Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Cd56 normy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ASKania Nowa

Wysłany: 24 października 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki cd56 z macicy: ekspresja w 180 komórkach na mm kwadratowy (hot-spot)
    Nie mam żadnych norm podanych - czy ktoś może wie czy to dużo czy wyniki mieszczą się w normie.
    Wyczytałam na jakiś zagranicznych stronach ze przy mm2 norma jest do 300/1m2 ale może ktoś ma bardziej rzetelne informacje ? Będę dziewczyna za pomoc! 🙏🏻😌

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASKania wrote:
    Dziewczyny mam wyniki cd56 z macicy: ekspresja w 180 komórkach na mm kwadratowy (hot-spot)
    Nie mam żadnych norm podanych - czy ktoś może wie czy to dużo czy wyniki mieszczą się w normie.
    Wyczytałam na jakiś zagranicznych stronach ze przy mm2 norma jest do 300/1m2 ale może ktoś ma bardziej rzetelne informacje ? Będę dziewczyna za pomoc! 🙏🏻😌

Udało Ci się czegoś dowiedzieć? Czy Twój wynik jest prawidłowy?

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, obniżone parametry nasienia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96

❌Stan zapalny endometrium❌podwyższone komórki NK w macicy ❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
  • BladaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U mnie NK:
    CD16(+) -27 kom
    CD56(+) -33 kom.

Na wyniku badania miałam podane ilość komórek w polu widzenia obiektywu 40x.

We wnioskach podano normę dla CD56 do 30 kom. w polu widzenia obiektywu 40x.
    Brak inf. o normach dla CD16. Wskazano, że powinno być niższe od CD56.
    Wynik mam skonsultować z immunologiem (termin 20.03.)

Czy udało Ci się jakoś zinterpretować wyniki? Dostałaś jakieś leczenie?

Starania od 2022 z monitorowaniem cyklu i Ovitrelle

wiek - 34
    AMH - od 0,8 do 1,8 (zależy od lab.)FSH-6,85

11.2023 - histeroskopia: CD138 12/10, CD16, CD56 - kons. immunologiczna i wskazania do transferu z lekami
    12.2023 - leczenie antybiotykowe metronizadol i tarivid
    02.2024 - kontrolna biopsja endometrium CD138 - 9/10, doksycyklina 2x14
    03.2024 - immunolog OK, zielone światło do IVF, KIR(BX), allo-MLR (0%), cross-match(OK, negatywny), ANA2 (OK), IgA(OK), przeciwciała antyplemnikowe(OK)
    05.2024 - biopsja kontrolna CD138 - 16/10, _PICSI: 🥚🥚🥚, ❄️❄️, po PGT-a ❄️
    06/07.2024- Amotek, CD138 1/2 - OK
    3.08.2024 - transfer, accofil + encorton
    9.08.2024 - 6dpt beta 4,8
    13.08.2024 - 10dpt beta 12,9

Nasienie: klasa I - 0%, klasa II - 3 do 9%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ