Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ja się przyłączę wieczorem z winkiem i zapasem orzeszków:) a za testujące trzymam kciuki:)

ania1985, nick nieaktualny, Angie 31 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać dam:)

Miśkowa lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Mikołów.
    7 km od Katowic.
    Oj, to w takim razie masz gdzieś sobowtóra:)
    Skąd wybór padł na dr Mańka? Też rozważam zmianę lekarza i szukam,szukam, ale szczerze to klinik trochę obawiam się - myślę, że są nastawione na zysk przede wszystkim.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę to czekamy na bete! Moja pierwsza beta po pregnylu to 33,0 a za 48g 177:-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to mój 1 cykl z clo, czy Wy też odczuwanie taki lekki dyskomfort w dole brzucha? Można to porównać do lekkiego wzdęcia/rozpierania/pulsowania. Cały czas czuje jak coś tam pracuje:) Więc to chyba dobrze, chociaż i bez tego w okolicach owulacji czułam zazwyczaj kłucie któregoś jajnika. Ale teraz to dopiero 6dc.

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Martek32 dobrze Cię rozumiem bo tez cała chodzę w nerwach. 03.12 idę na bete to będzie 11 po owulacji. A Ty kiedy idziesz na bete?

miałam iść 6 grudnia, ale narazie nic nie wskazuje, że powinnam testować. Zobaczę, czy temp wzrośnie.

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah czekamy z niecierpliwością!

Rafaello przy clo to normalne. Ja objawy miałam trochę później, w okolicach owu i czułam się jak napompowany balon. Dobrze, że jajniki pracują! o to chodziło! a idziesz na monitoring??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:09

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo też miałam bóle brzucha, przy owulacji straszne i podczas monitoringu po owulacji mnie bolało, nie wiem czy to normalne :/ po owu też mnie boli brzuch a po duphastonie strasznie chce mi się pić... Także już postanowiłam, że na święta robię przerwe, bo mam w d.... nosie tak się męczyć. Chyba nie jestem aż tak zdeterminowana .... :( w ogóle dzisiaj od rana chodzę wściekła, hormony nie dają mi żyć. Dzisiaj jestem na nie i nie mam nadziei, że w tym cyklu się powiodło :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!! Moja dzisiejsza beta to 1160 wychodzi 4-5 tydzien ciazy !! :). Luteina 2 razy dziennie i usg za dwa tygodnie . Wiafomo ze jestem w ciazy ale cieszyc bede sie dopiero za dwa tyg a tak naprawde to po 3 miesiacach :))

swistek, 230515, ania1985, Erl, basia7777, Miśkowa, Rafaello, Płatek szkarłatny, Martek32, Dea28 lubią tę wiadomość

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah gratulacje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    Czesc dziewczyny!!! Moja dzisiejsza beta to 1160 wychodzi 4-5 tydzien ciazy !! :). Luteina 2 razy dziennie i usg za dwa tygodnie . Wiafomo ze jestem w ciazy ale cieszyc bede sie dopiero za dwa tyg a tak naprawde to po 3 miesiacach :))

Piekna beta!i wysoka!Gratulacje!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    Gratulacje i trzymaj kciuki za Nas. Aaaaa i poprosimy wiruski
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 21:59

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Oj, to w takim razie masz gdzieś sobowtóra:)
    Skąd wybór padł na dr Mańka? Też rozważam zmianę lekarza i szukam,szukam, ale szczerze to klinik trochę obawiam się - myślę, że są nastawione na zysk przede wszystkim.
    Mialam isc do dr Tomanka, ale podobno sa straszne do niego kolejki.
    Wiec zaproponowano mi Mańka i przyjęłam ta propozycję w ciemno :-)
    Zdaje sobie z tego sprawę, ze kliniki zdzieraja kasę, ale nie mam juz sily chodzić do zwyklych lekarzy którzy nie potrafią mi pomóc.
    Ja u mojego ginekologa za wizyte place 120zl w klinice 170. Różnica 50 zl na wizycie niby nie malo, ale jesli maja mi pomoc to te 50 zl to na prawdę niewiele.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah gratuluję!!!

Ja byłam dziś u gina jest kropek :-) następna wizyta 16.12
    Najlepsze jest to, że wyciągnęłam zdjęcie kropka jak z synem byłam i wizyta u gina z kropkiem była 30.11 identyczna data jak dziś aż nie mogę uwierzyć na taki zbieg okoliczności.. :-)

nick nieaktualny, Płatek szkarłatny, Martek32 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Mynah gratuluję!!!

Ja byłam dziś u gina jest kropek :-) następna wizyta 16.12
    Najlepsze jest to, że wyciągnęłam zdjęcie kropka jak z synem byłam i wizyta u gina z kropkiem była 30.11 identyczna data jak dziś aż nie mogę uwierzyć na taki zbieg okoliczności.. :-)

Basik nawet nie wiesz jak cudownie to sie czyta co piszesz❤❤❤

basia7777 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysylam wiruski !!!!!!!!!!!!!!!! :))) kazdej sie uda ! Traktujcie wizyty u gin jak u dentysty, stosujcie to co mowi i wspolzyjcie co drugi dzien caly cykl :) ja tak robilam 5 miesiecy :) czasem juz mi sie naprawde nie chcialo!!!;) haha ! Dodatkowo od poczatku miesiaca stosowalam diete o niskim indeksie glikemicznym ! Nie wiem czy to pomoglo ale zero cukru duzo ryb i warzyw , potrawy tylko pieczone lub gotowane bez grama oliwy czy olejow . Oliwe uzywalam jedynie do salatek na zimno! Wyczytalam ze oliwy i oleje poddane temp sa bardzo niezdrowe! Aaaa i dodatkowo pilam codziennie siemie lniane . Zaparzalam na noc dwie lyzeczki i rano wypijalam sama ta wode a ziarna wywalal bo dla mnie sa za ciezkie na zoladek. Nie wiem czy to cos dalo no ale taka dieta nie zaszkodzi a napewno zrzucimy kilka kg i to nie drastycznie! Podobno najmniejsza utrata wagi i zdrowe zywienie poprawia plodnosc wiec aprobowalam :) moze to pomoglo ;)

ania1985 lubi tę wiadomość

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moj 11dc,jade na monitoring ale strasznie się boję bo nic kompletnie nie czuję. Przy poprzednich stymulacjach w 11dc czuła jajniki, cały brzuch tylko raz jak nic nie urosło to nie czułam nic, tak jak teraz. Śluzu tez brak :/
    W ogóle mam taki humor że już nie mogę sobie ze sobą poradzić :( os wczoraj same mi łzy płyną z tej bezsilności..

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dzis moj 11dc,jade na monitoring ale strasznie się boję bo nic kompletnie nie czuję. Przy poprzednich stymulacjach w 11dc czuła jajniki, cały brzuch tylko raz jak nic nie urosło to nie czułam nic, tak jak teraz. Śluzu tez brak :/
    W ogóle mam taki humor że już nie mogę sobie ze sobą poradzić :( os wczoraj same mi łzy płyną z tej bezsilności..

Nie boj sie wszystko będzie dobrze. Jesteśmy z tobą a poki co do 20dc jest nadzieja na owulke także głowa do góry ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa wszystko sie uda tylko trzeba w to wierzyc! pojedzcie sobie na weekend gdzies do hotelu odpoczac spedzic milo czas, poplywac w basenie i sie zrelaksowac, krotko mowiac o niczym nie myslac. Dobrze zrobi to przede wszystkim Tobie! Tak jak Angie napisala jestesmy z Toba! Wszystko sie ulozy i bedzie OK :* tylko spokojnie!:**

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Mynah czekamy z niecierpliwością!

Rafaello przy clo to normalne. Ja objawy miałam trochę później, w okolicach owu i czułam się jak napompowany balon. Dobrze, że jajniki pracują! o to chodziło! a idziesz na monitoring??

To dobrze że coś się dzieje:) na monitoring idę na dniach, myślicie że dwie wizyty w dwu dniowych odstępach wystarczą?

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ