X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Błagam o pomoc , radę
Odpowiedz

Błagam o pomoc , radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poroniłam rok temu i miałam
    od tamtej pory mam
    słabe endrometirium i niskim progesteronem sądze że grudzień i luty doszło " dozaplodnienia" mala słaba blada słabo widoczna kreska na teście po chwili plamienie i okres. Czyli mi się wydaje , że zarodek nie może się zagnieżdża. Jestem może w tym wszytski. Zielona wiec prosze o radę jak podwyższyć progesteron oraz endrometirium. Niesety w moim życiu miałam już az 3 łyżeczkowania:( sadze ze to miało duże znaczenie.

• JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pisze jakieś " glupoty" to kwestia braku wiedzy I proszę mnie naprostowac była bym wdzięczna.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówisz o cyklach naturalnych? Może potrzebujesz wsparcia estrogenami, progesteronem. Może masz problemy z zapalenie endometrium, możesz mieć niedokrwieniem endometrium - heparyne stosowałaś? Możesz mieć szereg różnych schorzeń ślę beż bsdan die nie obejdzie. Znajdź dobrego lekarza w centrum leczenia niepłodności i zacznijcie od badań.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te poronienia na jakim etapie były?

• Estrella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA wrote:
    Poroniłam rok temu i miałam
    od tamtej pory mam
    słabe endrometirium i niskim progesteronem sądze że grudzień i luty doszło " dozaplodnienia" mala słaba blada słabo widoczna kreska na teście po chwili plamienie i okres. Czyli mi się wydaje , że zarodek nie może się zagnieżdża. Jestem może w tym wszytski. Zielona wiec prosze o radę jak podwyższyć progesteron oraz endrometirium. Niesety w moim życiu miałam już az 3 łyżeczkowania:( sadze ze to miało duże znaczenie.

Mi w szpitalu po poronieniu mówili że po lyzeczkowaniu mogą być problemy z cienkim endo. Akurat trafiłam na lekarke która jak usłyszała o moich problemach z zajściem w ciążę to walczyła ze mną i dała mi czopki z cytotekiem. Udało się w ten sposób uniknąć zabiegu.

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ