X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak zarodków przy IVF
Odpowiedz

Brak zarodków przy IVF

Oceń ten wątek:
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Czy możecie mi podpowiedzieć jakie jeszcze badania warto wykonać prócz kariotypow i fragmentacji plemnika?
    Immunologia myślicie też?
    Ja nie podpowiem bo jeszcze nic nie robilam, ale chetnie tez sie dowiem bo jak teraz bedzie lipaaaa to biore sie tez konkretnie za badania:)

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    A czy masz określona przyczynę niskiego AMH? Czy robiłaś może testy genetyczne? Ja nie robiłam- lekarz uznał ze niepłodność wtórna a niskie AMH idiopatyczne. Ale czytałam o mutacjach genu i się martwię czy nic nie przekaże dalej. Pewnie ma zapas, ale ogolnie in vitro uczyniło mnie jeszcze większa panikara niż byłam wcześniej:)

A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt?:) wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej?:) badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt?:) wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej?:) badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?:)
    Ciężko mi jednoznacznie powiedzieć na to pytanie. Fakt jest taki, ze po 4 prawie miesiącach brania suplementów i lekko stymulowanym cyklu naturalnym pobrano mi dwie dojrzałe komórki, jedna obumarła hodowana 5 dni, natomiast drugi zarodek, 3 dniowy dobrej jakości dał mi ciąże. Zakładam ze to nie tylko wina samych supli, ale fakt ze lekarz zwracał uwagę na suplementację. S

KasiaBe lubi tę wiadomość

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Ciężko mi jednoznacznie powiedzieć na to pytanie. Fakt jest taki, ze po 4 prawie miesiącach brania suplementów i lekko stymulowanym cyklu naturalnym pobrano mi dwie dojrzałe komórki, jedna obumarła hodowana 5 dni, natomiast drugi zarodek, 3 dniowy dobrej jakości dał mi ciąże. Zakładam ze to nie tylko wina samych supli, ale fakt ze lekarz zwracał uwagę na suplementację. S

Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹
    Na pewno suplementacja nie zaszkodzi :) a jaki zarodek będziesz miała transferowany?

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Witajcie zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję porady i choć odrobinę nadzieji 😪Jestem po pierwszej procedurze po punkcji mieliśmy 12 dobrych oocytow,do zapłodnienia poszło 6. W 3 dobie zostało 5 w tym 3 bardzo dobrej klasy,niestety....w piątej dobie dostałam informację że po 4 dobie wszystkie przestały się rozwijać. Cały czas jestem w szoku,bo wszystkiego ale tego się nie spodziewałam....
    Czy jest sens próbować dalej? Czy ktoś miał taka sytuację i w końcu się udało 😭😭

Hej poczytaj fora może zastanówcie się nad klinikami w Czechach ponieważ po 1 nie ma tam limitu zapladnianych komórek u nas masz 12 a 6 nie wolno im zapłodnić z w Czechach zaplodnili by 12 .Czechy też często stosują krótki protokół przy słabych komórkach podobno to daje lepsze efekty jest mniej pęcherzyków ale mogą mieć lepszą jakość .pomyśl nad tym 🙂

MK32, frankapzn lubią tę wiadomość

• Lidziorek Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Jak Wam sie chce czytac, jest taki stary watek na forum "nie rozwijajace sie komorki". To byla kopalnia wiedzy co mozna zrobic, zeby poprawic wyniki jezeli w ogole sie da.

Z doswiadczenia powiem, ze to jest gra liczb. Czym wiecej sie probuje tym wieksze sa szanse, ze w koncu cos zaskoczy. Sa dziewczyny, ktore probowaly do skutku i w koncu trafialy na ten jeden zarodek, ktory sie przyjal :)
    Szanse sa tym wieksze im wieksze AMH i wiecej komorek.

Niestety nie zawsze sie udaje.
    Ja właśnie liczę na to,że da się coś jeszcze z mojego AMH wycisnąć...jeszcze nie chce przechodzić żałoby po moich komórkach mimo,ze pani dr je juz przekreslila...😔

Ona: '87
    Amh: 2,61(05.22) -> 4,21(05.23) -> 4,92 (07.24)
    Homocysteina 11,2-> 5,22 (?)
    Ferrytyna 33->
    Krzywe: G 4,41--9,5--4,87 I 4,0--33,8--24,1
    HbA1c❌️ 5,71 (4,00-6,00) -> 04.2024 Metformina 2000 -> 5,22
    FV (R2), MTHFR 1298 A>C, PAI-1 4G - hetero
    KIR Bx (brak 2DS3)
    08.23 CD56, CD138✅️

On: '82
    nadciśnienie, łuszczyca
    Zespół Alporta (dziedziczenie sprzężone z płcią)-> 2 przeszczepy-Advagraf, Encorton, Myfenax, Diuver, Tritace, Doxar, Nedal
    morfologia '22 '23 4% -> '24 1%

Kariotypy ✅️

1 ICSI 12.2022 p.krótki -> 16🥚 -> 5xMII-> 1 zaplodnienie -> ❌️
    2 ICSI + Zymot 08.2023 p.krótki -> 17🥚-> 3xMII -> ❌️
    3 ICSI 01.2024 p.dlugi -> 15🥚-> 8xMII -> 2 zaplodnienia -> 1x ❄️ 5.1.1. -> PGT-A ✅️ ❌️
    4 IVF 08.2024 p.dlugi -> ⏳️
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Na pewno suplementacja nie zaszkodzi :) a jaki zarodek będziesz miała transferowany?

Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @:) im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D
    Podczas stymulacji bralas cos konkretnego z supli ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @:) im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D

Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują :) ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było :)

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują :) ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było :)

No to tak jak ja w sumie, herbatki nie zaczelam bo to od 1dc cyklu podobno a do stymulacji sie boje w sumie:D no i wyczytalam ze dhea tez sie odstawia do stymulacji:D no u mnie nie wiem jak sie robi szczerze mowiac, to wszystko to dla mnie nowosc jeszcze:) wiecej szczerze mowiac dowiedzialam sie z tego forum niz z tej kliniki, ale tam tez jak poszlam to jak dziecko we mgle:D nawet nie bardzo wiedzialam o co pytac🤣 teraz juz bede bardziej w temacie to bede pytac o wszystko na bieżąco:)

• Silenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 5 zarodkow :)

Yahu, KasiaBe, MK32, frankapzn, domi_ lubią tę wiadomość

🩷💙

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Gratulacje💕💕💕

Silenka lubi tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:

Silenko super wynik🥰🙌🙌

Silenka lubi tę wiadomość

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Gratulacje ☺️☺️☺️👏

Lumi, Silenka lubią tę wiadomość

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • Lumi Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    A w której klinice robiłaś?

Lumi

---

2011 ciąża zatrzymana w 8TC
    06.2023 nieudane IVF
    08,09,10 cykl stymulowany
    03.2023 nieudane IVF
  • Lumi Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Gratulacje ☺️☺️☺️👏
    Czytam Twoja stopkę - dziwne że konorki były dobrej jakości i wszystkie zdegenerowaly.
    Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?

Lumi

---

2011 ciąża zatrzymana w 8TC
    06.2023 nieudane IVF
    08,09,10 cykl stymulowany
    03.2023 nieudane IVF
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi wrote:
    A w której klinice robiłaś?

Gameta Kielce🙂

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi wrote:
    Czytam Twoja stopkę - dziwne że konorki były dobrej jakości i wszystkie zdegenerowaly.
    Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?
    Dziś jadę na wizytę, może czegoś więcej się dowiem. W rozmowie telefonicznej lekarz zasugerował że to może być genetyka...sam był zdziwiony bo widział te zarodki w drugiej oraz trzeciej dobie.

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • acia29 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acia29 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...

A mowili chociaz w ktorym dniu zdegradowaly?:( Badania partnera w porzadku?

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ