Brak zarodków przy IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
acia29 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu od jakiegoś czasu i czytałam kilka różnych wątków... od listopada miałam stymulację długim protokołem, w poniedziałek była punkcja i niestety wczoraj tel, że wszystkie zarodki zdegenerowaly.. nie ukrywam, że złamala mnie ta informacja...😭to nasze pierwsze podejście do procedury jednak staramy się już od jakichś 3 lat. Czy robiły byście jakieś badania żeby zweryfikować co poszło nie tak? Na wizytę idę za tydzień także chciałabym się przygotować z pytaniami...
acia29 lubi tę wiadomość
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
frankapzn wrote:Bardzo mi przykro, jedziemy na tym sama wózku? Czy wszystkie badania męża były ok? W której dobie odpadły zarodki?
frankapzn lubi tę wiadomość
-
Dziś bylismy na wizycie, oczywiście lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego tak sie stalo że zarodki odpadły...namawia na kolejną próbę...
Dziś też zrobiliśmy kariotypy i fragmentację dna plemnika... zobaczymy co z tego będzieacia29 lubi tę wiadomość
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
frankapzn wrote:Dziś bylismy na wizycie, oczywiście lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego tak sie stalo że zarodki odpadły...namawia na kolejną próbę...
Dziś też zrobiliśmy kariotypy i fragmentację dna plemnika... zobaczymy co z tego będzie -
acia29 wrote:W piątek będę na wizycie, tylko pewnie bez męża ale dopytam czy w naszym przypadku też tego nie zrobić. Pani embriolog tylko powiedziała że takie sytuacje zdarzają się rzadko... A jak tak poczytać to chyba wcale nie
MK32, acia29 lubią tę wiadomość
5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
KasiaBe wrote:Spokojnie, zdarzają się, ja w dwóch stymulacjach nie miałam nic. Nie myśl, że jesteś jakimś odosobnione przypadkiem, bo znam wiele takich historii. Ku pokrzepieniu, dzisiaj byłam na transferze z dziewczyną która w pierwszej stymulacji nie miała nic, a w drugiej 15 zarodków 🙀 głowa do góry 💪
Chyba z tego wszystkiego najbardziej boli to ,że tak naprawdę to miałam prawie 1,5 msc zastrzyków i podejrzewam, że następnym razem będzie to samo...i taka niespodzianka, gdzie chyba nawet lekarz nie brał pod uwagę tego, że może się nie udać... Ile czasu musi upłynąć między stymulacjami?frankapzn lubi tę wiadomość
-
acia29 wrote:Dziękuję bardzo 😉
Chyba z tego wszystkiego najbardziej boli to ,że tak naprawdę to miałam prawie 1,5 msc zastrzyków i podejrzewam, że następnym razem będzie to samo...i taka niespodzianka, gdzie chyba nawet lekarz nie brał pod uwagę tego, że może się nie udać... Ile czasu musi upłynąć między stymulacjami?
Lekarz zadecyduje, u mnie trzeba było odczekać cykl Mam nadzieje, że podzielę los Silenki i druga stymulacja będzie bardziej owocna:) a przekonamy się za ok 3tyg:) niebawem rozpoczynam 2 stymulacje:)
frankapzn, acia29 lubią tę wiadomość
-
acia29 wrote:Dziękuję bardzo 😉
Chyba z tego wszystkiego najbardziej boli to ,że tak naprawdę to miałam prawie 1,5 msc zastrzyków i podejrzewam, że następnym razem będzie to samo...i taka niespodzianka, gdzie chyba nawet lekarz nie brał pod uwagę tego, że może się nie udać... Ile czasu musi upłynąć między stymulacjami?
U mnie miesiączka, jeden cykl i druga stymulacja, a później miesiączka i dwa cykle, ale tylko ze względu na urlopy w klinice ☺️acia29, Maszonek lubią tę wiadomość
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
acia29 wrote:Trzymam za Was kciuki 😉 i będę walczyć dalej💪
MK32 lubi tę wiadomość
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
My korzystamy z usług Ovikliniki, podejrzewam że nasz lekarz będzie miał jakieś podejrzenia... Nawet moja endometrioza III stopnia😔 ale jak przed punkcja usłyszałam że mam zastrzyki clexane ze względu na wiek, to już staro się poczułam 😅 liczę na to że nie będziemy musieli jakoś długo czekać na kolejną 🙈
-
Nam dziś lek. Powiedział że w marcu możemy startować z kolejną stymulacją i tym razem zaplodnimy wszystkie oocyty. Mam już wyniki fragmentacji plemnika i jest ok.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
frankapzn wrote:Nam dziś lek. Powiedział że w marcu możemy startować z kolejną stymulacją i tym razem zaplodnimy wszystkie oocyty. Mam już wyniki fragmentacji plemnika i jest ok.
Jaki macie wynik fragmentacji?
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to u mnie przy prawidłowym amh zastosowaliśmy aktywację oocytów a u partnera filtrację zymot. -
Calineczka90 wrote:Jaki macie wynik fragmentacji?
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to u mnie przy prawidłowym amh zastosowaliśmy aktywację oocytów a u partnera filtrację zymot.
Właśnie dziś lekarza coś wspominał o zymot!Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
frankapzn wrote:Nam dziś lek. Powiedział że w marcu możemy startować z kolejną stymulacją i tym razem zaplodnimy wszystkie oocyty. Mam już wyniki fragmentacji plemnika i jest ok.
-
acia29 wrote:Oooo kurcze to my już teraz mieliśmy embryo gen i blast gen i aktywację oocytów i dodatkowo od samego początku mamy zapładnianie wszystkich uzyskanych komórek😱 Czyli chyba dodatkowe badania będą wskazane.. 2 miesiące czekania to wydaje się tak dluuuugo
Co to jest embryo gen i blast gen? -
acia29 wrote:Oooo kurcze to my już teraz mieliśmy embryo gen i blast gen i aktywację oocytów i dodatkowo od samego początku mamy zapładnianie wszystkich uzyskanych komórek😱 Czyli chyba dodatkowe badania będą wskazane.. 2 miesiące czekania to wydaje się tak dluuuugo
O jakich badaniach piszesz?Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik