X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Fakt. Ja dostałam nauczkę w zeszłym cyklu. 47dni trwał to sobie wyobrazcie. Dopiero jak z płaczem poszłam do lekarza to dali mi skierowanie na bete bo bez tego nie da rady u mnie. Przeszłam piekło! Nigdy tak długiego cyklu nie miałam a na dodatek wtedy cykl był stymulowany od 3do 7dc.jedyne co mnie ratowalo to testy. Do tego jedna z lekarynek stwierdziła ze mam w sobie umarly zarodek i dlatego jeszcze nie krwawię. Myliła się a ja prawie zemdlałam. Kolejna lekarzyna stwierdzila ze mam zatwardzenie i ku... Wa dali mi leki gdzie z rana szło jak po maśle tylko ze jak zawsze. Czyli nic takiego nie miałam.
    W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
    Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
    Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤

angie kurcze... ach Ci lekarze, szkoda gadać!!!

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja na rozpisce miałam, że 14 dnia po :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można spróbować ale trzeba powtórzyć. Zależy kiedy zarodek się ewentualnie zagniezdzi

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.

Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.
    Dzięki.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Wiesz spokoju to u mnie nie ma, raczej zrezygnowanie, po kilkunastu miesiącach starań i kilkunastu rozczarowaniach to już w sumie nie mam siły, wole miłą niespodziankę niż ZNOWU rozczarowanie :(

Zgadzam się z Tobą. Ja tez nie testuje za wcześnie bo nie mam siły. Zresztą raz polecialam na betę kilka dni przed @, wyszło ze ciąża, powtorzylam po dwóch dniach - przyrastala prawidłowo. A w dniu @ zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Gdybym nie była taka niecierpliwa to nawet bym nie wiedziała, oszczedzilabym sobie łez i rozpaczy. Z drugiej strony dla lekarzy to była ważna wiadomość, powiedzieli ze ważne że w ciążę zachodzę. W drugiej ciąży owulacja się przesunęła, ovu wyznaczył na 26dc a zatestowalam chyba ok 45dc. wyszły dwie kreski a beta prawie 4000.
    Dlatego teraz testuje najwcześniej w dniu @.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
    Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
    Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
    Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
    Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤

Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
    Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacji :):)

Miśkowa, Angie 31 lubią tę wiadomość

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
    Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
    Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤
    Angie a może teraz zadziała efekt odbicia? tego Ci życzę z całego serca:)

Angie 31 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do leków dziewczyny to ja mam tak samo. Też łykam całą garść różnych specyfików... jak tak dalej pójdzie to na starość będę potrzebowała wiadra a nie pudełeczka na leki :D ale wierzę, ze to coś pomoże. Od wczoraj dołączyłam inofem do całego zestawu (lekarz też mi go polecał).

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
    Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacji :):)
    Hihi dokładnie, a najlepiej od razu po stosunku :)

Mynah lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba nie opłaca się zaczynać pić Inofem w środku cyklu?

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Pij co Ci szkodzi:). Chyba nie ma znaczenia kiedy to pijesz.

Mynah lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• agape Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy" :)
    Od jutra wracam do walki z CLO.
    Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała :(
    Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
    To już mój 14 cykl starań :|

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Hej dziewczyny :) Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy" :)
    Od jutra wracam do walki z CLO.
    Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała :(
    Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
    To już mój 14 cykl starań :|

Ja pamiętam :)
    Strasznie mi przykro z powodu Twoich przeżyć :(:(:(
    Trzymam kciuki i mocno wspieram!:*

• agape Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaaa_1988 dzięki i Tobie też powodzenia :) Staramy się widzę prawie tyle samo czasu, więc w końcu czas na nas przecież :)

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś mój 3dc, planowałam zacząć ostatni ( 6) cykl z clo, ale teraz zastanawiam się czy brać. W następnym tygodniu chciałabym zrobić amh i zastanawiam się czy ten lek nie wpłynie na jego wynik.

M&M
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Moim zdaniem nie ma znaczenia. To nie lek tylko suplement diety, nie ma ścisłych zaleceń do dnia cyklu czy choćby fazy cyklu więc myślę, że nie ma tu żadnych przeciwwskazań. Ja też zaczęłam od wczoraj (6dc) i mam nadzieję, że coś pomoże:)

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ