X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Birads 3 przed inseminacją
Odpowiedz

Birads 3 przed inseminacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Akemi Nowa

Wysłany: 22 lipca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    W sobotę zrobiłam usg piersi i w jednej wyszła mi torbiel (birads 2) a w drugiej coś co w opisie mam oznaczone jako birads 3. Zalecenia mam takie żeby zrobić biopsję albo za 3 miesiące powtórzyć usg.
    Zdecydowałam się na biopsję, bo nie wytrzymam 3 miesięcy w niewiedzy. Niestety na wynik biopsji trochę się czeka.
    W czwartek mam kontrolę cyklu przed inseminacją, która mogłaby się pewnie odbyć jeszcze w tym samym tygodniu jeżeli będzie wszystko ok.

Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy birads 3 dyskwalifikuje z inseminacji?

Już jeden cykl inseminacji nam przepadł bo owulacja była po stronie, gdzie miałam usunięty jajowód, a staramy się od 2 lat:(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ