X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Chlamydia trachomatis wynik niejednoznaczny
Odpowiedz

Chlamydia trachomatis wynik niejednoznaczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznacza taki wynik jak w temacie?Proszę o szybką odpowiedź. Do ginekologa mam wizytę dopiero 6 lutego. Czy któraś z Was tak miała?

• violijka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz powtorz badanie jak najszybciej. Twoj partner tez musi sie zbadac. Ja przez powiklania po chlamydii mialam zrosty na jajowodach. Nie widzialam ze france mialam przez jakies 6 miesiecy I to wystarczylo. Dostaniecie antybiotyki a moj maz jeszcze dodatkowo mial zastrzyki, Bo to on mnie zarazil I byl chory dluzej ode mnie. A I oczywiscie zero stosunkow albo gumki. Ta cholera moze naprawde wyzadzic nam kobietom krzywde, facet nawet jak jest nosicielem to nieodczuwa zadnych ani objawow ani skutkow. Ja dowiedzialam sie przypadkiem po cytologii.
    Zycze powodzenia z tym chorubskiem ;)

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te zrosty dało się usunąć potem? Masakra ja też nie wiedziałam, że mogę mieć takie cholerstwo. Nikt wcześniej nie robił mi takich badań, dopiero teraz nowy ginekolog zaproponował. A jakie miałaś wtedy wyniki? Bo moje są takie:

Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
    wynik ujemny: poniżej 16
    wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
    wynik dodatni: powyżej 21,9

Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
    wynik ujemny: poniżej 0,8
    wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
    wynik dodatni: powyżej 1,1

• violijka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja sie nie znam na wynikach, mnie tylko powiedzieli ze mam chlamydie I dali antybiotyki, I kazali meza na badania przyprowadzic.Nawet wynikow nie widzialam.
    Zrosty dalo sie usunac, na szczescie. We Wrzesniu mialam operacje, ale przed nia lekarz powiedzial ze nie ma gwarancji ze da sie je udroznic, a pozatym nie wiadomo bylo czy nie sa bardzo zniszczone dodatkowo. Dlatego musialam podpisac zgode na ewentualne usuniecie jajowodow przed operacja.

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne jest to ze musialas podejmowac takie trudne decyzje dobrze ze sie oplacilo oby u mnie nie bylo zrostow po tym cholerstwie dam znac co i jak

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ