X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie się tak martwilam ale już chyba tak natura :)
    Jest jeden pecherzyk 15mm, endometrium tez ok. Dostałam Ovitrelle na pęknięcie, mam wziąć w czwartek wieczorem. Jeszcze nigdy nie brałam nic na pęknięcie bo pęcherzyki pękły same ale lekarka stwierdziła że mi przepisze bo nie zaszkodzi a może pomóc.
    I najważniejsze - pecherzyk jest na prawym jajniku a to mój szczęśliwy jajnik :) podczas czterech cykli z clo dwa razy miałam z niego owulacje i dwa razy udało się zajść w ciążę :)
    Tak więc trzymajcie kciuki!!;)

Erl, Martek32, Mynah lubią tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia ja dziś będe się kuła też ovitrelle i wszsytkie trzy pęcherzyki też mam na moim szczesliwym prawym jajniku :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Niepotrzebnie się tak martwilam ale już chyba tak natura :)
    Jest jeden pecherzyk 15mm, endometrium tez ok. Dostałam Ovitrelle na pęknięcie, mam wziąć w czwartek wieczorem. Jeszcze nigdy nie brałam nic na pęknięcie bo pęcherzyki pękły same ale lekarka stwierdziła że mi przepisze bo nie zaszkodzi a może pomóc.
    I najważniejsze - pecherzyk jest na prawym jajniku a to mój szczęśliwy jajnik :) podczas czterech cykli z clo dwa razy miałam z niego owulacje i dwa razy udało się zajść w ciążę :)
    Tak więc trzymajcie kciuki!!;)

No widzisz!ty panikaro hihihi
    a tak wogole to o co chodzi z tym pregnylem czy ovitrelle?

Monia to twoj pecherzyk w czwartek bedzie mial cos 19mm tak?zakladajac ze rosnie 2mm dziennie i jak wstrzykniesz ten na pekniecie to juz wtedy bedzie owulacja?i mozna odliczac?
    Jeju zielona w tym jestem

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah faktycznie jesteś w czepku urodzona :) albo inaczej, po prostu poza Pco jesteście ze swoim mężczyzną bardzo płodni. Przynajmniej wiesz co robić jak będziecie chcieli się starać o rodzeństwo :)

Monia trzymam kciuki :)

Mynah lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa zrób sobie antyTG i antyTPO i będzie wiadomo czy masz hashimoto. Mi endokrynolog zduagnozowała hasimoto bez tych badań, od pomacania tarczycy i objawów, a się okazało że hashi nie mam, tylko jeden płat tarczycy jest mniejszy i z tego lekka niedoczynność. Denna była ta lekarka. Ale od czasu zdiagnozowania biorę sporo leków i bardzo mnie to denerwuje, rano euthyrox, do śniadania wit D, pózniej jod, wieczorem kwas foliowy, w międzyczasie albo clo, albo duphaston. Jak babcia jakaś... I najlepsze ze jakoś ńie mogę powiedzieć, żebym się lepiej czuła, a biorę ten cały shit już 1,5 roku.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ovitrelle albo pregnyl jest po to aby pęcherzyk pękł bo w większości przy pco nie pęka :-)

Mi też po pierwszym razie z pregnylem się udało, ale nogi w górze 30 minut po <3 dużo pomogło więc polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:29

Angie 31, Mynah lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    To dobrze że coś się dzieje:) na monitoring idę na dniach, myślicie że dwie wizyty w dwu dniowych odstępach wystarczą?

to chyba zależy. Ja w tym cyklu miałam, 3 wizyty, bo przy 2 usg jeszcze pęcherzyk nie pękł. A na 3 potwierdzenie owu i tyle.

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    No widzisz!ty panikaro hihihi
    a tak wogole to o co chodzi z tym pregnylem czy ovitrelle?

Monia to twoj pecherzyk w czwartek bedzie mial cos 19mm tak?zakladajac ze rosnie 2mm dziennie i jak wstrzykniesz ten na pekniecie to juz wtedy bedzie owulacja?i mozna odliczac?
    Jeju zielona w tym jestem

Pregnyl i ovitrelle to zastrzyki które zawierają hormon hcg. Przepisywane są zazwyczaj na pęknięcie pęcherzyka ale powodują tez wzrost pęcherzyka i wspomagają cialko zólte.
    Jeśli wezmę zastrzyk we czwartek to tak jak piszesz pecherzyk powinien mieć ok 19mm, pęknięcie powinno nastąpić jakieś 24 do 36 godzin po podaniu.

Angie 31 lubi tę wiadomość

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Miśkowa zrób sobie antyTG i antyTPO i będzie wiadomo czy masz hashimoto. Mi endokrynolog zduagnozowała hasimoto bez tych badań, od pomacania tarczycy i objawów, a się okazało że hashi nie mam, tylko jeden płat tarczycy jest mniejszy i z tego lekka niedoczynność. Denna była ta lekarka. Ale od czasu zdiagnozowania biorę sporo leków i bardzo mnie to denerwuje, rano euthyrox, do śniadania wit D, pózniej jod, wieczorem kwas foliowy, w międzyczasie albo clo, albo duphaston. Jak babcia jakaś... I najlepsze ze jakoś ńie mogę powiedzieć, żebym się lepiej czuła, a biorę ten cały shit już 1,5 roku.

Wiem o czym mówisz..
    Mój mąż mi mówi ze musi mi kupić specjalne pojemniczki na tabletki, takie jak mają babcie i dziadkowie żeby mi się dawkowanie nie pomyliło :)
    Tez biorę kwas foliowy 5mg, femibion, acard, clo i później luteina a w ciąży czekają mnie zastrzyki przeciwzakrzepowe :/

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
    Jeszcze tylko jedno bo czytam i czytam wasze wypowiedzi i to jest tak ze wy tak naprawdę w ciąży chodzicie bo macie ten hormon w sobie tylko ze on się później ulatnia po jakimś czasie i wtedy jak się uda to wytwarzany jest on juz naturalnie (hcg)bo fasolka zawitała tak?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
    Jeszcze tylko jedno bo czytam i czytam wasze wypowiedzi i to jest tak ze wy tak naprawdę w ciąży chodzicie bo macie ten hormon w sobie tylko ze on się później ulatnia po jakimś czasie i wtedy jak się uda to wytwarzany jest on juz naturalnie (hcg)bo fasolka zawitała tak?

Dokładnie tak. Jeśli zrobiłoby się test kilka dni po zastrzyku to wyszedłby fałszywie pozytywny bo w organiźmie jest hcg. Dlatego po zastrzyku trzeba odczekać swoje, minimum 10, najlepiej 14 dni, nie ma sensu robić testu wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:59

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl utrzymuje się ok 12-14 dni od podania więc trzeba się wstrzymać z testem. Ja dostałam hcg jeszcze po 6 dniach od pierwszego zastrzyku aby utrzymać ewentualną fasolka więc musiałam po 6 dniach już zrobić bete i jeśli nawet wyjdzie pozytywna to miałam się sugerować kolejna beta po 48 g jeśli wzrasta to ciąża bo zastrzyk nie rośnie tylko hcg wtedy spada :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale emocje wtedy muszą być❤❤❤

basia7777, Mynah lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych emocji w związku z tym, sam hormon ciąży nie czyni, musi być jeszcze zarodek ;) chociaż korci, żeby test zrobić, może to jedyna szansa żeby dwie kreski zobaczyć...

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jak sie czuje po zastrzyku bo to mój pierwszy raz ;) okaże się za kilka dni.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam że robiłabym testy od 10dpo codziennie po kilka razy i sprawdzała czy kreska ciemnieje jasnieje itd. Jak testy lh

Ale dzięki temu dziewczyny wy macie ogromne szanse na to zeby skończyło się łzami radości.
    Trzymam za was kciuki!❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angie hehe, ty to niecierpliwa jesteś. Mnie też strasznie korci, ale dopiero 8 dpo, także czekam na te mikołajki. :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie szkoda się tak nakręcać i kasy na testy :) a po zastrzyku nie mam żadnych skutków ubocznych, a dostałam dwa razy większą dawkę niż w poprzednim cyklu. Jedyne co czuje to że mnie czasami zakłują jajniki, mam nadzieję że ten lewy pękł... Chciałabym mieć na tyle silnej woli, żeby z testem się wstrzymać na kilka dni po terminie @, chociaż sama nie wiem jaki mam termin bo owu była wcześniej niż w zeszłym cyklu, 2 dni więc teoretycznie i małpa powinna szybciej przyjść... No i zresztą ja tylko w weekendy testuję, jak mąż jest ;) na niedzielę za tydzień wypada mi 31dc. Fajny byłby prezent na gwiazdkę, co nie?

Mynah lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt. Ja dostałam nauczkę w zeszłym cyklu. 47dni trwał to sobie wyobrazcie. Dopiero jak z płaczem poszłam do lekarza to dali mi skierowanie na bete bo bez tego nie da rady u mnie. Przeszłam piekło! Nigdy tak długiego cyklu nie miałam a na dodatek wtedy cykl był stymulowany od 3do 7dc.jedyne co mnie ratowalo to testy. Do tego jedna z lekarynek stwierdziła ze mam w sobie umarly zarodek i dlatego jeszcze nie krwawię. Myliła się a ja prawie zemdlałam. Kolejna lekarzyna stwierdzila ze mam zatwardzenie i ku... Wa dali mi leki gdzie z rana szło jak po maśle tylko ze jak zawsze. Czyli nic takiego nie miałam.
    W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
    Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
    Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz spokoju to u mnie nie ma, raczej zrezygnowanie, po kilkunastu miesiącach starań i kilkunastu rozczarowaniach to już w sumie nie mam siły, wole miłą niespodziankę niż ZNOWU rozczarowanie :(

‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ