BROMERGON - kiedy odstawić jeśli zajdzie się w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPostanowiłam założyć ten wątek, ponieważ zażywam Bromergon (0,5 tabletki 1x wieczorem do kolacji). Szukając informacji na temat tego leku natknęłam się na rozbieżne opinie jeśli chodzi o jego odstawienie w momencie gdy okaże się że zaszło się w ciążę. Jedni ginekolodzy uważają, że nie należy go drastycznie odstawiać bo może to spowodować obumarcie ciąży, inni zaś - w tym gronie jest mój ginekolog - uważają, że należy od razu po potwierdzeniu ciąży odstawić lek...
I bądź tu mądry...
Mój gin uważa, że 0,5 tabletki jest na tyle małą dawką, że jej odstawienie nie będzie miało wpływu.. co innego gdy ktoś ma dużą dawkę. hmm no niby ma to sens...
Ciekawa jestem z jakimi opiniami - tudzież doświadczeniami się spotkałyście dziewczęta.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa biore Bromergon dopochwowo Kiedyś łykałam ale miałam typowe skutki uboczne potem przestałam się starać (to bylo ok 3 lata temu). Od tego cyklu znowu biore, ale nie wiem czy metoda dopochwowa jest rownie skuteczna co łykanie bo nie robiłam badań na poziom prolaktyny. Moja pani gin podczas wizyty nacisnela na sutka i wycieklo mleko wiec w ciemno stwierdzila ze jest podwyższona i przepisala Bromka Plus jest taki że zero skutków ubocznych Zapobiegawczo chodze do dwoch roznych pań gin i ta druga kazala mi w nast cyklu robic badanie na prolaktyne bo jest ciekawa jaki mam poziom. Coś wspominała o groczulakach przysadki czy coś takiego, nawet nie chce czytać co to za diabeł
-
Hm ja bralam Bromergon aby wywołać okres, jak się pojawił odstawiłam ale sama nie wiem czy powinnam. jeden lekarz zasugerował branie...a drugi go wykluczyl i komu wierzyc. Fakt faktem odstawilam, ale nie wiem czy nie powróce, bo nagle @ mi zanikł.
-
Mi lekarze zalecili, że jak tylko zobaczę pozytywny test to od razu mam odstawaić bromergon. i tak właśnie zrobiłam, jestem w 5 tygodni ciąży i nic mi nie dolega po odstawieniu
AnBe lubi tę wiadomość
-
Kasia,
Ja w pierwszym cyklu brania bromergonu też bardzo późno dostałam okres (38 d.c.). Generalnie mój gin powiedział, że w następnym cyklu okres powinien się wyregulować i tak się też stało. Teraz jest książkowo co 28 dni. Niestety z powodu skutków ubocznych musiałam zmienić lek na norprolac.Nelka -
Nelka wrote:Kasia,
Ja w pierwszym cyklu brania bromergonu też bardzo późno dostałam okres (38 d.c.). Generalnie mój gin powiedział, że w następnym cyklu okres powinien się wyregulować i tak się też stało. Teraz jest książkowo co 28 dni. Niestety z powodu skutków ubocznych musiałam zmienić lek na norprolac.
dziekuje za odpowiedz pozdrawiam i wspieram
kasia -
nick nieaktualny
-
Mi też lekarz przepisał 0,5 tabletni przy kolacji na poprawe prolaktyny.Czytałam właśnie,że dziewczyny miały skutki uboczne i przestały zażywać lub zmieniły tabletki.Ja dopiero biore bromergon od kilku dni i naszczeście nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.Może to przez to że to dopiero początek.Moja pani dr także mówiła że jak bedzie ciąża trzeba odstawić tabletki. Nelka a przez ile dni już nie brałaś bromergonu zanim zrobilaś badania? I napisz czy się coś poprawilo.
_Natka_ lubi tę wiadomość
-
Witam.
Dziewczyny mam pytanie, lekarz przepisał mi ten lek bromergon na zbicie prolaktyny, czy w trakcie normalnie można starać się o potomstwo? Czy on nie zaszkodzi dziecku? Lekarz mi powiedział, że nawet gdybym zaszła w ciąże to od razu nie odstawiać. Mam brać przez pierwsze 4 dni po pół tabletki rano i wieczorem a potem już po całej rano i wieczorem. Czy macie jakieś doświadczenia? Czy jak już zaszłyście w ciąże dziecku nic nie dolegało? Pozdrawiam