Chlamydia trachomatis wynik niejednoznaczny
-
nick nieaktualny
-
Idz powtorz badanie jak najszybciej. Twoj partner tez musi sie zbadac. Ja przez powiklania po chlamydii mialam zrosty na jajowodach. Nie widzialam ze france mialam przez jakies 6 miesiecy I to wystarczylo. Dostaniecie antybiotyki a moj maz jeszcze dodatkowo mial zastrzyki, Bo to on mnie zarazil I byl chory dluzej ode mnie. A I oczywiscie zero stosunkow albo gumki. Ta cholera moze naprawde wyzadzic nam kobietom krzywde, facet nawet jak jest nosicielem to nieodczuwa zadnych ani objawow ani skutkow. Ja dowiedzialam sie przypadkiem po cytologii.
Zycze powodzenia z tym chorubskiemAgnieszkaH lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA te zrosty dało się usunąć potem? Masakra ja też nie wiedziałam, że mogę mieć takie cholerstwo. Nikt wcześniej nie robił mi takich badań, dopiero teraz nowy ginekolog zaproponował. A jakie miałaś wtedy wyniki? Bo moje są takie:
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
wynik ujemny: poniżej 16
wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
wynik dodatni: powyżej 21,9
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
wynik ujemny: poniżej 0,8
wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
wynik dodatni: powyżej 1,1 -
wiesz co ja sie nie znam na wynikach, mnie tylko powiedzieli ze mam chlamydie I dali antybiotyki, I kazali meza na badania przyprowadzic.Nawet wynikow nie widzialam.
Zrosty dalo sie usunac, na szczescie. We Wrzesniu mialam operacje, ale przed nia lekarz powiedzial ze nie ma gwarancji ze da sie je udroznic, a pozatym nie wiadomo bylo czy nie sa bardzo zniszczone dodatkowo. Dlatego musialam podpisac zgode na ewentualne usuniecie jajowodow przed operacja.
-
nick nieaktualny
-