Brak zarodków przy IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
frankapzn wrote:Czy możecie mi podpowiedzieć jakie jeszcze badania warto wykonać prócz kariotypow i fragmentacji plemnika?
Immunologia myślicie też?
-
Agaton0102 wrote:A czy masz określona przyczynę niskiego AMH? Czy robiłaś może testy genetyczne? Ja nie robiłam- lekarz uznał ze niepłodność wtórna a niskie AMH idiopatyczne. Ale czytałam o mutacjach genu i się martwię czy nic nie przekaże dalej. Pewnie ma zapas, ale ogolnie in vitro uczyniło mnie jeszcze większa panikara niż byłam wcześniej:)
A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt? wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej? badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?
-
nick nieaktualnyMK32 wrote:A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt? wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej? badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?
KasiaBe lubi tę wiadomość
-
Agaton0102 wrote:Ciężko mi jednoznacznie powiedzieć na to pytanie. Fakt jest taki, ze po 4 prawie miesiącach brania suplementów i lekko stymulowanym cyklu naturalnym pobrano mi dwie dojrzałe komórki, jedna obumarła hodowana 5 dni, natomiast drugi zarodek, 3 dniowy dobrej jakości dał mi ciąże. Zakładam ze to nie tylko wina samych supli, ale fakt ze lekarz zwracał uwagę na suplementację. S
Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹
-
nick nieaktualnyMK32 wrote:Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹
-
frankapzn wrote:Witajcie zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję porady i choć odrobinę nadzieji 😪Jestem po pierwszej procedurze po punkcji mieliśmy 12 dobrych oocytow,do zapłodnienia poszło 6. W 3 dobie zostało 5 w tym 3 bardzo dobrej klasy,niestety....w piątej dobie dostałam informację że po 4 dobie wszystkie przestały się rozwijać. Cały czas jestem w szoku,bo wszystkiego ale tego się nie spodziewałam....
Czy jest sens próbować dalej? Czy ktoś miał taka sytuację i w końcu się udało 😭😭
Hej poczytaj fora może zastanówcie się nad klinikami w Czechach ponieważ po 1 nie ma tam limitu zapladnianych komórek u nas masz 12 a 6 nie wolno im zapłodnić z w Czechach zaplodnili by 12 .Czechy też często stosują krótki protokół przy słabych komórkach podobno to daje lepsze efekty jest mniej pęcherzyków ale mogą mieć lepszą jakość .pomyśl nad tym 🙂MK32, frankapzn lubią tę wiadomość
-
Virginia wrote:Jak Wam sie chce czytac, jest taki stary watek na forum "nie rozwijajace sie komorki". To byla kopalnia wiedzy co mozna zrobic, zeby poprawic wyniki jezeli w ogole sie da.
Z doswiadczenia powiem, ze to jest gra liczb. Czym wiecej sie probuje tym wieksze sa szanse, ze w koncu cos zaskoczy. Sa dziewczyny, ktore probowaly do skutku i w koncu trafialy na ten jeden zarodek, ktory sie przyjal
Szanse sa tym wieksze im wieksze AMH i wiecej komorek.
Niestety nie zawsze sie udaje.Ona: '87
Amh: 2,61(05.22) -> 4,21(05.23) -> 4,92 (07.24)
Homocysteina 11,2-> 5,22 (?)
Ferrytyna 33->
Krzywe: G 4,41--9,5--4,87 I 4,0--33,8--24,1
HbA1c❌️ 5,71 (4,00-6,00) -> 04.2024 Metformina 2000 -> 5,22
FV (R2), MTHFR 1298 A>C, PAI-1 4G - hetero
KIR Bx (brak 2DS3)
08.23 CD56, CD138✅️
On: '82
nadciśnienie, łuszczyca
Zespół Alporta (dziedziczenie sprzężone z płcią)-> 2 przeszczepy-Advagraf, Encorton, Myfenax, Diuver, Tritace, Doxar, Nedal
morfologia '22 '23 4% -> '24 1%
Kariotypy ✅️
1 ICSI 12.2022 p.krótki -> 16🥚 -> 5xMII-> 1 zaplodnienie -> ❌️
2 ICSI + Zymot 08.2023 p.krótki -> 17🥚-> 3xMII -> ❌️
3 ICSI 01.2024 p.dlugi -> 15🥚-> 8xMII -> 2 zaplodnienia -> 1x ❄️ 5.1.1. -> PGT-A ✅️ ❌️
4 IVF 08.2024 p.dlugi -> ⏳️ -
Agaton0102 wrote:Na pewno suplementacja nie zaszkodzi a jaki zarodek będziesz miała transferowany?
Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @ im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D
Podczas stymulacji bralas cos konkretnego z supli ? -
nick nieaktualnyMK32 wrote:Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @ im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D
Podczas stymulacji bralas cos konkretnego z supli ?
Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było -
Agaton0102 wrote:Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było
No to tak jak ja w sumie, herbatki nie zaczelam bo to od 1dc cyklu podobno a do stymulacji sie boje w sumie:D no i wyczytalam ze dhea tez sie odstawia do stymulacji:D no u mnie nie wiem jak sie robi szczerze mowiac, to wszystko to dla mnie nowosc jeszcze:) wiecej szczerze mowiac dowiedzialam sie z tego forum niz z tej kliniki, ale tam tez jak poszlam to jak dziecko we mgle:D nawet nie bardzo wiedzialam o co pytac🤣 teraz juz bede bardziej w temacie to bede pytac o wszystko na bieżąco:)
-
Silenka wrote:Dziewczyny mam 5 zarodkow
Silenka lubi tę wiadomość
Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - 12.2024?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Silenka wrote:Dziewczyny mam 5 zarodkow
Lumi, Silenka lubią tę wiadomość
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
MK32 wrote:Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @ im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D
Podczas stymulacji bralas cos konkretnego z supli ?Lumi
---
2011 ciąża zatrzymana w 8TC
06.2023 nieudane IVF
08,09,10 cykl stymulowany
03.2023 nieudane IVF -
frankapzn wrote:Gratulacje ☺️☺️☺️👏
Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?Lumi
---
2011 ciąża zatrzymana w 8TC
06.2023 nieudane IVF
08,09,10 cykl stymulowany
03.2023 nieudane IVF -
Lumi wrote:Czytam Twoja stopkę - dziwne że konorki były dobrej jakości i wszystkie zdegenerowaly.
Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...
-
acia29 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...
A mowili chociaz w ktorym dniu zdegradowaly? Badania partnera w porzadku?