X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Błagam o pomoc , radę
Odpowiedz

Błagam o pomoc , radę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poroniłam rok temu i miałam
    od tamtej pory mam
    słabe endrometirium i niskim progesteronem sądze że grudzień i luty doszło " dozaplodnienia" mala słaba blada słabo widoczna kreska na teście po chwili plamienie i okres. Czyli mi się wydaje , że zarodek nie może się zagnieżdża. Jestem może w tym wszytski. Zielona wiec prosze o radę jak podwyższyć progesteron oraz endrometirium. Niesety w moim życiu miałam już az 3 łyżeczkowania:( sadze ze to miało duże znaczenie.

• JA Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pisze jakieś " glupoty" to kwestia braku wiedzy I proszę mnie naprostowac była bym wdzięczna.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówisz o cyklach naturalnych? Może potrzebujesz wsparcia estrogenami, progesteronem. Może masz problemy z zapalenie endometrium, możesz mieć niedokrwieniem endometrium - heparyne stosowałaś? Możesz mieć szereg różnych schorzeń ślę beż bsdan die nie obejdzie. Znajdź dobrego lekarza w centrum leczenia niepłodności i zacznijcie od badań.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te poronienia na jakim etapie były?

• Estrella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA wrote:
    Poroniłam rok temu i miałam
    od tamtej pory mam
    słabe endrometirium i niskim progesteronem sądze że grudzień i luty doszło " dozaplodnienia" mala słaba blada słabo widoczna kreska na teście po chwili plamienie i okres. Czyli mi się wydaje , że zarodek nie może się zagnieżdża. Jestem może w tym wszytski. Zielona wiec prosze o radę jak podwyższyć progesteron oraz endrometirium. Niesety w moim życiu miałam już az 3 łyżeczkowania:( sadze ze to miało duże znaczenie.

Mi w szpitalu po poronieniu mówili że po lyzeczkowaniu mogą być problemy z cienkim endo. Akurat trafiłam na lekarke która jak usłyszała o moich problemach z zajściem w ciążę to walczyła ze mną i dała mi czopki z cytotekiem. Udało się w ten sposób uniknąć zabiegu.

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ