CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Fakt. Ja dostałam nauczkę w zeszłym cyklu. 47dni trwał to sobie wyobrazcie. Dopiero jak z płaczem poszłam do lekarza to dali mi skierowanie na bete bo bez tego nie da rady u mnie. Przeszłam piekło! Nigdy tak długiego cyklu nie miałam a na dodatek wtedy cykl był stymulowany od 3do 7dc.jedyne co mnie ratowalo to testy. Do tego jedna z lekarynek stwierdziła ze mam w sobie umarly zarodek i dlatego jeszcze nie krwawię. Myliła się a ja prawie zemdlałam. Kolejna lekarzyna stwierdzila ze mam zatwardzenie i ku... Wa dali mi leki gdzie z rana szło jak po maśle tylko ze jak zawsze. Czyli nic takiego nie miałam.
W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤
angie kurcze... ach Ci lekarze, szkoda gadać!!![/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Dziewczyny normalnie za chwile oszaleje. Powiedźcie mi w którym dniu po owulacji najlepiej iść na betę, żeby była wiarygodna. Ja chciałam w 11 ale nie wiem czy to nie za wcześnie.
Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Mi też lekarka zawsze mówi ze najlepiej odczekać te 14 dni od owulacji.
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Kizia mizia wrote:Wiesz spokoju to u mnie nie ma, raczej zrezygnowanie, po kilkunastu miesiącach starań i kilkunastu rozczarowaniach to już w sumie nie mam siły, wole miłą niespodziankę niż ZNOWU rozczarowanie
Zgadzam się z Tobą. Ja tez nie testuje za wcześnie bo nie mam siły. Zresztą raz polecialam na betę kilka dni przed @, wyszło ze ciąża, powtorzylam po dwóch dniach - przyrastala prawidłowo. A w dniu @ zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Gdybym nie była taka niecierpliwa to nawet bym nie wiedziała, oszczedzilabym sobie łez i rozpaczy. Z drugiej strony dla lekarzy to była ważna wiadomość, powiedzieli ze ważne że w ciążę zachodzę. W drugiej ciąży owulacja się przesunęła, ovu wyznaczył na 26dc a zatestowalam chyba ok 45dc. wyszły dwie kreski a beta prawie 4000.
Dlatego teraz testuje najwcześniej w dniu @.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:O matko ale rozwinelam temat. Przecież to kazdej indywidualna sprawa kiedy zatestuje i czy się tym podzieli czy nie.
Nikt nie napiera ze musisz!Moze rzeczywiście za bardzo wciągnęłam się w te forum.
Rozumiem każdą jedną z osobna i powodzenia ❤❤❤
Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacjiMiśkowa, Angie 31 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Angie 31 wrote:W tym cyklu odpuściłam stymulacje. Zabrakło mi sił.
Dlatego jaram się waszymi losami i strasznie je przeżywam bo na swoje nie mam co liczyć.
Ale ok jak macie tyle spokoju w sobie to moge tylko pozazdrościć i pogratulować i trzymać nadal kciuki❤Angie 31 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
A co do leków dziewczyny to ja mam tak samo. Też łykam całą garść różnych specyfików... jak tak dalej pójdzie to na starość będę potrzebowała wiadra a nie pudełeczka na leki
ale wierzę, ze to coś pomoże. Od wczoraj dołączyłam inofem do całego zestawu (lekarz też mi go polecał).
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
moniaaa_1988 wrote:Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacjiMynah lubi tę wiadomość
moniaaa_1988 wrote:Ale ja absolutnie nie napisałam tego z pretensjami. Chciałam tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Tak jak napisałaś to indywidualna sprawa.
Ale jestem przekonana że w kwestii testowania żadna z nas nie jest cierpliwa i gdyby się dało to najchętniej testowalybysmy dzień po owulacji
❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Rafaello wrote:Dziewczyny chyba nie opłaca się zaczynać pić Inofem w środku cyklu?
Mynah lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Hej dziewczyny
Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy"
Od jutra wracam do walki z CLO.
Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała
Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
To już mój 14 cykl starań
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Hej dziewczyny
Nie wiem,czy mnie któraś z Was tu jeszcze pamięta, bo widzę wiele nowych "twarzy"
Od jutra wracam do walki z CLO.
Dla dziewczyn które mnie nie znają- w lipcu i sierpniu miałam dwa cykle stymulowane CLO, w drugim udało mi się zajść w ciążę, ale niestety jednocześnie pękła mi torbiel, doszło do napęknięcia jajnika i wylewu krwi do brzucha- ciąża nie przetrwała
Po dwóch miesiącach przerwy zaleconych przez gina, od jutra zaczynam znów branie CLO od 5 do 9dc.
To już mój 14 cykl starań
Ja pamiętam
Strasznie mi przykro z powodu Twoich przeżyć
Trzymam kciuki i mocno wspieram!:*03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Moniaaa_1988 dzięki i Tobie też powodzenia
Staramy się widzę prawie tyle samo czasu, więc w końcu czas na nas przecież
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Rafaello wrote:Dziewczyny chyba nie opłaca się zaczynać pić Inofem w środku cyklu?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)