CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Fakt. Ja dostałam nauczkę w zeszłym cyklu. 47dni trwał to sobie wyobrazcie. Dopiero jak z płaczem poszłam do lekarza to dali mi skierowanie na bete bo bez tego nie da rady u mnie. Przeszłam piekło! Nigdy tak długiego cyklu nie miałam a na dodatek wtedy cykl był stymulowany od 3do 7dc.jedyne co mnie ratowalo to testy. Do tego jedna z lekarynek stwierdziła ze mam w sobie umarly zarodek i dlatego jeszcze nie krwawię. Myliła się a ja prawie zemdlałam. Kolejna lekarzyna stwierdzila ze mam zatwardzenie i ku... Wa dali mi leki gdzie z rana szło jak po maśle tylko ze jak zawsze. Czyli nic takiego nie miałam.
W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤
angie kurcze... ach Ci lekarze, szkoda gadać!!!
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.
Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Dzięki.moniaaa_1988 wrote:Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Kizia mizia wrote:Wiesz spokoju to u mnie nie ma, raczej zrezygnowanie, po kilkunastu miesiącach starań i kilkunastu rozczarowaniach to już w sumie nie mam siły, wole miłą niespodziankę niż ZNOWU rozczarowanie

Zgadzam się z Tobą. Ja tez nie testuje za wcześnie bo nie mam siły. Zresztą raz polecialam na betę kilka dni przed @, wyszło ze ciąża, powtorzylam po dwóch dniach - przyrastala prawidłowo. A w dniu @ zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Gdybym nie była taka niecierpliwa to nawet bym nie wiedziała, oszczedzilabym sobie łez i rozpaczy. Z drugiej strony dla lekarzy to była ważna wiadomość, powiedzieli ze ważne że w ciążę zachodzę. W drugiej ciąży owulacja się przesunęła, ovu wyznaczył na 26dc a zatestowalam chyba ok 45dc. wyszły dwie kreski a beta prawie 4000.
Dlatego teraz testuje najwcześniej w dniu @.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤
Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacji
Miśkowa, Angie 31 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Angie a może teraz zadziała efekt odbicia? tego Ci życzę z całego serca:)Angie 31 wrote:W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤
Angie 31 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
A co do leków dziewczyny to ja mam tak samo. Też łykam całą garść różnych specyfików... jak tak dalej pójdzie to na starość będę potrzebowała wiadra a nie pudełeczka na leki
ale wierzę, ze to coś pomoże. Od wczoraj dołączyłam inofem do całego zestawu (lekarz też mi go polecał).
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hihi dokładnie, a najlepiej od razu po stosunkumoniaaa_1988 wrote:Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacji

Mynah lubi tę wiadomość
20.01
moniaaa_1988 wrote:Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.

❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Pij co Ci szkodzi:). Chyba nie ma znaczenia kiedy to pijesz.Rafaello wrote:Dziewczyny chyba nie opłaca się zaczynać pić Inofem w środku cyklu?
Mynah lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Hej dziewczyny
Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy" 
Od jutra wracam do walki z CLO.
Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała
Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
To już mój 14 cykl starań
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Hej dziewczyny
Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy" 
Od jutra wracam do walki z CLO.
Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała
Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
To już mój 14 cykl starań
Ja pamiętam
Strasznie mi przykro z powodu Twoich przeżyć

Trzymam kciuki i mocno wspieram!:*03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Moniaaa_1988 dzięki i Tobie też powodzenia
Staramy się widzę prawie tyle samo czasu, więc w końcu czas na nas przecież
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Moim zdaniem nie ma znaczenia. To nie lek tylko suplement diety, nie ma ścisłych zaleceń do dnia cyklu czy choćby fazy cyklu więc myślę, że nie ma tu żadnych przeciwwskazań. Ja też zaczęłam od wczoraj (6dc) i mam nadzieję, że coś pomoże:)Rafaello wrote:Dziewczyny chyba nie opłaca się zaczynać pić Inofem w środku cyklu?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)