X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak zarodków przy IVF
Odpowiedz

Brak zarodków przy IVF

Oceń ten wątek:
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Czy możecie mi podpowiedzieć jakie jeszcze badania warto wykonać prócz kariotypow i fragmentacji plemnika?
    Immunologia myślicie też?
    Ja nie podpowiem bo jeszcze nic nie robilam, ale chetnie tez sie dowiem bo jak teraz bedzie lipaaaa to biore sie tez konkretnie za badania:)

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    A czy masz określona przyczynę niskiego AMH? Czy robiłaś może testy genetyczne? Ja nie robiłam- lekarz uznał ze niepłodność wtórna a niskie AMH idiopatyczne. Ale czytałam o mutacjach genu i się martwię czy nic nie przekaże dalej. Pewnie ma zapas, ale ogolnie in vitro uczyniło mnie jeszcze większa panikara niż byłam wcześniej:)

A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt?:) wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej?:) badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    A w Twoim przypadku dłuższa suplementacja dala efekt?:) wiem ze finalnie tak ale czy przed sie suplementowalas dluzej?:) badz w miedzy czasie i moze widzialas roznice?:)
    Ciężko mi jednoznacznie powiedzieć na to pytanie. Fakt jest taki, ze po 4 prawie miesiącach brania suplementów i lekko stymulowanym cyklu naturalnym pobrano mi dwie dojrzałe komórki, jedna obumarła hodowana 5 dni, natomiast drugi zarodek, 3 dniowy dobrej jakości dał mi ciąże. Zakładam ze to nie tylko wina samych supli, ale fakt ze lekarz zwracał uwagę na suplementację. S

KasiaBe lubi tę wiadomość

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Ciężko mi jednoznacznie powiedzieć na to pytanie. Fakt jest taki, ze po 4 prawie miesiącach brania suplementów i lekko stymulowanym cyklu naturalnym pobrano mi dwie dojrzałe komórki, jedna obumarła hodowana 5 dni, natomiast drugi zarodek, 3 dniowy dobrej jakości dał mi ciąże. Zakładam ze to nie tylko wina samych supli, ale fakt ze lekarz zwracał uwagę na suplementację. S

Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Fajnie wlasnie ze mialas szanse sprobowac 3 dniowca bo u mnie sie nie uda z racji tego ze bede musiala miec zabieg usuniec wodniaka po punkcji a przed transferem 😢 Ja suplementuje sie dopiero miesiac ale mimo wszystko wierze ze bedzie lepiej niz poprzednio🥹
    Na pewno suplementacja nie zaszkodzi :) a jaki zarodek będziesz miała transferowany?

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Witajcie zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję porady i choć odrobinę nadzieji 😪Jestem po pierwszej procedurze po punkcji mieliśmy 12 dobrych oocytow,do zapłodnienia poszło 6. W 3 dobie zostało 5 w tym 3 bardzo dobrej klasy,niestety....w piątej dobie dostałam informację że po 4 dobie wszystkie przestały się rozwijać. Cały czas jestem w szoku,bo wszystkiego ale tego się nie spodziewałam....
    Czy jest sens próbować dalej? Czy ktoś miał taka sytuację i w końcu się udało 😭😭

Hej poczytaj fora może zastanówcie się nad klinikami w Czechach ponieważ po 1 nie ma tam limitu zapladnianych komórek u nas masz 12 a 6 nie wolno im zapłodnić z w Czechach zaplodnili by 12 .Czechy też często stosują krótki protokół przy słabych komórkach podobno to daje lepsze efekty jest mniej pęcherzyków ale mogą mieć lepszą jakość .pomyśl nad tym 🙂

MK32, frankapzn lubią tę wiadomość

• Lidziorek Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Jak Wam sie chce czytac, jest taki stary watek na forum "nie rozwijajace sie komorki". To byla kopalnia wiedzy co mozna zrobic, zeby poprawic wyniki jezeli w ogole sie da.

Z doswiadczenia powiem, ze to jest gra liczb. Czym wiecej sie probuje tym wieksze sa szanse, ze w koncu cos zaskoczy. Sa dziewczyny, ktore probowaly do skutku i w koncu trafialy na ten jeden zarodek, ktory sie przyjal :)
    Szanse sa tym wieksze im wieksze AMH i wiecej komorek.

Niestety nie zawsze sie udaje.
    Ja właśnie liczę na to,że da się coś jeszcze z mojego AMH wycisnąć...jeszcze nie chce przechodzić żałoby po moich komórkach mimo,ze pani dr je juz przekreslila...😔

Ona: '87
    Amh: 2,61(05.22) -> 4,21(05.23) -> 4,92 (07.24)
    Homocysteina 11,2-> 5,22 (?)
    Ferrytyna 33->
    Krzywe: G 4,41--9,5--4,87 I 4,0--33,8--24,1
    HbA1c❌️ 5,71 (4,00-6,00) -> 04.2024 Metformina 2000 -> 5,22
    FV (R2), MTHFR 1298 A>C, PAI-1 4G - hetero
    KIR Bx (brak 2DS3)
    08.23 CD56, CD138✅️

On: '82
    nadciśnienie, łuszczyca
    Zespół Alporta (dziedziczenie sprzężone z płcią)-> 2 przeszczepy-Advagraf, Encorton, Myfenax, Diuver, Tritace, Doxar, Nedal
    morfologia '22 '23 4% -> '24 1%

Kariotypy ✅️

1 ICSI 12.2022 p.krótki -> 16🥚 -> 5xMII-> 1 zaplodnienie -> ❌️
    2 ICSI + Zymot 08.2023 p.krótki -> 17🥚-> 3xMII -> ❌️
    3 ICSI 01.2024 p.dlugi -> 15🥚-> 8xMII -> 2 zaplodnienia -> 1x ❄️ 5.1.1. -> PGT-A ✅️ ❌️
    4 IVF 08.2024 p.dlugi -> ⏳️
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Na pewno suplementacja nie zaszkodzi :) a jaki zarodek będziesz miała transferowany?

Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @:) im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D
    Podczas stymulacji bralas cos konkretnego z supli ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Ostatnio hodowali do 5 doby, taki byl plan a pozniej przeciagneli do 6 ale finalnie nic z tego 😩 Nie wiem jaki teraz bedzie plan:D cierpliwie czekam na @:) im dluzej jej nie bedzie tym dluzej bede sie suplementowac:D

Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują :) ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było :)

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Podobno zarodki z 5 doby lepiej rokują :) ale przy małej ilości w mojej klinice nie hoduje się do 5 doby przy małej ilości. Co suplementowalam: dhea, l karnityna, piłam tez herbatę na płodność (ale nie wiem co dokładnie tam było, bo dostałam gotowa mieszankę w aptece przy klinice), koenzym q10 i jeszcze mam dhea premium plus. Sporo tego było :)

No to tak jak ja w sumie, herbatki nie zaczelam bo to od 1dc cyklu podobno a do stymulacji sie boje w sumie:D no i wyczytalam ze dhea tez sie odstawia do stymulacji:D no u mnie nie wiem jak sie robi szczerze mowiac, to wszystko to dla mnie nowosc jeszcze:) wiecej szczerze mowiac dowiedzialam sie z tego forum niz z tej kliniki, ale tam tez jak poszlam to jak dziecko we mgle:D nawet nie bardzo wiedzialam o co pytac🤣 teraz juz bede bardziej w temacie to bede pytac o wszystko na bieżąco:)

• Silenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 5 zarodkow :)

Yahu, KasiaBe, MK32, frankapzn, domi_ lubią tę wiadomość

🩷💙

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Gratulacje💕💕💕

Silenka lubi tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 06.23 histero - polip
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    → 10.23 USG → polip 😪 ❌
    → 11.23 histero → przerośnięte endo ❌
    → od 03.24 dietoterpia + suple
    →17.10.24 - I FET, CN, 2BC:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 11.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:

Silenko super wynik🥰🙌🙌

Silenka lubi tę wiadomość

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Gratulacje ☺️☺️☺️👏

Lumi, Silenka lubią tę wiadomość

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • Lumi Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    A w której klinice robiłaś?

Lumi

---

2011 ciąża zatrzymana w 8TC
    06.2023 nieudane IVF
    08,09,10 cykl stymulowany
    03.2023 nieudane IVF
  • Lumi Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Gratulacje ☺️☺️☺️👏
    Czytam Twoja stopkę - dziwne że konorki były dobrej jakości i wszystkie zdegenerowaly.
    Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?

Lumi

---

2011 ciąża zatrzymana w 8TC
    06.2023 nieudane IVF
    08,09,10 cykl stymulowany
    03.2023 nieudane IVF
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi wrote:
    A w której klinice robiłaś?

Gameta Kielce🙂

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi wrote:
    Czytam Twoja stopkę - dziwne że konorki były dobrej jakości i wszystkie zdegenerowaly.
    Czy lekarz coś mówił dlaczego tak mogło być?
    Dziś jadę na wizytę, może czegoś więcej się dowiem. W rozmowie telefonicznej lekarz zasugerował że to może być genetyka...sam był zdziwiony bo widział te zarodki w drugiej oraz trzeciej dobie.

Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
    Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok

Starania od 2019 , 1 poronienie
    I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭

maj 2024 II procedura
    ( Puregon, Menopur, Ganirelix)
    05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
    08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
    25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik
  • acia29 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acia29 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...

A mowili chociaz w ktorym dniu zdegradowaly?:( Badania partnera w porzadku?

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ