Bromergon- kiedy sie udalo?
-
WIADOMOŚĆ
-
ja biorę go już drugi rok i nic. widocznie nie tylko z prolaktyną mam problem:/ nawet nie łudzę się, że sam bromergon mi pomożepoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyJa dalam rade brac bromergon tylko miesiac. Wykupilam 3 opakowania na zapas i teraz leza, bo nie jestem w stanie funkcjonowac na tym leku. Jestescie dzielne ze znosicie wszystkie skutki uboczne. Mi sie momentalnie nos zatyka mimo ze nie mam kataru. I cala noc musialam spac z otwarta buzia i bolem zatok. Masakra
-
Ann89 wrote:Ja dalam rade brac bromergon tylko miesiac. Wykupilam 3 opakowania na zapas i teraz leza, bo nie jestem w stanie funkcjonowac na tym leku. Jestescie dzielne ze znosicie wszystkie skutki uboczne. Mi sie momentalnie nos zatyka mimo ze nie mam kataru. I cala noc musialam spac z otwarta buzia i bolem zatok. Masakra
To i tak brawo bo ja tylko jedna tabletke wzięłami własnie te objawy o których piszesz miałam...Jak sie w nocy o 3 obudziłam to nie wiedziałam co sie dzieje ze mną nie mogłam oddychac nos zapchany,szum w uszach no generalnie chyba na psychike tez mi zadziałało :/Na drugi dzien ledwo wstałam i całyyyy dzien mogłabym sie patrzec na sufit heheheh Zaraz tel do endo (ona mnie uprzedzała,ze moga sie nie przyjac)izmiana na Norprolac który serdecznie polecam,zakonczyłam go po 14 dniach z Prl 1,17 ng.Jak wspominam bromrgon to wrrrr ...!!! -
nick nieaktualny
-
Ja biorę od listopada, przez pierwsze 9dni byla tragedia z nudnościami(raz wymioty), bałam się zwiększać dawkę - zaczynałam od 1/4 ze zmianą na 1/2 po 4 dniach, do jednej docelowo. Po 9dniach wszystko ustało. Teraz tylko epizodycznie mam nudności. Ale ciąży nie ma nadal. Mam jeszcze ze 3mce go stosować a później zobaczymy.
-
Ja brałam z 8 lat temu na mnie nie działał a miałam poziom prolaktyny 90!! Dopiero Norprolak zadziałał. Kuracja 3 mies i do dziś jest na poziomie 17. Ciąży do tej pory brak
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer a jak u ciebie z wagą? ja np byłam na diecie i straciłam 15 kg zanim zaszłam, mojej koleżance po utracie 7 kg udało się uregulować cykl, a odstawiła tylko słodycze i pieczywo, może w tym kierunku powinnaś spróbować, o ile masz jakiekolwiek kilogramy na zbyciu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:51
W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
Emilka -
Siemka wrote:Flowwer a jak u ciebie z wagą? ja np byłam na diecie i straciłam 15 kg zanim zaszłam, mojej koleżance po utracie 7 kg udało się uregulować cykl, a odstawiła tylko słodycze i pieczywo, może w tym kierunku powinnaś spróbować, o ile masz jakiekolwiek kilogramy na zbyciu:)
Ja kiedyś miałam ovu potwierdzoną na monitoringu ale mądry dr kazał mi brać dupka od 16dc ale niestety przez prolaktynę tak myślę miałam ovu później i doprowadziło to wszystko kumulacja jak w dużym lotku torbiele, całkowity brak ovu.
Nie reagowałam na Clo. Torbiele i tylko torbiele czyli LUF.
Aktualnie jestem po wyregulowaniu wszystkich hormonów. Reaguje tylko na letrizol.
Ale ciąży na razie brak.
Przeszłam z 5 endokrynologów masę ginów i aktualnie 3 klinika niepłodności.
Mam nadzieję zobaczyć dwie kreseczki w tym roku bo na jesień ruszam z IVF.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer w takim razie trzymam kciuki za Ciebie, musi się w końcu udać
Ja jeszcze 2 mies przed zajściem brałam dicoflor na poprawienie flory i inofem 2 saszetki dziennie, moze to akurat to podziałało już sama nie wiem co dokładnie mi pomogło, ale skoro 4 lata nie mogłam zajść to zakładam że coś co zastosowałam musiało pomóc. do tego jeszcze mialam endometriozę 2st, co prawda ok 2 lata przed zajsciem mialam skretching wiec teoretycznie była wyleczona.W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
Emilka -
Cześć dziewczyny! Czy którejś z Was bromergon opóźnił @? Nie wiem co o tym myśleć zwłaszcza, że pęcherzyk mi nie pękł w tym cyklu więc szansa na ciążę znikoma:(06.2016 Aniołek 6tc
11.2016 laparoskopia, diagnoza endometrioza 1/2st.
08.03.2018 pozytywny test 33dc beta 4488
28.10.2018 Wojtek 2860g i 52cm szczęścia
-
Mama Mai wrote:ja brałam dwa cykle,bezskutecznie. Czułam się normalnie, odstawiłam bo zwątpiłam , że w tym problem..
Kochana bromka bierze się na zbicie prolaktyny i podobno jeśli masz za wysoki poziom prolaktyny to u 90% pacjentek po odstawieniu prolaktyna skacze z powrotem na wysoki poziom. dlatego mi nie kazali odstawiać tylko mam dopasowaną dawkę, biorę bromka i nadal jestem leczona pod innymi kątami. brałam w tym czsie też CLO i ovarin, miałam też robione hsg. może zapytaj lekarza jak to jest w Twoim przypadkupoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
Marzena1988 wrote:Stosowałam przez rok i nic to nie pimogło tylko 20kg więcej
podobno zatrzymuje trochę wodę. ja jak wracam po całym dniu z pracy to czuję się jak balon. może to właśńie przez topoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Witajcie
Ja na bromergonie drugi miesiąc. Biorę jedna tabletkę przed snem. Na początku skutki uboczne były fatalne. 1 godzina i jakby ktoś wyłączył mnie z pilota. Po prostu odlatywałam. Teraz już lepiej, ale za to zauważyłam zatkany nos. Nie mogę oddychać. I chyba utylam... nie kontroluje wagi, ale widzę co się dzieje po ubraniach. Dr zlecił jeszcze AMH LH i FSH. Wszystko w normie. Pytanie tylko kiedy będzie upragniona ciąża.... wiecie może kiedy to wszystko zacznie się normować? W sensie prolaktyna. I kiedy szansa na maleństwo wzrośnie ?? Pozdrawiam