Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ✨️ Ciąże i dzidziutki po IVF i nieudanych IUI ✨️
Odpowiedz

✨️ Ciąże i dzidziutki po IVF i nieudanych IUI ✨️

Oceń ten wątek:
  • Agnesss88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak zagladam 😁 wczoraj napisałam długi post i sobie skasowałam i się wkurzyłam na maxa.

U mnie ostatni miesiąc ciężki, synuś zdrowywale mnie dopadla bezsenność, rozumiecie? Bezsenność... Jakiś żart po takim braku snu ostatnich miesięcy... Chyba że stresu i poczucia obowiązku włączył mi się tryb czuwania i nie moglam zasnąć wieczorem lub po pobudkach nocnych. Miałam kilka nocy gdzie było zero snu, musiałam iść po leki do psychiatry, a te leki to tak raz działają raz nie, czasem usne od razu czasem po godzinie, dwóch, trzech... Te leki też mają skutki uboczne, mam wiekszy apetyt, muszę się mega pilnować i chyba wrócić na bieżnię... Albo znowuż będę szaleć na spacerach z Maluszkiem.

Lily nie zdecydowałam się na tą naukę zasypiania przez te moje problemy, w urlopie męża zależało mi na ustawieniu mnie na jakichś lekach 😔 chciałabym normalnie spać jak kiedyś, pogorszyło się z dnia na dzień w weekend majowy... 🥲🥲🥲

Na początku lipca jestem umówiona z moim doktorkiem z kliniki aby mnie zbadał i może stworzył jakiś plan działania w naszym powrocie po rodzeństwo. Zapewne będzie odstawienie Malego od mojego mleka, mimo że nie odciągam w nocy i tylko 4 razy dziennie to wciąż mam sporo tego mleka, jestem w szoku, więc ciągle jeszcze jestem mama kpi.

Ostatnio sobie pomyślałam, że jakbym miała mieć drugie dziecko to na bank kupiłabym sobie fotel bujany, latwiej by mi było usypiać dziecko, laski głównie w Stanach które obserwuję właśnie mają takie, wg mnie game changer 😉🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:47

♀️ 37 AMH 1,51
    ♂️ 36

Starania od 2020 roku

10-12.2024 - 3xIUI ❌

13.01.2025 - Wizyta kwalifikacyjna do IVF ✔️
    21.02.2025 - start stymulacji 💉 Ovuleap, Menopur
    01.03.2025 Punkcja, z 10 pęcherzyków pobrano 5 oocytów, tylko 2 dojrzałe komórki, jedna się zapłodniła... Jedna blastka 🫶
    06.03.2025 Transfer zarodka 3bc
    9 dpt Beta 79, 11 dpt Beta 207, 13 dpt Beta 393, 15 dpt Beta 881, 19 dpt Beta 4221, 25dpt Beta 20448
    09.04.2025 - 6t 6d USG jest bijące ❤️🥹CRL 0,63 cm
    22.04.2025 - 8t 5d krwawienie 🥲 krwiak 3,2x1,75, zarodek z ❤️ CRL 2,26 cm
    05.05.2025 10t 4d krwiak 2,25x0,75, CRL 3,83
    19.05.2025 12t 4d CRL 5,91
    26.05.2025 Prenatalne, niskie ryzyka, Syn 💙
    30.11.2025 Syn na świecie ❤️ waga 3200 g 53 cm

age.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia Twoje ciało po prostu już się domaga odpoczynku wkoncu 😊 może weź sobie już jutro wolne i pozwól mu na odpoczynek 😊

U mnie plecy też bardzo cierpią a czytałam że z tymi kamieniami to nie można masażu także już nie dam im ulgi 😕 do tego spojenie łonowe zaczęło mi się bardzo odzywać nawet mnie wybudza w nocy ale mam cichą nadzieję że może dzidziuś się obniżył dlatego 😅

Agnes współczuję problemów z bezsennością 😕 to musi być bardzo frustrujące , mam nadzieję że te leki zaczną jakoś dobrze działać 😊
    Daj znać w takim razie po wizycie co wymyślił doktorek 😊

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
‹‹ 73 74 75 76 77
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ