X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już za długo clo się bierze 3 cykle i przerwa... A nie pekalo ci?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pękało ale nic z tego nie wynika. Mój lekarz twierdzi, że można brać 6 cykli.

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płatku ja też miałam wątpliwości, bo też miałam normalnie owulację. do tego wyczytałam, że stymulacja clo nie jest optymalnym rozwiązaniem przy pco... ale na forum dziewczyny piszą, że im z takimi problemami właśnie clo pomogło. Myślmy więc pozytywnie :) moja ginka też zakłada 6 cykli stymulowanych a potem hsg

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    płatku ja też miałam wątpliwości, bo też miałam normalnie owulację. do tego wyczytałam, że stymulacja clo nie jest optymalnym rozwiązaniem przy pco... ale na forum dziewczyny piszą, że im z takimi problemami właśnie clo pomogło. Myślmy więc pozytywnie :) moja ginka też zakłada 6 cykli stymulowanych a potem hsg

Kurcze Martek, trochę dużo tych stymulacji bez HSG.. Miałaś robione AMH? Jeśli nie, to lepiej nie ryzykuj aż 6 stymulacji i dopiero HSG.. Zrób max 3 i pędź na drożność, nie boli aż tak, a przynajmniej nie będziesz ryzykować że Cię przestymulują albo zmniejszą rezerwę.. Powodzenia! Trzymam kciuki!!!

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Obyś miała rację! Ja już tracę nadzieję.
    Nikoleta ma chyba trochę racji. Powinnaś zrobić hsg. Mi lekarz mówił wręcz, że zanim zapisze clo musi być hsg bo gdyby jajowody się okazały niedrożne to po co się faszerować lekami.
    Ja też miałam. Boli, ale do wytrzymania. Myślę, że to nic w porównaniu z porodem, do którego przecież wszystkie dążymy ;).

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    kurczę dziewczyny mnie przez weekend też naszły myśli czy by nie zapytać lekarza o to hsg... no bo owulacja była, śluz był, skok był, serduszkowanie było i nic z tego więc może przyczyna jest w jajowodach? może też przed dalszym łykaniem tabletek lepiej byłoby zrobić to badanie? trochę się go boję i że przez nie będzie kolejny cykl zmarnowany... już trochę chyba doła łapię przez to wszystko. Clo miało być moim zbawieniem a tu nic...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Angie :) miło ze o mnie pamiętasz :)
    Ja w tym miesiącu bez staranek. Lekarz na wyjezdzie nie mogło byc monitoringu wiec ńie chciałam ryzykować. Poza tym mamy bardzo busy w pracy no jak to przed świetami no i muszę po godzinach zostawać.
    Ale martwi mnie ze dzis miałam jakis śluz podbarwiony krwią a to dopiero 19 dc wiec chyba troche za wcześnie na @ :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miskowa wiem co czujesz. Dla mnie clo to też miało być TO. wiązałam ogromne nadzieje z tą stymulacją. a tu nic. Też juz jestem zdołowana i mam coraz bardziej dość tego wszystkiego.
    Nie wiem czy to cię pocieszy ale ja miałam hsg. Oba jajowody mam drożne a ciąży niema. Lepiej jednak sprawdzić drożność, bo jak niedrożne to albo laparoskopia albo in vitro.

Miśkowa lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba odpadam w tym cyklu dziewczyny.to dopiero początek tego cyklu a mnie chorobstwo wzięło. Jest mi zimno i całe ciało mam obolale. Jak tu walczyć teraz kiedy człowiek jest oslabiony. Stawiałam ten cykl na nature i o co mi dała. Chorobstwo

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej Angie :) miło ze o mnie pamiętasz :)
    Ja w tym miesiącu bez staranek. Lekarz na wyjezdzie nie mogło byc monitoringu wiec ńie chciałam ryzykować. Poza tym mamy bardzo busy w pracy no jak to przed świetami no i muszę po godzinach zostawać.
    Ale martwi mnie ze dzis miałam jakis śluz podbarwiony krwią a to dopiero 19 dc wiec chyba troche za wcześnie na @ :(

Jestes!stesknilam się za tobą!
    Sluz z krwią? Wiesz co to moze oznaczać? Tabletek nie było... Monitoringu tez nie ale ❤ było?

Biedronka7 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    może też przed dalszym łykaniem tabletek lepiej byłoby zrobić to badanie? trochę się go boję i że przez nie będzie kolejny cykl zmarnowany... już trochę chyba doła łapię przez to wszystko. Clo miało być moim zbawieniem a tu nic...

Ja też się boję, ale chyba bardziej wyniku tego badania. Bezpłodność mnie przeraża i narazie nie dopuszczam myśli, że coś u nas jest nie tak... Narazie sobie tłumaczę, że skoro zdrowa para będąca ze sobą na codzień stara się do roku i jest to normalne, to my, widząc się tylko weekendowo mamy utrudnione zadanie, ale że w końcu się uda.

Miśkowa lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka no to może śluz implantacyjny :-)

Angie 31 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Jestes!stesknilam się za tobą!
    Sluz z krwią? Wiesz co to moze oznaczać? Tabletek nie było... Monitoringu tez nie ale ❤ było?
    Angie nie wiem, nigdy tak nie miałam a wiem ze każde plamienie pomiędzy cyklem nie wróży nic dobrego :( no niby przytulanki były ale mało i nawet nie wiem kiedy miałam ovu. Ale powiem ze syrop na kaszel robi piękny śluz wiec jesli któras ma z tym problem to polecam !

Angie ta pogoda teraz taka niekorzystna ale moja siostra zaszła w ciąże a miała grypę w tym czasie. Wiec nic nie wiadomo. Nie odpuszczaj tylko działaj!!!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    miskowa wiem co czujesz. Dla mnie clo to też miało być TO. wiązałam ogromne nadzieje z tą stymulacją. a tu nic. Też juz jestem zdołowana i mam coraz bardziej dość tego wszystkiego.
    Nie wiem czy to cię pocieszy ale ja miałam hsg. Oba jajowody mam drożne a ciąży niema. Lepiej jednak sprawdzić drożność, bo jak niedrożne to albo laparoskopia albo in vitro.
    Ach, czyli mamy tak samo... chyba zapytam lekarza, co on myśli na temat tego hsg i czy ma jakiś plan. Wiem, że ten pierwszy cykl z clo był taki "na rozgrzewkę" żeby zobaczyć czy w ogóle zareaguję ale jakoś tak się napaliłam, że na pewno się uda. Póki co zamówiłam inofem i we wtorek widzę się z lekarzem, dopiero wtedy zdecyduje czy będzie kolejny cykl z clo.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Kurcze Martek, trochę dużo tych stymulacji bez HSG.. Miałaś robione AMH? Jeśli nie, to lepiej nie ryzykuj aż 6 stymulacji i dopiero HSG.. Zrób max 3 i pędź na drożność, nie boli aż tak, a przynajmniej nie będziesz ryzykować że Cię przestymulują albo zmniejszą rezerwę.. Powodzenia! Trzymam kciuki!!!

Wiem, czytam teraz dużo i mam wrażenie, że moja ginka nie ma bladego pojęcia jak mi pomóc.. od nast cyklu najprawdopodobniej zmienię lekarza, tylko teraz się zastanawiam czy od razu iść do kliniki czy zmienić na gin-endokrynologa... załamuje mnie ta kobieta, no bo żeby gin nie wiedział np o testach owulacyjnych? czujecie? ona mi mówi, że nie wiedziała, że coś takiego wogóle jest, ale oczywiście w jej opinii to strata kasy.... myślę, że jak dalej będę do niej chodzić to mi psycha siądzie i tyle będzie...

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Wiem, czytam teraz dużo i mam wrażenie, że moja ginka nie ma bladego pojęcia jak mi pomóc.. od nast cyklu najprawdopodobniej zmienię lekarza, tylko teraz się zastanawiam czy od razu iść do kliniki czy zmienić na gin-endokrynologa... załamuje mnie ta kobieta, no bo żeby gin nie wiedział np o testach owulacyjnych? czujecie? ona mi mówi, że nie wiedziała, że coś takiego wogóle jest, ale oczywiście w jej opinii to strata kasy.... myślę, że jak dalej będę do niej chodzić to mi psycha siądzie i tyle będzie...
    Martek zmieniaj tego lekarza! Jak ja się skarżyłam lekarce, że boli mnie brzuch... trochę jakby jajniki to ona mi powiedziała, że to na pewno owulacja nie robiąc żadnych badań i odesłała do domu. Ja niewiele się zastanawiając zmieniłam lekarza i dopiero on zrobił porządny wywiad (!) i mnie przebadał. Chyba strata czasu na takich "specjalistów" tym bardziej jeśli masz taką możliwość:)

Martek32 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie nie wiem, nigdy tak nie miałam a wiem ze każde plamienie pomiędzy cyklem nie wróży nic dobrego :( no niby przytulanki były ale mało i nawet nie wiem kiedy miałam ovu. Ale powiem ze syrop na kaszel robi piękny śluz wiec jesli któras ma z tym problem to polecam !

Angie ta pogoda teraz taka niekorzystna ale moja siostra zaszła w ciąże a miała grypę w tym czasie. Wiec nic nie wiadomo. Nie odpuszczaj tylko działaj!!!!

Jeśli nie brałaś wspomagaczy to mógł to byc efekt odstawienia. Jajca urosły pękły i się spotkaly z meza nabojami. Teraz dzieje się wojna w twoim ciele pod postacią zagniezdzenia.ja bym zatestowala za tydzień i myślę że..... Tfu tfu nie zapeszam

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam dopisać że to pco było a nie owulacja!

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ja to chyba odpadam w tym cyklu dziewczyny.to dopiero początek tego cyklu a mnie chorobstwo wzięło. Jest mi zimno i całe ciało mam obolale. Jak tu walczyć teraz kiedy człowiek jest oslabiony. Stawiałam ten cykl na nature i o co mi dała. Chorobstwo
    Angie nie odpadaj tylko działaj naturalnie:) odpoczywaj, napij się herbatki z lipy (najlepiej takiej nazbieranej a nie z supermarketu) z miodem i sokiem z malin (też prawdziwym) no i "wygrzewaj się" z mężulkiem w łóżku:D

Angie 31 lubi tę wiadomość

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Ja też się boję, ale chyba bardziej wyniku tego badania. Bezpłodność mnie przeraża i narazie nie dopuszczam myśli, że coś u nas jest nie tak... Narazie sobie tłumaczę, że skoro zdrowa para będąca ze sobą na codzień stara się do roku i jest to normalne, to my, widząc się tylko weekendowo mamy utrudnione zadanie, ale że w końcu się uda.
    z jednej strony Cię rozumiem ale z drugiej chyba wolałabym wiedzieć i zacząć konkretnie działać a nie tracić kolejnych cykli na coś co i tak nie ma szans powodzenia jeśli rzeczywiście coś nie tak jest z drożnością.

‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ