic endometritis)
Czy ten wynik jest bardzo zły? Jestem zielona, tu widziałam wyniki podawane w mm2
Czy antybiotyk wystarczy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 19:28
♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
Owulacje naturalne ☑️
Poradnia od 07.2024
Drożność ☑️
Hormony ☑️
AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
Antybiotykoterapia Unidox
➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną
Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
Ruch postępowy 22% (47mln)
Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
Hba 82% ☑️
Mar test 13% ❓
Chromatyna 6,45% ☑️ -
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny mam wynik biopsji
Cd138 9/1 dpw - duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm.
Norma jest napisane tak: poniżej 2/1 dpw odczyn ujemny, a powyżej lub równy - odczyn dodatni (chronic endometritis)
Czy ten wynik jest bardzo zły? Jestem zielona, tu widziałam wyniki podawane w mm2
Czy antybiotyk wystarczy ?
Jak długo czekałaś na wyniki? Jesteś w trakcie leczenia? -
Aggie11 wrote:Jak długo czekałaś na wyniki? Jesteś w trakcie leczenia?
Po 3 tyg napisałam czy są i były, być może byłyby już wcześniej. Skończyłam antybiotyk Unidox w sobotę.Aggie11 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
Owulacje naturalne ☑️
Poradnia od 07.2024
Drożność ☑️
Hormony ☑️
AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
Antybiotykoterapia Unidox
➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną
Seminogram morfologia 5%->2% 🙁